Ο εξοπλισμός μας

Καλησπερα,

Υπαρχει καποιος που να εχει δοκιμασει τα Meze 109 Pro?
Εγώ!

Καλησπερα,

Υπαρχει καποιος που να εχει δοκιμασει τα Meze 109 Pro?
Nαι τα εχω και ειμαι ικανοποιημενος απο τον ηχο τους.

Attachments

• 57163bea-3f56-45da-b906-282acae0924f.jpg
    57163bea-3f56-45da-b906-282acae0924f.jpg
    89.9 KB · Views: 108
Πολυ ωραια ακουστικα!
Ιδιαιτερη σχεδιαση και η επιλογη ξυλου στο περιβλημα θεωρω οτι ευνοει ηχητικα.

Εχετε ισως καποιο αλλο ζευγος ακουστικα για συγκριση, ωστε να καταλαβω καπως καλυτερα τις εντυπωσεις σας?

Γνωριμα μου ειναι τα AKG K712 Pro και K612 Pro, τα Sennheiser HD600, HD560S και HD599, τα Philips Fidelio X2HR και τα SHP9600.
Περισσοτερο χρησιμοποιω τα AKG K712 Pro τελευταια.

Ευχαριστω.

Πολυ ωραια ακουστικα!
Ιδιαιτερη σχεδιαση και η επιλογη ξυλου στο περιβλημα θεωρω οτι ευνοει ηχητικα.

Εχετε ισως καποιο αλλο ζευγος ακουστικα για συγκριση, ωστε να καταλαβω καπως καλυτερα τις εντυπωσεις σας?

Γνωριμα μου ειναι τα AKG K712 Pro και K612 Pro, τα Sennheiser HD600, HD560S και HD599, τα Philips Fidelio X2HR και τα SHP9600.
Περισσοτερο χρησιμοποιω τα AKG K712 Pro τελευταια.

Ευχαριστω.
Θα έλεγα ότι είναι πιο κοντά στα 560S. Γενικά είναι V shape με καλό χαμηλό και ελαφρώς τσιμπημενά πρίμα.

Ευχαριστω.

Απο πλευρας στερεοφωνικης εικονας ειναι παραπλησια του HD560S?

Τα HD560S ειχαν καλη αναλυση και ικανοποιητικη εικονα.
Το μονο που με προβληματιζε ηταν η καπως αναιμικη αποδοση τους στα χαμηλα.

Ευχαριστω.

Απο πλευρας στερεοφωνικης εικονας ειναι παραπλησια του HD560S?

Τα HD560S ειχαν καλη αναλυση και ικανοποιητικη εικονα.
Το μονο που με προβληματιζε ηταν η καπως αναιμικη αποδοση τους στα χαμηλα.
Το 109 PRO είναι σε γενικές γραμμές πιο Hi-fi, έχει πιο γεμάτο ήχο, καλύτερα σώματα και πιο πολύ φινέτσα. Μετά από τόσο καιρό δεν μπορώ να συγκρίνω την σκηνή τους αλλά από την άλλη δεν θυμάμαι κάτι που να με προβλημάτισε στο 109.

Βασικα, αν το οποιοδηποτε ζευγος δεν κανεις δοκιμη, ειναι φυσει αδυνατον να προδιαγραψεις εαν ο ηχος του θα σε ικανοποιει.
Γνωριζοντας τον παραπανω κανονα, με ενδιαφερουν παντα οι εντυπωσεις αλλων.

Ευχαριστω και παλι.
Θα πρεπει να τα δοκιμασω συντομα.

Εαν εχει σκηνη ανω του μεσου ορου (θεωρωντας π.χ. τα HD560S ως μεσο ορο) θα ειναι θετικο στοιχειο.
Εαν επισης εχει γεματες χαμηλες, θεωρω πως εχω τον τροπο να μαζεψω λιγο τις υψηλοτερες οκταβες.
Το εχω κανει σχετικα επιτυχως με ακουστικα οπως τα AKG K712/612 Pro και αλλα.

Στην περιπτωση ομως π.χ. των HD560S απετυχα. Ηταν αναιμικο στις χαμηλες οκταβες (200 κυκλους και κατω).
Εχω παρατηρησει οτι οταν δεν εχει στιβαρη παρουσια χαμηλα, πιο δυσκολα γινεται επιτυχως re-tune ενα ζευγος.

