O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζει να χαρίζει λεφτά...

Απάντηση: Re: O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζει να χαρί

Δεν είναι τίποτα, αν κάναμε μόνο την την εφορία ιδιωτική επιχείρηση να δεις πως θα εισπράταμε φόρους μετά στο κράτος ! :music-smiley-005:

Σοβαρά??

Ναχει και μπατσους η ιδιωτική επιχειρηση εφοριας και να τραβανε και όπλο??

Απάντηση: Re: O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζει να χαρί

Χωρίς να συμφωνώ κατά 100% σ'αυτό, μια πιθανή απάντηση που θα πάρεις από πολλούς παθόντες, είναι ότι όταν επί 30 χρόνια η εκάστοτε ΓΕΝΟΠ απειλούσε να κατεβάσει τον διακόπτη, οι λιμενεργάτες κλείναν λιμάνια, οι αγροτες εθνικές οδούς, οι της Ολυμπιακής αεροδρόμια κλπ κλπ κλπ, τότε το κράτος απλά όσα ζητούσαν τα έδινε, έδινε, έδινε, για να φτάσουμε στους σημερινούς παραλογισμούς. Εξάλλου ο ψηφοθηρικός χαρακτήρας όλων των κυβερνήσεων ως σήμερα δεν είναι φαντασίωση.

Ο μόνος λόγος που δε συμφωνώ στο 100% είναι τα "χλωρά" της υπόθεσης, όπως άνθρωποι (πχ καθηγητές, απολυμένοι, ανάπηροι και τόσοι άλλοι) που κατέβαιναν στο δρόμο με σοβαρές διεκδικήσεις.

Αλλά ξέρουμε όλοι μας τι συμβαίνει στα "χλωρά" σ'αυτή τη χώρα...

Απο πότε καθαγιάζεται ο ελεύθερος επαγγελματίας??
Τι μεσο ορο εισοδηματων εχει ο μεγαλοελευθερος επαγγελματίας ξέρεις??

Γιατί σίγουρα τότε εγώ ως ελευθερος επαγγελματιας ,με όσα σαν μαλακας δηλώνω επί 18 συναπτά έτη πρέπει νάμαι μεγαλο Νευροχειρουργός στο ''Υγεία'' και νά μήν το ξέρω.....................Η μάλλον αυτός δηλώνει τρεις φορές λιγοτερα αποσα προσωπικά δηλώνω...

Και ποιος τούς καλύπτει τους μεγαλοεπιχειρηματιες και τούς μεγαλο-ελευθερους επαγγελματίες??

Ο υπάλληλος της εφορίας ή το ταξικό κράτος??

Και αν ακομα πιστεύεις πώς σε μιά παγκοσμια συστημική κρίση,την οποια πλέον παραδέχονται οι πάντες ευθύνεται η οποια υπερβολή στο Δημόσιο ,παρακάλα νά μήν σκάσει η φούσκα τής ''ελευθερης οικονομιας'' των Η.Π.Α.....πού ειναι σε αισχρή κατάσταση και αυτήν πληρωνουν ολοι οι λαοί τής περιφέρειας...

Last edited:
Τελικά περικοκλάδες και φρου-φρου αλλά απάντηση καμμία...Τα πήρε νόμιμα ή παράνομα;

Προφανώς και τα πήρε νόμιμα...

Το θέμα όμως είναι η υποκρισία και η προκλητικότητα σε μια δύσκολη συγκυρία...
Δεν μπορείς να σφίγγεις το ζωνάρι σε όλη την επικράτεια, και σε άλλους να εγκρίνεις δώρο 9 μισθούς και χαλιά...

Τελικά περικοκλάδες και φρου-φρου αλλά απάντηση καμμία...Τα πήρε νόμιμα ή παράνομα;

Και εξηγώ και τον λόγο της απορίας.

