Ο Καθοδηγητής — The Good Shepherd

ψηφιστε την ταινια

• Total voters
    0
18 June 2006
8,281
Θεσσαλονίκη
the_good_shepherd_rental.png
Ο Καθοδηγητής
The Good Shepherd

Χώρα: ΗΠΑ
Έτος : 2007
Είδος κοινωνικό θρίλερ
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Αντζελίνα Τζολί, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Άλεκ Μπόλντουιν, Ουίλιαμ Χαρτ, Τζο Πέσι
Διάρκεια : 160
Εικόνα: 2.40:1
Ηχος: D.D 5,1

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία παρουσιάζει σαράντα χρόνια ιστορίας της CIA, μέσα από τα μάτια του Έντουαρντ Γουίλσον, ενός από τα ιδρυτικά της μέλη. Από τα φοιτητικά του χρόνια στο Γέιλ και την περίοδο προετοιμασίας για να γίνει κατάσκοπος, μέχρι και τον Ψυχρό Πόλεμο, ο θεατής γίνεται μάρτυρας στη ζωή μιας από τις πιο αινιγματικές φιγούρες της κατασκοπίας, του ανθρώπου που συνέβαλε στην ίδρυση της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Η.Π.Α.

Re: The Good Shepherd

Δυνατό cast ηθοποιών αλλά λίγο αργό το γύρισμα. Καλή κατά τη γνώμη μου.

Το γύρισμα είναι πράγματι σε αργό ρυθμό, αλλά ειναι αρκετά καλή ταινία.

Εγώ βαρέθηκα και πήγα για ύπνο πριν τελειώσει. Τσάμπα το cast.. και κρίμα για τον Ντε Νίρο που ήταν ο σκηνοθέτης..

Υπνος βαθυς... Ενα τοσο καλο θεμα εγινε τοσο μετρια ταινια..
Ο Ντε Νιρο καλο ειναι να επιστρεψει μπροστα απο τις καμερες..

Απάντηση: Re: The Good Shepherd

Υπνος βαθυς... Ενα τοσο καλο θεμα εγινε τοσο μετρια ταινια..
Ο Ντε Νιρο καλο ειναι να επιστρεψει μπροστα απο τις καμερες..
Μπα άστο καλύτερα , ούτε εκεί τα καταφέρνει τα τελευταία χρόνια . Έχει να κάνει καλή ερμηνεία από το ακρωτήρι του φόβου , αλλά εκεί είχε και τον Σκορσεζε από πίσω . Ουσιαστικά όλες του οι μεγάλες ερμηνείες που τον καταξίωσαν ήταν σε ταινίες του Σκορσέζε . Οπότε καλύτερα να γυρίσει στον Μάρτιν μπας και βγάλει ξανά από μέσα του τον ηθοποιό

Από τις ελάχιστες ταινίες (ζητημα να ειναι 2-5) που με κουρασε τόσο που την σταμάτησα (και την εβλεπα και σε HD και μάλιστα προ μηνών που ηταν και στην αρχη η ιστορια με το HD και ειμασταν ολοι ενθουσιασμένοι)

Από τις ελάχιστες ταινίες (ζητημα να ειναι 2-5) που με κουρασε τόσο που την σταμάτησα (και την εβλεπα και σε HD και μάλιστα προ μηνών που ηταν και στην αρχη η ιστορια με το HD και ειμασταν ολοι ενθουσιασμένοι)
Μήπως μια από αυτές ήταν και η Μαύρη Ντάλια?

