Ο Hi-Endας

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο Hi-Endας

άρα?
δεν υπαινίσσεσαι κάτι μ αυτό?
δεν απευθύνεται κάπου ?

είναι τυχαίο που εσύ και ο Δημήτρης Ν. χρησιμοποιήσατε την ίδια λέξη ?:fahne90:

Οχι δεν υπαινισσομαι. Ο Δημητρης αναφερεται σε χομπιστες εγω σε εμπορους. Ειναι μια συνεχεια υπογραφων αν εχει προσεξει.

Χαιεντας ειναι αυτος που κυνηγαει την πληρεστερη αναπαραγωγη της μουσικης μεσα στον χωρο του.Προσπαθει να ακουστει οσο πιο κοντα στο live γινεται,να φερει την ορχηστα στο σαλονι του.Βασικο κριτηριο πανω απο ολα για να εισαι και οχι να λεγεσαι χαιεντας ειναι να γνωριζεις πολλα πραγματα για ολα τα μηχανακια,να εχεις ακουσει πολλα μηχανακια,να ασχολεισαι με την ακουστικη του χωρου(και οχι οτι ακριβο βαζω οπου το βαζω παιζει κιολας.)Θελει χρονια εμπειριας να ξερεις τι ακους και τι ψαχνεις.Βεβαια για μενα υπαρχει και μια υποκατηγορια.Α.Αυτος που περιγραφω παραπανω ειναι ο σωστος χαιεντας.Β.Αυτος που απλως εχει λεφτα και απλα τα σκορπαει με μονο λογο να υπερηφανευεται για τα νεα του αποκτηματα,(οχι πως ειναι κατι το κακο,απλα χαλαει την πιατσα),ειναι αυτος που ΘΕΛΕΙ να λεγεται χαιεντας. Γνωσεις και εμπειριες,δυο βασικα χαρακτηριστικα του πραγματικου χαιεντα.

από οσους γνωριζω που ασχολουνται με το σπορ οι μισοι ειναι κατασκευαστες, αντιπροσωποι, dealers ή χομπιστες οι οποιοι εχουν συμφερον απο καποιες εταιρίες.
αν ολοι αυτοι ειναι οι μισοι (παντα απο οσους γνωριζω και ειναι λογικό γιατί ειμαι καταρχας πελατης) καταλαβαινετε οτι μπορει οι γνωσεις τους να ειναι απιστευτες, η αποψη τους;;;;;;

θα ρωτησετε ποιοι ειναι αυτοι που δεν ειναι επαγγελματιες και εχουν συμφερον.
γνωρίζω ατομα, ιδιωτες που αγοραζουν μηχανηματα εκ μερους τριτων οι οποίοι ειναι εντελως ασχετοι και πανε σα γουρουνι στο σακι. Για τον τζιρο που κανουν αυτοι οι ''ιδιωτες'' περνουν ή προμηθεια ή εκπτωση σε αγορες,
οπως τα βαπορακια που βγαζουν το πιωμα τους.

συμμετεχω στο club για τον λογο οτι ή πλειοψηφία ειναι ατομα χωρίς συμφεροντα και η αποψη τους προσωπική, σε αντιθεση με αλλο site.

.hiend.........=αδοκιμος ορος (με το συμπαθειο),αυτοι που κυνηγανε το τελειο λεγονται περφεκσιονιστες η επι το ελληνικοτερον τελειομανεις (η τελειοθηρες?:chinscratch:).Στο υψηλοτερο τελος (hiend) καραδοκει η ληθη και ο θανατος....ταραααμ:behead::hanged:

Last edited:
αναφερθηκε και πιο νωρις.
πως ειναι δυνατον να προσδιορισεις τα χαρακτηριστηκα καποιου οταν δεν εχεις προσδιορισει το ειδος με το οποιο ασχολειτε;

παραυτα επειδη ολοι εχουν αποψη, για μενα ειναι αυτος που
1. αγαπα την μουσικη
2. εχει ακουσει ή παιξει αρκετη ζωντανη μουσικη.
3. εχει ακουσει πολλα συστηματα απο πολυ φθηνα εως πολυ ακριβα
4. εχει στησει πολλα συστηματα
5. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 'Η ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΙΣΘΗΤΑ ΤΟΝ ΗΧΟ

Επιστρέφουμε και πάλι στις...ρίζες και να γράφουμε-μιλάμε για δικάναλο ήχο υψηλής πιστότητας;

Σοβαρά μιλάω.