-Αν τα πήρε παράνομα καλά κάνουμε και τον κράζουμε, να τον πιάσουμε, να πάρουμε πίσω το χαλί και τους μισθούς και να τον βάλουμε στο κελί 33.

-Αν τα πήρε όμως νόμιμα τότε αμφισβητώντας αυτή τη νόμιμη πράξη αναγνωρίζουμε το δικαίωμα αμφισβήτησης κάθε νόμιμης πράξης, σωστά; Δηλαδή όση αμφισβήτηση σηκώνει το να φεύγει ο πάσα ένας με εννιά μισθούς πεσκέσι άλλη τόση σηκώνει και η αύξηση του εισιτηρίου του λεωφορείου ας πούμε ή των διοδίων ή της άρνηση πληρωμής των φόρων. Εκτός αν έχουμε χωρίσει τις αμφισβητήσεις της έννομης τάξης σε αυτές που γουστάρουμε και αυτές που δεν γουστάρουμε.

Τα περί εκβιασμού του κράτους και της κακομοίρας της κυβέρνησης που την κρατούσαν όμηρο τα συνδικάτα κτλ, να τα ανεβάσετε στο "ανέκδοτο της ημέρας" διότι μόνο εκεί έχουν θέση.
Διότι αν η κυβέρνηση υποχώρησε σε "εκβιασμό" από 5.000 ας πούμε εργαζομένους της Χ δημόσιας υπηρεσίας, τότε γιατί δεν υποχωρεί και στους "εκβιασμούς" 200.000 ανθρώπων που διαδήλωναν για μήνες, γιατί δεν υποχωρεί μπροστά σε μια γενική απεργία, κτλ. Λοιπόν, αλλού αυτά τα παραμύθια...Εξακολουθώ και ζητώ απάντηση στα παραπάνω δύο σενάρια. Κυρίως από αυτόν που άνοιξε το νήμα και ζητά εξήγηση γιατί το Κράτος "χαρίζει λεφτά".

και κάπου εκεί σκάει μύτη το φάντασμα του Ηans Κelsen και μας υπενθυμίζει ότι σύμφωνη με την "Καθαρή θεωρία του δικαίου" του - καμμια εξηνταριά χρόνια πριν - ο νόμος είναι νόμιμος εφ' όσον ψηφίστηκε σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και οι άλλοι νόμοι ανεξάρτητα με το περιεχόμενο του. Η παράμετρος λοιπόν του περιεχομένου του νόμου όταν υπεισέρχεται στην εξίσωση συνεισφέρει την μεταβλητότητα της υποκειμενικής γνώμης ενός εκάστου για την ιδέα της "δικαιοσύνης" και του τι είναι δίκαιο . Οταν λοιπόν συμφωνήσουμε όλοι στο κοινό περιεχόμενο της έννοιας δικαιοσύνης θα μπορέσουμε να ρυθμίσουμε αυτόνομα και όλες τις πράξεις μας. Εως τότε bellum omnium contra ones.

Δεν μπορείς να σφίγγεις το ζωνάρι σε όλη την επικράτεια, και σε άλλους να εγκρίνεις δώρο 9 μισθούς και χαλιά...

Δηλαδή η τήρηση των νόμων δεν είναι υποχρεωτική υπό όλες τις συνθήκες; Αν κάποιος αισθάνεται ότι κάποιος νόμος που αφορά κάποια τάξη ή κάποιο πρόσωπο είναι "προκλητικός" και "υποκριτικός" δικαιούται να ζητά τη μη τήρησή του; Και αν ναι, τότε ποιοι είναι οι νόμοι που έχουν το 100% της λαικής συναίνεσης για την τήρησή τους;
Εν ολίγοις είμαι υποχρεωμένος να τηρώ όλους τους νόμους ανεξαρτήτως περιεχομένου όπως όμορφα γράφει ο by proxy, ναι ή όχι;

δλδ αδελφε μου πιστευεις στην αγνη προθεση , η να στο πω αλλιως παραμυθιαστηκες οτι ολο το πανυγηρακι γινεται για την εξυγιανση του κρατους , και οτι θα εχει αποτελεσμα στα κλεμενα και τους τοκογλυφους ,,

τρακαραμε στο δεντρο ,, μετωπικη .......

