O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

saitisgr

Banned
19 December 2006
1,513
Δυστυχώς εδώ
Καλά θα μας τρελλάνουν ολους αυτοί οι τράγοι
Γιά τον Γεροντα Παϊσιο εχω ακούσει αρκετά
και αν και άθεος σέβομαι την μνήμη του τον τρόπο ζωής του!

Τι να πώ γιά τους τράγους και ζουν παρασιτικά σε βάρος όλων μας
τους μοναχούς-παπάδες-εκκλησία κλπ

με το θέμα που χθες έβαλε σοβαρό??κανάλι στην ΤΒ σαν το ΑΛΤΕΡ ΠΧ
οτι ο Αποθανών Γέροντας πριν 10 περίπου χρόνια
εμφανίσθηκε μπροστά σε κάποιους μοναχούς του ΑΓΙΟΥ???? ΟΡΟΥΣ
και τους συμβούλεψε οταν πήγαν να ζητήσουν την ευλογία του
να μάσουν σιτάρι και λάδι γιατί θα έρθει φτώχεια στον τόπο

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι
Οτι
το οτι αυτό το κράτος θα κάνει μπούμ το ξέρω ήδη
Το οτι ο Γέροντας το είπε μόνο σε αυτούς τους αδελφούς-μοναχούς!!!
Γιατί δεν ήρθε σε μένα???πχ??? ή στην γειτόνισα????
Το οτι αυτοί οι αδελφοί -μοναχοί πήγαν να ζητήσουν την ευλογία του γέροντα
ενώ ξέραν οτι έχει παιθάνει

Ρε τόσο Μακάκες είμαστε?????

Θρησκεια, το οπιο του Λαου (μου διαφευγει ποιος το ειπε). Ηδη, ο Ανθιμος αλωνιζει, και σε τετοιες εποχες που οι ανθρωποι ειναι συναισθηματικα και σωματικα καταπονημενοι, ειναι σιγουρο πως θα βρουν την ευκαιρια να εκμεταλλευτουν τις καταστασεις και αλλοι επιτηδιοι.. Συγκεκριμενα, ποιος ειναι καλυτερος τροπος χειραγωγισης, απο την Θρησκεια, και το κοκτειλ Ελπιδας-Φοβου που κερναει τους πιστους?

Θρησκεια, το οπιο του Λαου (μου διαφευγει ποιος το ειπε). Ηδη, ο Ανθιμος αλωνιζει, και σε τετοιες εποχες που οι ανθρωποι ειναι συναισθηματικα και σωματικα καταπονημενοι, ειναι σιγουρο πως θα βρουν την ευκαιρια να εκμεταλλευτουν τις καταστασεις και αλλοι επιτηδιοι.. Συγκεκριμενα, ποιος ειναι καλυτερος τροπος χειραγωγισης, απο την Θρησκεια, και το κοκτειλ Ελπιδας-Φοβου που κερναει τους πιστους?

Θα συμφωνήσω.Αλλά μη ξεχνάμε οτί ο λαος χειραγωγείται με πολλούς τρόπους.Π.χ. τηλεοπτικές εκπομπές που σε αποβλακώνουν,υπερκαταναλωτισμός(βλέπε και hi end),φόβοι,προκαταλήψεις,τρομοκρατία,σερφάρισμα στο ιντερνετ κλπ.Τα παντα αρκεί να μένεις υπνωτισμένος.Φυσικά και γνωρίζουμε όλοι το ποιόν των παπάδων αλλά ο μεσαίωνας τελείωσε.Έχουν απαξιωθεί και μαζί τους κι άλλοι πολλοί.Απλά θα ήθελα να σας θυμίσω οτί εκτος από το εκκλησιαστικό κατεστημένο υπάρχει και η πίστη προς κάτι ανώτερο.Όπως ότι εκτος από τον κοιλαρά τον στρατηγό που μασουλάει στις δεξιώσεις υπάρχει και η πίστη στη σημαία και στη πατρίδα.Όπως ότι εκτος από το δάσκαλο που χασμουριέται στη τάξη βαριεστημένα υπάρχει και η γνώση για όποιον ενδιαφέρεται.Όλα αυτά βέβαια για όσους ακόμα πιστεύουν σε κάτι όσο για τους υπόλοιπους η άποψη τους απολύτως σεβαστή..

Θα συμφωνήσω.Αλλά μη ξεχνάμε οτί ο λαος χειραγωγείται με πολλούς τρόπους.Π.χ. τηλεοπτικές εκπομπές που σε αποβλακώνουν,υπερκαταναλωτισμός(βλέπε και hi end),φόβοι,προκαταλήψεις,τρομοκρατία,σερφάρισμα στο ιντερνετ κλπ.Τα παντα αρκεί να μένεις υπνωτισμένος.Φυσικά και γνωρίζουμε όλοι το ποιόν των παπάδων αλλά ο μεσαίωνας τελείωσε.Έχουν απαξιωθεί και μαζί τους κι άλλοι πολλοί.Απλά θα ήθελα να σας θυμίσω οτί εκτος από το εκκλησιαστικό κατεστημένο υπάρχει και η πίστη προς κάτι ανώτερο.Όπως ότι εκτος από τον κοιλαρά τον στρατηγό που μασουλάει στις δεξιώσεις υπάρχει και η πίστη στη σημαία και στη πατρίδα.Όπως ότι εκτος από το δάσκαλο που χασμουριέται στη τάξη βαριεστημένα υπάρχει και η γνώση για όποιον ενδιαφέρεται.Όλα αυτά βέβαια για όσους ακόμα πιστεύουν σε κάτι όσο για τους υπόλοιπους η άποψη τους απολύτως σεβαστή..

