O καλυτερος δεκτης HDFinition προς αγορα!

VALERIOS

New member
7 November 2007
69
Για σας παιδια μετα απο τοσο καιρο διαβασμα σε διαφορα θεματα αποφασισα να σας γραψω!καθως θελω να παρω ενα δεκτη HDefinition αλλα εχω μπερδευτει ,ακουω πρωτασεις!!!!Γιατι τοσος ντορος για το kathrein και ο opticum,ferguson,cuberevo,hivion,kai idika o apbox 9000!ΟΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ LINUX!ΤΟΣΟΙ ΦΤΟΙΝΟΙ ΔΕΚΤΕς ΑΤΗΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΠΙΘΑΝΩ ΝΑ ΒΓΕΝΕΙ Ο ΔΡΕΑΜ ΣΤΑ 8 ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑ!!!

Απάντηση: O καλητερος δεκτης HDFinition προς αγορα!

Μεταφέρω το θέμα στη σωστή κατηγορία, δηλαδή στους δέκτες.

Ο καλύτερος HD δέκτης είναι μια πολύ σχετική έννοια.
Για την ώρα δεν υπάρχει ο τέλειος δέκτης. Η αγορά κάποιου είναι θέμα αξιολόγησης και προτεραιοτήτων του επίδοξου αγοραστή, π.χ PVR Ready, - Pace 810 ο φθηνότερος της αγοράς με τιμή από 130 - 150 .

Ο Kathrein UFS 910 είναι ο μοναδικός Linux HD δέκτης που κυκλοφορεί. Για αυτό και ο σχετικός ντόρος. Οι υπόλοιποι της κατηγορίας αναμένονται προσεχώς.

Απο αυτούς που αναφέρεις, οι Opticum, Ferguson, Hivion είναι HD δέκτες χωρίς Linux.
Ο DGstation Cuberevo έχει αναγγελθεί αλλά δεν γνωρίζω περισσότερα για την κυκλοφορία του.
Ο IPBox 9000 HD σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα αναμένεται σύντομα. Επρόκειτο να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Δηλαδη για των IP BOX 9000 δεν εχεις πληροφοριες γιατι ηδη κυκλωφορει στη σλοβακια απο 28 οκτομβρη επειδη τθχαινει να πηγενω εκει συχνα? SKEFTOMAI να των περιμενω αντι να παρω των KATHREIN ακουω γνωμες???
οσο αναφορα των dream τοσοι δεκτες HDTV που υπαρχουν στα 300 περιπου σηγα μη δωσο 800 εσυ τη λες τρυφωνιδη!

Ο IP BOX 9000 είναι καλύτερη αγορά σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του.
Αν έκανε την αρχή στην Σλοβακία θα εμφανιστεί κι αλλού.
Σε τι τιμή παίζει? Είναι άμεσα διαθέσιμος για αγορά?

Εγω το μόνο που θα πω είναι ότι σε αντίθεση με τα άλλα audio-video προιόντα στους δορυφορικούς δέκτες έχει μεγαλύτερη ίσως σημασία το software και η καλή υποστήριξη ενός δέκτη παρά το hardware, αν και προσωπικά θα ήθελα να βρω καποτε το καλύτερο hardware σε συνδυασμό με το καλύτερο software και ...ας πληρώσω και πολύ υψηλή τιμή!
Στο παρελθόν έχουμε δει δεκτες με πολύ καλό hardware να πατώνουν κυριολεκτικά, αφού οι χρήστες τους αγανακτούσαν απο τα πολλά κολλήματα και τις δυσλειτουργίες!
Ως εκ τούτου, δεν θα σου συνιστούσα να πάρεις...γουρούνι στο σακκί, o Αλεξ αγόρασε βέβαια ένα δέκτη που δεν είχε έρθει ακόμη στην Ελλάδα αλλά κυκλοφορούσε 6 μήνες στη Γερμανία και υπήρχαν φόρουμ που μπορούσες να διαβάσεις αρκετά γι αυτόν...
Απο τεχνικά χαρακτηριστικά ο IP BOX 9000 δείχνει πολύ καλός, μένει να δούμε πότε θα βγει και τι υποστήριξη θα έχει.
Και όταν λέμε υποστήριξη εννοούμε αν και κατα πόσον η εταιρεία θα ....πληρώσει αξιόλογα τημ για να βγάλουν ...ανεπίσημα λογισμικά για τους δέκτες της, τουλάχιστον στην αρχή (μετά ,αν το λογισμικό είναι ανοιχτό, μπαίνουν και ερασιτέχνες στο παιχνίδι...)

Εκανε γυρο στις 17.300 σλοβακικες κορονες (γυρο στα 520 ευρο) αλλα τον βρισκεις γυρο στα μισα,απλος χερι-χερι χωρεις αποδειξεις και τετοια εκει περα φυσικα.
Με το dream τι γινεται μου ειπαν οτι κυκλοφωρει στην αγγλια!στεκει αυτο ξερει κανεις!
Δηλαδη ''βορειος'' εσυ τι προτεινεις για HTVD KAI LINUX?
Ξερει κανεις αν ο PACE HDTV exei EMULATOR?