[...] Εως τότε bellum omnium contra ones.

Η πλάκα είναι πως αυτό ακριβώς που περιγράφει η φράση και συμβαίνει σήμερα εντός των πλαισίων της "οργανωμένης" κοινωνίας μας, ο Χομπς το αναφέρει ως κίνδυνο της απουσίας εξουσιαστικών δομών...Κρίμα να μη ζει να του το τρίψουμε στη μούρη...:flipout:

Διότι αν η κυβέρνηση υποχώρησε σε "εκβιασμό" από 5.000 ας πούμε εργαζομένους της Χ δημόσιας υπηρεσίας, τότε γιατί δεν υποχωρεί και στους "εκβιασμούς" 200.000 ανθρώπων που διαδήλωναν για μήνες, γιατί δεν υποχωρεί μπροστά σε μια γενική απεργία, κτλ. Λοιπόν, αλλού αυτά τα παραμύθια...Εξακολουθώ και ζητώ απάντηση στα παραπάνω δύο σενάρια. Κυρίως από αυτόν που άνοιξε το νήμα και ζητά εξήγηση γιατί το Κράτος "χαρίζει λεφτά".

Θα απαντήσω. Όταν έγινε η μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών στη Γιαννάκου (για να αναφέρω μόνο την πιο πρόσφατη) και πήγε η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ στην υπουργό η ίδια είπε ότι έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά επειδή είστε πολλοί οι εκπαιδευτικοί δεν μπορώ να σας δώσω τίποτε. Αν είσαστε 2.000-3.000 άτομα το πολύ τότε θα μπορούσα κι εγώ να δώσω κάτι. Όσες μέρες και να κάνετε απεργία δεν μπορώ να δώσω τίποτε παραπάνω από 83 ευρώ σε βάθος 3ετίας.

Έτσι κι έγινε.

Εχει κι επιμύθιο. Πατώντας πάνω στο εσείς είστε πολλοί και δεν θα πάρετε τίποτε, ενώ οι λίγοι μπορούν να πάρουν, όταν έγινε η μεταφορά του Υπουργείου στο σημερινό του κτήριο οι διοικητικοί υπάλληλοι πήραν επίδομα μετακίνησης προς το Υπουργείο (τριψήφιο νούμερο, αλλά με άσο μπροστά). Φυσικά οι διάφοροι δάσκαλοι ή καθηγητές που μπορεί να πηγαίνουν την ίδια μέρα από σχολείο σε σχολείο και από χωριό σε χωριό για τις ανάγκες της υπηρεσίας (μέχρι 32 χλμ απόσταση) δεν παίρνουν τίποτε και τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

ΥΣΤ. Δεν μιλώ για το πήγαινε έλα από το σπίτι στο σχολείο που ανέκαθεν επιβάρυνε τους εκπαιδευτικούς. Μιλώ για τα χλμ. που σε υποχρεώνει η υπηρεσία να κάνεις για να συμπληρώσεις ωράριο μέσα στην ίδια πόλη ή σε κοντινά χωριά. Τώρα με τις καταργήσεις σχολείων είδα καθηγήτρια αγγλικών στο δημοτικό που κάνει για τις ανάγκες της υπηρεσίας 132 χλμ. κάθε εβδομάδα (σε 3 μέρες) και το κόστος βαρύνει την ίδια.

Re: Απάντηση: Re: O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζει να

Απο πότε καθαγιάζεται ο ελεύθερος επαγγελματίας??
Τι μεσο ορο εισοδηματων εχει ο μεγαλοελευθερος επαγγελματίας ξέρεις??

Γιατί σίγουρα τότε εγώ ως ελευθερος επαγγελματιας ,με όσα σαν μαλακας δηλώνω επί 18 συναπτά έτη πρέπει νάμαι μεγαλο Νευροχειρουργός στο ''Υγεία'' και νά μήν το ξέρω.....................Η μάλλον αυτός δηλώνει τρεις φορές λιγοτερα αποσα προσωπικά δηλώνω...

Και ποιος τούς καλύπτει τους μεγαλοεπιχειρηματιες και τούς μεγαλο-ελευθερους επαγγελματίες??

Ο υπάλληλος της εφορίας ή το ταξικό κράτος??

Και αν ακομα πιστεύεις πώς σε μιά παγκοσμια συστημική κρίση,την οποια πλέον παραδέχονται οι πάντες ευθύνεται η οποια υπερβολή στο Δημόσιο ,παρακάλα νά μήν σκάσει η φούσκα τής ''ελευθερης οικονομιας'' των Η.Π.Α.....πού ειναι σε αισχρή κατάσταση και αυτήν πληρωνουν ολοι οι λαοί τής περιφέρειας...

Μα φυσικά δεν καθαγιάζεται. Πόλεμο δέχεται μέχρι αφανισμού. Διότι ο συνάδελφός μου που είναι στο Δημόσιο αυτή τη στιγμή έχει φάει μείωση μισθού από τα 1200 στα 900. Τραγικό.

Εγώ όμως ως ελευθερος επαγγλεματίας έχω φάει αφανισμό εισοδήματος, από τα 1000 που έβγαζα το 2009 στα 200 ή και 0 κάποιους μήνες, ενώ καλούμαι να "τιμωρηθώ" πληρώνοντας επιπλέον από τους φόρους μου και τέλος επιτηδεύματος.

Φυσικά δεν έχω δικαίωμα να θεωρηθώ άνεργος, καθώς είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δη, πολιτικός μηχανικός!! (Έχει λεφτά αυτός, κακή φάρα, δεν ξέρουν τι έχουν, και λοιπά φαιδρά).

Tελικά πρέπει να ακολουθούμε όλους τους νόμους ή όχι? :flipout:

Τι νά σου πώ..

Το Συμβουλιο της Επικρατειας επι Χούντας θεωρησε νομιμο και το καθεστώς Παπαδόπουλου και το τότε ''δημοψηφισμα''..

Το σημερινό Συμβουλιο τής Επικρατειας (''Δημοκρατικό'' )θεωρησε νομιμο το Μνημόνιο με πολιτικό και οχι νομικό σκεπτικό...

Πάμε να ρωτήσουμε το Σ.Ε. τι λεει επί τού ερωτήματος?:flipout::flipout::flipout:

Αν το συμβούλιο της επικρατείας βγάλει μή συννομο ένα νέο νομοσχέδιο και αυτό αποσυρθεί, όσοι το ακολουθούσαν όσο ήταν ενεργό κάναν καλά, εφόσων με βάση αυτό ήταν οκ αλλά με βάση τους άλλους νόμους όχι?

Η απάντηση φυσικά είναι πως αν ήταν ιδιώτες κάναν λάθος και πρέπει να πληρώσουν και πρόστιμο ενώ αν ήταν το δημόσιο καλά έκανε .... και πρέπει να πάρει και 9 μισθούς....

Re: Απάντηση: O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζει να χαρί

Tελικά πρέπει να ακολουθούμε όλους τους νόμους ή όχι? :flipout:

Περιμένω κι εγώ απάντηση Νίκο...Και μάλιστα με τεράστιο ενδιαφέρον γιατί τελικά θα δούμε πόσο αποφασισμένος είναι ο καθένας να γίνει "υπόδειγμα πολίτη" και πόσο υποκριτικά είναι τελικά τα κυρήγματα νομιμοφροσύνης προς όσους έχουν το θάρρος να αμφισβητούν ανοιχτά τη λειτουργία της αστικής δημοκρατίας στο σύνολό της. Διότι το ζήτημα είναι ακριβώς αυτό και όχι φυσικά αν αδίκως (και όχι παρανόμως) έλαβε ο πρωταγωνιστής μας εννέα μισθούς ή όχι. Όποιος μπορεί να καταλάβει τη διαφορά και τις αντιφάσεις που καραδοκούν, έχει καλώς.

