Ο φόβος των Terrabyte...

Η λύση σε όλα αυτά δεν είναι μακριά. Μερικοί μάλιστα ήδη την εφαρμόζουν.

Με μια σύνδεση π.χ. 24 Mbps κατεβάζεις, βλέπεις, σβήνεις. Κι αν θες να ξαναδείς, ξανακατεβάζεις.
Βέβαια με torrents και ratio και άλλα τέτοια αγχωτικά δεν είναι εύκολο (αν και πάλι γίνεται), αλλά τα έχουμε ξαναπεί για το usenet.

Και σε κανα εξάμηνο παίρνεις κι ένα blu-ray recorder και γράφεις, αν θέλεις να κρατήσεις κάτι.

Aμα ειναι να κανεις αυτο....την εκατσες....φυσικα και δεν τα ακουμε-βλεπουμε ολα...αλλα ειπαμε ..ειναι το μικροβιο του συλλεκτη

Ενα blu-ray rec εχει 600 ε τωρα..σε ενα εξαμηνο σε ενα ενα χρονο θα εχει 400-300 ?
Αυτη τη στιγμη με 200 ε βρισκει εξωτερικο 1 τερα...σε ενα εξαμηνο θα εχει παει στα 150..η θα μπορει να παρει δυο...για μενα εξωτερικος δισκος και μονο

Μπορει να τα αποθηκευει και στο δικτυο..αλλα δεν ξερω αν και ποσο στοιχιζει αυτο...τι προυποθεσεις υπαρχουν..τη ασφαλεια υπαρχει...και φυσικα θελει τουλαχιστον 24 συνδεση και με καλο upload...δηλαδη στο μελλον και βλεπουμε...αλλα και παλι εγω δεν θα ηθελα να γνωριζει ο αλλος τι εχω

Μάλλον θα συμφωνήσω με την άποψη των εξωτερικών δίσκων, 2 καλού κακού.

Τώρα με το e-sata, είναι και ακόμα πιο γρήγοροι.

ελα βρε παιδια μην σας πιανει πανικος, ενταξει και εγω την εχω παθει αλλα δεν πεθανα κιολας. Για μουσικη, movies, tv series και να τα χασεις δεν τρεχει τιποτα θα κανεις λιγο καιρο να τα ξανα βρεις αλλα τιποτα παραπανω, αυτο που ειναι το μεγαλο προβλημα ειναι τα προσωπικα μας αρχεια, απο photos μεχρι documents εκει ναι και εγω εχω στεναχωριθει φρικτα, μεχρι και την πτυχιακη του master μου εχασα, αλλα μου την εστειλε hardcopy το πανεπιστημιο.
Καλα ειναι και τα raid-5 και τα mirroring αλλα για δεδομενα που πραγματικα ειναι σημαντικα οχι για ταινιες!!! ελατε τωρα.
Εξαλλου πλεον με τις συνδεσεις που παιζουν(εγω ειμαι 2play 12Mbps) κατεβαζω ταινια 4.5Gb σε 1μιση ωριτσα δεν ειναι και τοσο ασχημο!
Τωρα για οσους ακομα δεν χαλαρωσατε και εχετε πολλα λεφτα λυσεις υπαρχουν. Απο backup τουλαχιστο τα ultrium που ξερω εγω παιζουν προσφατα σε 800gb/1.6tb με 1-2 ταινιουλες εχεις καθαρισει τωρα αμα τραβας ζορι παιρνεις αλλες 2 και στελνεις μια στη θεια σου στην Αυστραλια και αλλη μια στην Αμερικη και εισαι σιγουρος, μονο σε doomsday σεναρια δεν σε καλυπτη αυτο αλλα δεν νομιζω οτι εκεινη την ωρα θα σκεφτεις τα δεδομενα σου!