Εμένα πάλι μου άρεσε αρκετά. Το βασικό της προσόν είναι το πολύ καλό σενάριο για τα σημερινά δεδομένα, πράγμα που εξηγεί γιατί ο Ντε Νίρο αγόρασε τα δικαιώματα του εδώ και πολλά χρόνια και ήθελε να το γυρίσει με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Στα κατά, οι επιλογές των πρωταγωνιστών(Ντέιμον και Τζολί) που δεν ταιριάζουν φυσιογνωμικά με τους ρόλους τους, ειδικά ο πρώτος. Η σκηνοθεσία πάντως είναι ότι πρέπει. Λιτή, χωρίς περιττά στολίδια και φθηνούς εντυπωσιασμούς, απλώς διηγείται την ιστορία χωρίς να φαίνεται. Άποψη μου είναι ότι ο Ντε Νίρο έχει πιο πολύ μέλλον ως σκηνοθέτης, παρά ως ηθοποιός.

Εκανα μια αποπειρα να την τελειωσω πινοντας δυο καφεδες αλλα παλι δεν τα καταφερα....

Μου άρεσε πολύ και την παρακολούθησα με ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σκηνή.
Σκοτεινή, με σκηνοθεσία που αποδίδει σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό το ψυχροπολεμικό κλίμα της εποχής της γέννησης και γιγάντωσης της CIA, και θυμίζει αρκετά την ατμόσφαιρα στις "3 μέρες του Κόνδορα".
Ο Ματ Ντέιμον εξαιρετικός, ψυχρός "σαν πέτρα" υποδύεται με τον καλύτερο τρόπο έναν τραγικό χαρακτήρα που ορίζει σε πολύ μικρό ποσοστό τη μοίρα του, είτε αφορά σε οικογενειακά είτε σε επαγγελματικά ζητήματα.
Η Αντζελίνα είναι αρκετά καλή, ως παραμελημένη σύζυγος, όπως και οι άλλοι πρωτοκλασάτοι (De Niro, Torturro, Baldwin) σε ρόλους χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Αν ψάχνετε μια κλασική κατασκοπευτική ταινία (αν και ο σκηνοθέτης της τη χαρακτηρίζει "οικογενειακό δράμα") δείτε τη. Αν ψάχνετε James Bond και Bourne Identity αφήστε το. Μπορεί και να κοιμηθείτε.

Δεν εψαχνα τιποτε συγκεκριμενο, απλα δεν μπορουσα να κρατησω ανοιχτα τα ματια μου...Τοσο καλο ρυθμο ειχε η ταινια..

Δεν εψαχνα τιποτε συγκεκριμενο, απλα δεν μπορουσα να κρατησω ανοιχτα τα ματια μου...Τοσο καλο ρυθμο ειχε η ταινια..

Eυτυχως στην δικη μου την περιπτωση
εβαλα σε λειτουργια το γνωστο κουμπακι στο κοντρολ ξερεις
που του ανεβαζει λιγο τον ρυθμο & την τελειωσα νωριτερα..

Μου άρεσε πολύ και την παρακολούθησα με ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σκηνή.
Σκοτεινή, με σκηνοθεσία που αποδίδει σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό το ψυχροπολεμικό κλίμα της εποχής της γέννησης και γιγάντωσης της CIA, και θυμίζει αρκετά την ατμόσφαιρα στις "3 μέρες του Κόνδορα".
Ο Ματ Ντέιμον εξαιρετικός, ψυχρός "σαν πέτρα" υποδύεται με τον καλύτερο τρόπο έναν τραγικό χαρακτήρα που ορίζει σε πολύ μικρό ποσοστό τη μοίρα του, είτε αφορά σε οικογενειακά είτε σε επαγγελματικά ζητήματα.
Η Αντζελίνα είναι αρκετά καλή, ως παραμελημένη σύζυγος, όπως και οι άλλοι πρωτοκλασάτοι (De Niro, Torturro, Baldwin) σε ρόλους χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

+1

Την βρήκα εξαιρετική!!!!
Πάρα πολύ καλές ερμηνείες από όλο το cast!!!
Η AJ στην καλύτερη ερμηνεία της μετά το ''Girl, Interrupted'' μεταφέρει άψογα τον ρόλο των γυναικών εκείνης της εποχής.
Από τις ταινίες που σου ''μένουν''.