Εντάξει ,έχουμε την τηλεόραση τώρα για προβατοποίηση.Αλλα οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι για πολλούς αιώνες η θρησκεία κρατούσε τα σκήπτρα.Δεν θέλω να γίνω ποιο σκληρός και να μιλήσω για την απόλυτη απάτη....

Last edited:
Καλά θα μας τρελλάνουν ολους αυτοί οι τράγοι
Γιά τον Γεροντα Παϊσιο εχω ακούσει αρκετά
και αν και άθεος σέβομαι την μνήμη του τον τρόπο ζωής του!

Τι να πώ γιά τους τράγους και ζουν παρασιτικά σε βάρος όλων μας
τους μοναχούς-παπάδες-εκκλησία κλπ

με το θέμα που χθες έβαλε σοβαρό??κανάλι στην ΤΒ σαν το ΑΛΤΕΡ ΠΧ
οτι ο Αποθανών Γέροντας πριν 10 περίπου χρόνια
εμφανίσθηκε μπροστά σε κάποιους μοναχούς του ΑΓΙΟΥ???? ΟΡΟΥΣ
και τους συμβούλεψε οταν πήγαν να ζητήσουν την ευλογία του
να μάσουν σιτάρι και λάδι γιατί θα έρθει φτώχεια στον τόπο

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι
Οτι
το οτι αυτό το κράτος θα κάνει μπούμ το ξέρω ήδη
Το οτι ο Γέροντας το είπε μόνο σε αυτούς τους αδελφούς-μοναχούς!!!
Γιατί δεν ήρθε σε μένα???πχ??? ή στην γειτόνισα????
Το οτι αυτοί οι αδελφοί -μοναχοί πήγαν να ζητήσουν την ευλογία του γέροντα
ενώ ξέραν οτι έχει παιθάνει

Ρε τόσο Μακάκες είμαστε?????

Πάντως το συγκεκριμένο, ότι έρχεται φτώχεια και καλό είναι να εφοδιαστείτε το άκουσα επίσημα στη μονή Γρηγορίου και στη μονή Φιλοθέου με τα ίδια μου τα αυτιά, ήδη στις επισκέψεις μου το 2008. Με τον ίδιο ορίζοντα, δηλαδή τα μέσα του 2011. Δεν έχω λάβει τα μέτρα μου πάντως....

Πάντως το συγκεκριμένο, ότι έρχεται φτώχεια και καλό είναι να εφοδιαστείτε το άκουσα επίσημα στη μονή Γρηγορίου και στη μονή Φιλοθέου με τα ίδια μου τα αυτιά, ήδη στις επισκέψεις μου το 2008. ....

Χμ...Γι αυτό μάζευαν ότι μπορούσαν!

incoming.jpg

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ !!!

Απάντηση: Re: O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Πάντως το συγκεκριμένο, ότι έρχεται φτώχεια και καλό είναι να εφοδιαστείτε το άκουσα επίσημα στη μονή Γρηγορίου και στη μονή Φιλοθέου με τα ίδια μου τα αυτιά, ήδη στις επισκέψεις μου το 2008. Με τον ίδιο ορίζοντα, δηλαδή τα μέσα του 2011. Δεν έχω λάβει τα μέτρα μου πάντως....
Το ίδιο και στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου.

Δηλαδή σε όλες αυτές τις μονές που έχουν κάτι εκατομμύρια στην τράπεζα και κάνουν επενδύσεις που δεν κάνει ούτε ο Βαρδινογιάννης, ξέρανε ότι θα έρθει κρίση. Γιατί δεν μου ακούγεται όχι παράλογο αλλά αυτονόητο.
Στην εκκλησία μας υπάρχουν καταπληκτικοί άνθρωποι (όπως ο Παΐσιος) αλλά είναι μια μικρή μειονότητα.
Δυστηχώς η άμεση σχέση πολιτείας-εκκλησίας έχει διαχρονικά μολύνει αμφίδρομα.
Όσο για το ότι έρχεται φτώχεια, δυστηχώς θα την πληρώσει πάλι ο κοσμάκης.

Κάθε χρόνο οι καταστροφολογικές προβλέψεις περισσεύουν πανταχόθεν...
Κάποια στιγμή βγαίνουν (αν και ακόμη έλλειψη στο στάρι και το λάδι δεν παρατηρήθηκε...)

Μη με παρεξηγήσετε, δεν λέω ότι εμφανίστηκε ή ότι όχι... Αν δεν το δώ όμως με τα μάτια μου, ...με συγχωράτε αλλά ούτε τη μάνα μου δε πιστεύω...