Υπαρχει καποιος που να γνωριζει την χωρα προελευσεις του AB IP Box? μηπως ειναι καμουφλαζ καμιας κορεατικης η κινεζικης παραγωγης για αυτο ολλο αυτο το μπερδεμα?

Απάντηση: Re: O καλυτερος δεκτης HDFinition προς αγορα!

Εκανε γυρο στις 17.300 σλοβακικες κορονες (γυρο στα 520 ευρο) αλλα τον βρισκεις γυρο στα μισα,απλος χερι-χερι χωρεις αποδειξεις και τετοια εκει περα φυσικα.
Με το dream τι γινεται μου ειπαν οτι κυκλοφωρει στην αγγλια!στεκει αυτο ξερει κανεις!
Δηλαδη ''βορειος'' εσυ τι προτεινεις για HTVD KAI LINUX?
Ξερει κανεις αν ο PACE HDTV exei EMULATOR?
Ποια μισά? Στα 260 ? Φέρε μου έναν. Σοβαρολογώ!

Ο Dream 8000, αν εννοείς αυτόν, θα κυκλοφορήσει (κάποτε) πρώτα στην Γερμανία. (και μετά στην Ελλάδα, χαχαχα!!)

Για τον PACE δεν υπάρχει κάτι ανεπίσημο και ούτε προβλέπεται λόγω της προέλευσης του..

ε καλα οχι και 260 αλλα απο τι εχω ρωτησει γνωστους του ειδους εκει γυρο στα 3 κατοσταρικα μου ειπαν.
εγω θα παω εκει σε κανενα μηνα αν εχω ακριβη τιμη θα σε ενημερωσω μπορει και απο εκει κατευθειαν!
Εσυ δηλαδη για των δρεαμ δεν εχεις ακουσει οτι κυκλωφωρει στην αγγλια?

η DIABLO ανοιγει και ναγραβισιον αν περνας κλειδια?
ξερεις αν συνεργαζετε με τη γνισια καρτουλα τις DIGI TV στον INTELSAT αυτον που ειναι διπλα στον ''THOR''?
Βασικα με ενδιαφερει videoguard,nagravision,viaccses,cryptoworks,γνησιες και μη!!

Ναι η diablo παίζει τα πάντα. Μόνο για το Videoguard δεν θυμάμαι..

Ο Dream κυκλοφορεί μόνο στα ..όνειρα μας!!

- Οταν έρθει η ώρα του ταξιδιού, ενημέρωσε με..

Βαλέριε κι εγω στην ίδια θέση βρίσκομαι τώρα. Δεν χρειάζομαι αλλον SD δέκτη (εχω 4) και ανυπομονώ να πάρω έναν HD, αν λοιπόν ειχα να προτείνω κάποιον ...θα τον είχα αγοράσει κι εγώ! Απο εκει και πέρα πάντως προσωπικά με βλέπω για 2 HD δέκτες τουλάχιστον, γιατι ως φανατικός των λήψεων δεν αρκούμαι σε λινουξ-εθερνετ και σια αλλά θέλω και δεκτη με καλό τιούνερ και πολύ καλή εικόνα και πολλές δυνατότητες λήψεων. Για παράδειγμα έχω απορρίψει τον Kαthrein 910 UFS για τον μοναδικό λόγο ότι τον δοκίμασα και δεν μπορει να λάβει μπάντα C (δεν δέχεται την τιμή του ταλαντωτή μπάντας C), τουλάχιστον σ αυτή την φάση (δεν ξερω αν αυτό διορθωθεί με αναβάθμιση). Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ενδιαφέρει στατιστικά ...το 0.1% των χρηστών στην Ελλάδα, συνεπώς για το 99.9% του πληθυσμού δεν αποτελεί μειονέκτημα! Για αυτό και για πολλά άλλα λέω ότι το καλό για μένα δεν είναι απαραίτητα καλό για σένα και ουδέποτε προτείνω συγκεκριμένα μηχανήματα (ούτε σε κολλητούς μου) ...παρά μόνο αν ξέρω απόλυτα τις προτεραιότητές τους και τον χαρακτήρα τους....

Η diablo δεν υποστηρίζει κάρτες videoguard, το έκανε μερικώς μόνο σε μιά βερσιόν και μετά το σταμάτησαν (ειναι και ιταλική εταιρεία και το ιταλικό πακέτο είναι σε videoguard και πιθανόν να απειλήθηκαν με μηνύσεις...)
Η dragon/T.Rex/T.Rex supermodule παίζουν κανονικά, αρκεί να έχει μπει το σωστό caid του πακέτου, με επιφύλαξη όμως για τις νεότερες κάρτες των ιταλών και για κάποια περιθωριακά πακέτα (Yes, D-Smart, Total TV) που μαλλον δεν παίζουν οι κάρτες τους

Thank's Voreios an kai ως αναφορα το λινουχ-εθερνετ(περνεις ενα τετοιο και του βαζεις δευτερο τιουνερ τις επιλογης σου?).
για το θεμα πρωελευσεις του ΙP box τι πιστευεις?γιατη οσο νανε προτιμω ευροπεω!!!!(το θετω στη πρωτη σελιδα.)

