O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Ως γνωστό του είπε ο γέροντας Παϊσιος,ότι το 2012 θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος,θα κατέβει το ξανθό γένος και

ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ....

Re: Απάντηση: O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Κι άν δεν κάτσει ούτε κι αυτουνού το σωτήριο πρόγραμμα,τότε προσευχηθείτε νάχει καλά ο βούδας τον Γιωργάκη.Είναι η μόνη ελπίδα μας.Παγκοσμίως...

ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΑΠ Τ ΑΛΛΑ....:BDGBGDB55:

Ως γνωστό του είπε ο γέροντας Παϊσιος,ότι το 2012 θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος,θα κατέβει το ξανθό γένος και

καλο...-bye-

Εγώ ένα πράγμα δε καταλαβαίνω γιατί καθόμαστε και σκανδαλιζόμαστε με το τι κάνει ο κάθε ένας δίπλα μας;

Γιατί δε κοιτάμε το τι κάνουμε ο καθένας για τον εαυτό του απέναντι στους άλλους και στον Θεό;

Πιστεύω πως αν έχεις μια καλή (απ' ευθείας) σχέση με τον Θεό (δε μιλάω ούτε για θρησκεία, ούτε για παπάδες, ούτε τίποτα) δε νομίζω να χρειάζεται να φοβάσαι ούτε το πότε θα γίνει το τέλος του κόσμου, ούτε θα αγχώνεσαι με τα πράγματα του κόσμου.

Έτσι και αλλιώς στο τέλος όλα αυτά πάνω στη γη μάταια είναι και κρατάνε λίγο, άλλο πράγμα έχει αξία.

Μακάρι να βρισκόμουν και εγώ σε τέτοιο σημείο αλλά ακόμα ομολογώ πως δεν είμαι. Με τραβάει η καθημερινότητα.

Απλά τα αναφέρω ως συμβουλή προς όλους.

Απάντηση: Re: O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Πάντως το συγκεκριμένο, ότι έρχεται φτώχεια και καλό είναι να εφοδιαστείτε το άκουσα επίσημα στη μονή Γρηγορίου και στη μονή Φιλοθέου με τα ίδια μου τα αυτιά, ήδη στις επισκέψεις μου το 2008. Με τον ίδιο ορίζοντα, δηλαδή τα μέσα του 2011. Δεν έχω λάβει τα μέτρα μου πάντως....

Πριν δυο μέρες επισπευτήκαμε την Ιερά μονή Λογγοβαρδας στην Πάρο. Ήταν επιθυμία του πατερά ενός φίλου μου .ο όποιος βρίσκεται στο ηλιοβασίλεμα του .Το μοναστήρι έχει την μισή Πάρο και ακίνητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Εκείνο που παρατηρήσαμε ήταν ότι είχαν γεμίσει όλα τα βαρέλια με κρασί…και σουμα Οταν ρωτήσαμε που είναι ο ηγούμενος μας απάντησαν Στην Ικάρια για ιαματικά μπάνια…

Εγώ ένα πράγμα δε καταλαβαίνω γιατί καθόμαστε και σκανδαλιζόμαστε με το τι κάνει ο κάθε ένας δίπλα μας;

Γιατί δε κοιτάμε το τι κάνουμε ο καθένας για τον εαυτό του απέναντι στους άλλους και στον Θεό;

Πιστεύω πως αν έχεις μια καλή (απ' ευθείας) σχέση με τον Θεό (δε μιλάω ούτε για θρησκεία, ούτε για παπάδες, ούτε τίποτα) δε νομίζω να χρειάζεται να φοβάσαι ούτε το πότε θα γίνει το τέλος του κόσμου, ούτε θα αγχώνεσαι με τα πράγματα του κόσμου.

Έτσι και αλλιώς στο τέλος όλα αυτά πάνω στη γη μάταια είναι και κρατάνε λίγο, άλλο πράγμα έχει αξία.

Μακάρι να βρισκόμουν και εγώ σε τέτοιο σημείο αλλά ακόμα ομολογώ πως δεν είμαι. Με τραβάει η καθημερινότητα.

ΣΥΜΦΩΝΩ Σ ΑΥΤΟ ΚΑΘΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΕΜΜΕΣΑ Η ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.

