O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Προσωπικα πιστευω οτι η πορεια του ανθρωπινου γενους θα πρεπει να ειναι προς την τελειωση,αυτο θα το φερει πιο κοντα στο Θειο,οπως και αν το οριζει ο καθενας.Νομιζω οτι συμφωνουμε στη πορεια,ας την ακολουθησουμε και οπου μας βγαλει,η πιστη η οχι στο Θεο δεν θα πρεπει να αποτελεσει εμποδιο.
Και φυσικα δεν πρεπει να λυπασαι που δεν συμφωνεις,εγω χαιρομαι,γιατι γνωριζοντας διαφορετικες αποψεις εχω μια ευρυτερη αντιληψη των αλλων ανθρωπων

:a0210:

Kαμιά φορά μια απλή διαφωνία γίνεται αφορμή για άλλου είδους συμπεράσματα και προσπάθησα να το αποφύγω... τίποτε παραπάνω...

-bye-

:a0210:

Kαμιά φορά μια απλή διαφωνία γίνεται αφορμή για άλλου είδους συμπεράσματα και προσπάθησα να το αποφύγω... τίποτε παραπάνω...

-bye-

H εκτιμηση μου για το προσωπο σου ειναι δεδομενη,οι διαφωνιες φυσιολογικες και επιθυμητες,και οσον αφορα εμενα να τις εκφραζεις και να μην τις αποφευγεις τις οποιες διαφωνιες

Όταν ''πιστεύουμε'' δεν ζητάμε αποδείξεις γιατί δείχνουμε ''εμπιστοσύνη'' για όσους πάλι δεν πιστεύουν, απόλυτα σεβαστό απλά είναι αδύνατον να συμφωνήσουν με τους πιστούς στις λεπτομέρειες αφού δεν συμφωνούν στα βασικά.Οι θρησκείες κατά τη γνώμη μου απευθύνονται σε κάθε λαό ξεχωριστά ανάλογα την ιδιοσυγκρασία του και δεν είναι τυχαίες.Εκφράζουν όμως το ίδιο πράγμα,την επαφή με το ''θείο'' με το ''ανώτερο''.Τώρα αν πετυχαίνουν το στόχο τους εξαρτάται από τον ιερέα και τον πιστό αν και συνήθως ο στόχος επιτυγχάνεται μετά από ατομική προσπαθεια.Μάλλον όλα υπάρχουν μέσα μας αλλά εμεις έχουμε μονίμως στραμένη τη προσοχή μας προς τα έξω.Αυτά τα ολίγα από μένα,συνεχίστε κύριοι η συζήτηση είναι άκρως ενδιαφέρουσα..

Re: Απάντηση: O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Άλλο η Θρησκεία άλλο η εκκλησία, μου κάνει τρομερή εντύπωση πως κάποιοι δεν το έχουν καταννοήσει ακόμα.

Στην Καινη Διαθηκη αναφερεται τεσσερις φορες νομιζω η λεξη θρησκεια και μια φορα η λεξη θρησκος.Μαλιστα οι δυο φορες που αναφερεται η θρησκεια ειναι στην ιδια προταση με την λεξη θρησκος (Επ.Ιακωβου 1/26,27).Διορθωστε με καποιος αν κανω λαθος.Ειναι μαλλον ενδεικτικο της σημασιας που αποδιδετο στην θρησκεια σε σχεση με την σημασια που αποδιδετο στην πιστη,η οποια στην Κ.Δ θα αναφερεται ισως εκατονταδες φορες;
Αν καποιος εχει τους λογους του να ανησυχει λογω θρησκειας,ας ψαξει μονος του.Αν θελει,θα μαθει την αληθεια.......και η αληθεια ''ελευθερωνει'' -bye-

Last edited:

............ ή θα προτιμούσες να πας στην εκκλησία καί να προσευχηθείς κατά την διάρκεια της απουσίας του?

Πέδιλο, τοίχος ή ολοκληρο το οικόδημα ........... πως θα το χαρακτήριζες?

Γιατι οχι και στο σπιτι σου; Η ''εκκλησια'' δεν σημαινει μονον ο ναος.........εχει απιστευτα μεγαλη εννοια που απλα δεν χωραει σε 4 τοιχους.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Αν δεν απατωμαι πουθενα ο Χριστος δεν μιλησε για κληρικους,απλα συνεστησε στους μαθητες του να κηρυξουν τον λογο του Θεου.Απο την στιγμη εκεινη ,τα υπολοιπα ειναι ανθρωπινα <δημιουργηματα>.Κανενας ιερεας,κανενας Επισκοπος ,κανενας Πατριαρχης,κανενας Παπας δεν θα κλονισει την πιστη μου,εξ αιτιας των πραξεων του.Στον Χριστιανισμο ,μεσα απο την απλοτητα ,υπαρχει και το μεγαλειο,υπαρχουν ο Θεος και οι ανθρωποι.Τιποτε περισσοτερο,τιποτε ενδιαμεσο,τιποτε λιγοτερο,απλα Θεος-ανθρωποι.Το οτι οι ανθρωποι προσπαθουν με διαφορους τροπους να επικοινωνησουν με τον Θεο,βλ λειτουργιες,ψαλμοι ,ιερεις,κλπ,ειναι τελειως διαφορετικο με την καθαροτητα της σχεσεως Θεου-ανθρωπου

