Ο δικός μου W5000

Re: Απάντηση: Re: Ο δικός μου W5000

:eek: :eek: :eek: Δημήτρη είσαι σίγουρος; Κουφό τελείως μου ακούγεται...

Και εμένα, γιαυτό το έψαξα.. Όπως έβαλα το χέρι μου να δω, αυτή η εντύπωση μου δόθηκε. Μου φάνηκε μάλιστα ότι είναι φως το οποίο αντανακλάται από τον μηχανισμό της εξωτερικής ίριδας, ο οποίος είναι μεν μαύρος, αλλά όχι ματ. Θέλω να το ξαναδώ το βράδυ να βεβαιωθώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο δικός μου W5000

Δηλαδή Χρήστο δεν θεωρείς ότι είναι λόγω πολυ καλου φακού και αυξημένης ευκρίνειας που τονιζει προβληματικό Transfer?

Οχι, σε καμμια περιπτωση κατα τη γνωμη μου !

Απάντηση: Re: Ο δικός μου W5000

:eek: :eek: :eek: Δημήτρη είσαι σίγουρος; Κουφό τελείως μου ακούγεται...

Καθολου θα ελεγα. Το μηχανημα εχει τρεις ιριδες και ειναι αναμενομενο εφοσον ειναι τετοιας κατασκευης ( δες παλαιοτερες φωτο που ειχε βαλει ο Μανωλης) να εχει τετοια συμπεριφορα το φως.

Μονο ενα ειδος ιριδας ΔΕΝ εχει τοσο πολυ διαχυση στο φως , αυτο των σονυ. Ολα τα αλλα κανουν προβληματακια.

Οσον αφορα το light path που λεμε, μη δινεται τοσο σημασια σε αυτο που φευγει απο γρυλιες και τετοια γιατι απλα δεν ενδιαφερει την εικονα.
Το σωστο και φροντισμενο light path, ασχολειτε ας πουμε με το φως που εχει να κανει με την εικονα.

To "σωστο και φροντισμενο light path" δεν έχει διαροή φωτός... Αλλιώς δεν είναι ούτε "σωστό" ούτε "φροντισμένο".

To "σωστο και φροντισμενο light path" δεν έχει διαροή φωτός... Αλλιώς δεν είναι ούτε "σωστό" ούτε "φροντισμένο".

Σαφως κι εννοω αυτο που αφορα το πανελ , τροχους κτλ.

Αν ο κατασκευαστης αποφασισε οτι δεν θελει καποιο φως και το "πεταει" εξω, ε αυτο ειναι εκτος light path.Το φως που βγαινει απο τις γρυλιες που λεει ο Παναγιωτης , δεν αφορα την εικονα .
Δεν ξερω αν το εκφραζω σωστα....

Σαφως κι εννοω αυτο που αφορα το πανελ , τροχους κτλ.

Αν ο κατασκευαστης αποφασισε οτι δεν θελει καποιο φως και το "πεταει" εξω, ε αυτο ειναι εκτος light path.Το φως που βγαινει απο τις γρυλιες που λεει ο Παναγιωτης , δεν αφορα την εικονα .
Δεν ξερω αν το εκφραζω σωστα....

Κατάλαβα τι λές αλλά ο κατασκευαστής δεν "πετάει" έξω το φώς που δεν του χρειάζεται, αν ήταν έτσι μπορούσε να βάλει μικρότερης ισχύος λάμπα.
Το φώς που "πετάει" θα μπορούσε να το μαζέψει αλλά προτίμησε να μαζέψει το κόστος της συσκευής.

Κατάλαβα τι λές αλλά ο κατασκευαστής δεν "πετάει" έξω το φώς που δεν του χρειάζεται, αν ήταν έτσι μπορούσε να βάλει μικρότερης ισχύος λάμπα.
Το φώς που "πετάει" θα μπορούσε να το μαζέψει αλλά προτίμησε να μαζέψει το κόστος της συσκευής.

Το φως οπως ειδες δε λειπει. Για φαντασου να "εριχνε" κι αυτο που πεταει μεσα.....
Ποτε δε ξερεις τι του βγηκε και τι αποφασισε τελικα...

Το φως το οποίο τελικά ξεφεύγει είναι θεωρητικά και πρακτικά αμελητέο σε σχέση με αυτό που τελικά πέφτει στο πανί, οπότε δεν θα έκανε κάποια ουσιαστική διαφορά.
Αλλά ναι, θα μπορούσαν να το είχαν προσέξει περισσότερο στη σχεδίαση.

Το φως το οποίο τελικά ξεφεύγει είναι θεωρητικά και πρακτικά αμελητέο σε σχέση με αυτό που τελικά πέφτει στο πανί, οπότε δεν θα έκανε κάποια ουσιαστική διαφορά.
Αλλά ναι, θα μπορούσαν να το είχαν προσέξει περισσότερο στη σχεδίαση.

Αυτό ακριβώς λέω... Το θέμα δεν είναι αν μου φτάνει το φώς ή μου περισεύει.
Τι θέμα είναι καθαρά κατασκευαστικό κι εκεί υπάρχει έλλειμα.

Μιλαμε πιθανον για δυνατοτητα "βελτιωσης" της ποιοτητας κατασκευης. Πιθανον με λιγο diy να λυνετε και η διαρροη και ο θορυβος.

εχω καθαρη αποσταση περιπου 4μετρα το calculator του projectorcntral μου δινει 90 ιντσες
παω για αλλο
φτου

Αυτό ακριβώς λέω... Το θέμα δεν είναι αν μου φτάνει το φώς ή μου περισεύει.
Τι θέμα είναι καθαρά κατασκευαστικό κι εκεί υπάρχει έλλειμα.

Μιλαμε πιθανον για δυνατοτητα "βελτιωσης" της ποιοτητας κατασκευης. Πιθανον με λιγο diy να λυνετε και η διαρροη και ο θορυβος.

Βρε σεις, ξεχνατε ποσο κανει το μηχανημα ?

Ρε παιδιά, πείτε μου πάλι (μέχρι να σερβιρισθεί το φαγητό) αυτο το Brillant color τι ακριβώς είναι και τι κάνει?
Και γιατί χωρίς αυτό ο προβολέας δεν αποδίδει τόσο καλά?

Το Brilliant color σαν τεχνολογία ήρθε για να διορθώσει την φωτεινότητα των χρωματων. Παλαιά οι κατασκευαστές χρησιμοποιουσαν το white peaking αυξάνοντας την φωτεινότητα του λευκού και αυτό συμπαρέσηρε και την φωτεινότητα και των υπόλοιπων χρωμάτων.

Το θέμα θέλει σίγουρα ψάξιμο. Το sharpness enhancement ήταν στο +1 από default, αλλά το ρύθμισα στο 0 στη φάση της αρχικής ρύθμισης. Αρνητικές τιμές δεν παίρνει. Δεν ξέρω αν υπάρχει και κάποιο κρυμμένο sharpness σε κρυφό μενού, το οποίο είναι τσιμπημένο.. Ίσως ξέρει κάτι επ' αυτού ο Μανώλης.

Όσο για τους Marantz & Sharp, μπορεί να έχουν κάποιο ενσωματωμένο φίλτρο το οποίο περιορίζει το φαινόμενο. Δεν θα μου φαινόταν παράξενο.

Δημήτρη καλορίζικος.

Υπάρχει σχετική ρύθμιση στο κρυφό μενού.