Costa Coyia θεωρω οτι εισαι πολυ καλος γνωστης στο θεμα ηχειο και με μεγαλη γνωση και εμπειρια νομιζω λοιπον οτι καλο θα ητανε να μας παραθεσεις την προσωπικη σου εμπειρια στο θεμα μεσο ηχειο για μικρους εως μεσσαιους χωρους καταθετωντας την γνωμη σου για τα καλυτερα κατα σε απο αυτα σε αποδοση και ασε μετα εμας να σχηματισουμε συγκριτικα την δικη μας γνωμη.νομιζω θα εχει πολυ ενδιαφερον για πολλους απο εμας.Αν μιλάμε για αυτό το ηχείο, το μεγάφωνο χαμηλών είναι πολύ μικρό για να μπορεί να αποδώσει ικανοποιητικά τις χαμηλές συχνότητες σε απόσταση δύο, πόσο μάλλον δυόμισυ μέτρων. Η απόσταση ακρόασης πρέπει να είναι σαφώς μικρότερη των 2 μέτρων, το πολύ ενάμισυ μέτρο, ώστε να μπορεί να δώσει ικανοποιητική στάθμη και χαμηλά.
εννοω να μας παραθεσεις την προσωπικη σου εμπειρια και γνωμη απο συγκεκριμενα ηχεια για τετοιους χωρους ,νομιζω οτι μια συλλογη απο τετοιες πραγματικες εμπειριες και αξιολογησεις ηχειων μαζι με την γνωμη αλλων ισως συμφορουμιτων θα ηταν ενας πολυ σημαντικος μπουσουλας στη πορεια μας για το ψαξιμο ηχειων σε αυτες τις κατηγοριες με λιγα λογια θα μπορουσαμε να <κοψουμε δρομο> στην περιπλανηση μας συον χωρο του ηχειου.αποφευγωντας ισως καποιες ανουσιες κατασκευες και χασιμο χρονου!!!!Εννοείς να γράψω πώς επιλέγουμε ηχείο;
παντως εχετε παρατηρησει κατι ? οτι τα τελευταια 10-20 χρονια εχουν παυσει να κατασκευαζωνται ηχεια βασης μιας συγκεκριμενης κατηγοριας ?Τα συγκεκριμένα Usher μου είχαν γυαλίσει το καλοκαίρι...Μέχρι να τα ακούσω. Απο τότε, άρχισαν να μου αρέσουν περισσοτερο τα "ασχημα" ηχεια![]()
παντως εχετε παρατηρησει κατι ? οτι τα τελευταια 10-20 χρονια εχουν παυσει να κατασκευαζωνται ηχεια βασης μιας συγκεκριμενης κατηγοριας ?
τι θελω να πω με αυτο? εννοω τα καπως ευμεγεθη ηχεια βασης που παραγονταν καποτε και που σημερα αντιπροσωπευωνται απο λιγους κατασκευαστες και με συγκεκριμενα μονο μοντελα οπως πχ. καποια harbeth .δηλαδη καποια ηχεια αναμεσα στα μικρα μινι μονιτορ βασης και στα ηχεια δαπεδου. ο αγοραστης δηλαδη δεν εχει και πολλες επιλογες μαλλον δυο θα ελεγα η θα παει στα ηχεια δαπεδου η θα πρεπει να παει στα μινι μονιτορ με ολα τα καλα και τα κακα με οτι συνεπαγεται αυτο ,χαθηκαν δηλαδη τα μεγαλα βασης που συνεδιαζαν τα προτερηματα και των δυο κατηγοριων.
για καποια klipsch και για καποια paradigm, σιγουρα για harbeth ισως συμφωνησω αλλα οσον αφορα τα spendor η τα atc η τα chario μαλλον δεν ειναι και πολυ μεγαλα βασης καποτε τα βασης συναγωνιζωνταν τα δαπεδου σε χαμηλομεσσαιες (klh,advent,celestion,ar,cerwin wega,infinity και αλα πολλα.!!Νομίζω οτι ακόμα υπάρχουν αρκετές επιλογές σε "μεγάλα" ηχεία βάσης, δηλ. σε κατι μεγαλύτερο απο mini monitor. Kοίτα στις Spendor, Harbeth, ATC, PMC, Paradigm, Chario, Κlipsch...ισως και αλλες που δεν ερχονται στο μυαλό μου αυτη τη στιγμή.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.