Εννοείται να καταργηθούν οι μέχρι τώρα διαχωρισμοί και ταμπέλλες...

Πως το βλέπετε;

Re: Απάντηση: Ο Hi-Endας

Χαϊντάδες είναι μόνο αυτοί που εξηγούν τα ηχητικά φαινόμενα αναφέροντας παραδείγματα από το χώρο του αυτοκινήτου.

ευχαριστω, ευχαριστω
αισθανομαι την ολοκληρωση του χομπιστα

Βρε μανία με τα αυτοκίνητα, υπάρχουν και μοτοσικλέτες! :flipout:

Κατά την γνώμη μου υπάρχούν 2 τύποι Hi-Endιστών.
1ος: Αυτοί που οδηγούνται στο High-End ως την έσχατη λύση γιά να
απολαμβάνουν πιστικά την μουσική τους (έχουν συνήθως και τεράστιες
δισκοθήκες).
2ος: Αυτοί που το βλέπυν ως μόδα ή ως ανάγκη υλοποιήσης του ανέφικτου
(είναι γνωστοί και ως μηχανάκηδες και συνήθως έχουν μικρές δισκοθήκες
που απαρτίζονται κυρίως από Demo δίσκους γιά αξιολόγηση συσκευών ή
συστημάτων)!
Από εκεί και πέρα υπάρχουν και όλες οι ενδιάμεσες καταστάσεις μεταξύ των
2 βασικών τύπων.

Re: Απάντηση: Ο Hi-Endας

Εννοείται να καταργηθούν οι μέχρι τώρα διαχωρισμοί και ταμπέλλες...

Πως το βλέπετε;

εγω εχω ψηφισει υπερ της καταργησης του χαιεντ (και της θανατικης ποινης )
χρονια τωρα.:7SFGSFG:

Υ.Σ για την θανατικη ποινη το συζηταω γι το hiend oxi :argue::SFGSFGS5:

Last edited:
Επιστρέφουμε και πάλι στις...ρίζες και να γράφουμε-μιλάμε για δικάναλο ήχο υψηλής πιστότητας;

Σοβαρά μιλάω.

Είχα θέσει αυτό το θέμα σε μία συζήτηση με τον Θ.Σπίνουλα και τον
Φ.Φωτιάδη και κατέλλήξαν, ο κάθε ένας με τον τρόπο του, ότι κάτι
τέτοιο θα ήταν αντιεμπορικό! Καταλάβατε κύριοι?
όπου εισέρχεται το κέρδος και οι κανόνες του Marketing, το θέμα
γίνεται . . . σκ@@@!!!

Εδώ δεν είμαστε υπάλληλοι κανενός και δεν μας απασχολεί το "αντιεμπορικόν".

Κάποιοι πρέπει να κάνουν μιά αρχή για ν' αρχίσει ν' αλλάζει κάτι.Ας ξεκινήσουμε απο τις ταμπέλλες...

Σαφώς και δεν είμαστε υπάλληλοι κανενός!
Απλώς έδωσα το στοιχείο γιά να καταλάβουν κάποιοι πως λειτουργούν
κάποια πράγματα.
Θα μπορούσα να κάνω και πιό επίσημες καταγγελίες γιά το πως γίνονται
και τα τεστς καθώς και πως προγραμματίζονται, αλλά θα είναι μεγάλη
κουβέντα και δυστυχώς όχι ''αναίμακτη'' με κάποιούς από αυτούς τους
κυρίους! Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω το φόρουμ γιά τέτοιο θέμα,
εκτός του ότι είναι και ανήθικο να λες κάτι και ο θιγόμενος να μην μπορεί να
απαντήσει. Κλείνω εδώ αυτήν την παρένθεση!!!

μην εχεις την ψευσαισθηση οτι λεγοντας τα, θα πεσουν τα μουτρα κανενος η οι πωλησεις του...αυτη ειναι η νεα μοδα! οχι μονον να γινονται σκανδαλα αλλα "ξαναπουλοντας" τα με τη μορφη σατυρας η ενημερωσης (βλ. λαζοπουλος). και ο κοσμος γελαει και βρισκει σωσιβιο στον πιο υπουλο απο τα καθαρματα που μας περιτριγυριζουν!

Χαϊντάδες είναι μόνο αυτοί που εξηγούν τα ηχητικά φαινόμενα αναφέροντας παραδείγματα από το χώρο του αυτοκινήτου.

