Ο καλύτερος συνδυασμός software για HTPC

nikosmelt

AVClub Addicted Member
19 March 2007
2,070
Κατερίνη, Ελλάδα
Για θέαση ταινιών, σειρών κλπ μέσω pc χρησιμοποιώ τον WindowsMediaPlayer, to PowerDvd kai to MediaPlayerClassic. Από codecs το Ffdshow, ton DivX, ton Xvid και τον HaaliMediaSplitter. Ποια είναι η επιλογή σας στα δικά σας συστήματα? Διάβασα αρκετά στο φόρουμ για τον CoreAvc, ton Dscaler και επίσης τον KMPlayer. Αξίζουν να τα δοκιμάσω? Επίσης στο FFDSHOW δεν έχω πειράξει καθόλου τους codecs (ενεργοποίηση-απενεργοποίηση), παίζει κάποιο ρόλο?
ΥΓ. Άσχετη ερώτηση: έχω ταινίες σε κάδρο 2.35:1 και δοκίμασα να τις προβάλω τόσο μέσω MPclassic όσο και μέσω Wmp. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μικρύνω τα περιθώρια πάνω κάτω χωρίς να κάνω zoom (όπως έχει επιλογή ο classicmediaplayer)?

Ευχαριστώ πολύ για τον οδηγό GTS007, είναι πολύ κατατοπιστικός. Πάντως γενικά έχω μπερδευτεί αρκετά, καθώς οι επιλογές είναι πολλές. Θα προσπαθήσω να δοκιμάσω αρκετούς συνδυασμούς. Θέλω επίσης να δοκιμάσω τον kmplayer.
Το περίεργο είναι ότι στο Mediaplayerclassic, όταν δοκιμάζω να απενεργοποιήσω το εσωτερικό matroska filter για να χρησιμοποιεί το Haali media splitter, χαλά η εικόνα (πολλά σπασίματα και κολλήματα). Με το που ξαναβάζω το εσωτερικό φίλτρο όλα καλά.
Απορία: για θέαση ταινιών με ήχο 5.1 (dts+DD) είναι καλύτερο να εγκαταστήσω τον ac3;
Απορία2η: (επιμένω) σε ταινίες με κάδρο 2.35:1 πως μπορώ να μειώσω τα περιθώρια πάνω κάτω, χωρίς να κάνω zoom;

Καλημέρα παιδιά είμαι καινούργιος στο forum!-bye-
Με απασχολεί κι εμενα το θέμα του HD video και έτσι έχω κάποιες ερωτήσεις...
Αρχικά ακολούθησα τις οδηγίες : http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=111517&postcount=9
Κατέβασα το cccp ,το ac3 filter,έβαλα το coreavc, το directvobsub, και το dscaler mpeg decoder ,έκανα τις ρυθμίσεις στο media player classic.Ανοιξα ένα βιντεο κλιπ (.ts) αλλά το αποτέλεσμα δεν με ενθουσίασε καθώς τα χρώματα της εικόνας δεν ήταν τόσο "ζωντανά", αντίθετα σε βιντεο κλιπ της μορφής (.mkv) το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό...Τι πρέπει να αλλάξω για να έχω καλύτερη εικόνα στα .ts? Να σημειώσω ότι χρησιμοποίησα media player classic και για τα .mkv και για τα .ts. Όταν άνοιξα το .ts με το vlc τα χρώματα ήταν πιο ζωντανά αλλά έκανε λίγα σπασίματα στην εικόνα. Παραθέτω screenshots με τις ρυθμίσεις μου.Να σημειώσω ότι όταν ανοίγω ts αρχεία εμφανίζεται και το εικονίδιο του haali splitter, αν όμως επιλέξω να μην συνεργάζεται με .ts αρχεία τότε αυτά παρουσιάζουν σπασίματα στην αναπαραγωγή...Ωστόσο τα .ts δεν θα έπρεπε να τα αναλαμβάνει μόνο dscaler και τα .mkv ο haali? Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Screenshots:

Last edited:
@v3rt1g0

Ενοείς ότι έχεις ξεπλυμένα χρώματα στο μόνιτορ ή στην τηλεόραση ??

Αρχεία *.ts υπάρχουν τόσο με περιεχόμενο h264 (decoder->coreavc) όσο και mpeg-2 (decoder->Dscaler). Τί ακριβώς περιεχόμενο είχε το ξεπλυμένο *.ts ??

Μάλλον θα χρειαστεί να παίξεις με τα PC/TV levels. Δεν θυμάμαι αν το Dscaler έχει τέτοια ρύθμιση. Τo coreavc έχει και επιλογή και αυτόματη ρύθμιση που δουλεύει καλά. Μιά άλλη επιλογή που προσωπικά μου αρέσει είναι η χρήση του Haalli renderer (που είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος στα levels & colorspaces) αντι του VMR 9 renderless.

**Εφόσον έβαλες τον coreavc (έκδοση ??) ξετικάρισε το h264 απο το ffdshow.

κατεβασα αυτο εδω το κλιπακι Death.Proof.Extended.Unrated.SE.2007.720p.HDTV.x264-Sample_2

το εβαλα να παιξει με τον VLC αλλα δεν με ενθουσιασε η εικονα στο μονιτoρ του pc.

τι μπορει να φταιει κατα την γνωμη σας?

@v3rt1g0

Ενοείς ότι έχεις ξεπλυμένα χρώματα στο μόνιτορ ή στην τηλεόραση ??

Αρχεία *.ts υπάρχουν τόσο με περιεχόμενο h264 (decoder->coreavc) όσο και mpeg-2 (decoder->Dscaler). Τί ακριβώς περιεχόμενο είχε το ξεπλυμένο *.ts ??

Μάλλον θα χρειαστεί να παίξεις με τα PC/TV levels. Δεν θυμάμαι αν το Dscaler έχει τέτοια ρύθμιση. Τo coreavc έχει και επιλογή και αυτόματη ρύθμιση που δουλεύει καλά. Μιά άλλη επιλογή που προσωπικά μου αρέσει είναι η χρήση του Haalli renderer (που είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος στα levels & colorspaces) αντι του VMR 9 renderless.

**Εφόσον έβαλες τον coreavc (έκδοση ??) ξετικάρισε το h264 απο το ffdshow.

Όλα αυτά στο monitor και όχι στην τηλεόραση.Λοίπον έχω την εκδοση 1.5 coreavc.To συγκεκριμένο video .ts, είναι mpeg-2 απ'ότι είδα με το media info.
Παραθέτω δύο screenshots. Η μία είναι απο το bsplayer και η άλλη απο το media player classic.Νομίζω φαίνεται η διαφορά...
(bsplayer)

(media player classic)

(με haali renderer)

Last edited:
Οκ παιδιά, το αποτέλεσμα με τον haali renderer είναι πολύ καλύτερο!Υπάρχουν μήπως tutorial όσον αφορά τις ρυθμίσεις των φιλτρων(coreavc κλπ) για καλύτερο αποτέλεσμα?Από τις ρυθμίσεις που παραθέτω πιο πάνω, υπάρχει κάτι λάθος ή που πρέπει να αλλάξω?Ευχαριστώ για το χρόνο σας!