O JVC HD1 και τα "παπιά"

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
31,038
Αθήνα
Λοιπόν, δεν είμαι ρουφιάνος αλλά δεν κρατιέμαι...
icon10.gif

Κάποιος τον "κρέμασε" σήμερα.
Κάποιος άλλος τον έχει "καβατζώσει" εδώ κι ένα μήνα σχεδόν.
Και οι δύο κάνουν τα "παπιά"....Μήπως πάει το μυαλό σας σε ποιούς αναφέρομαι;
icon5.gif

Λοιπόν, δεν είμαι ρουφιάνος αλλά δεν κρατιέμαι...
icon10.gif

Κάποιος τον "κρέμασε" σήμερα.
Κάποιος άλλος τον έχει "καβατζώσει" εδώ κι ένα μήνα σχεδόν.
Και οι δύο κάνουν τα "παπιά"....Μήπως πάει το μυαλό σας σε ποιούς αναφέρομαι;
icon5.gif

Για να κάνω μια προσπάθεια. Ο ένας πήγε από τα 720 σε 1080 και ο άλλος απλως "μετακόμισε" σε άλλο μοντέλο.:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

Για να κάνω μια προσπάθεια. Ο ένας πήγε από τα 720 σε 1080 και ο άλλος απλως "μετακόμισε" σε άλλο μοντέλο.:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

Και μετά μου λές οτι δεν έχει δίκιο ο Γίγας που λέει οτι δεν σου ξεφεύγει τίποτε. :grinning-smiley-043

Last edited:
Kalipera sas,
Kati eixa parei miroudia.
Ti xeftilas egina.
Hmou o PROTOS pou ton pire kai o teleftaio tha eimai pou tha ton topothetiso (horia pou tha ehei vgei allo modelo mexri tote)
Kala elega "ti douleia eho more me tous projectores"

ασε ρε ... ποιά παπιά..... ακόμα μυρίζουν ξυλίλα οι τρύπες στο ταβάνι....

Κάστρο...άσε τα τζούφια για να μην ανεβάσω κανά βιντεάκι youtube εν ώρα εργασίας....

Ευχαριστώ Μιχάλη.

Οχι τίποτα άλλο, για να μην μας λένε κάποιοι κάποιοι παπιά:ernaehrung004:, να αναφέρω ότι μόλις χθες το απόγευμα τον κρέμασα κι εγώ τον περιβόητο JVC στο υπόγειο.
Στην όλη ιεροτελεστία παρευρέθησαν ο Μανώλης και ο Νίκος και τους ευχαριστώ για την βοήθειά τους. Η τοποθέτηση ήταν απλή υπόθεση για μένα μιάς και κράταγα την κάμερα:flipout:. Χωρίς πλάκα τώρα, ο τρόπος που κρεμάω τους προβολείς είναι πανεύκολος, γρήγορος και βολικός. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να ανοίξω νέες τρύπες πάνω στην πλάκα σύμφωνα με τον JVC διότι οι τρύπες για τον Benq ήταν αλλού γι αλλού. Ο Μανώλης με αλφαδάκια χαρακάκια μολυβάκια μαρκαδοράκια τρυπανάκια και λοιπά άκια,
τοποθέτησε την πλάκα στον προβολέα και όλο μαζί το σετ στην γνωστή θέση στο ταβάνι ακριβώς εκεί που ήταν τοποθετημένο ο προκάτοχός του.
Εννοείται ότι βοήθησε αρκετά το οριζόντιο lens shift που έχει ο προβολέας γιατί η δυσκολία σε μένα είναι ότι το ταβάνι λόγω του ricofon πάχους 1.5 πόντου δεν είναι και ότι σταθερό και δημιουργεί μετατοπίσεις χιλιοστών. Οσο για το κάθετο δεν το συζητώ, είναι μπόλικο και θα φτάσει και για τις πιό απαιτητικές εγκαταστάσεις.
Αμέσως μετά την τοποθέτηση και ευθυγράμμιση της εικόνας με την οθόνη, ξεκίνησαν οι θεάσεις με τον γνωστό συνδυασμό DenonA11 (sdi) + iscan VP50 με περασμένα νέα Hdmi-hdmi καλώδια της Supra (8μ.)
Πρόλαβα και έβαλα να δω τις γνωστές σκηνές από king-kong και Starwars. Το μηχάνημα είναι όντως αλλού....Μπορεί να χάνει σε αίσθηση συμπαγούς εικόνας λόγω μεγάλης οθόνης, αλλά εγώ που έχω συνηθίσει να βλέπω πλέον σ´αυτό το μέγεθος και οι συγκρίσεις γίνονται έτσι κι αλλιώς στην οθόνη μου, η εικόνα είναι πραγματικά χάζεμα με κυριότερο βέβαια την απουσία πέπλου ακόμα και με ψιλοαρύθμιστο brightness-contrast. Αν το μηχανάκι είναι τζάμι από «μαμά» τι να λέμε τώρα....Θα μου πείτε αυτά τα λες σε κάθε νέο προβολέα. Δεν αμφιβάλλω, μιάς και η εξέλιξη των προβολέων είναι ανοδική με γεωμετρική πρόοδο φυσικό είναι να τα λέμε σε κάθε νέο προβολέα. Αλλά για σήμερα που μιλάμε , θεωρώ ότι έχουμε φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα. Δεν λέω τέλεια, αυτό το αφήνω για το επόμενο μοντέλο...
Λέω, πρόλαβα διότι δεν αντιστάθηκε ο Μανώλης και άρχισε να ανοίγει τα βαλιτσάκια για να δούμε πως τα πάει. Δεν έγινε οριστικό calibration απλά πήραμε κάποιες πρώτες ενδείξεις όπως gamma, φωτεινότητα, τα γνωστά δηλαδή. Πάντως ακόμα και σ’ αυτό το μέγεθος το σίγουρο είναι ότι το φως είναι άφθονο, πολύ άφθονο και μετρημένο και με όργανα για τους δύσπιστους.
Θα σας τα πει τα νούμερα ο Μανώλης. Μετρήσαμε on/off contrast 11800 (εδώ θα διαμαρτυρηθώ στην JVC για τα υπόλοιπα 3200:violent-smiley-030:). Χρωματικά, στα μάτια του Μανώλη θέλει φτιάξιμο κάποια πράγματα και στην επόμενη συνάντηση σίγουρα θα χρειαστεί σκάλισμα ο Scaler αν και δεν νομίζω να σ’αφήνει να κάνεις και πολλά πράγματα . Αν με ρωτήσετε προσωπικά, στα δικά μου μάτια ζω άνετα πάντως και όπως είναι με αυτή την εικόνα. Τι να λέμε τώρα......hd κλπ εννοείται ότι ούτε καν τ’άγγίξαμε, αφενός διότι πήγε 11 η ώρα αφετέρου ήθελα να περάσω και το καινούργιο firmware στον iscan που λέει ότι διορθώνει κάποια timings στα 24fps και κάτι άλλα πράγματα. Οπως καταλαβαίνετε σε δουλειά να βρισκόμαστε....

Υ.Γ. Thanks Μανώλη και Νίκο

Αντε, και καλές θεάσεις!!!!
Καλορίζικος ο πολυπόθητος σε όλους....

Καλοριζικος Τασο. Μπορει να λεω μεγαλη κουβεντα, αλλα νομιζω οτι οποιος ταβανωνει τον D-ila, θα αργησει να τον κατεβασει. :grinning-smiley-043

Ευχαριστώ παιδιά.
Ξαναλέω ότι ένα από τα μειονεκτήματά του είναι η έλλειψη Motorized zoom, focus , lens shift. Και δεν το λέω από άποψη πολυτέλειας αλλά από πρακτικότητας. Ειδικά αν έχετε οθόνη custom 2.35:1 ή οτιδήποτε άλλο εκτός 16:9 και θέλετε να παίξετε με κάδρα , και τον έχετε βάλει σε κανά ταβάνι στο σαλόνι, ξεχάστε το. Ταλαιπωρία. Ευτυχώς στην περίπτωσή μου είναι εύκολη η πρόσβαση αλλά ούτε με αυτό θα ασχολούμαι μιάς και με τον scaler κάνεις τρελά παιχνίδια στα κάδρα σε χρόνο dt.

Ε μα τους τσίπηδες..... είναι σαν να αγοράζεις αυτοκίνητο σήμερα και καλής κατηγορίας μάλιστα και να μην σου 'χουν ηλεκτρικά παράθυρα.....

Οπως έχει διαπιστωθεί και σε άλλα κομμάτια, σε τελείως μαύρο φόντο 0% IRE οι γωνίες φωτίζονται ελαφρώς και σε 100% λευκό στο κέντρο δεν είναι τελείως λευκό αλλά έχει μια κιτρινίζουσα χροιά. Μην φαντάζεστε τίποτα τρομερά πράγματα, αλλά στα πλαίσια του "διηλίζοντας τον κόνοπα".

καλα ρε Γιγα εσυ εισαι δικαιολογημενος :worshippy: ....ο αλλος ο ακατανομαστος.....η Πάπια de Παπιών που ελεγε οτι εγω τωρα θα κανω δυο χρονια να βαλω προβολεα ενω ειχε ηδη παραγγειλει τον ο ΝΤΙΡΛΑΝΤΑ ΝΤΙ ΡΛΑΝΤΑΝΤΑ .....:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

τελικα ειναι τρελλοι αυτοι οι Avclubιτες:violent-smiley-030:

Ε μα τους τσίπηδες..... είναι σαν να αγοράζεις αυτοκίνητο σήμερα και καλής κατηγορίας μάλιστα και να μην σου 'χουν ηλεκτρικά παράθυρα.....

Εδώ δεν έχει triger ρε Τάσο που στοιχίζει μισό Euro.... :p
Δεν πειράζει όμως... Χαλάλι του... :worshippy: