Ο βρωμικος πολεμος για την επικρατηση του Blu Ray αρχισε...

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Sony and The BDA Enter "Phase: HYDRA" - To Seed Online Forums?

An informal report on the latest BDA meeting in Fukuoka appears to have let the proverbial “cat out of the bag”! It seems that mention was made, at the meeting, that the BDA have entered what they have endearingly called “Phase HYDRA”!! What, pray tell, is “Phase HYDRA”? A new two-headed BD player profile? A new Dual-format player from the BDA? A bird.. a plane? NO!! It’s apparently a new “viral marketing” campaign underway that apparently seeks to “seed” (or perhaps “stuff”) the online techie forums with fake bluray supporters – hired guns, if you will – who are talking up Bluray and it’s supposed “imminent victory” in the format war.

To quote the AVSforum post from the unofficial, but illustrious, undercover reporter: “-- The BDA has formally kicked off a new PR campaign called "Phase Hydra"....its purpose is to seed "high profile" forums with Blu-ray advocates and target bloggers to promote Blu-ray to get the word out to the world...the campaign will also focus on "smaller, independent studio issues"...

What we have here, perhaps, is a blatant failure to communicate… honestly, that is. Well, quite naturally, the online forums are in an uproar over this issue. The thought of having paid imposters, who are really just commercial shills, wandering through the various discussions on the forums and posting false opinions and disinformation has really gotten the goat of various respected, senior members of these communities.

So what does “Phase HYDRA” signify? Is it “watering” the seeds of doubt in the forums? Is it posters who appear to be one thing (one face) but are actually another? Is it like gas-phase hydration, which requires that a certain critical density of molecules be present in order to be successful? Is it the akin to the growth of a plant hydra? Who knows what clever meaning was in the mind of whoever thought up the rather incriminating name, but one poster online speculated: “Heh, I dunno, but I assume the analogy is to sprout the illusion of many heads/mouthpieces (consumers/users) from a single body (BDA/Sony).”

I wish I could show you the AVSforum thread opened for the discussion but, sadly, it got rather pointed and was deleted by the responsible AVS moderators! But discussion is present on other forums still, here, and here, and here.

Now to be fair, I must add that the Bluray voices on the forums have gone into full damage-control spin mode on this issue. They are effectively denying that it is as bad as it looks on the surface, claiming that it’s just a little PR campaign to get the word out on the forums, and that there is nothing sinister about codeword: “Phase HYDRA” at all… (cough********cough). A Sony insider on AVSforum said “Part of the presentation in question covers the importance of attending to all the communications on Blu-ray, including forums like this one.”

I think you’ll have to make your OWN judgement on this particular brouhaha, I’m afraid. I have. In my opinion it is just MORE underhanded and devious tactics, the end result of which is likely to be more blatant and antagonistic attacks on HD DVD supporters within the forums, under the guise of new members who have suddenly appeared since September/October 06, up until April 07, with very aggressive BD-fensive posting styles. Various forums have been targeted, and I’ve noticed it on Gametrailers.com and other forums also.

Fortunately, these hired guns are quite easy to spot for those who are regular visitors to the forums – many of them stick out like sore thumbs. Though they often start their “careers” on the forum with a few innocuous posts in less relevant topics like “WERD! Like what concerts are you guys looking forward to on DVD, man!”, they quickly gravitate to the HD/BD action and start lobbing grendades.

Be on the alert for these shills, and don’t hesitate to report your suspicions to the site moderators. In the last five days alone, I personally have noticed about 20 people who have suddenly who just “popped” up in this fashion – on AVSforum alone! Some of them registered in September, most in 2007, but all recently became very active.

