Ο χώρος εμπόδιο στην μαγεία?

TONIOUS

New member
6 October 2008
68
Χαιρετώ την πολύ όμορφη παρέα σας!Με απασχολεί ένα θέμα και θα ήθελα την βοήθειά σας καθώς βλέπω ότι εδώ μέσα πολλοί από εσάς είστε πραγματικοί γκουρού της τεχνολογίας!Είμαι κάτοχος του pioneer lx-60 με τη σειρά klipsch rf-82 και μιας 37άρας lcd.Θέλω όπως καταλαβαίνετε μεγαλύτερη και πιο ζωντανή εικόνα.Είχα σκεφτεί αρχικά για την 5090 kuro άλλα μόλις απέκτησα μία εμπειρία στο πανί κατάλαβα τι θα πει μεγαλείο!Η έννοια μου είναι ο χώρος όπου είναι 3,50 με 4,50!Η απόσταση θέασης θα είναι στα 3,50.Το σαλόνι βέβαια είναι διπλάσιο σε μάκρος και πολύ ψηλοτάβανο με την πλευρά των 4,50 να είναι επί 2 αλλά έχει χώρισμα με μεγάλη αναδιπλώμενη πόρτα στη μέση που κλείνει κατά βούληση.το θετικό είναι ότι το δωμάτιο είναι πιο σκοτεινό τώρα και το μόνο που υπάρχει σε αυτό είναι το σύστημα και δύο μονοθέσιοι καναπέδες με ανάκλυση.Παντρεύομαι σε 2 μήνες και το σπίτι είναι για την αρχή.Υπάρχει σπίτι για αργότερα με μεγαλύτερο σαλόνι όπου δεν θα υπάρχει πρόβλημα.Για τώρα που έχω πείσει και το έτερον ήμισυ μετά από αρκετή προσπάθεια να προχωρήσω?Τι προβλήματα μπορεί να συναντήσω και τι θα προτείνατε για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση τους?Το αργότερο που μπορώ να περιμένω μέχρι την αγορά είναι εώς ώτου βγουν οι καινούργιοι ντίλα!-bye-

Θέλω όπως καταλαβαίνετε μεγαλύτερη και πιο ζωντανή εικόνα.Είχα σκεφτεί αρχικά για την 5090 kuro άλλα μόλις απέκτησα μία εμπειρία στο πανί κατάλαβα τι θα πει μεγαλείο!

Πιό μεγάλη ναί, πιό ζωντανή όμως απ' την Kuro ξέχνα το. Δεν έχει βγεί ακόμα αυτός ο προβολέας.

Η έννοια μου είναι ο χώρος όπου είναι 3,50 με 4,50!Η απόσταση θέασης θα είναι στα 3,50.

Από 3,5 μέτρα μια χαρά σε κόβω για 106 ίντσες. Τόσο περίπου είμαι κι εγώ στις 103. Αυτό που πρέπει να προσέξεις στον προβολέα που θα πάρεις είναι από ποιά απόσταση σου δίνει τις ίντσες που θές.
Επειδή δεν έχω καταλάβει ακριβώς πώς είναι το σαλόνι σου, αν ο προβολέας είναι long Throw ίσως να πρέπει να πάει αρκετά πίσω, ίσως και 4.5 μέτρα για να σου δώσει αυτές τις ίντσες (110).
Αν πάς για D-ILA βέβαια χρειάζεσαι μικρότερη απόσταση.

Σε ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση.Το μέγεθος σε συνδυασμό με το βάθος με έκανε να αισθανθώ αυτή τη ζωντάνια στην οποία αναφέρθηκα.Αυτήν την 3D αίσθηση.Για το χώρο να διευκρινήσω ότι φαντάζομαι ο προβολέας να μπει ανάμεσα στις δύο πολυθρόνες πάνω σε βάση η σε τραπεζάκι λόγω ύψους του ταβανιού.Τοίχος με τοίχο είναι 3,5 μέτρα στη μία πλευρά το πανί και απέναντι ο προβολέας με τις πολυθρόνες.Το πλάτος θα 'ναι 4,5.Οποιαδήποτε ένσταση ή συμβουλή δεκτή.

max 90 ίντσες για την απόσταση που αναφέρεις. Και πάλι είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιαδήποτε τηλεόραση. Do it...

Αν καταλήξεις να βλέπεις από απόσταση κοντά στα 3μ, όντως οι 90" είναι καλή επιλογή.

Απλά, πριν αγοράσεις προβολέα, βεβαιώσου ότι μπορεί να "ανοίξει" αυτές τις ίντσες από μικρή απόσταση, και ότι έχει το απαραίτητο lens shift.

Απάντηση: Re: Ο χώρος εμπόδιο στην μαγεία?

Απλά, πριν αγοράσεις προβολέα, βεβαιώσου ότι μπορεί να "ανοίξει" αυτές τις ίντσες από μικρή απόσταση, και ότι έχει το απαραίτητο lens shift.

Αυτό το καταραμένο δεν με αφήνει να πάρω DLP...:bang:

Πριν λίγο καιρό έκανα παρόμοια έρευνα και νομίζω πως στον τομέα απόσταση προβολέα-άνοιγμα οθόνης σε καλύπτουν μόνο οι LCD τεχνολογίες που χρησιμοποιούν οι Epson, Panasonic, Sony, JVC (λόγω αυξημένου zoom).

Αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο (αν δεν το ξέρεις ήδη):

http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm

Πριν κάνω join σας διαβάζω καιρό για αυτό και έχω ήδη αποκλήσει τους dlp!Κινούμε αν και δεν έχω δει ακόμα προς dla εκτός και αν η εταιρεία της jvc εντείνει τα οικονομικά της προβλήματα και υπάρξει πρόβλημα παραγωγής.Απλά σκεφτόμουν μήπως λόγω χώρου δεν ήταν δυνατή η τοποθέτηση και η απόλαυση ενός προβολικού οπότε θα κατάφευγα σε καμμία kuro.Θα μου πείτε σιγά την παραχώρηση αλλά μετά θα υπήρχε ίσως και το θέμα ακτινοβολίας από τόσο κοντινή απόσταση.Και αυτό το προβολικό βρε παιδί μου είναι άλλη αίσθηση.Και αφού έχω είδη σύστημα ήχου σκέφτηκα ότι το ιδανικό είναι να κινηθώ αγοραστικά προς τα κει.Γιώργο σε ευχαριστώ!

TONIUS μην μπαίνεις στο τρυπάκι TV ή projector. ΔΕΝ αντικαθιστά το ένα τ' άλλο.

Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το καθένα έχει τα δικά του μειονεκτήματα/προτερήματα.

αν δεν μπορεις να τους βαψεις μαυρους βαψτους σκουροχρωμους τους τοιχους βαλε και ενα σκουροχρωμο χαλι και εισαι οκ με οποιοδηποτε προβολι