Αν λάβετε υπόψιν σας το γεγονός ότι σχεδόν καθημερινά αναφέρονται θαύματα ή άλλες επεμβάσεις του Θείου αντιλαμβάνεστε εύκολα, για τι κοροϊδία μιλάμε... (κατά κανόνα βέβαια μιας και δεν απορρίπτω τίποτα...)

στις πρόσφατες επισκέψεις μου στην Δοχειαρίου και Διονυσίου δεν πήρα χαμπάρι τίποτα.
Αντίθετα επενδύουν κανονικότατα σε κατασκευαστικά και διοικητικά έργα.
Ούτε διαπίστωσα και τάση παρακαταθήκης ή αποθήκευσης αγαθών γιά δύσκολες μερες. (Ούτως ή άλλως μιά πολύ μεγαλύτερη αυτονομία από το κάθε σπιτικό πάντα την είχαν)

Κάθε χρόνο οι καταστροφολογικές προβλέψεις περισσεύουν πανταχόθεν...
Κάποια στιγμή βγαίνουν (αν και ακόμη έλλειψη στο στάρι και το λάδι δεν παρατηρήθηκε...)

Μη με παρεξηγήσετε, δεν λέω ότι εμφανίστηκε ή ότι όχι... Αν δεν το δώ όμως με τα μάτια μου, ...με συγχωράτε αλλά ούτε τη μάνα μου δε πιστεύω...

Αν λάβετε υπόψιν σας το γεγονός ότι σχεδόν καθημερινά αναφέρονται θαύματα ή άλλες επεμβάσεις του Θείου αντιλαμβάνεστε εύκολα, για τι κοροϊδία μιλάμε... (κατά κανόνα βέβαια μιας και δεν απορρίπτω τίποτα...)

Καμμία Μάνα δεν θα πεί ψέμματα για το παιδί της.
Το να μην βλέπουμε κάτι δεν σημαίνει ότι είναι και ανύπαρκτο.
Τα υποσυνείδητα μυνήματα τα βλέπουμε? όχι, τα αντιλαμβάνεται όμως ο εγκέφαλος.

Δεν ξέρω τι θα γίνει στον κόσμο, αλλά φοβάμαι οτι η χώρα μας θα ζοριστεί πολύ. Τουλάχιστον πιστεύοντας τρέφεις και μια ελπίδα σωτηρίας.

Για τον πατέρα Παίσιο που θα ήθελα πολύ να τον γνωρίσω απο κοντά, δεν έχει ειπωθεί κάτι κακό, γιατί λοιπόν να τον κατακρίνω? Για όλα τα λ@μόγια που μας ταπεινώνουν και ξεζουμίζουν δεν μας πειράζει?

Τώρα το πράμα θα πάρει μπροστά..και θα αρχίσουμε.
Πάμε λοιπόν:
ο Θωμάς έλεγε στους άλλους μαθητές:
” Ας πάμε κι εμείς να πεθάνουμε μαζί Του. Είναι καλύτερα να σταυρωθούμε με το Δεσπότη, παρά να ζούμε χωρίς Αυτόν”.

Όταν μετά την Ανάσταση του, ο Κύριος παρουσιάσθηκε στους μαθητές στο ανώγειο χωρίς να ανοίξει τις πόρτες, ο Θωμάς δεν ήταν εκεί. Όταν ήλθε και του είπαν οι άλλοι, οτι είδαν τον Κύριο εκείνος δεν πίστεψε. Έλεγε, οτι θα πιστέψει μόνο αν ψηλαφήσει τον Αναστάντα.

Ποιος δεν κατάλαβε το ποιο πάνω?

στις πρόσφατες επισκέψεις μου στην Δοχειαρίου και Διονυσίου δεν πήρα χαμπάρι τίποτα.
Αντίθετα επενδύουν κανονικότατα σε κατασκευαστικά και διοικητικά έργα.
Ούτε διαπίστωσα και τάση παρακαταθήκης ή αποθήκευσης αγαθών γιά δύσκολες μερες. (Ούτως ή άλλως μιά πολύ μεγαλύτερη αυτονομία από το κάθε σπιτικό πάντα την είχαν)
Ειναι πολλα πραματα τα οποια δεν γνωριζης, ακουμε που σε λεω φιλε μου. Αν κερασεις καφε θα σου απαντησω για ολα.

Re: Απάντηση: Re: O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Ειναι πολλα πραματα τα οποια δεν γνωριζης, ακουμε που σε λεω φιλε μου. Αν κερασεις καφε θα σου απαντησω για ολα.

είναι πάρα πολλά αυτά που δεν γνωρίζω.
Λέω απλώς τι υπέπεσε στην αντίληψή μου, διότι πηγαίνω τακτικά στο όρος.

""Πέτα μερικά στο τραπέζι"", κουβέντα να γίνει.
Έχω κι εγώ καφέ και καλή μουσική.

το Μαρτιο ειχε πει θα ερθει η ... πεινα ?

το Μαρτιο ...

και δεν ειναι μονο ο μοναχος που μιλησε για Μαρτιο ...
ειναι και αλλοι ( οικονομολογοι )

που το λενε