Ο "Δυτικός Ψηφιακός" (WDTV) ως audio λύση !!!

Το πήρα κι εγώ σήμερα το WDTV. Κάνω δοκιμές A-B με ένα DVD Voxson 2400, μόνο ήχο πάντα και Cd quality, 16/44.
Έξοδος RCA από το WDTV, με το δικό του καλώδιο. Πρέπει να αγοράσω άλλο, ποιοτικότερο, γιατί μάλλον χάνει πολύ!

Επίσης το τροφοδοτικό του χάλια... πρέπει να βρούμε καλύτερο!

Γενικά χάνει στα σημεία το WDTV, αλλά μπορεί να είναι το καλώδιο και η τροφοδοσία!

Αλλά θέλω γνώμες κι από άλλους για το DAC του! Τι ψάρια πιάνει...

Last edited:
Το τροφοδοτικό επηρεάζει τον ήχο από τις RCA. Συμβαίνει το ίδιο και από την οπτική;
Δηλαδή το τροφοδοτικό επηρεάζει ΚΑΙ την οπτική έξοδο από θέμα ποιότητας;

Για να ξέρω αν αξίζει να αλλάξω τροφοδοτικό!

Ολα τα επηρεάζει.

Κατά τη γνώμη μου, το τροφοδοτικό θα πρέπει να αντικατασταθεί. Επίσης σημαντικό είναι η χρήση σκληρών δίσκων με δικό τους τροφοδοτικό.

Αν χρησιμοποιείτε σκληρούς 2.5" καθώς και το μαμίσιο τροφοδοτικό, μην περιμένετε πολλά πράγματα..

Ολα τα επηρεάζει.

Κατά τη γνώμη μου, το τροφοδοτικό θα πρέπει να αντικατασταθεί. Επίσης σημαντικό είναι η χρήση σκληρών δίσκων με δικό τους τροφοδοτικό.

Αν χρησιμοποιείτε σκληρούς 2.5" καθώς και το μαμίσιο τροφοδοτικό, μην περιμένετε πολλά πράγματα..
Όλα; Και την οπτική; Για τους σκληρούς 2.5" το καταλαβαίνω, αλλά αν χρησιμοποιείς flash;

Χρησιμοποιώ αυτό το τροφοδοτικό. Το είχαμε φτιάξει τότε(!)... 1999 στη σχολή! Της IDEAL, αντίστοιχο του RPS 304

Έχω αποσυνδέσει το R2 ποτενσιόμετρο και έχω βάλει 2 αντιστάσεις 1.8KΩ και 150Ω και έτσι παίρνω 12.22V (μόλις συνδέω το WDTV, πεφτει στα 12.17V).
Το τροφοδοτικό του WDTV δίνει 12.44V. Πιστεύω καλά είμαι!

Δε ξέρω αν χρειάζεται να κάνω κάποια αλλαγή στους πυκνωτές και ειδικά στον C3. Να έβαζα κάποιον μεγαλύτερο;

Attachments

• IMG_0048.JPG
    IMG_0048.JPG
    52 KB · Views: 45
  • IMG_0044.JPG
    IMG_0044.JPG
    46.1 KB · Views: 30
  • IMG_0082.JPG
    IMG_0082.JPG
    69.3 KB · Views: 36
  • trofodotiko.jpg
    trofodotiko.jpg
    28.4 KB · Views: 33
Last edited:
Δυστυχώς το WDTV δεν στέκεται καθόλου καλά ως transport, ίσως λόγω της οπτικής εξόδου που έχει!

Το DVD-player είναι μακράν καλύτερο με την coaxial και με πάρα πολύ φτηνό coax καλώδιο!

Η διαφορά στον ήχο είναι έντονη, σα να καθαρίζει ο ήχος και σαν να έχει μεγαλύτερη ανάλυση! Που να βάλω και supra καλώδιο!

Δε ξέρω αν ένα media player με coaxial έξοδο, θα μπορεί να φτάσει το DVD player, γιατί δε ξέρω αν:

1. μετράει η διαδρομή που κάνει το σήμα για να φτάσει στην έξοδο ενός transport.
Στο DVD player, από το laser περνάει στα καλώδια, μετά στο κύκλωμα και μετά στην έξοδο coax.
Στο media player, από το μέσο αποθήκευσης (σκληρός δίσκος, μνήμη flash), δε ξέρω αν οι διαδρομές που κάνει, αλλοιώνουν την ποιότητα του σήματος!

2. υπάρχει διαφορά εύρους (bandwidth) ανάμεσα στους δύο τύπους καλωδίων. Δε μπορεί το οπτικό να μεταφέρει με ταχύτητα τα δεδομένα;;... αφού είναι ταχύτατο (φως)...

