Ο εγκέφαλος είναι απλώς μια μηχανή που κάποια στιγμή σταματά να δουλεύει....

Ακόμα με τον νεκρό ασχολείστε;
Όταν λέμε νεκρός εννοούμε νεκρός.
Μιλάμε για τους νεκρούς που ξέρουμε ότι είναι νεκροί.
Ο παππούς σας ο πατέρας σας η θεία σας που είναι θαμμένοι.
Οι άλλοι είναι ζωντανοί,
δεν είναι νεκροί.
Ούτε πέθανε κανείς από εσάς που διαβάζετε το κείμενο.
Έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο το δέχομαι.

Ούτε πέθανε κανείς από εσάς που διαβάζετε το κείμενο.
Έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο το δέχομαι.

είναι γεγονός ότι οι απόψεις που έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να είναι τόσο επικίνδυνες ώστε να οδηγήσουν στον θάνατο. Πολύ κοντά σ' αυτόν ίσως :a0210:

Κλινικός θάνατος:Παύση τής καρδιακής λειτουργίας καί τής αναπνοής..Μπορεί και νά ειναι αναστρέψιμος...

Εγκεφαλικός θάνατος:Kαταστροφή τού εγκεφάλου,πού μπορεί νά προκύψει ακόμα και άν ενας ''κλινικά νεκρός'' ανανήψει,αλλά η ανάνηψη επισυμβεί μετά απο 4-5 λεπτά..
Βιολογικός θάνατος:Παύσις καρδιακής λειτουργίας ,αναπνοής και εγκεφαλικής λειτουργίας.The End.............

αμα πεθάνει κάποιος πρώτος πάντως ,,, και δεί τίποτα ,, να έρθει να γράψει να μάθουμε ,, να μας φύγει η περιέργεια

Πάντως κάτι βιβλία του τύπου ''Η Ζωή μετά την Ζωή''αναφέρονται σέ καταστάσεις ανθρώπων πού βίωσαν τον κλινικό θάνατο και ανένηψαν και ως εκ τούτου ο τίτλος τους ειναι παραπλανητικός,αφού οι ανανήψαντες (δηλαδή αυτοί πού επιβίωσαν καί μόνον)διηγήθηκαν τήν εμπειρία τους.

Απάντηση: Re: Ο εγκέφαλος είναι απλώς μια μηχανή που κάποια στιγμή σταματά να δουλεύε

γρουσούζηδες βραδιάτικα:violent-smiley-030::rifle::violent-smiley-011:

Οσοι επιβιώσουμε πάντως ,θά συγγράψουμε πόνημα με τίτλο ''Η ζωή μετά τον ΓΑΠ''.:Banane0::Banane0::ernaehrung004:

Πάντως κάτι βιβλία του τύπου ''Η Ζωή μετά την Ζωή''αναφέρονται σέ καταστάσεις ανθρώπων πού βίωσαν τον κλινικό θάνατο και ανένηψαν και ως εκ τούτου ο τίτλος τους ειναι παραπλανητικός,αφού οι ανανήψαντες (δηλαδή αυτοί πού επιβίωσαν καί μόνον)διηγήθηκαν τήν εμπειρία τους.
Σε αυτά αναφέρεσαι... :flipout::flipout:

Μακάρι να υπάρχει μετα θάνατον ζωή.... θα υπάρχουν πολλοί που περιμένουν τον ΓΑΠ

είναι γεγονός ότι οι απόψεις που έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να είναι τόσο επικίνδυνες ώστε να οδηγήσουν στον θάνατο. Πολύ κοντά σ' αυτόν ίσως :a0210:

Ε τώρα υπερβολές. Άντε με μερικές να χαμογέλασα λιγάκι, το πολύ.

Παιδιά ξεκίνησα να διαβάζω το νήμα και ενώ δεν περίμενα να το διαβάσω όλο τελικά μου κράτησε το ενδιαφέρον και το δίαβασα μέχρι τέλους. Είδατε οτί υπάρχουν τόσες διαφορετικές απόψεις για ένα από τα πιο υποκειμενικά θέματα που απασχολεί όλους τους ανθρώπους.
Εγώ αυτό που ΠΙΣΤΕΥΩ (και κακά τα ψέματα τα περισσότερα που έχουν ειπωθεί-και του Hawkings μεσα-είναι τα πιστεύω του καθενός) είναι ότι αν ένας άνθρωπος βρισκόταν μόνος του σε ένα νησί ξαφνικά στα 20 του, χωρίς να έχει έρθει σε επαφή με κανέναν άνθρωπο, θα πίστευε ότι 1. κάποιος δημιούργησε αυτόν και όσα βλέπει γύρω του και 2. Το "είναι" του δεν πρόκειται να "τελειώσει" ποτέ.
Είναι πολύ ενδιαφέρον όμως ότι υπάρχουν τόσα επιχειρήματα για όλες τις απόψεις χωρίς όμως να έχει αποδειχθεί τίποτα και χωρίς κανένας να μπορεί να πει κάτι με σιγουριά για κάτι το οποίο είναι το υπέρτατο ερώτημα όλων.
Πιστεύω πως θα μπορούσα να το δικαιολογήσω, απλά φοβάμαι ότι θα θεωρηθώ χαζός από κάποιους και θα ήταν καλύτερο ο καθένας να το σκεφτεί και να το ερμηνεύσει μόνος του. Αυτό είναι το ωραίο της υπόθεσης. Αυτά...