If in doubt, it’s probably not your imagination…If you spend time in the forums, get busy against these hired guns. Let's show them that true supporters are better than paid ones.

http://www.campaignhd.com/407_Phase_Hydra.html

Όντως... νομίζω απλά θέμα ήθελαν να κάνουν...
και απο την άλλη- όσοι διαβάζουν forum, πολύ πιθανό να έχουν ήδη μια γνώση (μιας και μάτια έχουν) για το BD, δεν χρειάζοντε βοήθεια απο κανέναν- και εκτος απο αυτό... το εάν θα νικήσει το BD δεν θα κριθεί απο τα forum, είπαμε οκ πολύς κόσμος διαβάζει forum, αλλα δεν θα κριθεί μόνο απο αυτον.
(όπως π.χ , η αμερική δεν είναι ο πλανήτης όλος)

Ισως να μην πιστευα αυτα που λεει το αρθρο αν δεν διαβαζα τον προηγουμενο μηνα ταυτοχρονα σε γνωστο Ελληνικο περιοδικο και σε πολυ γνωστο Αγγλικο περιοδικο αρθρα που λενε τι ωραιο που ειναι το Blu Ray και οτι εχει ηδη επικρατησει. Με λιγα λογια ηταν δυο ταυτοχρονα κατευθυνομενα δημοσιευματα με στοχο τον επηρρεασμο του καταναλωτη.

Βεβαια πολλοι ισως να μην πιστεψουν τις συγκεκριμενες πληροφοριες και ειναι δικαιωμα τους αλλα εγω ειμαι πεπεισμενος οτι κοσμος μας δεν ειναι αγγλικα πλασμενος.

Ισως να μην πιστευα αυτα που λεει το αρθρο αν δεν διαβαζα τον προηγουμενο μηνα ταυτοχρονα σε γνωστο Ελληνικο περιοδικο και σε πολυ γνωστο Αγγλικο περιοδικο αρθρα που λενε τι ωραιο που ειναι το Blu Ray και οτι εχει ηδη επικρατησει.
...

Γιατί, δεν είναι καλό το blue ray ? Να μην το πάρω δηλαδή ?
Αλλά όντως... και σε άλλα περιοδικά υπάρχουν ύποπτα άρθρα πού λένε πόσο καλή είναι η TFT οθόνη, το ηχείο κόρνας, ή ο πλήρως ψηφιακός ενισχυτής, σε σχέση με τον ανταγωνισμό κλπ... Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά με τόσους απατεώνες στο μάρκετινγκ...

Πολυ καλο ειναι το bluray, αλλα εξισου καλο ειναι και το HD-DVD, το οποιο μαλιστα απο την αρχη ηταν πιο "consistent" στο θεμα ποιοτητας εικονας.
Ειναι γεγονος οτι η Sony κανει μια μεγαλη επιθεση προπαγανδας υπερ του BR σε ολα τα επιπεδα, αλλα αυτοι ειναι οι κανονες του παιχνιδιου..
Να ειστε σιγουροι οτι αν μπορουσε να κανει το ιδιο το αντιπαλο στρατοπεδο, θα το εκανε!

Kαι ομως το εριξε και στα φορουμ...Το αμερικανικο εχει αρκετους "εγκαθετους" που βγαζουν ματι..

Να σημειώσουμε εδω ότι παρόμοιες τεχνικές έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από εταιρίες όπως ATI, nVIDIA ,"δωροδοκώντας" πανάκριβες κάρτες γραφικών διάφορα μέλη-κλειδιά μεγάλων φορουμς με αντάλλαγμα μια καλή "κουβέντα".

Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω για το συγκεκριμένο άρθρο!

Εμένα πάλι με ενοχλεί ο τίτλος το θρεντ θεωρώντας το "ύπουλη καμπάνια" υπερ του άλλου στρατοπέδου.:antlers:

Ουσιαστικά ο Γιάννης πόσταρε το ποστ ενός "κυνηγημένου" και "ταλαίπωρου" τυπάκου ο οποίος βάλθηκε να ξεσκεπάσει όλους τους συνωμότες του στρατοπέδου BD ανά τον κόσμου,φόρουμς,περιοδικά κλπ.

