Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ΓΙΑ NOVA ???

mmavrideros

New member
2 April 2008
5
Γεια χαρα σε ολους.
Παρακαλω πολυ τους παλαιοτερους και πιο πεπειραμενους συνλυσταρχους να μας πουν, ποιος η ποιοι δεκτες θεωρουνται-απο την πλειονοτητα των σχετικων με αυτα τα θεματα- καλη αγορα

1.βλεπω μονο νοβα σε 40''f8 samsung και σπανιως σε sony vw50 107''
και δεν με ενδιαφερουν αλλοι δορυφοροι.
2.δεν θελω μπλεξιματα με upgrade,firmware,linux...ειναι πραγματα που
δεν καταλαβαινω...μην γελατε
3.Εννοειται οτι πρωτιστως με ενδιαφερει η ΠΟΙΟΤΗΤΑ της εικονας και του ηχου και μετα ολα τα αλλα...

Σας ευχαριστω εκ των προτερων-bye--bye--bye-

Ειναι κοινως παραδεκτο οτι ο καλυτερος δεκτης για Nova ειναι... ο δικος της. Γνωστος και ως Patatasat, ειναι αχρηστος για οτιδηποτε αλλο πλην της αποκλειστικης θεασης του μπουκετου αλλα εχει την μεγαλυτερη συμβατοτητα με τις διαφορων ειδων καρτες της Nova και ο μονος που μπορει να δειξει τα (υποτυπωδη) interactive καναλια του πακετου.

Η ποιοτητα εικονας και ηχου οσον αφορα την Nova δεν ειναι τοσο θεμα δεκτη, οσο κακου πρωτογενους υλικου. Το σημα που δινει η Nova ειναι χαμηλης αναλυσης και ελαχιστου bitrate (με μια δυο εξαιρεσεις σε καποια καναλια) οποτε και "αστερι" δεκτη να εχεις, μην περιμενεις πολλα.

Παντως αν σκεφτεις να πας σε HD δεκτη (απλα για να εχεις συνδεση HDMI που ισως (ισως λεω) καλυτερεψει λιγο τα πραγματα στην εικονα) προσπαθησε να βρεις καποιον που να εχει ενσωματωμενο original Irdeto cam.

Για μονο νοβα ο panasat ειναι μονοδρομος.Δεν κολλαει ποτε,εχει ολες τις υπηρεσιες,για κατι καλυτερο εγω εχω τον dreambox 600pvr-πολυ καλος.

Σωστά όλα αυτά, που λέτε για τον Panasat, αλλά εγώ διαβάζωντας ότι τον ενδιαφέρει η ποιότητα εικόνας και ήχου, θα πρότεινα ένα δέκτη HD, που κάνει upscaling στα κανάλια Nova.

Σωστά όλα αυτά, που λέτε για τον Panasat, αλλά εγώ διαβάζωντας ότι τον ενδιαφέρει η ποιότητα εικόνας και ήχου, θα πρότεινα ένα δέκτη HD, που κάνει upscaling στα κανάλια Nova.

Ναι ακριβως.
Με hdmi δεν θα βελτιωθει καθολου το σημα της νοβα?ουτε λιγο?upscaling κανει και η f8 kai o vw50 και μαλιστα πολυ καλο,αν θα κερδιζα κατι θα το κερδιζα απο την ελλειψη D/A converter στον δεκτη και
Α/D converter στην τιβι η τον προβολεα,σωστα?
Δεν μπορει το σημα απο hdmi 576i/p να ειναι το ιδιο με το scart-composite/rgb στην καλλυτερη περιπτωση...
Αντιλαμβανομαι οτι το σημα της νοβα ειναι για τα μπαζα,(και ο ηχος που τον ξεχναμε)εδω ομως ψαχνουμε το τελευταιο 5/10% της ποιοτητας με τα δεδομενα αυτα.
Με λιγα λογια θα το βρω αυτο το 5/10% με ενδεχομενη αλλαγη δεκτη σε καποιον πιο ποιοτικο,και αν ναι ποιος ειναι αυτος ο δεκτης!

Σας ευχαριστω ολους για τις σκεψεις σας!

Ο Τecview 2051 ειναι επισης μια καλη και οικονομικη επιλογη;)
Συνεργαζεται αψογα με την καρτα της Νοva:2thumb22sup:

Για να πάρεις καλύτερη εικόνα απο την nova χρειάζεσαι πολύ βαρύ video processing που μπορεί να σου το προσφέρει ενα htpc με FFDSHOW. Εκει θα δείς πραγμάτικα μεγάλη διαφορά αλλα δεν αξίζει να έχεις ενα pc όλη μέρα αναμένο για να βλέπεις τηλεόραση.