ούτε τα sun fire και τα EMC που έχουμε στο data center μας δεν έχουν δίσκους με τροφοδοτικά σε διαφορετική φάση!!! εσυ το πάς σε εντελώς high-end φάσεις! -bye-

Το RAID 1 (mirroring ,no parity) είναι η πιο εύκολη λύση να έχεις ενα ,σε μεγάλο βαθμό, fault tolerant οικιακό σύστημα. Το υποστηρίζουν σχεδόν όλα τα motherboards και το μόνο που θες είναι άλλος *ακριβώς* ίδιος δίσκος. Δουλεύει... πολύ καλά!

Και όμως φίλε μου , επειδή έχω δούλεψη με τα sun fire καθώς και με όλη την σειρά της SUN Microsystems , στις προδιαγραφές για τα rack αναφέρει κατηγορηματικά να περνούν τροφοδοσία από διαφορετική φάση.

Και όμως φίλε μου , επειδή έχω δούλεψη με τα sun fire καθώς και με όλη την σειρά της SUN Microsystems , στις προδιαγραφές για τα rack αναφέρει κατηγορηματικά να περνούν τροφοδοσία από διαφορετική φάση.

Όλοι οι σοβαροί κατασκευαστές έτσι λειτουργούν. Δυο διαφορετικά PDUs τα οποία συνδέονται σε δυο UPS τα οποία συνδέονται κατά προτίμηση σε διαφορετικές φάσεις.

Αλλά τα παραπάνω είναι λιγάκι too much για εμάς..

Σαφώς και είναι too much για εμάς .
Αλλά εδώ που τα λέμε και το RAID 5 δεν είναι too much ?
Η καλύτερη δουλειά που μπορεί να κάνει κάποιος είναι
να μην αφήσει να «μαζευτούν» τόσα DATA και να τα παίρνει
συχνά πυκνά BACKUP.

Κανονικά ναι, αλλά ούτως η άλλως τροφοδοτούνται μεσώ on-line UPS...

Το είπα για να τονίσω οτι ειναι too much για το σπιτι!

Ναι αλλά και το UPS είναι τριφασικό

edit:
Συμφωνώ και εγώ μαζί σου.
On-line UPS, RAID 5 , κλπ κλπ είναι toooo much για το σπίτι.
.

ελα βρε παιδια μην σας πιανει πανικος, ενταξει και εγω την εχω παθει αλλα δεν πεθανα κιολας. Για μουσικη, movies, tv series και να τα χασεις δεν τρεχει τιποτα θα κανεις λιγο καιρο να τα ξανα βρεις αλλα τιποτα παραπανω, αυτο που ειναι το μεγαλο προβλημα ειναι τα προσωπικα μας αρχεια, απο photos μεχρι documents εκει ναι και εγω εχω στεναχωριθει φρικτα, μεχρι και την πτυχιακη του master μου εχασα, αλλα μου την εστειλε hardcopy το πανεπιστημιο.
Καλα ειναι και τα raid-5 και τα mirroring αλλα για δεδομενα που πραγματικα ειναι σημαντικα οχι για ταινιες!!! ελατε τωρα.
Εξαλλου πλεον με τις συνδεσεις που παιζουν(εγω ειμαι 2play 12Mbps) κατεβαζω ταινια 4.5Gb σε 1μιση ωριτσα δεν ειναι και τοσο ασχημο!
Τωρα για οσους ακομα δεν χαλαρωσατε και εχετε πολλα λεφτα λυσεις υπαρχουν. Απο backup τουλαχιστο τα ultrium που ξερω εγω παιζουν προσφατα σε 800gb/1.6tb με 1-2 ταινιουλες εχεις καθαρισει τωρα αμα τραβας ζορι παιρνεις αλλες 2 και στελνεις μια στη θεια σου στην Αυστραλια και αλλη μια στην Αμερικη και εισαι σιγουρος, μονο σε doomsday σεναρια δεν σε καλυπτη αυτο αλλα δεν νομιζω οτι εκεινη την ωρα θα σκεφτεις τα δεδομενα σου!

