Ο εξοπλισμός μας

Έχει καιρό που το άκουσα αλλά θυμάμαι πολύ καλά μια κορυφή κάπου κοντά στα 5-6kHz που είναι ότι χειρότερο για εμένα , όπως επίσης και χρωματισμένη αρκετά την περιοχή του μέσο - χαμηλού.
Για την κορυφή (κάπου στα 7Κ5) αν και δεν με ενοχλεί (στα 1990 ακούγεται πιο έντονη), αλλαγή των μαξιλαριών με τα dekoni elite velour κάνει δουλειά και αυξάνει λίγο ακόμα και την άνεση/αίσθηση που βρίσκεται έτσι κι αλλιώς σε υψηλά επίπεδα.
Όσο για το χρωματισμό δεν έχω παρατηρήσει κάτι εξωφρενικό. Σε γενικές γραμμές σχετικά ουδέτερα θα τα χαρακτήριζα.

Εγώ μάλλον βαρετά θα τα έλεγα χωρίς φυσικές χροιές αλλά τέλος πάντων το ζήτημα της τονικότητας των ακουστικών είναι αρκετά υποκειμενικό.

Αναμένονται τα Shure SRH1840. Λογικά την επόμενη εβδομάδα θα παραλάβω.

Άντε και με τα Neumann NDH20 του χρόνου.

Ήρθανε με ΕΛΤΑ courier από amazon.it με παραγγελία τη Δευτέρα. Μπράβο στα ΕΛΤΑ!!!

Από άνεση πολύ καλά. Στα μείον η μυρωδιά των μαξιλαριών/πλαστικών που λογικά θα ξεθυμάνει.
Η ποιότητα κατασκευής τους ενώ δεν έχει κάτι αρνητικό (δεν τρίζουν, δεν κουδουνίζουν) απλά ωχριά δίπλα στα DT1990.
Δεν οδηγούνται δύσκολα. Ίσως είναι τα πιο ευαίσθητα από όσα έχω.

Και τώρα ο ελέφαντας στο δωμάτιο.
Η αυξημένη παραμόρφωση στη μουσική αν δεν υπάρχει άμεση σύγκριση ίσως να μην είναι τόσο εύκολο να ακουστεί μιας και υπάρχουν ήδη οι αρμονικές και η μουσική η ίδια γενικότερα.
Με ημίτονο όμως ακούγεται ξεκάθαρα. Από τα 125Hz και πάνω εξασθενεί σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρα δεν είναι ουδέτερα σε αυτή την περιοχή.

• Like
Reactions: fr3q
Ήρθανε με ΕΛΤΑ courier από amazon.it με παραγγελία τη Δευτέρα. Μπράβο στα ΕΛΤΑ!!!

Από άνεση πολύ καλά. Στα μείον η μυρωδιά των μαξιλαριών/πλαστικών που λογικά θα ξεθυμάνει.
Η ποιότητα κατασκευής τους ενώ δεν έχει κάτι αρνητικό (δεν τρίζουν, δεν κουδουνίζουν) απλά ωχριά δίπλα στα DT1990.

Η αυξημένη παραμόρφωση στη μουσική αν δεν υπάρχει άμεση σύγκριση ίσως να μην είναι τόσο εύκολο να ακουστεί μιας και υπάρχουν ήδη οι αρμονικές και η μουσική η ίδια γενικότερα.
Με ημίτονο όμως ακούγεται ξεκάθαρα. Από τα 125Hz και πάνω εξασθενεί σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρα δεν είναι ουδέτερα σε αυτή την περιοχή.
Καλημερα και καλο στρωσιμο.
Να φανταστω το soundstage ειναι μεγαλο,ολα μπροστα οπως τα 1540 που παρολο κλειστα ειχαν μεγαλο και καμια σχεση με τα HD650 που εχουν μικροτερο.

Καλημερα και καλο στρωσιμο.
Να φανταστω το soundstage ειναι μεγαλο,ολα μπροστα οπως τα 1540 που παρολο κλειστα ειχαν μεγαλο και καμια σχεση με τα HD650 που εχουν μικροτερο.
Καλημέρα κι ευχαριστώ.
Ναι η σκηνή έχει βάθος. Οι φωνές ακούγονται λίγο πιο μπροστά σε απόσταση αναπνοής και τα όργανα πιο πίσω σε επίπεδα.
Το πλάτος εκτείνεται και έξω από τα ακουστικά και απλώνεται από τη μία άκρη στην άλλη χωρίς κενά.
Η αίσθηση που δίνεται είναι πως η μουσική βρίσκεται κυρίως έξω από το κεφάλι χωρίς να ακούγεται απόμακρη.

