Θέλω να πω δυο λόγια για το νέο μου head-Fi Setup και ο λόγος είναι πως μετά από τόσες δεκαετίες ενασχόλησης με το Hi-Fi και το High end, δεν φανταζόμουν πως ένα ζευγάρι ακουστικά μπορεί να παίξει τόσο καλά!
Στο σαλόνι με το στερεοφωνικό μου, έχω φτιάξει και μια γωνιά που ακούω αποκλειστικά με ακουστικά, για τις ώρες που δεν μπορώ να ακούσω μουσική από τα ηχεία μου, ή για τις ώρες που θέλω να συγκεντρωθώ καλύτερα. Βασικό αξεσουάρ του setup, μια κουνιστή πολυθρόνα του IKEA
Σαν πηγή χρησιμοποιώ ένα εντελώς ήσυχο MacBook Air Μ4, που παρά τις ενστάσεις των ειδικών, πιστεύω πως λειτουργεί εξαιρετικά σαν streamer, χωρίς τον παραμικρό θόρυβο από την USB C έξοδο. Παίζω κυρίως από HiRes Qobuz.
Σαν dac και ενισχυτή ακουστικών, έχω επιλέξει το
Shanling EH2 με το R2R dac του και το πολύ ισχυρό ενισχυτικό στάδιο έχει έναν δυναμικό και καθόλου σκληρό ήχο.
Επειδή το είχα από παλιά, του έβαλα και το γραμμικό τροφοδοτικό KingRex PSU, αν και για να πω την αλήθεια, δεν διαπίστωσα κάποια αξιοσημείωτη διαφορά.
Τέλος, το Shanling EH2 οδηγεί μέσω ενός balanced καλωδίου Tripowin
Altura ή ενος
GranVia, τα
Arya Organic της HiFiMan.
Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και ο ήχος - για τα δικά μου αυτιά - μαγικός.
Δεν νομίζω να κυκλοφορεί στην αγορά κάτι τόσο βολικό όσο το Shanling EH2. Τι να αναφέρω; Το εξαιρετικά εργονομικό Volume; Τα ρυθμιστικά Bass / Treble που αρκετά συχνά χρειάζονται; Το ρεύμα
(4.35W at 32Ω) που βγάζει από την Balanced έξοδο; To απολύτως σιωπηλό background και το τόσο καλά σχεδιασμένο κύκλωμα που αφήνει έξω κάθε θόρυβο; Δεν έχω την εμπειρία κάποιων άλλων φίλων εδώ μέσα, αλλά αυτό το μηχάνημα μου φαίνεται πως υπέρ-καλύπτει τις ανάγκες μου ενώ κοστίζει μόλις 400€.
Κάτι που με βόλεψε είναι και η Ldac BlueTooth συνδεσιμότητα που διαθέτει και έτσι, έβαλα ένα
1Mii B03Pro+ που ειναι
BT transmiter Ldac, πάνω στην pre έξοδο του Hegel και μπορώ να ακούω στη γωνιά μου με τα ακουστικά μου και τα βινύλια που παίζει το Rega. Απίθανη η ποιότητα με αυτόν τον συνδυασμό Ldac.
Τώρα για τα ακουστικά τι να πω; Μέχρι πρόσφατα άκουγα από τα HD650. Τα Organic τα αγόρασα σε καλή τιμή σχεδόν καινούργια, και δεν φανταζόμουν πως θα έπαιζαν τόσο ωραία. Διαφάνεια, σκηνή, δυναμικά, σε υπερθετικό βαθμό. Πολλοί τα κατηγορούν για κάπως τονισμένες υψηλές, αλλά για τα γερασμένα αυτιά μου, αυτό το χαρακτηριστικό αν ισχύει, επέδρασε θετικά.
Το μόνο που άλλαξα έκτος από το καλώδιο ήταν τα μαξιλαράκια με κάτι βελούδινα
Dekoni.
Δεν χορταίνω να τα ακούω.
Shanling EH2 και Ayra Organic, προτείνονται θερμά.
Αυτά από την ανανεωμένη μου μικρή HeadFi γωνιά μου
Αν θέλετε κάποια διευκρίνιση, μετά χαράς.