O καλυτερος δεκτης HDFinition προς αγορα!

hdcp=high definition content protection δηλαδή μία ειδική προστασία κατά της αντιγραφής ψηφιακού περιεχομένου που επέβαλλαν τα γνωστά στούντιο του Χόλλυγουντ. Αν δεν έχεις dvi ή hdmi με hdcp όταν τα κανάλια της Ευρώπης ενεργοποιήσουν την προστασία (ίσως και να την έχουν ενεργοποιημένη ήδη ορισμένα) ...δεν θα μπορείς να δεις το περιεχόμενο τους σε 1080i ή 720p και είτε θα το βλέπεις υποβαθμισμένο σε 576i είτε δεν θα το βλέπεις καθόλου! (Και βεβαια δεν θα μπορείς να το εγγράψεις με την καλή ανάλυση, γιατι εκεί κυρίως αποσκοπεί το μέτρο). Συνεπώς δέκτης HD που δεν θα υποστηρίζει hdcp δεν λέει, το μόνο που δεν ξέρω είναι αν απο τις αναλογικές εξόδους component θα μπορείς πάραυτα να πάρεις 1080i (προς το παρόν για την ευρώπη τα παραπάνω είναι απλή θεωρία γιατι υπάρχουν πολλοί χρήστες με επίπεδες τηλεοράσεις που δεν έχουν κάποια υποστήριξη hdcp...)

Ρε συ Φιλιππα υπαρχει περιπτωση να ξεκλιδωσω στον ιντελσατ (θαρω)''1w για να μαστε σιγουροι''να ξεκλιδωσει με καποιων ανοιχτου κωδικα δεκτη με ποιο firmware δηλαδη? οι καποια μοδουλα. πληροφοριακα ειναι σε ναγραβισιον2, ρωταω γαιτη οσα και να γραψανε για ναγραβισιον ποτε δεν τα καταφερα εγω πρωσωπικα να ανοιξω το σιγκεκριμενο.(TO ''DIGI TV'' EINAI)

να προσθέσω άλλον ένα δέκτη hd χωρις linux αλλα αρκετά τίμιο για τα λεφτά του (γύρω στα 370 ευρώ). Technomate HD 6800, με usb 2.0 στη πρόσοψη όπου συνδέεται οποιοσδήποτε σκληρός δίσκος η στικ για εγγραφή και φυσικά απο κει γίνονται και όλες οι ''χειρουργικές επεμβάσεις'' άμεσα. Δοκίμασα εγγραφή απο το HD Suisse , το αποτέλεσμα πολύ καλό και στις 720p και στις 1080i, με πλήρη δυνατότητα timeshift, record & playback, ολα απο το τηλεχειριστήριο του δέκτη

O Technomate ειναι καλος, αλλα δυστυχως δεν εχει εξοδο RGB μεσω Scart και η εικονα απο HDMI ειναι μετρια.

Καταρχήν, καλώς ήρθες στο Avclub!! -bye-

Μήπως δεν το πρόσεξες καλά?
Ο κατασκευαστής στην ιστοσελίδα του αναφέρει: 2 Scarts, (RGB, CVBS)

-Δε σε ρώτησα. Τον έχεις τον δέκτη?

το αναφέρει και στο user's manual του δεκτη,cvbs @ rgb. Οσο για την εικόνα απο την hdmi επειδή έχω και τον humax 2000 , συγκριτικά ειναι αρκετα καλή.Επειτα είναι τόσες πολλές οι ευκολίες που μου παρέχει, και μονο το γεγονός ότι μπορώ και γράφω απευθείας σε σκληρό hd υλικο, αυτο μου φτανει και μου περισσεύει.

Καλημέρα και ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή,
Επειδή παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή το forum αυτό, δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση να αρχίσω με ένα αρνητικό ποστ. Δυστυχώς όμως η εμπειρία μου με αυτό το δεκτή είναι κάπως αρνητική. Ίσως ο δικός μου εξοπλισμός…? Συγκεκριμένα, η εικόνα με μια Samsung 40M86 ήταν κάπως υποκίτρινη με μειωμένη ευκρίνεια (με Scart), με το HDMI ήταν απλώς αποδεκτή. Με Scart (το ίδιο που χρησιμοποιώ με άλλο δέκτη και γνωρίζω) σκέφτηκα, ότι μπορεί να λέει ότι δίνει σήμα RGB, αλλά από το αποτέλεσμα μάλλον δεν είναι...
Κατά τα άλλα, ο δέκτης αυτός έχει πάρα πολλά δυνατά σημεία, για αυτό και τον αγόρασα.
Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και την παραθέτω. Είμαι σίγουρος ότι κάτι φταίει αλλά δεν ξέρω τι, μιας και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον δέκτη αυτό.

Καλως ήρθες και απο εμένα! Δυστυχώς φαίνεται πως αυτά που είχαμε με τους SD δέκτες θα τα έχουμε και με τους HD. Εγω κρατώ ακόμη 3 ψηφιακούς δέκτες SD για να καλύπτω όλες τις ανάγκες μου: Απο αλλού έχω καλύτερη εικόνα και αυτόματο symbol rate, απο αλλού έχω καλύτερη ευαισθησία στα δύσκολα και απο αλλού ...παιχνιδάκια (αλλά μάπα εικόνα).

καλησπέρα σε όλους. είδα ότι στο φόρουμ ασχολείστε πολύ με τους δέκτες υψηλής ευκρίνειας γι αυτό θέλω τη βοήθειά σας πριν τον δώσω πίσω. Αγόρασα τον δέκτη HUMAX 2000 hd κι έχω το εξής πρόβλημα και ζητάω τη βοήθειά σας. το σήμα σε astra & hotbird κατεβαίνει από lnb με διπλή έξοδο. ενώ στον παππού που έχω σε άλλο δωμάτιο (mvision) κατεβαίνουν κανονικά τα αθλητικά κανάλια του premiere στον Humax ενώ π.χ. σε μια συχνότητα υπάρχουν 11 κανάλια, 8 ταινίες και 3 αθλητικά, μου κατεβάζει αυτά με τις ταινίες, όχι όμως τα αθλητικά. το μόνο που έχι κατεβάσει είναι το premiere sport portal. σε ερώτηση που έκανα στην αντιπροσωπεία μου απάντησαν ότι δεν τα κατεβάζει λόγω λογισμικού επειδή είναι υποπακέτα κι ούτε υπάρχει περίπτωση να τα κατεβάσει στο μέλλον. αληθεύει;έχει κανείς τον δέκτη και μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν τα πιάνει κανένας; μήπως υπάρχει κανένας τρόπος και δεν τον έχω ανακαλύψει;
λέτε να έδωσα τζάμπα τα λεφτά;αν τον αλλάξω, τι λέτε, technomate TM_6800, homecast 5101 ή Αριον Af 8000;έχει κανείς κάποιον από αυτούς αν επιβεβαιώσει ότι αυτοί τουλάχιστον κατεβάζουν όλα τα γερμανικά;
ευχαριστώ πολύ.

το έλυσα το πρόβλημα τελικά περνώντας του νέα settings. καλή χρονιά.

Καλημέρα και χρόνια πολλά,

επειδή έχω και τον χιουμαξ 2000 μηπως θα μπορουσες να μας δωσεις τα σετινκς για να κατεβασει τα γερμανικά του πρεμ?

καλημέρα και χρόνια πολλά. στείλε μου το mail με pm για να σου στείλω τα δικά μου.