Τα HD650 δεν έχουν αυτό το χαρακτηριστικό σε καμία περίπτωση.

Τα άκουσα και λίγο με το κινητό σκέτο αργά το βράδυ. Οδηγούνται σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά αν χρειάζεται λίγη ένταση παραπάνω δεν θα τη δώσει το κινητό, τουλάχιστον όχι το δικό μου.

Αν δεν υπήρχε αυτό το θέμα με την παραμόρφωση χαμηλά θα ήταν ένα πάρα πολύ καλό ζευγάρι ακουστικών για τα δικά μου γούστα.
Δεν νομίζω πως είναι θέμα στρωσίματος και είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

@fr3q
Τα 1540 είχαν κάποια περίεργη μυρωδιά;
Ρωτώ επειδή μου φάνηκε παράξενο.

@fr3q
Τα 1540 είχαν κάποια περίεργη μυρωδιά;
Ρωτώ επειδή μου φάνηκε παράξενο.
Νομιζω πως οχι.
Το καλο με την αμαζον ειναι πως μπορεις να τα επιστρεψεις οπως κ γω εαν δεν σου κανουν.Μεσα σε δυο εβδομαδες ειχαν παει πισω και ειχα παρει το refund.
To μεγαλο soundstage με χαλουσε να σου πω την αληθεια και ο ηχος ηταν λιγο thin.
Νομιζω πως τα 650 ειναι αυτο που εψαχνα.

........

Λάμπρο με'γειά! :)
Νομίζω πως ειδικά για τη χαμηλή περιοχή χρειάζονται λίγο χρόνο. Είναι το μέρος του φάσματος που παίρνει περισσότερο στρώσιμο. Συνεπώς επιβάλλεται επανεκτίμηση μετά από λίγο καιρό.

Η δική μου εντύπωση από τα over ear της Shure, όχι για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά για όλα τα μοντέλα της εταιρείας, όσες φορές είχε τύχει να ακούσω, είναι μία συνολική ουδετερότητα που τα καθιστά κατάλληλα για πολύωρες ακροάσεις. Αλλά και μία ελαφριά ξηρότητα, ότι και αν σημαίνει. Ισχύει άραγε και για τα SRH1840;

• Like
Reactions: tonal and fr3q
@Sonus Naturalis
Θα τον έχουν το χρόνο τους. Δεν πάνε πίσω.
Όσο για την ξηρότητα ίσως.
Σίγουρα εξαρτάται και από την ηχογράφηση/παραγωγή.

Μετά από ερώτησή μου πήρα την εξής απάντηση από το τεχνικό τμήμα της Shure:

There is a measurable amount of distortion in the low frequencies of the SRH1840. The SRH1840 has a very flat frequency response. There were some tradeoffs to getting the frequency response to be extremely flat – so the benefits of the imaging, detail/clarity, transient response, balance, etc. do come at a cost.

Regarding headphone burn-in, there will not be any audible difference after many hours of use. It doesn’t seem like there is anything to do to lower THD figures in the low end.

Έχω μία επιφύλαξη για το break in. Μετά από κάποιες ώρες χρήσης μου φάνηκε να παραμορφώνουν λιγότερο αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου.

Μετά από μια εβδομάδα χρήσης οι παρατηρήσεις μου είναι οι παρακάτω:
1. Είναι πάρα πολύ άνετα και ελαφριά και δεν με ενόχλησαν πουθενά. Η απουσία μηχανισμού που επιτρέπει να περιστρέφονται οι κάψες δεν επηρεάζει την άνεση.
2. Η παραμόρφωση αν η μουσική δεν έχει τονισμένη την χαμηλή περιοχή ή κάποιο σόλο που να ακούγεται μόνο το μπάσο μπορεί να περάσει και απαρατήρητη αν δεν εστιάσω εκεί.
3. Η μυρωδιά έφυγε μετά από μερικές ημέρες και μάλλον οφείλεται στην θήκη αποθήκευσης η οποία έτσι κι αλλιώς μου είναι άχρηστη.
4. Δεν χαρίζονται στις κακές ηχογραφήσεις . Είναι γενικά ουδέτερος ο ήχος τους.
5. Η στέκα που είναι καλυμένη ολόκληρη με δερματίνη, περιμένω πως μετά από μερικά χρόνια θα αρχίσει να ξεφλουδίζει.
6. Τα μαξιλαράκια όταν δεν χρησιμοποιούνται τα ακουστικά, πιέζονται μεταξύ τους στο κάτω μέρος και παραμορφώνονται ακριβώς όπως συμβαίνει με όλα τα AKG K7xx και σε αντίθεση με τα Beyerdynamic, Sennheiser, Hifiman. Επανέρχονται όταν χρησιμοποιηθούν.

