O ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ...

Takis_Kal

New member
6 August 2006
71
Samsung UE46ES5500 LED TV 46''
Samsung UE46ES6100 3D LED TV 46''
LG 47LM640S 3D LED TV 47''
Samsung UE46EH6030 3D LED TV 46''
Για να μην σας καθυστερώ, ένας φίλος παίζει ανάμεσα στα 4 παραπάνω μοντέλα αλλά πρέπει να αποφασίσει σύντομα γιατί ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης είναι προσφορά που λήγει σύντομα.
Τον ενδιαφέρει κυρίως να βλέπει ταινίες και ίσως λίγο gaming.Τι λέτε?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ασχετο:1.Aξίζει να το ψάξει σε σχέση με τα HZ?

Samsung UE46ES5500 LED TV 46''
Samsung UE46ES6100 3D LED TV 46''
LG 47LM640S 3D LED TV 47''
Samsung UE46EH6030 3D LED TV 46''
Για να μην σας καθυστερώ, ένας φίλος παίζει ανάμεσα στα 4 παραπάνω μοντέλα αλλά πρέπει να αποφασίσει σύντομα γιατί ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης είναι προσφορά που λήγει σύντομα.
Τον ενδιαφέρει κυρίως να βλέπει ταινίες και ίσως λίγο gaming.Τι λέτε?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ασχετο:1.Aξίζει να το ψάξει σε σχέση με τα HZ?

1) όσον αφορά τα HZ:
Samsung EH6030 & Samsung ES6100: 100hz (και 3D)
Samsung ES5500 & LG LM640S: 50hz.

Η samsung EH6030 έχει πολύ καλό value for money και δεν υπολείπεται σε τίποτε της samsung ES6100 (σε εικόνα υπερτερεί σε μερικά σημεία) πέραν του ότι η 6100 είναι smart TV (και πιο λεπτή σχεδιαστικά).
Η LG απο την άλλη μπορεί να έχει passive 3d (πιο ξεκούραστο) αλλά απο εκεί και πέρα δεν είναι καλύτερη των υπολοίπων (το αντίθετο). Η es5500 είναι ανάμεσα έχοντας σαν κύριο μειονέκτημα την έλλειψη 100hz και του 3D.

Για την χρήση που γράφεις η samsung EH6030 θα ήταν πολύ καλή επιλογή συνολικά.

Δηλαδη η EH6030 εχει καλυτερη εικονα απο την 6100 που υπερτερει μονο στο SMART?

Σαν media player για ταινιες πως τα παει ομως η 6030?(Απο την 6100 εχω εμπειρια και παιζει τα παντα νομιζω)
Σε 3d πως τα παει, ξερουμε?

Σαν media player για ταινιες πως τα παει ομως η 6030?(Απο την 6100 εχω εμπειρια και παιζει τα παντα νομιζω)
Σε 3d πως τα παει, ξερουμε?

Σαν media player είναι ακριβώς όπως η es6100 (και γενικώς όπως όλες οι samsung). Δηλαδή πολύ καλές σε υποστήριξη αρχείων (πχ Mkv με DTS ήχο) αλλά ελλιπής γενικώς (αναπαραγωγή σε 60hz, λίγες επιλογές, μη υποστήριξη iso και κολλήματα σε μεγάλα αρχεία) όπως όλοι οι Media players τηλεοράσεων... Με εναν εξωτερικό κάνεις πολλά περισσότερα!

Σε 3D είναι μέτρια, χωρίς πολύ crosstalk αλλά κουράζει για πολύωρη χρήση... Ούτως η άλλως όμως το 3d είναι έξτρα!

Όσον αφορά τη σύγκριση με την Samsung ES6100, μετά τα καλά σχόλια που αφορούν τον επεξεργαστή εικόνας έχουμε και πολύ καλά αποτελέσματα σε τεστ κίνησης (Motion Test), με το backlight scanning να λειτουργεί σωστά σε αντίθεση με την σειρά ES6xxx της Samsung!
Εν ολίγοις βάση των παρατηρήσεων στο αντίστοιχο θέμα:
-Δεν έχει προβλήματα light bleeding (όπως έχουν αρκετές ES6xxx λόγω Edge led) και έχει μικρά προβλήματα ανομοιομορφίας φωτισμού (clouding) λόγω τεχνολογίας direct led (που όμως της δίνει μεγαλύτερο πάχος σε σχέση με τις υπόλοιπες)
-Έχει καλύτερη διαχείριση SD υλικού (διαφορετικός επεξεργαστής εικόνας σε σχέση με τις ES6xxx)
-Έχει backlight scanning που λειτουργεί σωστά και βοηθάει στην κίνηση σε σχέση με τις ES6xxx που μέχρι στιγμής δεν λειτουργεί σωστά (αν και είναι μάλλον θέμα firmware οπότε θα το φτιάξουν -λογικά- κάποια στιγμή)

Eυχαριστω βασιλη.Φαινεται καλη σε συγκριση με την 6100.
Το 3d οκ μετριο ,αλλα ειναι τουλαχιστον ιδιας ποιοτητας με την 6100?

Νομίζω πως είναι ίδιας ποιότητας (λογικά μιλώντας)... Δεν τις έχω συγκρίνει δίπλα δίπλα όμως (για την ακρίβεια την 6100 δεν την έχω δει καν σε 3d).
Αν αφαιρέσεις τις διαφορές μεταξύ τους (direct led vs edge led, μη ύπαρξη smart πλατφόρμας στην 6030) βασίζονται στα ίδια γυαλιά, στο ίδιο πρωτόκολλο επικοινωνίας, με πάνελ της samsung (ίδια ή όχι; δεν γνωρίζω) και με ίδιους μηχανισμούς απόδοσης κίνησης (περαν του backlight scanning) και αυτά είναι που κάνουν το 3d.

Στα Δικα μου ματια βλεποντας για πρωτη φορα 3D(μια ταινια εχω δει μονο) με την 6030, εκει που περιμενα να δακρυσω,να με πιασει πονοκεφαλος,να κοκκινισει το ματι μου... ηρθε η ευχαριστη και μη αναμενομενη (με ολα αυτα που διαβαζα για το active 3d) εκπληξη,και δεν συνεβει τιποτα απο ολα αυτα απολυτως! Η θεαση εγινε ομως σε τελειως σκοτεινο περιβαλλον, βλεποντας το Brave σε BD 3d! Τι να πω.. ισως τα δικα μου ματια,δεν κουραζονται τοσο ευκολα,ισως η θεαση active 3d, εχει καλυτερα αποτελεσματα στο σκοταδι, η σε ελαφρα φωτισμενο χωρο.Οσο αφορα την ποιοτητα και το βαθος 3d, για τα χρηματα που κοστιζει ειναι πολυ πανω απο τον μεσιο ορο! Προσωπικη αποψη παντα.

Oυτε εμενα με εχει κουρασει ποτε το 3d,οσες ωρες και αν παρακολουθησω.Αλλοι δεν αντεχουν και βγαζουν τα γυαλια μετα απο λιγο.

Παιδιά,παιζω και εγώ ανάμεσα στα δύο μοντέλα με budget που καλύπτει και τις 2(άλλωστε η διαφορά τους είναι γύρω στα 200 ευρώ και μπορω να την καλύψω)
Αξίζει το smart tv για τα παραπάνω λεφτά?Βλέπω πως από άποψη εικόνας η 6030 απ'οτι λέτε υπερέχει ελαφρώς...