Τις μεσαιες και υψηλες οκταβες ειναι καπως πιο ευκοοα να τις ελλατωσεις.
Με ενα απλο υλικο οπως π.χ. μια λεπτη στρωση γαζας εμπρος του driver, ριχνεις κανα-δυο dB.
Βεβαια δεν μπορεις να το παρακανεις. Ενα υπερβαλλεις με damping αρχιζουν υστερα αλλα παρατραγουδα.

• Like
Reactions: Sonorus
Τα Meze 109 Pro , υπάρχουν διαθέσιμα για ακρόαση σε αρκετά καταστήματα καθώς και στην αντιπροσωπεία.
Οπότε μια ακρόαση θα σου λύσει τις απορίες.

Θέλω να πω δυο λόγια για το νέο μου head-Fi Setup και ο λόγος είναι πως μετά από τόσες δεκαετίες ενασχόλησης με το Hi-Fi και το High end, δεν φανταζόμουν πως ένα ζευγάρι ακουστικά μπορεί να παίξει τόσο καλά!

Στο σαλόνι με το στερεοφωνικό μου, έχω φτιάξει και μια γωνιά που ακούω αποκλειστικά με ακουστικά, για τις ώρες που δεν μπορώ να ακούσω μουσική από τα ηχεία μου, ή για τις ώρες που θέλω να συγκεντρωθώ καλύτερα. Βασικό αξεσουάρ του setup, μια κουνιστή πολυθρόνα του IKEA :D

21.jpg

Σαν πηγή χρησιμοποιώ ένα εντελώς ήσυχο MacBook Air Μ4, που παρά τις ενστάσεις των ειδικών, πιστεύω πως λειτουργεί εξαιρετικά σαν streamer, χωρίς τον παραμικρό θόρυβο από την USB C έξοδο. Παίζω κυρίως από HiRes Qobuz.
Σαν dac και ενισχυτή ακουστικών, έχω επιλέξει το Shanling EH2 με το R2R dac του και το πολύ ισχυρό ενισχυτικό στάδιο έχει έναν δυναμικό και καθόλου σκληρό ήχο. Επειδή το είχα από παλιά, του έβαλα και το γραμμικό τροφοδοτικό KingRex PSU, αν και για να πω την αλήθεια, δεν διαπίστωσα κάποια αξιοσημείωτη διαφορά.
Τέλος, το Shanling EH2 οδηγεί μέσω ενός balanced καλωδίου Tripowin Altura ή ενος GranVia, τα Arya Organic της HiFiMan.
Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και ο ήχος - για τα δικά μου αυτιά - μαγικός. :love:

Δεν νομίζω να κυκλοφορεί στην αγορά κάτι τόσο βολικό όσο το Shanling EH2. Τι να αναφέρω; Το εξαιρετικά εργονομικό Volume; Τα ρυθμιστικά Bass / Treble που αρκετά συχνά χρειάζονται; Το ρεύμα (4.35W at 32Ω) που βγάζει από την Balanced έξοδο; To απολύτως σιωπηλό background και το τόσο καλά σχεδιασμένο κύκλωμα που αφήνει έξω κάθε θόρυβο; Δεν έχω την εμπειρία κάποιων άλλων φίλων εδώ μέσα, αλλά αυτό το μηχάνημα μου φαίνεται πως υπέρ-καλύπτει τις ανάγκες μου ενώ κοστίζει μόλις 400€.
Κάτι που με βόλεψε είναι και η Ldac BlueTooth συνδεσιμότητα που διαθέτει και έτσι, έβαλα ένα 1Mii B03Pro+ που ειναι
BT transmiter Ldac, πάνω στην pre έξοδο του Hegel και μπορώ να ακούω στη γωνιά μου με τα ακουστικά μου και τα βινύλια που παίζει το Rega. Απίθανη η ποιότητα με αυτόν τον συνδυασμό Ldac.