3. υπάρχει διαφορά στο εύρος συχνοτήτων; Αλλά γιατί να πειράζει, αφού ΔΕ μιλάμε για αναλογικό σήμα, ΑΛΛΑ για ψηφιακό!

4. αν δημιουργείται μεγαλύτερο jitter στο οπτικό καλώδιο, είναι τόσο κρίσιμο που να μπορεί να αλλάξει τελείως τον ήχο προς το χειρότερο;

ΤΙ δε μπορεί να κάνει το οπτικό λοιπόν;

Ο Κινέζος μου είπε ότι το οπτικό σήμα, αλλάζει 2 φορές και έχει δίκιο! Δηλαδή από ηλεκτρισμός γίνεται φως και μετά πάλι ηλεκτρισμός...

Πάντως το raidsonic που έχω παίζει αρκετά καλυτέρα σαν transport από το denon μου και από ότι άλλο έχω δοκιμάσει.(αλλά έχει ομοαξονική).

Ηρεμία!
Musicalicius , ήταν μικρό και προκλητικό το post σου.

Βασικά αυτός ήταν ο λόγος που αγόρασα κάτι τέτοιο .δοκίμασα στο σύστημα μου ένα εγκρειτ και είδα ότι έπαιζε καλυτέρα από το τρανσπορτ μου , δεν υπήρχε όμως στο eshop και δεν είχε και ομοαξονική (δεν με πείραζε να ξυλοσω το οπτικό και να πάρω ttl αλλά….) θα έπαιρνα το wd αλλά μετά είπα να πάρω κάτι που να παίζει και όλα τα φορμα βίντεο και έτσι προέκυψε το raidsonic

Νομίζω δεν παίζει 1080p . το οπτικό μπορείς να το ξυλώσεις και να πάρεις το ηλεκτρικό σήμα που με κάποια μετατροπή μπορείς να το κάνεις επιπέδου spdif coaxial

Και για τους κυνηγούς των DAC: Διαβάσατε το τελευταίο review McCormack DAC-1 Deluxe στο 6moons (http://www.6moons.com/audioreviews/smcaudio2/dac.html), μία αρχαία σχεδίαση βασισμένη στο Cirrus CS4328?

Ο reviewer που φαίνεται να έχει άκούσει τις καλύτερες ψηφιακές πηγές (DCS, Linn CD12, Audio Research, κλπ.), θεωρεί το αναβαθμισμένο DAC-1 ως την απόλυτη λύση σήμερα.

Τι έκανε ο αγαπητός Steve? Απ´ότι φαίνεται στις φωτογραφίες του άρθρου, πήρε τις εξόδους ρεύματος από το DAC της Cirrus Logic και τις οδήγησε κατ' ευθείαν στην έξοδο μέσω Μ/Σ, αλά Ypsilon. Μήπως το μυστικό του καλού ήχου βρισκόταν μπροστά στη μύτη μας τόσο καιρό?

Κάτι τέτοιο βέβαια έχω κάνει και εγώ αλλά με κορυφαίο τελεστικό (ΟΡΑ 627) - άφιλτρα - και στοιβαρή τροφοδοσία και είχα τρομακτικά αποτελέσματα ...

sorry, το CS4328 έβγαζε έξοδο τάσης (!) και όχι ρεύματος, ενώ ενσωμάτωνε δύο 16-bit μετατροπείς στο ίδιο κέλυφος. Το συγκεκριμένο τσιπ μπορούσε, υπό προυποθέσεις, να οδηγήσει κατευθείαν ένα ζευγάρι ακουστικών 600 Ω.

Back to the oldies?

Περισσότερες πληροφορίες στο:
http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?threadid=17740

Νομίζω δεν παίζει 1080p . το οπτικό μπορείς να το ξυλώσεις και να πάρεις το ηλεκτρικό σήμα που με κάποια μετατροπή μπορείς να το κάνεις επιπέδου spdif coaxial

που θα βρω πληροφορίες για αυτήν την μετατροπή; το google θα είναι αρκετό;

σε μαγαζιά θα βρω αυτό που θέλω ή....

Πάρα πολλοί το έχουν κάνει άρα θα βρεις πληροφορίες .εγώ το έκανα μια φορά αλλά το dac ήταν behringer που και σκατ… να του δώσεις θα το κάνει εκείνο ότι χρειάζεται για να το διαβάσει .

Την διαφορά μπορείς να την δεις σε οποιοδήποτε συνδυασμό dac-transport έχει δυνατότητα και των δυο σημάτων . πάντα είναι μεγάλη.