δεν μπορει να βρεθεί μονος ξαφνικά στα 20.
Ο μπαμπάς και η μαμά δεν τον δημιούργησαν, χρειάζεται καλύτερο μπαμπά και μαμά από αυτούς που έχει;

Re: Απάντηση: Ο εγκέφαλος είναι απλώς μια μηχανή που κάποια στιγμή σταματά να δουλεύε

......
......
Μάλιστα οσο βαριέμαι τίς παραχριστιανικές φανατίλες,άλλο τοσο βαριέμαι τίς απόλυτες ''επιστημονικές '' αποφάνσεις πού τείνουν νά αποκτήσουν θεολογική χροιά ,δηλαδή ακριβώς το αντίθετο απ´αυτό πού πρεσβεύει η σοβαρή επιστήμη

......
......

:SFGSFGSF:
Ακριβώς αυτό!!!
Πρόκειται για "επιστημονισμό" και όχι για πραγματική επιστήμη/επιστήμονες.
Ο πραγματικός επιστήμονας είναι πολύ αυστηρός στην ανάλυση και την μεθοδολογία αλλά πάντα έχει ανοιχτά τα μάτια του! Και σίγουρα ποτέ δεν τα κλείνει με απόφασή του!
Κάποιοι "ιθύνοντες" -όπως και στην περίπτωση των θρησκειών- με την φανατική στάση τους, κάνουν μεγάλο κακό σε αυτό που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν και απλά μετατρέπονται σε ένα νέο είδος ιερατείου που προσπαθεί να πάρει τη θέση του παλιού!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αναφέρεται σε αυτή την "ασθένεια" είναι αυτό:

Science still can't explain the colour red

Has the Western world succumbed to the disease of scientism – a misguided belief in the infallibility of science?

So says philosopher Peter Hacker, emeritus research fellow at Oxford's St. John's College. In a recent interview with TPM Online, the website of The Philosophers' Magazine, Mr. Hacker – a leading authority on Ludwig Wittgenstein – says scientism “pervades our mentality and our culture. We are prone to think that, if there's a serious problem, science will find the answer. If science cannot find the answer, then it cannot be a serious problem at all.”

το υπόλοιπο : http://www.theglobeandmail.com/news...l-cant-explain-the-colour-red/article1797694/

Μα η μετάδοση πληροφοριών (το μεταβίβαση είναι μάλλον αδόκιμη ως λέξη) έγινε πρόσωπο με πρόσωπο, με το βλέμμα, ο ίδιος το λες. Όχι από 3.000 χιλιόμετρα όπως δέχονται άλλοι.

Και 3000 τρισεκατομυρια χιλιόμετρα, η "πληροφορία" μεταδίδεται αυτομάτως.
Μιλάμε πάντα για συσχςετισμένα υποατομικά σωματίδια , δες περισότερα εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_entanglement

Επίσης, εδώ:

" Entanglement is a real phenomenon (Einstein called it "spooky action at a distance"), which has been demonstrated repeatedly through experimentation. The mechanism behind it cannot, as yet, be fully explained by any theory. One proposed theory suggests that all particles on earth were once compacted tightly together and, as a consequence, maintain a connectedness. Much current research is focusing on how to harness the potential of entanglement in developing systems for quantum cryptography and quantum computing."

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο εγκέφαλος είναι απλώς μια μηχανή που κάποια στιγμή σταμ

Γιατί θα έπρεπε να αλλάξεις συνήθειες αφού κινείσαι και δράς βάσει της κοσμοθεωρίας σου????
Η αλλαγή συμπεριφοράς έρχεται όταν αναθεωρούμε για πράγματα και καταστάσεις.

προτου αναπτυξω την τωρινη μου κοσμοθεωρια οπως την λες,πιστευα αυτα που ηθελαν να πιστευω σαν καλο παιδι και χριστιανος,δεν εχω αλλαξει συμπεριφορα παραυτα,εξακολουθω να ειμαι ο ιδιος (πιστευω),απλα ποιο ωριμος.

