Ο έχων αμέτρητους χιτώνας...

Re: Ο ΕΧΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΧΙΤΩΝΑΣ...

Υπάρχει και σχόλιο ότι τα παπούτσια των 1000 ευρώ τελικά κάνουν 130-140 (από αυτή την εταιρεία) το ακριβότερο.

Απάντηση: Re: Ο ΕΧΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΧΙΤΩΝΑΣ...

Υπάρχει και σχόλιο ότι τα παπούτσια των 1000 ευρώ τελικά κάνουν 130-140 (από αυτή την εταιρεία) το ακριβότερο.

Θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κατά πόσο είναι έγκυρες οι πληροφορίες λοιπόν!!

Απάντηση: Ο ΕΧΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΧΙΤΩΝΑΣ...

Έχει κάτι χρόνια που το βλέπω να ανακυκλώνεται.

Κι εμένα το σχόλιο για τα παπούτσια της Ιμέλντα μου είχε χτυπήσει το καμπανάκι. Όταν είχε πέσει το καθεστώς του άνδρα της, το τι είχε βρεθεί....

Εν τω μεταξύ, αν θυμάμαι καλά, το είχα πρωτοδιαβάσει πολύ λίγες μέρες μετά τον θάνατό του... κάτι που μου'χε κακοφανεί λίγο, ανεξαρτήτως του ότι δεν τον συμπάθησα ποτέ.

Ωστόσο δεν μπορώ να καταλάβω,άν όλα αυτά είναι παραμύθια,γιατί δεν διαψεύδονται απο τους εμπλεκόμενους ονομαστικά στην απογραφή κατά το άρθρο,αλλά και την εκκλησία την ίδια...Για τον προηγούμενο Αρχιεπίσκοπο,είναι το θέμα...Αυτό δεν είναι,πολύ περίεργο;Για ήσσονος σημασίας θέματα,γίνεται ολόκληρη αναστάτωση και σωρός διαψεύσεων...

Μπορεί τα πιό ακριβά Sebago να κοστίζουν φθηνότερα απο 1000-δεν ξέρω την άλλη μάρκα,αλλά αυτό δεν αποδεικνύει ότι όλα τα υπόλοιπα δεν έλαβαν χώρα.Αν και σ' αυτό ακόμα το θέμα,η ουσία βρίσκεται όχι μόνο στην ποιότητα αλλά κυρίως στην ποσότητα των ζευγαριών που κατά το άρθρο απογράφηκαν...

Last edited:

Φαίνεται από το ύφος του το άρθρο ότι είναι μούφα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη έρευνα... αλλά και για όσους δεν έμειναν στο ύφος, ας κάνουν μια πρόσθεση, διαβάζουμε ότι ο συγχωρεμένος είχε εγκόλπια αξίας 10 εκ ευρώ (100 χ 100κ) σταυρούς 20εκ ευρώ και ποιμαντικές ράβδους 2,5 εκ ευρώ, τέτοια νούμερα απλά δεν καταπίνονται. Τώρα για τη διάψευση, τι θα μπορούσε να λέει μια τέτοια; Ότι ο μακαριστός ζούσε σαν ερημίτης; Ή ότι αυτά που βρέθηκαν ήταν μόνο το 1/10 αυτών που αναφέρονται που πάλι είναι μεγάλο νούμερο;

Φαίνεται από το ύφος του το άρθρο ότι είναι μούφα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη έρευνα... αλλά και για όσους δεν έμειναν στο ύφος, ας κάνουν μια πρόσθεση, διαβάζουμε ότι ο συγχωρεμένος είχε εγκόλπια αξίας 10 εκ ευρώ (100 χ 100κ) σταυρούς 20εκ ευρώ και ποιμαντικές ράβδους 2,5 εκ ευρώ, τέτοια νούμερα απλά δεν καταπίνονται. Τώρα για τη διάψευση, τι θα μπορούσε να λέει μια τέτοια; Ότι ο μακαριστός ζούσε σαν ερημίτης; Ή ότι αυτά που βρέθηκαν ήταν μόνο το 1/10 αυτών που αναφέρονται που πάλι είναι μεγάλο νούμερο;

Γιατί να είναι μούφα ντε και καλά;
Είναι δύσκολο ένας αρχιεπίσκοπος να έχει είδη π.χ 20-30 εκατ στο σπίτι του;Γιατί;Εδώ δεσποτάδες βρέθηκαν με πολλά εκατ μετρητά στην κατοχή τους...