Ρε Χαλαρε μας δουλευεις τωρα ? Θα χασει ο αλλος τοσες χιλιαδες τραγουδια που πιθανως τα αγορασε (καλο εεε) απο τοσα ονλινε καταστηματα (καλο εεε)
και δεν τρεχει τιποτα ? Και που θα τα ξαναβρει..οταν πολλα απο τα καταστηματα κλεινουν ,τα album αποσυρονται ...η δυσκολυεσαι να ξαναβρεις τον πωλητη που στα εδωσε ?
Η μηπως θελεις να σε βλεπουν να αγοραζεις συνεχεια και μαλιστα τα ιδια πραγματα ?
Το προβλημα ειναι ενα εγγραφο word που ειναι η πτυχιακη και μερικα mb που ειναι οι δεκαδες προσωπικες φωτογραφιες ? Αυτα αμα θελω τα κανω κοπυ σε 10 cd στο usb stick και σε αλλα 100 μερη ακομα.....

Αυτο ελειπε να κανουμε raid να αγοραζαμε σκληρους και να ανιοιγαμε κουβεντα για τις φωτογραφιες και μια πτυχιακη...

Ρε Χαλαρε μας δουλευεις τωρα ? Θα χασει ο αλλος τοσες χιλιαδες τραγουδια που πιθανως τα αγορασε (καλο εεε) απο τοσα ονλινε καταστηματα (καλο εεε)
και δεν τρεχει τιποτα ? Και που θα τα ξαναβρει..οταν πολλα απο τα καταστηματα κλεινουν ,τα album αποσυρονται ...η δυσκολυεσαι να ξαναβρεις τον πωλητη που στα εδωσε ?
Η μηπως θελεις να σε βλεπουν να αγοραζεις συνεχεια και μαλιστα τα ιδια πραγματα ?
Το προβλημα ειναι ενα εγγραφο word που ειναι η πτυχιακη και μερικα mb που ειναι οι δεκαδες προσωπικες φωτογραφιες ? Αυτα αμα θελω τα κανω κοπυ σε 10 cd στο usb stick και σε αλλα 100 μερη ακομα.....

Αυτο ελειπε να κανουμε raid να αγοραζαμε σκληρους και να ανιοιγαμε κουβεντα για τις φωτογραφιες και μια πτυχιακη...

Για αυτό εγώ λέω ……ΠΡΙΝ μαζευτούν τόσα πολλά GB τα
Παίρνουμε BACKUP!
Γιατί όση χωρητικότητα και να έχουμε στην διάθεση μας είναι θέμα χρόνου να
Την γεμίσουμε και αυτήν και να ψαχνόμαστε .

Για αυτό εγώ λέω ……ΠΡΙΝ μαζευτούν τόσα πολλά GB τα
Παίρνουμε BACKUP!
Γιατί όση χωρητικότητα και να έχουμε στην διάθεση μας είναι θέμα χρόνου να
Την γεμίσουμε και αυτήν και να ψαχνόμαστε .

Τo ξερω...εγω προσωπικα ειμαι οκ...πρεπει να φτυσει ο Μητσοτακης εξω απο το σπιτι μου και να ειναι και τριτη και 13 για να χασω κατι....

Τωρα αν καποιος εχει 500- 1 τερα data και δεν εχει κανει ποτε του backup η μονη λυση ειναι να ξοδευτει και να παρει ενα δισκο ακομη και να τα περασει εκει σε μερικες ωριτσες και ειναι κομπλε....ο καλυτερος και μονος τροπος για μενα...τζαμπα δεν γινεται.....Καλυτερα να ειναι εξωτερικος και να τον λειτουργει μονο για backup...και μετα να τον φυλαει καπου...ups raid κλπ δεν προστατευουν απολυτα..
Ενας φιλος ετσι εχασε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ (εσωτερικους)και οχι μονο..οταν επεσε κεραυνος σε ενα μετασχηματιστη διπλα στο σπιτι του νομιζω..αν θυμαμαι καλα...

