O Φυσικός δορυφόρος μας / φωτογραφίες

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,723
Ελευσίνα
Μιας και είναι επίκαιρο λόγω έκλειψης ανεβάζω μια παλαιότερη φωτογραφία μου. Έχω κι άλλες αλλά σιγά σιγά...

moonm.jpg

Nikon D50 σε dobsonian τηλεσκόπιο, λίγο σουλούπωμα στο PS

Mods αν πρέπει να μπει αλλού feel free..

Μπραβο ΦΠ! Αυτο το αναγλυφο ειναι ολα τα λεφτα.

Αν σου ειναι ευκολο μπορεις να εξηγησεις την 'συνδεσμολογια' της Νικον με ενα τηλεσκοπιο? Που μπορεις να κοιταξεις για αυτον το εξοπλισμο και πως ξεχωριζεις τα τηλεσκοπια που μπορουν να συνδεθουν με camera?

Υπαρχουν ανταπρορες δακτυλιδια,t ring για καθε ειδους φωτογραφική μηχανη ειτε compact ειτε dslr, καθως και προσοφθαλμια τηλεσκοπιου που μπορεις να τα προσαρμοσεις κατευθειαν στον Mount της dslr. Το τηλεσκοπιο μου (τυπος dobsonian )δεν κανει για αστροφωτογράφηση πέρα της σελήνης οπου χρειαζεσαι σχετικα μικρούς χρόνους έκθεσης.

Mια προχειρη στο 'χερι'..
Αυριο αν προλαβω θα βγαλω καλυτερες.

Παρατηρηση: Παρολο που ειχα βαση gimball, σταθερο τριποδο και χρονοδιακοπτη ειναι ελαφρως κουνημενη.
Τον αλλο μηνα θα παω σε παραλια θεοσκοτεινη και θα μπηξω το τριποδο μεσα στην αμμο. Πιστευω να τα παω καλυτερα. (Θα δοκιμασω εκει και μια αλλη μηχανη σε Dx mode να δω τι θα παρω...)

Re: Απάντηση: O Φυσικός δορυφόρος μας / φωτογραφίες

Παρατηρηση: Παρολο που ειχα βαση gimball, σταθερο τριποδο και χρονοδιακοπτη ειναι ελαφρως κουνημενη.
Τον αλλο μηνα θα παω σε παραλια θεοσκοτεινη και θα μπηξω το τριποδο μεσα στην αμμο. Πιστευω να τα παω καλυτερα. (Θα δοκιμασω εκει και μια αλλη μηχανη σε Dx mode να δω τι θα παρω...)

Λεων,
σε παίρνει να δώσεις +1 στοπ φωτισμό. Φαίνεται θόρυβος.
Γενικά ο μνημονικός κανόνας για γεμάτο-γεμάτο φεγγάρι είναι ο "Lunny11" (κατα το sunny16). f/11.0, ISO100, s 1/100.
Δηλ. για την περίπτωση μας
ή f/5.6, Iso100, s 1/400,
ή f/8.0, ISO100, s 1/200 (αν και φοβάμαι οτι ίσως είναι μικρή η ταχύτητα, λογω κίνησης του φεγγαριου)
ή f/8.0 ISO200(θα γλιτώσεις λίγο θόρυβο στα σκοτεινα σε σχεση με ISO100) s 1/400

Εχει η V1 δυνατότητα απενεργοποίησης του μηχανικού κλείστρου ?. Σε τέτοιο ισοδύναμο εστιακό μήκος (1620mm) θα βοηθήσει ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες.

Ναι Ηλια εχει την δυνατοτητα.
Εδω ειμαι με το ηλεκτρονικο για να αποφυγω τις ταλαντωσεις.

Πολύ καλές παίδες! Ναθαναήλ τι έγινε πήγες αποστολή και σε είδαν Θεότητα οι Σεληνάνθρωποι? :flipout:

Edit: τους έμαθες και Αγγλικά ρε θηρίο? Πότε πρόλαβες? :flipout::flipout::flipout: