O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Re: Απάντηση: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Σοβαρα τωρα, εχω δει 2-3 ταινιες ηδη σε 3D με την nvidia και η κινηση ηταν αψογη, οποτε γιατι να το κουρασω;
Ρωτας για να σου απαντήσουμε ή για να πείσεις τον εαυτό σου; :p

Ισως γιατί ένας takisot γραφει στο forum της Lumagen ''there are indeed some hickups during BR 3D playback''; :p

Δεν είναι δα και κάτι τόσο το τραγικό. Αν παίζεις αρχείο των 23,976Hz στα 24Hz, απλώς κάθε ~41,7 sec, ένα καρέ θα παίζει δύο φορές. Αν δεν το πετύχεις πάνω σε κάποιο πλάνο με τράβελινγκ ή πανάρισμα, το πιθανότερο είναι να μην το παρατηρήσεις... :p

Re: Απάντηση: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Ισως γιατί ένας takisot γραφει στο forum της Lumagen ''there are indeed some hickups during BR 3D playback''; :p

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Χμμμ εξυπναδες... Αφου και ο "φιλος" μου ο Dave το παρατηρησε που εχει ATI κιολας! :p

Και να σου πω: στο δικο σου setup ειναι δυσκολο να ψαξουμε να βρουμε hickups διοτι ειναι μια μονιμη πραγματικοτητα!:flipout:

Δεν είναι δα και κάτι τόσο το τραγικό. Αν παίζεις αρχείο των 23,976Hz στα 24Hz, απλώς κάθε ~41,7 sec, ένα καρέ θα παίζει δύο φορές. Αν δεν το πετύχεις πάνω σε κάποιο πλάνο με τράβελινγκ ή πανάρισμα, το πιθανότερο είναι να μην το παρατηρήσεις... :p
Εγω παντως (και δεν ειμαι ο μόνος...) το πιθανότερο ειναι να μην το παρατηρήσω 1-2 φορες σε όλη την ταινία :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Χμμμ εξυπναδες... Αφου και ο "φιλος" μου ο Dave το παρατηρησε που εχει ATI κιολας! :p

Και να σου πω: στο δικο σου setup ειναι δυσκολο να ψαξουμε να βρουμε hickups διοτι ειναι μια μονιμη πραγματικοτητα!:flipout:

Καλα τωρα, άσε τον Dave και το (χαλια) δικό μου setup.

To θεμα τελικα ειναι ότι, σε αντίθεση με ότι έγραψες πριν λίγο, η κίνηση ΔΕΝ ειναι άψογη (ακόμα και στο βασίλειο της τέλειας εικόνας :p), σωστα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Καλα τωρα, άσε τον Dave και το (χαλια) δικό μου setup.

To θεμα τελικα ειναι ότι, σε αντίθεση με ότι έγραψες πριν λίγο, η κίνηση ΔΕΝ ειναι άψογη (ακόμα και στο βασίλειο της τέλειας εικόνας :p), σωστα;

Δεν ειναι αψογη οταν μπαινει ο lumagen στο τελος με το προηγουμενο firmware που εκανε τα 24fps σε 23,976. Αυτο λυθηκε με το σημερινο update.
Απο οτι φαινεται ομως, τα ιδια τα προγραμματα (ΤΜΤ, POWERDVD) γυρνουν την αναλυση σε 24 οταν δεχθουν FP σημα:

I have a Mini 3D running the 012511 firmware and outputting from a Media PC with a ATI 6850 video card to a JVC X3 projector.

3D from Blu-rays using Powerdvd or TMT 5 works fine without the Mini 3D in the loop. However with the Mini 3D I get a stutter every 20.7 seconds (approximately). The stutter resets the picture to 2D then next stutters resets to 3D and so on.

Normally the media PC outputs 23.98 Hz, but both Powerdvd and TMT 5 change the output to 24 Hz for 3D content (dumbasses). Looking at the info from the Mini 3D, it shows its receiving a 24Hz signal and outputting 23.98 Hz. I presume this is the cause of the stutter and the issue with the picture alternating between 2D and 3D with each stutter.

I tried turning rate match on for 2D and 3D. With 2D, changing my PCs output to 24 Hz, it worked fine, outputting as 24 Hz. For 3D, I just get noise on the screen.

I tried different ATI drivers with no success, I know Powerdvd and TMT will be unresponsive to their error and probably take months or years to fix. From reading this forum Lumagen seems to be working miracles with fixes and enhancements to the 3D firmware so I'm hoping that somehow you could get the radiance to output 3D at the same rate its input and solve my issue? (Or tell me what I'm doing wrong!). Reading through the previous posts I wonder if the guy having trouble with his nvidia setup has the same issue as mine, maybe exhibiting slightly differently.

Thanks,
Dave.

Πρεπει να το δοκιμασουμε πιο προσεκτικα σπιτι σου.

Εγω παντως (και δεν ειμαι ο μόνος...) το πιθανότερο ειναι να μην το παρατηρήσω 1-2 φορες σε όλη την ταινία :p

Βάλε να δεις κανέναν Αγγελόπουλο κι εσύ, όλο ταινίες δράσης βλέπεις; :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Βάλε να δεις κανέναν Αγγελόπουλο κι εσύ, όλο ταινίες δράσης βλέπεις; :BDGBGDB55:

Στο πισι του και ο Αγγελοπουλος "τρεμει" :flipout::flipout::flipout:

Με τετοια δραμα setup πραγματικα στενοχωριεμαι οταν ερχεσαι να δεις ταινια...

I ll just put u out of your misery and let you enjoy the "τουρουτουτου'' + ''baby will get deaf honey''

:p :p :p

:chinscratch:Tι μαθαίνει κανείς νυχτιάτικα μετά απο 4 μήνες ψαξίματος...Μήπως αυτό είναι που φταίει και έχω αυτό το πρόβλημα??

:chinscratch:Tι μαθαίνει κανείς νυχτιάτικα μετά απο 4 μήνες ψαξίματος...Μήπως αυτό είναι που φταίει και έχω αυτό το πρόβλημα??

Δεν νομιζω, αυτο που αναφερεται παραπανω ειναι δυσκολα αντιληπτο..

Χθες καθησα και ειδα το "Cloudy with a chance of Meatballs" το οποιο παρεπιπτοντως ηταν πολυ ευχαριστο παρα το σουρεαλιστικο σεναριο.
Ειχε αρκετες "wow" σκηνες 3D και σχεδον ανυπαρκτο (στον jvc) ghosting.
Μετα εβαλα λιγο ξανα το "How to train your dragon" και πραγματικα εκτιμησα ποσο εντυπωσιακο μπορει να ειναι το 3D FP εαν το ταισεις με κορυφαιο transfer!
Μπροστα του, οι "κεφτεδες" εμοιαζαν θαμποι. Εκπληκτικο animation και μπολικες σκηνες 3D αναφορας, ειδικα η τελικη σκηνη της μαχης στο νησι των δρακων που ειναι πραγματικα "eye-candy".
Δεν ξερω γιατι, αλλα στο animation το 3D ταιριαζει "γαντι". Ισως επειδη λογω του οτι γινεται σε υπολογιστη ειναι αψογη η παραγωγη του και υπαρχει η καλλιτεχνικη ελευθερια να κανουν οτι πλανο μπορουν να φανταστουν. Ισως επειδη οι 3D cameras δεν εχουν ακομα φτασει στο επιπεδο που αρμοζει: Οι περισσοτερες ταινιες και ντοκυμαντερ σε 3D αν και εντυπωσιακες, δεν ξεγελουν το ματι που αμεσως αντιλαμβανεται την ελλειψη φυσιολογικης αισθησης του βαθους. Στα animation παλι, οχι, το αποτελεσμα ειναι πολυ πιο φυσικο.
Παντως, το 3D θελει ιντσες και φως για να το απολαυσεις. Ηδη οι 110 ιντσες μου φαινονται λιγες οταν προβαλω υλικο 3D σε 2.35.1 (σε 16Χ9 ειναι απολαυση). Επισης, αν και το φως ακομα ειναι αρκετο, δεν θα με χαλουσε και αλλο! Μαλλον πρεπει να δω σοβαροτερα το θεμα οθονης με υψηλοτερο gain.. ;)

Άμα βάλει Αγγελόπουλο δεν χρειάζεται 24 καρέ.......και με 12 μια χαρά είναι η κίνηση!!!-bye-

Μπραβο ρε παιδια …
Ειμαι λιγο αρρωστουλης και μονος στο σπιτι και με κάνετε να γελαω

Μετα εβαλα λιγο ξανα το "How to train your dragon" και πραγματικα εκτιμησα ποσο εντυπωσιακο μπορει να ειναι το 3D FP εαν το ταισεις με κορυφαιο transfer!
Μπροστα του, οι "κεφτεδες" εμοιαζαν θαμποι. Εκπληκτικο animation και μπολικες σκηνες 3D αναφορας, ειδικα η τελικη σκηνη της μαχης στο νησι των δρακων που ειναι πραγματικα "eye-candy".
Δεν ξερω γιατι, αλλα στο animation το 3D ταιριαζει "γαντι". Ισως επειδη λογω του οτι γινεται σε υπολογιστη ειναι αψογη η παραγωγη του και υπαρχει η καλλιτεχνικη ελευθερια να κανουν οτι πλανο μπορουν να φανταστουν. Ισως επειδη οι 3D cameras δεν εχουν ακομα φτασει στο επιπεδο που αρμοζει: Οι περισσοτερες ταινιες και ντοκυμαντερ σε 3D αν και εντυπωσιακες, δεν ξεγελουν το ματι που αμεσως αντιλαμβανεται την ελλειψη φυσιολογικης αισθησης του βαθους. Στα animation παλι, οχι, το αποτελεσμα ειναι πολυ πιο φυσικο.
Παντως, το 3D θελει ιντσες και φως για να το απολαυσεις. Ηδη οι 110 ιντσες μου φαινονται λιγες οταν προβαλω υλικο 3D σε 2.35.1 (σε 16Χ9 ειναι απολαυση). Επισης, αν και το φως ακομα ειναι αρκετο, δεν θα με χαλουσε και αλλο! Μαλλον πρεπει να δω σοβαροτερα το θεμα οθονης με υψηλοτερο gain.. ;)

Θα το ξαναπώ… την κρίση μου μεσα
Παντως είναι γεγονός πως το καδρο 1:78 η 1:85 ταιριάζουν περισσότερο στο 3D
Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότερες παραγωγές ταινιων 3D επιλέγουν αυτό το λογο διαστάσεων καtι που φυσικα επέλεξε και ο Cameron για το Avatar.