O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζει να χαρίζει λεφτά...

Ε μα επιτέλους,δεν μπορεί να κρατηθει αυτή η χώρα με 2.000.000 Δ.Υ και με μισθό 3.500 ο καθένας!
Όλοι τώρα στα 350 ευρά με ευέλικτη εργασία!

Re: Απάντηση: O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζει να χαρί

Ε μα επιτέλους,δεν μπορεί να κρατηθει αυτή η χώρα με 2.000.000 Δ.Υ και με μισθό 3.500 ο καθένας!
Όλοι τώρα στα 350 ευρά με ευέλικτη εργασία!

Τι 2 εκ ρε????

3 εκ. δεν έβγαλε η απογραφή????

Όλοι απόλυση το είπα απο την αρχή...μόνο έτσι θα "ανασάνει" ο τόπος.....(ρε την "άφησε" κανείς????)......

Τραβάτε να κλείσετε βιβλία ,, να δείτε το γλυκό του κουταλιού ,,
κάτι σαν ανάκριση εγκληματία στην ασφάλεια ,, κουβαλάς και 10 χρονάκια χαρτιά πάνω σου σαν το γαιδούρι , και σου λεεί ο ελεγκτής ,, δεν με λές η εκκαθαριστική του 2003 γιατί δεν έχει σφραγίδα ? ΤΙ ??? ΠΟΥ ΠΩΣ ΠΟΙΆ ?

αααααα το 2009 έχει μια διαφορά το φπά 3.70 ,, έτσι λεει το κομπιούτερ ,, μην στραβώνετε κύριε ,, για να το δούμε ,,,
3 μέρες επι 8 ωρες ήμουν μεσα στην εφορία ...

Το πόσες εργατοώρες τρώνε για τέτοια θέματα δεν τα υπολογίζει κανείς!
Τους προϊσταμένους στις εφορίες τι τους έχουν;
Μόνο για να φωνάζουν στους πελάτες;

Τους προϊσταμένους στις εφορίες τι τους έχουν;
Μόνο για να φωνάζουν στους πελάτες;

Όχι βέβαια.

Για να πηγαίνουν στη Λαϊκή να ψωνίζουν (μου έχει τύχει - ο υπάλληλος μου είχε πει ότι είχε θέμα υγείας και έφυγε πιο νωρίς και τον πέτυχα στη λαϊκή):music-smiley-005:.
Να γεμίζουν το "λιστόν" για καφέ (εδώ, και το κάθε "λιστόν" σε σας).

Καμιά φορά για να τους βρίσκουμε για εκείνη την υπογραφούλα που λέγαμε...

Διάφορα.-bye-

Και οι περισσότεροι υπάλληλοι να τρέχουν να καλύψουν μ@λ@κίες τους...

Τα @@ του Καραμπελλα θα παρουμε. Οπως και επιδομα ανεργιας και ολα τα καλα.

Μέχρι να κλείσουμε όμως, θα συνεχίσουμε να φορολογούμαστε μερικές ΦΟΡΕΣ το εισόδημά μας, και όχι κλάσμα αυτού.

Η εφορία στην παλλήνη είναι κόλαση πάντως ,, έχει λίγους υπάλληλους και δεν φτάνουν ουτε για πλάκα ,, η ζημιά που έχει γίνει με τις μεταταξεις και τον πόλεμο προς το δημόσιο φένεται ,,
παντού δλδ ,, οπου πάς βλέπεις κατάρευση , απο τα σχολεία νοσοκομεία υπηρεσίες ταμεία ,, παντου ένα χάλι ,,, ένας άνθρπος και 10 μετρα ουρά ,, χάλια ,,

Δεν είναι τίποτα, αν κάναμε μόνο την την εφορία ιδιωτική επιχείρηση να δεις πως θα εισπράταμε φόρους μετά στο κράτος ! :music-smiley-005:

Re: Απάντηση: O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζει να χαρί

Μια είναι η λύση αδέλφια!
Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας που θα κλείνει να πετροβολούνται 10 Δημόσιοι υπ. στο Σύνταγμα και να τους στερείται η ασφάλιση υγείας.

Δεν ακολουθείται αυτή η λύση αλλά κάτι που πλησιάζει περισσότερο στο αντίστροφό της: Ο ελεύθερος επαγγελματίας φορολογείται (χωρίς εισόδημα πλέον) έξτρα, με έκτακτες εισφορές για να πληρωθεί το Δημόσιο.

Δεν έχω κάποια αντίρρηση επ'αυτού, εκτός του ότι θα περίμενα κι εγώ που επαγγελματικά αργοπεθαίνω μια ανάλογού τύπου πρόνοια. Μπορούσε επιτέλους κάποιος να ασχοληθεί και με αυτούς, που:

i) Δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας
ii)Πληρώνουν απ'την τσέπη τους την ασφάλισή τους είτε δουλεύουν είτε όχι

To ότι αν δε γίνω λάστιχο να τρέχω όλη μέρα από Πειραιά μέχρι Χαλκίδα δεν πρόκειται να βγάλω ούτε 200 ευρώ το αφήνω ως τελευταίο.

Αλλά εγώ είμαι ΚΑΚΟΣ ελεύθερος επαγγελματίας.

Ας υπήρχε κάποιος ανάλογος φόρους και στους Δημοσίους, για να σωθώ εγώ από το να γίνω ακραία φτωχός και άστεγος. Εξάλλου είναι πιο δίκαιο να φορολογήσεις με 50 ευρώ κάποιον που βγάζει σταθερά 900, παρά να φορολογήσεις με 300 ευρώ κάποιον που βγάζει στους καλούς του μήνες 300.

Last edited:
Εγώ δουλεύω στο ΕΚΑΒ.Μας φέρανε άτομα από μετάταξη απ'την ΕΘΕΛ.......

Δεν συζητάμε για εκπαίδευση,τί ποιότητας και αν θα γίνει....Το εσωτερικό μας αστείο είναι πως στη διαδρομή για Ευαγγελισμό πχ θα σταματάμε στις στάσεις της Κηφισίας.....να βγαίνουν τα περιστατικά ως εκεί,για να διευκολύνουν τη σωστή διακομιδή....Όλοι φταίμε ,όλοι μαζί τα φάγαμε,να βάλουμε όλοι πλάτη ρε παιδί μου......

Ένα πράγμα δεν βλέπω να αναρωτήθηκε κανείς μέχρι στιγμής...Αυτούς τους εννέα μισθούς τους πήρε παράνομα;! Δηλαδή άνοιξε το ταμείο, είπε φέρε εννέα μισθούς να έχω να κινούμαι και έφυγε; Πολύ θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό...

Ένα πράγμα δεν βλέπω να αναρωτήθηκε κανείς μέχρι στιγμής...Αυτούς τους εννέα μισθούς τους πήρε παράνομα;! Δηλαδή άνοιξε το ταμείο, είπε φέρε εννέα μισθούς να έχω να κινούμαι και έφυγε; Πολύ θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό...

Χωρίς να συμφωνώ κατά 100% σ'αυτό, μια πιθανή απάντηση που θα πάρεις από πολλούς παθόντες, είναι ότι όταν επί 30 χρόνια η εκάστοτε ΓΕΝΟΠ απειλούσε να κατεβάσει τον διακόπτη, οι λιμενεργάτες κλείναν λιμάνια, οι αγροτες εθνικές οδούς, οι της Ολυμπιακής αεροδρόμια κλπ κλπ κλπ, τότε το κράτος απλά όσα ζητούσαν τα έδινε, έδινε, έδινε, για να φτάσουμε στους σημερινούς παραλογισμούς. Εξάλλου ο ψηφοθηρικός χαρακτήρας όλων των κυβερνήσεων ως σήμερα δεν είναι φαντασίωση.