Ο νοών νοήτω και δεν χρειαζόμαστε τέτοιους αμερικάνικους φιλιππικούς θεωριών συνωμωσίας .Που και θεωρίες να μην είναι ,όπως σωστά προαναφέρθηκε ,είναι τμήμα του μάρκετιν πολλών εταιρειών σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Τον Γιάννη τον αγαπώ και τον σέβομαι για τις γνώσεις του και την συνεισφορά του στο φόρουμ.

Θεωρώ όμως τον τίτλο του θέματος παραπλανητικό, όπως και την αναδημοσίευση του απίστευτου αρχικού ποστ..

κατά τα άλλα ,είπαμε..
Ο Πόλεμος της αγοράς είναι τεράστιος και διαρκής.Το τι θα επικρατήσει θα το δείξουν και οι καταναλωτές. (είδαμε και με τα SASD & DVD-Audio τί απέγιναν..)

Είναι νωρίς ακόμα. Εγώ βλέπω Blu-ray λόγω PS3 και ελληνικών υποτίτλων. Οταν βγεί HD player και τίτλοι με ελληνικούς,θα κάνω την σύγκρισή μου και θα δώ. (πιστεύω πως δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή.)
Τεχνικά ως προς την εικόνα και τον ήχο (που δεν υποστηρίζεται όμως πλήρως από το πλείστο των ενισχυτών) υπερέχει το HD DVD.Απλά έχει πολλούς να ανταγωνιστεί,κυρίως τις κινηματογραφικές εταιρείες.

Θα δείξει απλά είναι άδικο να γράφουμε για "βρώμικους πολέμους..." γιατί το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τους απέναντι !

Να στε καλά.:grinning-smiley-043

Last edited:
Δημητρη, απλα αναδημοσιευση ειδησης ειναι που ελεγχεται η εγκυροτητα της οπως ισχυει για οτι διαβασουμε στο δικτυο.
Ομως η sony εχει δωσει τετοια σημαδια. Πχ στην προηγουμενη cedia (νομιζω) ειχε μοιρασει bulletin που ανεφερε ψευδως οτι ο πολεμος του HD τελειωσε με την ιδια νικητη, χρησιμοποιοντας φαλκευμενα στατιστικα...

Εγώ πάλι είμαι νομίζω σχεδόν σίγουρος για την επικράτηση του BR.. Φαίνεται άλλωστε ήδη, αν πας σε ενα κατάστημα, υπαρχουν τίτλοι (οχι εκατονταδες αλλα δεκαδες), με υποτιτλους, υπαρχει διαφημιση, και... φυσικα... υπαρχει το PS3, που ειναι το πλεον δυνατο χαρτι στο χωρο. Γεμιζει τα νοικοκυρια με φτηνα BRplayers, γεμιζει τον κοσμο με διαφημιση για το ποσο φοβερο ειναι... Ε, θεμα χρονου ειναι, στην ελλαδα τουλαχιστον, στην ελλαδα που HDDVD βρισκεις σε 2-3 μαγαζια, κι αυτα εισαγωγης, πανακριβα και χωρις υποτιτλους.. Θυμιζει laserdisc η φαση...

Οσο για το θεμα της ποιοτητας, απ'οτι διαβαζω ειναι παραπλησια... οποτε...

Πάντος ο 'βρώμικος' πόλεμος ισχύει πάντα σε όλα τα αγαθά...
Πιο κοντινό παράδειγμα με την τεχνολογία είναι η sony με το ps2 που λόγω της διαφήμισης κτλ κατάφερε να έχει την 1 θέση έναντι του καλύτερου 1ου xbox κ ακόμα κ σήμερα να πουλά παγκοσμίος πολλά κομμάτια, πιο πολλά ίσως από xbox360 & ps3...
Το κακό με το hd-dvd είναι ότι υπάρχουν players μόνο της Toshiba...στο αντίπαλο στρατόπεδο υπάρχουν sony, pioneer, samsung, panasonic...
Θα δούμε πάντως τι θα γίνει...