Φυσικά κι απαιτείται διάψευση,γιατί τίθεται θέμα για το έργο και την μνήμη του Χριστόδουλου.
Εδώ η εκκλησία ασχολήθηκε με διαψεύσεις για ήσσονος σημασίας πρόσωπα και θέματα(π.χ τέως Αττικής) και δεν πρέπει να ασχοληθεί με την υπεράσπιση της τιμής και της μνήμης του τέως αρχιεπίσκοπου;

Last edited:

Ναι να τον υπερασπιστεί, μαζί σου!!
Αλλά γιατί δεν το κάνει;; Ή καλύτερα γιατί δεν το έκανε όλο αυτό τον καιρό;;
Μήπως κάτι σημαίνει κι αυτό;

Καλά κάνει η εκκλησία και δεν διαψεύδει. Αυτό έλειπε να βγάζει ανακοίνωση όποτε γράφει κάθε παλαβός κάτι σε ένα blog. Δηλαδή αν εγώ αύριο γράψω στο blog ότι ο αρχιεπίσκοπος πήγαινε κάθε καλοκαίρι για ένα μήνα στη Τζαμάικα και έκανε τον DJ ράστα θα πρέπει να βγάλει ανακοίνωση να το διαψεύσει; Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, η είδηση ξεκάθαρα έχει διάφορες σαχλαμάρες. Διαψεύδεται μόνη της.

Απάντηση: Re: Ο ΕΧΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΧΙΤΩΝΑΣ...

Καλά κάνει η εκκλησία και δεν διαψεύδει. Αυτό έλειπε να βγάζει ανακοίνωση όποτε γράφει κάθε παλαβός κάτι σε ένα blog. Δηλαδή αν εγώ αύριο γράψω στο blog ότι ο αρχιεπίσκοπος πήγαινε κάθε καλοκαίρι για ένα μήνα στη Τζαμάικα και έκανε τον DJ ράστα θα πρέπει να βγάλει ανακοίνωση να το διαψεύσει; Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, η είδηση ξεκάθαρα έχει διάφορες σαχλαμάρες. Διαψεύδεται μόνη της.

504000 αναγραφές στο ίντερνετ είναι ένας παλαβός σ' ένα μπλόκ;Κι αυτά είναι μόνο τα τελευταία...

http://www.google.com/search?q=η+αμ...554bd95c3ca8ac&bpcl=35277026&biw=1366&bih=641

Δεν εννοώ αν ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του να βγαίνει η εκκλησία και να το διαψεύδει, αλλά όταν γίνεται μεγάλος ντόρος για ένα ζήτημα και πόσο μάλλον για τον αρχιεπίσκοπο τότε πιστεύω καλό θα ήταν να βγάλει μια ανακοίνωση που να τα καταρίπτει όλα αυτά!!

Re: Απάντηση: Ο ΕΧΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΧΙΤΩΝΑΣ...

Δεν εννοώ αν ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του να βγαίνει η εκκλησία και να το διαψεύδει, αλλά όταν γίνεται μεγάλος ντόρος για ένα ζήτημα και πόσο μάλλον για τον αρχιεπίσκοπο τότε πιστεύω καλό θα ήταν να βγάλει μια ανακοίνωση που να τα καταρίπτει όλα αυτά!!

Φανταζεσαι ομως η παρουσα αρχη να μην συμφωνουσε καθολου με την χλιδα και αλαζονεια που εξεπεμπε η προηγουμενη αρχη και να πρεπει τωρα να τον καλυψει μετα θανατον ηθικα ?

Ακομα και το 1/100 να ειναι αληθεια παλι πολλα ειναι .Και υπαρχει και μια ισορροπια εξουσιας μεταξυ του συμβουλιου τους και του προισταμενου τους απο οσο εχει φανει στο παρελθον και συχνα πυκνα υπαρχει conflict και συμβιβασμοι...

Τελικά όμως έτσι δεν είναι που λειτουργεί η γκεμπελική πρακτική "ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει"?

Δεν υπερασπίζομαι τον Χριστόδουλο γιατί απλά δεν γνωρίζω τι έκανε, όμως υπάρχει δημοσιευμένη -με εντολή του Ιερώνυμου- η ιδιόχειρη διαθήκη* του όπου λίγο πολύ για όλα όσα δεν γράφει αναλυτικά τα αφήνει "εις το υπό σύστασιν εκκλησιαστικόν μουσείον".

Φαντάζομαι δεν είναι δύσκολη μια δημοσιογραφική έρευνα επί του θέματος, και αν υπήρχαν/ουν λαυράκια τότε να δημοσιευθούν.
Γιατί δεν υπήρξε κάποια τέτοια έρευνα αλλά μια ανυπόγραφη λίστα?
Η "διάνθηση" με προφανέστατα ψέματα και αναφορές σε κάθε τι άσχετο (Ιμέλντα Μάρκος) μόνο σαν γελοιότητα ηχεί...