Δηλαδη ποια ειναι τα σουπερ συν τις DIABLO ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ CAM re paidia?
ΤΗ ακριβος σημενει το wirelles διπλα στο diablo?
ως αναφορα το sharing δηλαδη η το update.

Το δεύτερο τιούνερ που βαζεις σε ορισμένους δέκτες...δεν είναι δικής σου επιλογής, συνήθως είναι ίδιο με το πρώτο για να υποστηρίζεται και απο το λογισμικό!
Ο ABCOM IP BOX θα κατασκευάζεται στην Σλοβακία ή τουλάχιστον θα συναρμολογείται εκεί. Ελάχιστοι δεκτες κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ευρώπη, είναι εντελώς ασύμφορο οικονομικά (πλην τουρκικών ίσως, εφόσον η τουρκία είναι στην ευρώπη...). Και οι περισσότερες γερμανικές ή γαλλικές ή ιταλικές εταιρείες σχεδιάζουν τον δεκτη στην ευρώπη και τον στελνουν για κατασκευή στην Κορέα ή την Κίνα. Ο ΑΒCOM θα είναι όμοιος με αντίστοιχο κορεάτικο της Relook και υποθέτω ότι θα διαφέρει μόνο στο περυτίλιγμα και την τελική συναρμολόγηση στην Σλοβακία με στόχο την αποφυγή των δασμών της Ε.Ε. (θα δέχονται το ίδιο λογισμικό). Δεν έχω γνώμη για δέκτη που δεν έχω δει...
Τα συν της ντιάμπλο είναι....οι καλύτερες αποκρυπτογραφικές ικανότητες (άνευ κάρτας) σε σχέση με τις άλλες μοντούλες. Κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις, την light που ειναι σκετη και κοινή μοντούλα και την wireless που ειναι ουσιαστικά 2 μοντούλες και μία ειδική βαση και οι οποίες πέραν των αλλων ικανοτήτων τους μπορούν να μοιράζονται ασύρματα και την κάρτα που θα έχει η βασική μοντούλα

Με εντιποσιασες!
το μονο που μου ξεφυγε ειναι:(με στόχο την αποφυγή των δασμών της Ε.Ε. (θα δέχονται το ίδιο λογισμικό).)θα μου το κανεις πιο λιανα αν γινετε?

Το "με στόχο την αποφυγή δασμών της Ε.Ε." είναι πολύ απλό. Η Ε.Ε. δασμολογεί αυαστηρά τα προιόντα εξωτερικών χωρών και φυσικά όχι αυτά των χωρών μελών της. Για τον ίδιο λόγο έχουν και εργοστάσια τηλεοράσεων ή αυτοκινήτων στην Ευρώπη οι γιαπωνέζικες εταιρείες
Το "με το ίδιο λογισμικό" ειναι άσχετο με το προηγούμενο και έχει να κάνει με πληθώρα "οικογενειών δορυφορικών δεκτών" με παρ'ομοια χαρακτηριστικά, είτε με προσυννεννόηση εταιρειών (εξελίσσουμε μαζί το hardware και software και εξοικονομούμε χρήματα που μας επιτρέπουν να επιβιώσουμε ή να κερδίσουμε, όπως και στα αυτοκίνητα), είτε και ....ως clopyright (κοινώς κλώνοι), όπου διάφορες άσημες εταιρείες βγάζουν αντίγραφα διάσημων μοντέλων δεκτών (=κλώνοι, βλεπε αντίγραφα ντρημποξ 500) με στόχο να τους φορέσουν το επιτυχημένο λογισμικό των πρώτων και αφενός να πουλήσουν (φτηνότερα) αφετέρου να μη τους κοστίσει φράγκο το λογισμικό.
Στην περιπτωση του abcom παντως μαλλον πρόκειται για κατασκευή της relook σε ευρωπαικό έδαφος για αποφυγή δασμών ή για συνεργασία των 2 εταιρειών σε επίπεδο παραγωγής και λογισμικού (οπωσδήποτε δεν ειναι κλώνος, αυτοί βγαίνουν αργότερα και αφού ένα μοντέλο αποδειχθεί επιτυχημένο)

Ρε παιδια τι διαφορα υπαρχει αν ενας δεκτης εχει εξωδο HDMI χωρις ΗDPC η με ΗDPC?Στην ουσια πως μεταφραζετε/αποκοδικοποιητε η λεξη ΗDPC?ΤΗΑΝΚS