Αν παρολα αυτα δεν εχεις εμπιστοσυνη σε δυο δισκους καθεσαι..και τα κανεις dvd ...αλλα θελει να δειξεις..χαρακτηρα..χααχα

blue ray εγω δεν θα εμπιστευομουνα..το δισκακι ειναι πιο ευκολο να παθει κατι..να γρατζουνιστει...να μην διαβαζεται..και μετα αντε γεια..25-50 γβ ετσι..4.7 γβ...τρωγεται να τα χασεις ετσι..αλλα 50 γβ ?

Για ποιο λόγο ακριβώς;

Κώστα ο ένας λόγος είναι αν πέσει για οποιωνδήποτε λόγο η μια φάση που είναι το ένα τροφοδοτικό το μηχάνημα θα εξακολουθεί να δουλεύει με την άλλη φάση.
Και δεύτερον είναι για να γίνει καταμερισμός του φορτίου των φάσεων.
Οι server αυτοί είναι συνήθως σε συστοιχίες (computer room ) και με αρκετά
disk array και όπως καταλαβαίνεις έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε ρεύμα.

εμεις να ειμαστε καλα για να τους ξαναγεμισουμε τους δισκους......

δεν θελει αγχος

Απάντηση: Re: Ο φόβος των Terrabyte...

εμεις να ειμαστε καλα για να τους ξαναγεμισουμε τους δισκους......

δεν θελει αγχος

Συμφωνώ όμως κάποια πράγματα δεν αναπληρώνονται...

Γενικότερα στο θέμα δεν ήθελα τροπή πως να κάνουμε backup αλλα πως διαχειριζόμαστε τόση πολυ πληροφορία, αν την χρειαζόμαστε πραγματικά πως αντιδρούμε στην σκέψη της απώλειας της ----> τι ειμαστε διατεθιμένοι να κάνουμε/θυσιάσουμε/επενδύσουμε για να την προστατέψουμε----> αξίζει ή ασχολούμαστε δίχως λόγο?

Για μένα που έχω ένα τέρας δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα . Έχω χρησιμοποιημένα τα μισά σχεδόν και παίρνω backup μόνο τις photos και τα αρχεία - κείμενα από τις δουλειές μου . Όλα μαζί δεν ξεπερνούν τα 15gb Τα σώζω σε 2 – 3 dvd και τέλος . Αν τώρα χάσω τις ταινίες και τη μουσική μικρό το κακό μ. Ούτος η άλλως οι ταινίες που έχω μέσα είναι άνευ συλλεκτικής αξίας αφού ο λόγος που υπάρχουν μέσα είναι καθαρά από αμέλεια καθώς τις έχω δει και βαριέμαι να τις διαγράφω . Με τα MP3 τώρα είναι λίγο πρόβλημα αλλά από τα 150 gb αρχείου τα περισσότερα και σημαντικότερα τα έχω και σε αυθεντικά cd και ο λόγος που βρίσκονται και μέσα στο Pc είναι καθαρά ευκολία αναζήτησης . Αν λοιπόν χαθούν απλά θα κάνω τον κόπο να τα ρίξω ξανά. Στο φινάλε για μένα αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι οι φωτογραφίες ( πολλές χιλιάδες ) που αν χαθούν δεν ξανά βρίσκονται .

Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορεί σήμερα να πει κάποιος ότι δεν υπάρχουν λύσεις για backup!

Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Αυτό σημαίνει πως είτε τα UPS δύο φάσεων επαρκούν για ολόκληρο το σύστημα, όντας κατά το 1/3 ισχυρότερα από το αναγκαίο, έτσι δεν είναι;

Πάντως, πέραν των εξωτικών λύσεων στις μεγάλες εγκαταστάσεις, έτσι όπως έχουν κάνει τη διαδικασία backup στα Windows Vista, εγώ τους βγάζω το καπέλο. Πατάς το κλικ και βγαίνει η χοντρή. Κατάφεραν να έχουν την πίτα ολόκληρη, με εξαίρεση το κόστος του δίσκου, που έτσι ή αλλιώς είναι πλέον πολύ χαμηλό.