Απάντηση: Re: Ο βρωμικος πολεμος για την επικρατηση του Blu Ray αρχισε...

Εγώ πάλι είμαι νομίζω σχεδόν σίγουρος για την επικράτηση του BR.. Φαίνεται άλλωστε ήδη, αν πας σε ενα κατάστημα, υπαρχουν τίτλοι (οχι εκατονταδες αλλα δεκαδες), με υποτιτλους, υπαρχει διαφημιση, και... φυσικα... υπαρχει το PS3, που ειναι το πλεον δυνατο χαρτι στο χωρο. Γεμιζει τα νοικοκυρια με φτηνα BRplayers, γεμιζει τον κοσμο με διαφημιση για το ποσο φοβερο ειναι... Ε, θεμα χρονου ειναι, στην ελλαδα τουλαχιστον, στην ελλαδα που HDDVD βρισκεις σε 2-3 μαγαζια, κι αυτα εισαγωγης, πανακριβα και χωρις υποτιτλους.. Θυμιζει laserdisc η φαση...

Οσο για το θεμα της ποιοτητας, απ'οτι διαβαζω ειναι παραπλησια... οποτε...

Κανείς δεν έχει κερδήσει.

USA sales Μαρτιος
1st Wii
2nd XBOX
3rd PS3

Αυτό που πρέπει σαν καταναλωτές να στηρίξουμε είναι τα universal συστήματα.

Last edited:
Σε ελληνικό περιοδικό του χώρου, διάβαζα ότι "ο πόλεμος τελείωσε". Χρονιάρες μέρες, απέφυγα να μοιραστώ τα σχετικά σιχτίρια μαζί σας... για ευνόητους λόγους. Ευχαριστώ Rivers!

Σε ελληνικό περιοδικό του χώρου, διάβαζα ότι "ο πόλεμος τελείωσε". Χρονιάρες μέρες, απέφυγα να μοιραστώ τα σχετικά σιχτίρια μαζί σας... για ευνόητους λόγους. Ευχαριστώ Rivers!

Και εγώ σιχτιριάστικα με το συγκεκριμένο άρθρο στο περιοδικό.!
Η υποκλίσεις του άλλωστε προς την συγκεκριμένη εταιρεία είναι οφθαλμοφανείς εδώ και χρόνια.

Αλλά τι να λέμε...

Εγώ έχω blu-ray αλλά δεν θα ήθελα να σταματήσει ο "πόλεμος" τώρα..Νομίζω οτι οι πλάστιγγες γέρνουν κατά καιρούς εκατέρωθεν.
Ας μείνουμε λίγο με την αγωνία..

Οι ελληνικοί υπότιτλοι δεν μπορουν να σταθούν ως επιχείρημα για την επικράτηση του BD .
Η ελληνική γλώσσα ποτε δεν ηταν διεθνής και ουτε βλέπω να γινετε στο μέλλον.

Από την άλλη το επιχείρημα περι ps3 ,και αυτό δειχνει πως δεν στέκει καθως η κονσολα αυτή ποτε δεν ηταν στο παρελθον Νο1 και όπως δειχνουν και οι αριθμοι ουτε τώρα είναι ( εξακολουθεί να εχει την τριτη θεση παγκοσμίως)

Προφανως υπήρχαν αυξήσεις στο στρατόπεδο το BD με την έλευση του αλλα οι τελευταίοι πινακες δειχνουν μια σταθεροποίηση της διαφοράς ( μετα το πρωτο σοκ) και μικρη άνοδο του HDDVD.