Τώρα για τα ακουστικά τι να πω; Μέχρι πρόσφατα άκουγα από τα HD650. Τα Organic τα αγόρασα σε καλή τιμή σχεδόν καινούργια, και δεν φανταζόμουν πως θα έπαιζαν τόσο ωραία. Διαφάνεια, σκηνή, δυναμικά, σε υπερθετικό βαθμό. Πολλοί τα κατηγορούν για κάπως τονισμένες υψηλές, αλλά για τα γερασμένα αυτιά μου, αυτό το χαρακτηριστικό αν ισχύει, επέδρασε θετικά.
Το μόνο που άλλαξα έκτος από το καλώδιο ήταν τα μαξιλαράκια με κάτι βελούδινα Dekoni.

Δεν χορταίνω να τα ακούω.

Shanling EH2 και Ayra Organic, προτείνονται θερμά. (y)

Αυτά από την ανανεωμένη μου μικρή HeadFi γωνιά μου :)

Αν θέλετε κάποια διευκρίνιση, μετά χαράς.

Θέλω να πω δυο λόγια για το νέο μου head-Fi Setup και ο λόγος είναι πως μετά από τόσες δεκαετίες ενασχόλησης με το Hi-Fi και το High end, δεν φανταζόμουν πως ένα ζευγάρι ακουστικά μπορεί να παίξει τόσο καλά!

Στο σαλόνι με το στερεοφωνικό μου, έχω φτιάξει και μια γωνιά που ακούω αποκλειστικά με ακουστικά, για τις ώρες που δεν μπορώ να ακούσω μουσική από τα ηχεία μου, ή για τις ώρες που θέλω να συγκεντρωθώ καλύτερα. Βασικό αξεσουάρ του setup, μια κουνιστή πολυθρόνα του IKEA :D

Σαν πηγή χρησιμοποιώ ένα εντελώς ήσυχο MacBook Air Μ4, που παρά τις ενστάσεις των ειδικών, πιστεύω πως λειτουργεί εξαιρετικά σαν streamer, χωρίς τον παραμικρό θόρυβο από την USB C έξοδο. Παίζω κυρίως από HiRes Qobuz.
Σαν dac και ενισχυτή ακουστικών, έχω επιλέξει το Shanling EH2 με το R2R dac του και το πολύ ισχυρό ενισχυτικό στάδιο έχει έναν δυναμικό και καθόλου σκληρό ήχο. Επειδή το είχα από παλιά, του έβαλα και το γραμμικό τροφοδοτικό KingRex PSU, αν και για να πω την αλήθεια, δεν διαπίστωσα κάποια αξιοσημείωτη διαφορά.
Τέλος, το Shanling EH2 οδηγεί μέσω ενός balanced καλωδίου Tripowin Altura ή ενος GranVia, τα Arya Organic της HiFiMan.
Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και ο ήχος - για τα δικά μου αυτιά - μαγικός. :love:

Δεν νομίζω να κυκλοφορεί στην αγορά κάτι τόσο βολικό όσο το Shanling EH2. Τι να αναφέρω; Το εξαιρετικά εργονομικό Volume; Τα ρυθμιστικά Bass / Treble που αρκετά συχνά χρειάζονται; Το ρεύμα (4.35W at 32Ω) που βγάζει από την Balanced έξοδο; To απολύτως σιωπηλό background και το τόσο καλά σχεδιασμένο κύκλωμα που αφήνει έξω κάθε θόρυβο; Δεν έχω την εμπειρία κάποιων άλλων φίλων εδώ μέσα, αλλά αυτό το μηχάνημα μου φαίνεται πως υπέρ-καλύπτει τις ανάγκες μου ενώ κοστίζει μόλις 400€.
Κάτι που με βόλεψε είναι και η Ldac BlueTooth συνδεσιμότητα που διαθέτει και έτσι, έβαλα ένα 1Mii B03Pro+ που ειναι
BT transmiter Ldac, πάνω στην pre έξοδο του Hegel και μπορώ να ακούω στη γωνιά μου με τα ακουστικά μου και τα βινύλια που παίζει το Rega. Απίθανη η ποιότητα με αυτόν τον συνδυασμό Ldac.