Τελικά το ρεζουμέ ποιο είναι βρε αδέλφια.
Αφού κάποιοι εργατικοί τομείς φτάνουν στην εξαθλίωση,να πάνε μαζί τους και οι υπόλοιποι στον πάτο και μάλιστα με τις ευλογίες μας επειδή έπεισαν κάποιους οι πάγκαλοι ότι για την κατάντια του κράτους φταίει και ο εργαζόμενος.?
Τόσο έχθρα για εργαζόμενους που απολαμβάνουν προνόμια?

ΥΓ Αλήθεια,το δημόσιο δεν εισπράττει φόρους επειδή η εφορίες είναι στον δημόσιο τομέα?Σας ήρθε ποτέ χαρτί που να λέει μην πληρώσετε αυτή την τριμηνία,το δημόσιο σας εύχεται καλό καλοκαίρι?

Για αυτό βρε Σπύρο λένε τα παιδιά τόση ώρα ότι το σύστημα του Δημοσίου πάσχει και είναι πρόκληση κάποιος να παίρνει έπαινο 9 μισθούς (και ένα χαλί) και δέν ξέρω πόσο εφάπαξ... και οι υπόλοιποι... να μην πω καλύτερα...

Αν δε, οι εισφορές των δικαιολογούν τέτοιο έπαινο, επιδόματα και άλλο τόσο εφάπαξ, θέλω να πάρω και εγώ τέτοιο... από το κράτος, όχι τον εργοδότη μου... γιατί εκεί πάνε όλες οι εισφορές μου!

Γιατί είναι οκ και δικαιολογημένες οι εισφορές των δημόσιων και δεν εγκρίνονται αντίστοιχες στον ιδιωτικό τομέα?
Γιατί εγώ αξιολογούμαι καθημερινά και η παραγωγή μου κρίνεται από τα αφεντικά?
Γιατί δεν έχω λόγο στη μείωση του μισθού μου?
Γιατί δεν διαδηλώνουν τόσα χρόνια για τη σκλαβιά του Ιδιωτικού τομέα ή τη φορολόγηση των μικρών ελεύθερων επαγγελματιών?
Γιατί δεν κατεβάζουν τα ρολά, σήμερα, που χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι πληρώνονται έναντι ή απολύονται...
Γιατί πρέπει να διαδηλώσω εγώ σήμερα υπέρ των δικαιωμάτων τους?

Κάποια πράγματα, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα βρωμάνε από μακριά ότι καθορίζονται από στενές κομματικές/κυβερνητικές ανάγκες και μόνο...

Τι εργασιακή ισότητα είναι αυτή που επιτρέπει ο ιδιωτικός υπάλληλος να έχεις χαμηλότερες μεικτές αποδοχές, για την ίδια δουλειά, από αυτόν του δημοσίου ή των τραπεζών??? ?

Και τελικά θέλω να ξέρω... Ποιος κρίνει τους νόμους, αν όχι όλοι εμείς και ο καθένας ξεχωριστά?
Δηλαδή ο νόμος για τα χαράτσια είναι "κακός" και αυτός για τους επαίνους και τις άπορδες κορασίδες "καλός"....?