Απάντηση: Re: O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΚΥΠΡΟΣ:antlers: ενα-ενα το σκορ........-bye-

Re: Απάντηση: Re: O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Πριν δυο μέρες επισπευτήκαμε την Ιερά μονή Λογγοβαρδας στην Πάρο. Ήταν επιθυμία του πατερά ενός φίλου μου .ο όποιος βρίσκεται στο ηλιοβασίλεμα του .Το μοναστήρι έχει την μισή Πάρο και ακίνητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Εκείνο που παρατηρήσαμε ήταν ότι είχαν γεμίσει όλα τα βαρέλια με κρασί…και σουμα Οταν ρωτήσαμε που είναι ο ηγούμενος μας απάντησαν Στην Ικάρια για ιαματικά μπάνια…

ΣΟΥΜΑ=ΤΟΠΙΚΗ ΡΑΚΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΑΡΟ ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΗ "ROOMSTOOLET".
ΑΠ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΦΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ.

:grinning-smiley-043 συνετός τρόπος σκέψης,μακάρι να μπορούσε έστω και ένα μικρό ποσοστό από τον σύγχρονο άνθρωπο να σκεφτόταν έτσι,αλλά αυτή η καθημερινότητα που ανέφερες πριν δε μας αφήνει

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

ΣΟΥΜΑ=ΤΟΠΙΚΗ ΡΑΚΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΑΡΟ ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΗ "ROOMSTOOLET".
ΑΠ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΦΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ.

Σου παίρνουν το χρυσάφι και στο ανταποδίδουν με σίδηρο…

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Σου παίρνουν το χρυσάφι και στο ανταποδίδουν με σίδηρο…

Στους παπάδες αναφέρεσαι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Στους παπάδες αναφέρεσαι?

Η αναφορά μου είναι για το μοναστήρι. Για τους παπάδες !!Οι περισσότεροι γίνονται για να τα πιάσουν και όχι για να αγιάσουν…

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Η αναφορά μου είναι για το μοναστήρι. Για τους παπάδες !!Οι περισσότεροι γίνονται για να τα πιάσουν και όχι για να αγιάσουν…

Δυστυχώς έχεις δίκιο.Οι περισσότεροι γίνονται για να αποκατασταθούν επαγγελματικά και μετά καλομαθαίνουν και τρώνε με χρυσά κουτάλια,αλλά φταίμε κι εμείς...Δεν συμφωνείς?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

είναι πάρα πολλά αυτά που δεν γνωρίζω.
Λέω απλώς τι υπέπεσε στην αντίληψή μου, διότι πηγαίνω τακτικά στο όρος.

Σήμερα επληροφορήθην ότι για οποιαδήποτε αγορά αγαθών δεν καταβάλλουν ΦΠΑ.
Ισχύει?

Το Α.Ορος ειναι στη ουσια ενα ιδιοτυπο κρατος,μεσα στη ελληνικη επικρατεια.Ας μην παραξενευομαστε λοιπον με καποιες ιδιορρυθμιες που υπαρχουν,και που προφανως εγιναν για αλλους λογους και οχι για οικονομικη εκμεταλευση.Ας μην ξεχναμε οτι στο Ορος πριν 20 -30 χρονια υπηρχαν ελαχιστοτατοι μοναχοι ,και μαλιστα υπερηλικες.Ολες αυτα τα <προνομια> δοθηκαν για να στηριχθει η ζωη στο Ορος.Το οτι βρεθηκαν καποιοι που εκμεταλευθηκαν τα <προνομια> ειναι αλλο θεμα.
Οπως επισης ας μην τσουβαλιαζουμε ολους τους μοναχους του Ορους στο ιδιο τσουβαλι,οτι δηλαδη πανε εκει για το χρημα.
Τωρα περι οραματων ,ας το αφησουμε καλλιτερα.Ο Γεροντας μαλλον θα τους ειχε ξαποστειλει,οπως εκανε σε πολλους <γραμματεις και φαρισαιους> που τον επισκεπτοταν

Μήπως νά άλλαζε ό τίτλος τού νήματος μιάς καί ουδεμία σχέση έχει μέ τήν πλειοψηφία τών σχολίων ?