Βεβαια σε αυτό το πέταγμα βοήθησε και το HDDVD καθως την περίοδο αυτή δεν εβγαλε τίτλους ( κατά την αποψη μου καλα εκανε)

Εγω νομιζω πως τιποτα δεν εχει τελειωσει αν και το BR εχει καποια ατου παραπανω

1) PS3 μεγαλη διεισδυση στα νοικοκυρια παγκοσμιως,καλη σχετικα τιμη για BR,καλη ποιοτητα ως player οπως λενε οι κατοχοι, ισχυροτατο Brand name

2) Η Microsoft μαλλον "πουλησε" το HD-DVD προτυπο μη ενσωματωνοντας τον οδηγο στο XBOX 360 η παρουσιαζοντας εστω καποια εκδοση με το HD-DRIVE ενσωματωμένο, παραλληλα καπου διαβασα οτι στελεχη της δηλωσαν οτι το BLU RAY εχει κερδισει την μαχη (Ακαιρη πολυ ακαιρη δηλωση)

3) Εκτεταμενη διαφημιση του BR και μεγαλυτερη διαθεσιμοτητα (τουλαχιστον εδω στην επαρχια υπαρχουν καποιοι λιγοι τιτλοι για ενοικιαση ενω HD-DVD τιποτα

4) Στα τεχνικα χαρακτηριστικα το BR θεωρητικα υπερεχει ελαχιστα λογω μεγαλυτερης χωρητικοτητας δισκων

Στον αντιποδα

1) Οι HD-DVD players ειναι αρκετα εως πολυ φθηνοτεροι

2) Οι εως τωρα κυκλοφοριες ταινιων δειχνουν οτι τα HD-DVD μαλλον ειναι περισσοτερο προσεγμενα με καλυτερη εικονα ,ηχο κλπ

θα δειξει

Εγω νομιζω πως τιποτα δεν εχει τελειωσει αν και το BR εχει καποια ατου παραπανω

1) PS3 μεγαλη διεισδυση στα νοικοκυρια παγκοσμιως,καλη σχετικα τιμη για BR,καλη ποιοτητα ως player οπως λενε οι κατοχοι, ισχυροτατο Brand name

2) Η Microsoft μαλλον "πουλησε" το HD-DVD προτυπο μη ενσωματωνοντας τον οδηγο στο XBOX 360 η παρουσιαζοντας εστω καποια εκδοση με το HD-DRIVE ενσωματωμένο, παραλληλα καπου διαβασα οτι στελεχη της δηλωσαν οτι το BLU RAY εχει κερδισει την μαχη (Ακαιρη πολυ ακαιρη δηλωση)

3) Εκτεταμενη διαφημιση του BR και μεγαλυτερη διαθεσιμοτητα (τουλαχιστον εδω στην επαρχια υπαρχουν καποιοι λιγοι τιτλοι για ενοικιαση ενω HD-DVD τιποτα

4) Στα τεχνικα χαρακτηριστικα το BR θεωρητικα υπερεχει ελαχιστα λογω μεγαλυτερης χωρητικοτητας δισκων

Στον αντιποδα

1) Οι HD-DVD players ειναι αρκετα εως πολυ φθηνοτεροι

2) Οι εως τωρα κυκλοφοριες ταινιων δειχνουν οτι τα HD-DVD μαλλον ειναι περισσοτερο προσεγμενα με καλυτερη εικονα ,ηχο κλπ

θα δειξει

Μα τα αντίθετα συμβαίνουν.
1. 3ο και καταϊδρωμένο σαν κονσόλα.
2. Ναι αλλά το να συνδέεις κατευθείαν στο pc με 200 ευρώ δεν λέει τίποτα;
3. Εδώ θα συμφωνήσω μερικώς υπό την έννοια ότι η ονομασία HD-DVD την «κυρά Μαρία» δεν την παραπέμπει σε κάτι διαφορετικό – εξελιγμένο, αλλά η «κυρά Μαρία» ακόμη δεν έχει μπει στο παιχνίδι.
4. Μόνο οι τρελαμένοι, εμείς δηλαδή θα ψάχνουμε λεπτομέρειες και θα κάνουμε συγκριτικά ανάμεσα στα δύο forma.

Αντίποδα.
1 Οι ίδιοι οι δίσκοι είναι ακριβότεροι σε HD- DVD από ότι BR.
2 Ακόμα είναι νωρίς.