Τώρα για τα ακουστικά τι να πω; Μέχρι πρόσφατα άκουγα από τα HD650. Τα Organic τα αγόρασα σε καλή τιμή σχεδόν καινούργια, και δεν φανταζόμουν πως θα έπαιζαν τόσο ωραία. Διαφάνεια, σκηνή, δυναμικά, σε υπερθετικό βαθμό. Πολλοί τα κατηγορούν για κάπως τονισμένες υψηλές, αλλά για τα γερασμένα αυτιά μου, αυτό το χαρακτηριστικό αν ισχύει, επέδρασε θετικά.
Το μόνο που άλλαξα έκτος από το καλώδιο ήταν τα μαξιλαράκια με κάτι βελούδινα Dekoni.

Πολύ ωραία γωνία! Να τα χαίρεσαι. Δυνατός συνδυασμός. Η απλότητα των ακουστικών έχει πολλά πλεονεκτήματα.

• Like
Reactions: nikfor

Συγχαρητήρια κι' από εμένα! Άριστες επιλογές. Τα συστήματα μας συγγενεύει. Έχω το μεγαλύτερο Shanling EH3. Χωρίς ρυθμιστικά χαμηλών και υψηλών, αλλά με άλλες δυνατότητες. Και στα ακουστικά. Έχεις τα Sennheiser HD-650, έχω τα Sennheiser HD-600. Έχεις τα Hifiman Arya Organic, έχω τα μικρότερα Hifiman Deva Pro, αλλά και τον ανταγωνιστή των Organic, τα Audeze LCD-X. Με λίγα λόγια μας είναι κοινή απόλαυση η ακρόαση με ακουστικά.

Πολύ καλές επιλογές τα balanced καλώδια ακουστικών που έχεις διαλέξει, μου δίνεις ιδέες!

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η επιλογή του Bluetooth Transmitter/Receive 1Mii B03Pro+. Το έχεις συνδέσει αναλογικά. Που σημαίνει ότι έχει ενσωματωμενο και A/D Converter για να το στείλει κατόπιν ψηφιακά μεσω Bluetooth. Είναι τόσο καλό, ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις τον ήχο του πικάπ?!

Και πάλι συγχαρητήρια για τις τοσο προσεγμένες επιλογές! :)

• Love
Reactions: nikfor
Συγχαρητήρια .....

Σε ευχαριστώ πολύ :)
Οπότε, αφού έχουμε συγγενικά μηχανήματα καταλαβαίνεις τον ενθουσιασμό μου.
Πράγματι, ο συνδυασμός Shanling / Arya είναι εξαιρετικός!

Το 1Mii B03Pro+ με εξέπληξε για να πω την αλήθεια. Το πήρα σαν μια λύση ανάγκης, αλλά παίζει πολύ καλά. Δεν πιστεύω πως θα σε ενοχλήσει κάτι. Το Ldac (που έχει μόνο το μοντέλο plus) αποδίδει σωστά και κάτι πολύ σημαντικό για μένα είναι πως μένει κλειδωμένο συνεχώς με το Shanling. Έτσι, όποτε πατήσω το κουμπάκι BT στο Shanling, η σύνδεση γίνεται σε 2 δευτερόλεπτα αυτόματα. Δεν το έχω κάνει pairing με άλλη συσκευή. Το έβαλα διπλα στον ενισχυτή μου και το ξέχασα. Ούτε που φαίνεται έτσι μικρούλι που είναι. Έχει και Volume ευτυχώς, γιατί στο max κλιπάριζε τον Shanling.

Για τα καλώδια θα έλεγα πως είναι άριστο VFM. Μεταξύ του GranVia και του Altura, τείνω να καταλήξω στο πρώτο που έχει λίγο πιο γλυκό ήχο. Το δεύτερο έχει μικρή διαφορά προς το πιο φωτεινό και αναλυτικό, όπως έχουν συνήθως τα επαργυρωμένα καλώδια. Μικρές διάφορές βέβαια, όσο περίπου έχει το κουμπί OS/NOS του Shanling που ενεργοποιεί ή όχι το upsampling. Αυτά τα καλώδια είναι πανάλαφρα, είναι σαν ύφασμα και πολύ μαλακά. Τα βρίσκω εργονομικά.