Μόλις φτάσανε Αθήνα τα Variations της Moondrop (με έψησε ο crinacle ) το πρώτο μου hi end ας πούμε Iem από Κίνα. Μετά τα JVC FDX1 γλυκάθηκα :) θα ανεβάσω εντυπώσεις μόλις τα δουλέψω

• Like
Reactions: Sonorus
Μόλις φτάσανε Αθήνα τα Variations της Moondrop (με έψησε ο crinacle ) το πρώτο μου hi end ας πούμε Iem από Κίνα. Μετά τα JVC FDX1 γλυκάθηκα :) θα ανεβάσω εντυπώσεις μόλις τα δουλέψω
Πως σου τα έστειλαν;
Πλήρωσες τελωνείο;

Πως σου τα έστειλαν;
Πλήρωσες τελωνείο;
έκανα παραγγελεια από hifi go με πληρωμένο το τελωνείο από αυτούς. Έρχονται με acs εδώ σε περίπου 15 μέρες

• Like
Reactions: Sonorus
Καταπληκτικα τα JVC FDX1

Tωρα ψαχνω κατι σε πιο ζεστο neutral,οπως πχ τα HD650
Εννοειται πως τα JVC FDX1 δεν πανε πουθενα.

Ειχα τα etymotic er3xr και τα εχω πουλησει ρε γμτ,σκεφτομαι πολυ να τα ξανα αγορασω.

Έχετε να προτείνετε τπτ?

Αυτα τα moondrop τι signature εχουν?
Neutral with bass boost μου φαίνεται το διάγραμμα.

Last edited:
Καταπληκτικα τα JVC FDX1

Tωρα ψαχνω κατι σε πιο ζεστο neutral,οπως πχ τα HD650
Εννοειται πως τα JVC FDX1 δεν πανε πουθενα.

Ειχα τα etymotic er3xr και τα εχω πουλησει ρε γμτ,σκεφτομαι πολυ να τα ξανα αγορασω.

Έχετε να προτείνετε τπτ?

Αυτα τα moondrop τι signature εχουν?
Neutral with bass boost μου φαίνεται το διάγραμμα.
Αυτό ακριβώς είναι αρκετά natural στην καμπύλη του Harman ,μόλις τα παρέλαβα 5 λεπτά άκουσα και κοντευει να μου φύγει το μυαλό

Attachments

• PXL_20210813_094820338.jpg
    PXL_20210813_094820338.jpg
    1.5 MB · Views: 103
  • Like
Reactions: fr3q
Αυτό ακριβώς είναι αρκετά natural στην καμπύλη του Harman ,μόλις τα παρέλαβα 5 λεπτά άκουσα και κοντευει να μου φύγει το μυαλό
Καλο στρώσιμο
αναμενω συγκριτικο....

Για δεύτερη φορα αγοράζω τα Etymotic er3xr.
Aυτη τη φορα απο αμαζον Αμερικής και οχι απο thomann
Mαζι με τον εκτελωνισμο βγαινουν στα 117 ευρω,τα εχει ριξει παρα πολυ η αμαζον σε σχέση με τα 250 ευρω απο thomann.

Attachments

• rsz_img_20210825_171408__01.jpg
    rsz_img_20210825_171408__01.jpg
    350.4 KB · Views: 84
Για δεύτερη φορα αγοράζω τα Etymotic er3xr.
Aυτη τη φορα απο αμαζον Αμερικής και οχι απο thomann
Mαζι με τον εκτελωνισμο βγαινουν στα 117 ευρω,τα εχει ριξει παρα πολυ η αμαζον σε σχέση με τα 250 ευρω απο thomann.
Μιας και τα είχες πως είναι ο ήχος τους ?