Κλινικός θάνατος:Παύση τής καρδιακής λειτουργίας καί τής αναπνοής..Μπορεί και νά ειναι αναστρέψιμος...

Εγκεφαλικός θάνατος:Kαταστροφή τού εγκεφάλου,πού μπορεί νά προκύψει ακόμα και άν ενας ''κλινικά νεκρός'' ανανήψει,αλλά η ανάνηψη επισυμβεί μετά απο 4-5 λεπτά..
Βιολογικός θάνατος:Παύσις καρδιακής λειτουργίας ,αναπνοής και εγκεφαλικής λειτουργίας.The End.............

Σωστά έχεις δικιο εγώ θυμόμουνα λάθος τελικά :furious3:

@FragoulisNaval sorry φιλε για την επιμονή μου ήταν λανθασμένη...

Και 3000 τρισεκατομυρια χιλιόμετρα, η "πληροφορία" μεταδίδεται αυτομάτως.
Μιλάμε πάντα για συσχςετισμένα υποατομικά σωματίδια , δες περισότερα εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_entanglement

Επίσης, εδώ:

" Entanglement is a real phenomenon (Einstein called it "spooky action at a distance"), which has been demonstrated repeatedly through experimentation. The mechanism behind it cannot, as yet, be fully explained by any theory. One proposed theory suggests that all particles on earth were once compacted tightly together and, as a consequence, maintain a connectedness. Much current research is focusing on how to harness the potential of entanglement in developing systems for quantum cryptography and quantum computing."

Τώρα σοβαρά μου τα λες τα παραπάνω; Μου προβάλλεις μια θεωρία από τον χώρο της κβαντικής φυσικής (έχω διαβάσει ότι έχει αποδειχθεί πειραματικά για απόσταση μέχρι 16 χιλιόμετρα με χρήση οπτικής ίνας) πιθανολογώντας ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε άτομα και να ερμηνεύσει τέτοια περιστατικά "τηλεπαθητικής επικοινωνίας" από τεράστιες αποστάσεις; Δεν θα έπρεπε πρώτα να ψάξεις να αποδείξεις έναν μηχανισμό που επιτρέπει την τηλεπαθητική μετάδοση πληροφοριών από άτομο σε άτομο -και μάλιστα συχνά δίχως αυτό να είναι η πρόθεση του ατόμου-πομπού, το οποίο απλώς παθαίνει σε ανάλογες διηγήσεις ένα κακό!-από το διπλανό δωμάτιο;

Τουλάχιστον εγώ δεν δέχομαι την ύπαρξη τέτοιων φαινομένων εάν δεν τα δω με τα μάτια μου. Δεν τα δέχομαι μεν αλλά ως φυσικά φαινόμενα δε, πιστεύοντας πως κάποτε ίσως εξηγηθούν, και προτείνοντας μάλιστα και μια γενική κατεύθυνση στην οποία θα μπορούσε να κινηθεί στο μέλλον η εξήγησή τους.

Σε λίγο θα φτάσουμε να απορρίπτουμε την ύπαρξη του Θείου αλλά να πιστεύουμε στους σουπερ-ήρωες.

Last edited:
Τώρα σοβαρά μου τα λες τα παραπάνω; Μου προβάλλεις μια θεωρία από τον χώρο της κβαντικής φυσικής (έχω διαβάσει ότι έχει αποδειχθεί πειραματικά για απόσταση μέχρι 16 χιλιόμετρα με χρήση οπτικής ίνας) πιθανολογώντας ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε άτομα και να ερμηνεύσει τέτοια περιστατικά "τηλεπαθητικής επικοινωνίας" από τεράστιες αποστάσεις;

Δεν έγραψα τίποτα παραπάνω απ οτι έχει αποδειχτεί, ξαναδιάβασε προσεκτικά.
Που έγραψα εγώ για "τηλεπαθητική επικοινωνία"?

* Το τεράστιες αποστάσεις ισχύει φυσικά , αν διαβάσεις τα λινκ.
Η απόσταση τελος πάντων δεν έχει σημασία δεν παίζει ρόλο.

... επίσης, δεν είναι απλά θεωρία

How It Works in Practice
In practice, quantum cryptography has been demonstrated in the laboratory by IBM and others, but over relatively short distances. Recently, over longer distances, fiber optic cables with incredibly pure optic properties have successfully transmitted photon bits up to 60 kilometers. Beyond that, BERs (bit error rates) caused by a combination of the Heisenberg Uncertainty Principle and microscopic impurities in the fiber make the system unworkable. Some research has seen successful transmission through the air, but this has been over short distances in ideal weather conditions. It remains to be seen how much further technology can push forward the distances at which quantum cryptography is practical.
Practical applications in the US are suspected to include a dedicated line between the White House and Pentagon in Washington, and some links between key military sites and major defense contractors and research laboratories in close proximity.