Α να χαθείς σιχαμένε! Εγώ είμαι μουσικόφιλος! Και γυναικόφιλος αλλά τελευταία δεν έχω πέραση. Τα μαυρισμένα μάτια και τα καρούμπαλα δεν βοηθάνε καθόλου... :BDGBGDB55:

Μου κάνει εντύπωση που οι περισσότεροι έχετε 'πάρει' τον τίτλο ως κάτι κακό !
Εγώ νόμιζα ότι θα μιλάγαμε για τις παραπάνω ικανότητες κάποιου HiFidelista (και ποιες είναι αυτές)...αλλά δεν εξελίχθηκε έτσι.

Πάντως έχω γνωρίσει ανθρώπους που το επίπεδο τους ως ακροατές είναι εξαιρετικό ....!
Υποδεικνύουν λεπτομέρειες που δεν μπορείς να ακούσεις μόνος σου. Μπορούν να σου εξηγήσουν γιατί συμβαίνει κάτι που ακούς και να καταλάβεις !
Με γνώσεις μουσικής, τεχνικής (ηχοληψίας) και σίγουρα με κατσαβίδι στην τσέπη :flipout:....
Βέβαια τότε που ψαχνόμουν περισσότερο δεν είχα ακούσει ποτέ τον όρο Hi_End... ούτε τα ακούσματα μας έπαιζαν από τέτοια μηχανήματα.

Απάντηση: Re: Ο Hi-Endας

ειχα γραψει κατι σαν του Δημητρη, αλλα δεν το εστειλα.

αν ειναι να ακουω 5-10 αντε 100 κομματια για να συγκρινω μηχανηματα... να μου λειπει, εχω χασει την ουσια.

ακουστηκε και το αλλο, ´´πολυ καλα αυτα τα Harberth και ATC, αλλα σα μπαουλα ειναι δεν θα τα επερνα´´........απο πολλους που θεωρουν τους εαυτους τους χαιενταδες.
εχω κανει και σχετικη ερωτηση στο παρελθον για την εμφανιση των μηχανηματων, περισσοτεροι απο τους μισους εχουν εμφανισιακα κριτηρια!!!!

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ

να το θεσω διαφορετικά, ετσι οπως το εζησα.

θυμαμαι στα τελη του '70 (photo1) και μεχρι μεσα '80 (2) μεγαλωσα με μηχανηματα hi-fi που ηταν αρκετα για την εποχη.
ουτε οι μισοι δεν ειχαν hifi σπιτι.
ηταν εποχες που υπηρχαν πραγματικες ταμπέλες και διαχωρισμοί ιδεολογίας.
ή ήσουν αλήτης ή καλό παιδί
ή δεξιος ή αριστερός
ή μηχανοβιος ή αυτοκινητιστής
ή ετσι ή γιουβετσι
τότε τα μηχανηματα hiend ήταν ετη φωτος μπροστά.
σκεφτείτε τι ακουγε ενας με Quad σε σχεση με εμενα.
ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

σημερα ειναι η εποχη του ολιγοαπολατσισμού, τα προιοντα αναλογα με το κοστος και την πολιτική του κατασκεαυστή ΠΡΕΠΕΙ NA TA KANOYN ΟΛΑ.
(νοοτροπία του δήθεν σοσιαλισμου, ''ναι ειμαστε με το λαο'' και κλεινουν το ματι στους αλλους)
αυτοκινητα που τα κανουν ολα, εχω φίλους που πανε με 997turbo στη δουλεια τους!!!!!!
με ενα Α4QΤ τα κανεις ολα και οικονομικά ή με ενα SUV (εχω και ενα ονομα να διατηρήσω με τα αμαξια)
ΑΝ Ο ΦΙΝΤΕΛ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ.....ΘΑ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ...
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ 5000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΗΧΟ ΑΚΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ...
entry hiend σου λεει..
ή καλό hifi
δεν μπορω να πω τα kef xq ή τα Artemis hiend, καλό hifi ισως
κινεζικό hiend;;;;;;;;;;; ειναι δυνατον;;;;;;
hiend χωρίς ποιοτικό έλεγχο;;;;; δεν ειναι μονο τα υλικα και οι ανθρώποι φθηνοί εκεί...οτι βγαζει η παραγωγή πωλείται!!!!!!!

μηπως θελει επαναπροσδιορισμό ο ορος hiend για να οδηγηθούμε στον hienda

Attachments

• 1C61_DSC00160.jpg
    1C61_DSC00160.jpg
    158.4 KB · Views: 36
  • B425_DSC00167.jpg
    B425_DSC00167.jpg
    118.3 KB · Views: 36