Ο μόνος λόγος που δε συμφωνώ στο 100% είναι τα "χλωρά" της υπόθεσης, όπως άνθρωποι (πχ καθηγητές, απολυμένοι, ανάπηροι και τόσοι άλλοι) που κατέβαιναν στο δρόμο με σοβαρές διεκδικήσεις.

Αλλά ξέρουμε όλοι μας τι συμβαίνει στα "χλωρά" σ'αυτή τη χώρα...

Last edited:
...τότε το κράτος απλά όσα ζητούσαν τα έδινε, έδινε, έδινε, για να φτάσουμε στους σημερινούς παραλογισμούς.

Υπόψιν, μιλάω για τους σημερινούς παραλογισμούς, δεν τους θεωρώ αιτία της κρίσης, απλά η συζήτηση εκεί αναφέρεται. Και σε πείσμα πολλών, συνεχίζω να πιστεύω ότι πρόκειται για παραλογισμούς, και κακώς υπάρχουν, και τα ίδια πίστευα και πριν 5 χρόνια, στις εποχές "ευημερίας".

Νομίζετε ότι έχουν κοπεί τα έξοδα του δημοσίου;

Μόνο οι μισθοί, όλα τα άλλα ξοδεύονται όπως και πριν, όσοι δεν με πιστεύουν ας μπουν στην διαύγεια και ας ψάξουν όλες τους δημόσιους οργανισμούς ειδικά τους δήμους!

Τελικά περικοκλάδες και φρου-φρου αλλά απάντηση καμμία...Τα πήρε νόμιμα ή παράνομα;

Και εξηγώ και τον λόγο της απορίας.

-Αν τα πήρε παράνομα καλά κάνουμε και τον κράζουμε, να τον πιάσουμε, να πάρουμε πίσω το χαλί και τους μισθούς και να τον βάλουμε στο κελί 33.

-Αν τα πήρε όμως νόμιμα τότε αμφισβητώντας αυτή τη νόμιμη πράξη αναγνωρίζουμε το δικαίωμα αμφισβήτησης κάθε νόμιμης πράξης, σωστά; Δηλαδή όση αμφισβήτηση σηκώνει το να φεύγει ο πάσα ένας με εννιά μισθούς πεσκέσι άλλη τόση σηκώνει και η αύξηση του εισιτηρίου του λεωφορείου ας πούμε ή των διοδίων ή της άρνηση πληρωμής των φόρων. Εκτός αν έχουμε χωρίσει τις αμφισβητήσεις της έννομης τάξης σε αυτές που γουστάρουμε και αυτές που δεν γουστάρουμε.

Τα περί εκβιασμού του κράτους και της κακομοίρας της κυβέρνησης που την κρατούσαν όμηρο τα συνδικάτα κτλ, να τα ανεβάσετε στο "ανέκδοτο της ημέρας" διότι μόνο εκεί έχουν θέση.
Διότι αν η κυβέρνηση υποχώρησε σε "εκβιασμό" από 5.000 ας πούμε εργαζομένους της Χ δημόσιας υπηρεσίας, τότε γιατί δεν υποχωρεί και στους "εκβιασμούς" 200.000 ανθρώπων που διαδήλωναν για μήνες, γιατί δεν υποχωρεί μπροστά σε μια γενική απεργία, κτλ. Λοιπόν, αλλού αυτά τα παραμύθια...Εξακολουθώ και ζητώ απάντηση στα παραπάνω δύο σενάρια. Κυρίως από αυτόν που άνοιξε το νήμα και ζητά εξήγηση γιατί το Κράτος "χαρίζει λεφτά".

το οτι ειναι νομιμο δηλαδη,απαγορευει στη κυβερνηση να το καταργησει με νεο νομο;
Εδω εχουν ψηφισει 1513455 νομους σε 2 χρονια,ε ας καταργησουν ολες τις ''νομιμες'' μιζες,αντι να κοβουν απ'το μισθο τοσων δημοσιων,ειναι μια καλη αρχη.