Πάντως αν θέλεις να τα δοκιμάσεις, έχω ένα 4.4 balanced GranVia που πάει στα HD650 και ένα 4.4 balanced Altura σε 3.5mm που μπαίνει στα Arya που μπορώ να στα στείλω με ένα Boxnow (έχω έξω από το σπίτι μου, δεν είναι κανένας κόπος) και όποτε θέλεις μου τα επιστρέφεις. Εγώ έτσι και αλλιώς ακουω συνεχώς - και φανατικά :D - με το GranVia στα Arya.

Σε ευχαριστώ και πάλι γιατί στο χώρο του HeadFi είμαι αρκετά άπειρος και είχα μια αμφιβολία για τις επιλογές μου.

Πάντως αν θέλεις να τα δοκιμάσεις, έχω ένα 4.4 balanced GranVia που πάει στα HD650 και ένα 4.4 balanced Altura σε 3.5mm που μπαίνει στα Arya που μπορώ να στα στείλω με ένα Boxnow (έχω έξω από το σπίτι μου, δεν είναι κανένας κόπος) και όποτε θέλεις μου τα επιστρέφεις. Εγώ έτσι και αλλιώς ακουω συνεχώς - και φανατικά :D- με το GranVia στα Arya.
Σε ευχαριστώ πολύ για την προθυμία! 🫠
Δεν θα χρειαστεί να στείλεις κάτι, αλλά μου έδωσες καλές ιδέες! :)

Βλεπω ότι η Linsoul εχει γενικά πολύ καλές τιμές και μεγάλη ποικιλία για να βρω αυτό που θέλω. (Εχω κι' άλλους συνδυασμούς ακουστικών που μ' ενδιαφέρουν). Εκείνο που θα'θελα να ξέρω, είναι αν χρειάστηκε να πληρώσεις έξτρα για τελωνείο, ή αν χρειάστηκε να συμπληρώσεις οποιεσδήποτε διατυπώσεις πριν την παράδοση.

Επιπλέον τρέξιμο σε ταχυδρομείο, Courtiers, κλπ., το αποκλείω για εμένα...

.... Εκείνο που θα'θελα να ξέρω, είναι αν χρειάστηκε να πληρώσεις έξτρα για τελωνείο, ή αν χρειάστηκε να συμπληρώσεις οποιεσδήποτε διατυπώσεις πριν την παράδοση....

Κανένα τελωνείο ή οτιδήποτε άλλο. Σαν να αγοράζεις από Temu, Banggood ή Aliexpress.

Έχω κάνει τρεις διαφορετικές παραγγελίες στη Linsoul και οι τρεις ήρθαν χωρίς κανένα πρόβλημα και ο χρόνος παραλαβής είναι περίπου 2 βδομάδες.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Είναι κάποια αγορά πρόσφατη;
Ρωτάω,επειδή έχουν ανακοινωθεί αλλαγές επί το αυστηρότερο για ψώνια προερχόμενα από Κίνα.

Η τελευταία παραγγελία ήρθε πριν 10 μέρες.
Δεν έχουν γίνει ακόμα οι αλλαγές που λένε πως θα γίνουν στα δέματα από Κίνα. Επισήμως έχει ανακοινωθεί πως θα εφαρμοσθούν κάπου στο πρώτο τρίμηνο του 2026, αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο.

Αλλά και να εφαρμοσθούν δεν θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα. Θα πληρώνουμε +2€ για τα ευτελούς άξιας μικροδέματα και κάτι παραπάνω για τα πιο ακριβά, αλλά και πάλι θα μας συμφέρει πιστεύω.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis

Εύγε, πολύ ωραίος !!!!

τα HFM είναι πάντα μια απόλαυση ... μετά 4 μοντέλα τους που είχα μεσ' τα χρόνια, δεν θα αλλάξω εταιρεία ποτέ ... ο ήχος τους μου ταιριάζει απόλυτα ... επειδή είχα παλαιότερα τα 650, που για πολλά χρόνια ήταν το πασπαρτού 'του φτωχού', αλλά εν τέλει ένα μέτριο ακουστικό με τα δεδομένα της τελευταίας 15τιας, καταλαβαίνω πως είναι μετά από αυτά να πηγαίνεις σε ένα καλό μοντέλο HFM ...