''Διοτι,λογω της σοφιας του Θεου,ο ανθρωπος δεν καταλαβε τον Θεο δια της σοφιας,ο Θεος φροντισε δια της ανοησιας του κηρυγματος,να σωσει αυτους που πιστευουν'' Κορ.1/1:21
Η επικοινωνια με τον Θεο οντως δεν απαιτει μεσαζοντες.Εξ'ου και το ''Πατερ ημων........'' εσυ και ο Πατερας

Πέτρο ο κανόνας λέει το αντίθετο! Γιατί στέκεσαι στους λίγους/αναλογικά επιστήμονες που διακυρήσουν την πίστη τους και όχι στους πολλούς που εξάγουν το αντίθετο συμπέρασμα?
:grinning-smiley-043-bye-

Εχω διαβασει καπου οτι το ποσοστο ''πιστων'' και ''απιστων'' επιστημονων ειναι περιπου 50/50.Δεν θυμαμαι ομως που το εχω διαβασει

Αυτοί,δηλαδή το 50% που "πιστεύουν", (στην συντριπτική τους πλειοψηφία)θεωρούν πιθανή ή βέβαια την ύπαρξη κάποιας ανώτερης "δύναμης"...Αυτό δεν συνεπάγεται ότι πιστεύουν σε μύθους.Μην τους μπερδεύετε με τον γέροντα και τις επί γής θρησκείες...

Last edited:

Αυτοί,δηλαδή το 50% που "πιστεύουν", (στην συντριπτική τους πλειοψηφία)θεωρούν πιθανή ή βέβαια την ύπαρξη κάποιας ανώτερης "δύναμης"...Αυτό δεν συνεπάγεται ότι πιστεύουν σε μύθους.Μην τους μπερδεύετε με τον γέροντα και τις επί γής θρησκείες...

Αυτοι βασει του αρθρου που διαβασα πιστευουν στην δημιουργια του συμπαντος απο τον Θεο σε αντιθεση με τους εξελικτικους.

Αυτοι βασει του αρθρου που διαβασα πιστευουν στην δημιουργια του συμπαντος απο τον Θεο σε αντιθεση με τους εξελικτικους.

Καημέρα έχεις σχέση με το αντικείμενο??-bye-
Βλέπω το ''κατέχεις''....:grinning-smiley-043

Βέβαια άλλο πράγμα το "πιστεύω" και άλλο το "γνωρίζω"...

Πολύ δύσκολο το βλέπω, κάποιος των θετικών επιστημών να αποδέχεται κάτι μη τεκμηριωμένο...

Καημέρα έχεις σχέση με το αντικείμενο??-bye-
Βλέπω το ''κατέχεις''....:grinning-smiley-043

Καλημερα Στεφανια.Διαβαζω και μελετω αρκετα χρονια.Μαθαινω :smile:

Στεφανία απορίες για τον Π. Παίσιο ή το Άγιο Όρος ή και τις θρησκείες και τα θαύματα φαντάζομαι...

οχι καμία σχεση...
Για το αν η θεολογία ειναι επιστήμη και ποια είναι τέλος παντων η ουσία της θεολογιας...:grandpa:

Βέβαια άλλο πράγμα το "πιστεύω" και άλλο το "γνωρίζω"...

Πολύ δύσκολο το βλέπω, κάποιος των θετικών επιστημών να αποδέχεται κάτι μη τεκμηριωμένο...

Ναι.Το αρθρο αναφεροταν νομιζω στην δημιουργια του συμπαντος.Την τεκμηριωση επι παντος ολοι την ''απαιτουν'' ομως

οχι καμία σχεση...
Για το αν η θεολογία ειναι επιστήμη και ποια είναι τέλος παντων η ουσία της θεολογιας...:grandpa:

Α οκ γιατί σκιάχτηκα...

Να το προτείνεις όχι βέβαια για μένα αλλά για τα υπόλοιπα παιδιά...

Δεν θέλω να γίνομαι κακός αλλά η γνώμη μου είναι ότι η Θεολογία δεν είναι επιστήμη... Η Επιστήμες προυποθέτουν την τεκμηριωμένη άποψη... λέξη ασύμβατη με το Θεό... Θρησκειολογία θα το δεχόμουν καλύτερα...

Φυσικά σε καμία περίπτωση αυτό δεν υποτιμά την Θεολογία!