Και όταν υπερασπιζόμαστε την γενική αρχή "όλοι είναι αθώοι μέχρις αποδείξεως του εναντίου" δεν πρέπει να ισχύει πάντα και για όλους?
Ή μήπως για τους μη αρεστούς πρέπει να ισχύει λίγο λιγότερο?

* Πολύ ισχυρή βάση για να ξεκινήσει έρευνα και ταυτόχρονα ισχυρότατη διάψευση σε κάθε αοριστολογία.

http://ksipnistere.blogspot.com/201...+.+++ksipnistere+_++Ο+σιωπών+δοκεί+συναινείν)

Χωρίς περιουσία έφυγε από τη ζωή ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σύμφωνα με την ιδιόγραφη διαθήκη του που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα και φέρει ημερομηνία 15 Μαΐου 2007.

Ο μακαριστός Χριστόδουλος αφήνει "άπαντα τα άμφιά του" στην Αρχιεπισκοπή για να τοποθετηθούν στο υπό σύστασιν εκκλησιαστικό μουσείο. Τα βιβλία του στην αρχιεπισκοπή τα αφήνει για την υπό σύσταση Εκκλησιαστική Βιβλιοθήκη.

Όλα τα κινητά της κατοικίας του στην Πλάκα και στο Π. Ψυχικό, που ανήκουν στον ίδιον (εικόνες, αργυρά αντικείμενα κλπ), τα αφήνει, επίσης, στο υπό σύσταση εκκλησιαστικό μουσείο.

Τα ατομικά του είδη, ζητεί να κατανεμηθούν, όπως τονίζει, ανά ένα στους «καλούς συνεργάτες μου εις την διοίκησιν και την ιεραποστολήν». Τονίζει επίσης ότι η επίπλωση των δύο κατοικιών του ανήκει στην αρχιεπισκοπή και γνωστοποιεί ότι χρήματα δεν έχει.

Ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πρωτοσύγκελο πατέρα Θωμά Συνοδινό, στον οποίο αφήνει ένα σετ εγκολπίου και σταυρού σημειώνοντας: «Υπήρξεν πιστός, έντιμος, αδέκαστος, δίκαιος, ισχυρός κατά θέλησιν».

Στον αδελφό του Ιωάννη δεν αφήνει τίποτα, διότι «έχει τα προς το ζήν αναγκαία εκ της συντάξεώς του» όπως χαρακτηριστικά λέει.

Για τον Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο λέει: «Εις τον αφοσιωμένο μέχρι τέλους διακονήσαντά με μετ´ αυταπαρνήσεως παραδειγματικής Βρεσθένης Θεόκλητον αφήνω μίαν πλήρη στολήν. Και την ευχήν μου».

Σύμφωνα με το παραπάνω πρακτικά ότι είχε ανήκε στην Αρχιεπισκοπή.

Βρε Ναθ έχεις δει συμβόλαια ιδιοκτησίας ; Δεν γουστάρω, έως βγάζω μπιμπίκια με το παπαδαριό, αλλά χειρότερη μου φαίνεται η ασύστολη μπουρδολογία στο κάθε μπλογκ... αυτά είναι που ονειρευόμασταν προ 20 ετίας για τον νέο κόσμο και την δημοκρατία του διαδικτύου ; τον κάθε κομπλεξικό να έχει βήμα και να λασπολογεί ατεκμηρίωτα ;

Δεν υιοθετησα την περιγραφη του Μιδα οπως θα δες. Και μενα υπερβολικα μου εμοιαζαν.

Αλλα για το σπιτακι το ξερω...τωρα αν το εχει σε αλλου το ονομα που να το ξερω...

Γιατί να είναι μούφα ντε και καλά;
Είναι δύσκολο ένας αρχιεπίσκοπος να έχει είδη π.χ 20-30 εκατ στο σπίτι του;Γιατί;Εδώ δεσποτάδες βρέθηκαν με πολλά εκατ μετρητά στην κατοχή τους...

Φυσικά κι απαιτείται διάψευση,γιατί τίθεται θέμα για το έργο και την μνήμη του Χριστόδουλου.
Εδώ η εκκλησία ασχολήθηκε με διαψεύσεις για ήσσονος σημασίας πρόσωπα και θέματα(π.χ τέως Αττικής) και δεν πρέπει να ασχοληθεί με την υπεράσπιση της τιμής και της μνήμης του τέως αρχιεπίσκοπου;

Αμ δεν είναι μόνο 20-30 εκ. αυτά που αναφέρει. Εγώ πήρα μόνο 3 γραμμές από τη λίστα (εγκόλπια+σταυροί+ποιμαντικές ράβδοι) και έβγαιναν 32,5 εκ. Τα άλλα;

Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε τέτοιου είδους δημοσιεύματα-αναρτήσεις για να διαμορφώσουμε άποψη για το παπαδαριό.