Ε, έχουν και οι υπόλοιποι δικαίωμα στη ζωή...
Δεν θα μου το στερήσει ο τάδε Δημόσιος Υπάλληλος και θα τον λυπάμαι και από πάνω που του έκοψαν το μισθό ή τον πέταξαν από την υπηρεσία...
... ειδικά αυτός που μπήκε με ρουσφέτι (κομματικό ή άλλο) και σήμερα ζητάει εκλογές μπας και ξαναβολευτεί από την νέα κυβέρνηση... ή ο άλλος που τόσα χρόνια δυσφορεί από το κλείσιμο των δρόμων, του κέντρου, των λιμανιών, του ρεύματος, των λεωφορείων κοκ, αλλά σήμερα "ξάφνου" ξύπνησε να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

Ξέρω πολύ καλά τα δικαιώματα που υπερασπίζονται πολλοί από δαύτους... έχω δείγμα από τις υπηρεσίες που πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια... και δεν μιλάω μόνο για αυτούς του στενού δημόσιου τομέα...
Και γιατροί και δάσκαλοι και αστυνομικοί και στρατιωτικοί και απ' όλα...
Δόξα το Θεό μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες γεννηθήκαμε, σπουδάσαμε, υπηρετήσαμε και βασανιζόμαστε σχεδόν καθημερινά...

Χούντα τότε - χούντα και σήμερα (πέραν κάποιων τεχνικών ίσως λεπτομερειών...)
Και τότε και τώρα οι οπορτουνιστές περισσεύουν... στις πλάτες των πραγματικά αδικημένων και παραπεταμένων από το σύστημα...

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι... OYTE ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΩ!
Αλλά δεν θα δικαιολογήσω 9 μισθούς επαίνους επειδή είναι νόμιμο. Αυτό με τίποτα...

:ernaehrung004:

koinonikosaftomatismos.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζ

Περιμένω κι εγώ απάντηση Νίκο...Και μάλιστα με τεράστιο ενδιαφέρον γιατί τελικά θα δούμε πόσο αποφασισμένος είναι ο καθένας να γίνει "υπόδειγμα πολίτη" και πόσο υποκριτικά είναι τελικά τα κυρήγματα νομιμοφροσύνης προς όσους έχουν το θάρρος να αμφισβητούν ανοιχτά τη λειτουργία της αστικής δημοκρατίας στο σύνολό της. Διότι το ζήτημα είναι ακριβώς αυτό και όχι φυσικά αν αδίκως (και όχι παρανόμως) έλαβε ο πρωταγωνιστής μας εννέα μισθούς ή όχι. Όποιος μπορεί να καταλάβει τη διαφορά και τις αντιφάσεις που καραδοκούν, έχει καλώς.

Καλά... αμα περιμένεις να γίνει κάποιος υπόδειγμα πολίτη θα περιμένεις πολύ...

Τα έχουμε ξαναπεί.
Το σύστημα σε ωθεί στη παρανομία και σήμερα οι ανάγκες επιβίωσης.

Αυτό που δεν μπορώ να ανεχτώ όμως είναι πως τόσα χρόνια δεν έτρεχε τίποτα και με τους επαίνους και με τα υπόλοιπα και ρίχναν το κουκί τους στους Κυβερνώντες... "ιδιωτικοί και δημόσιοι" χέρι χέρι...
Αυτό πραγματικά με κάνει έξαλλο.

Να βγω σε διαδήλωση και να έχω δίπλα τη "Ζωζό" που δεν έχει αφήσει κατουρημένη ποδιά χωρίς φίλημα και να μου δώσει και το πρόσταγμα για ντου...

εκτός εαυτού... :damnyou::damnyou:

Last edited:
Για αυτό βρε Σπύρο λένε τα παιδιά τόση ώρα ότι το σύστημα του Δημοσίου πάσχει και είναι πρόκληση κάποιος να παίρνει έπαινο 9 μισθούς (και ένα χαλί) και δέν ξέρω πόσο εφάπαξ... και οι υπόλοιποι... να μην πω καλύτερα...

Αν δε, οι εισφορές των δικαιολογούν τέτοιο έπαινο, επιδόματα και άλλο τόσο εφάπαξ, θέλω να πάρω και εγώ τέτοιο... από το κράτος, όχι τον εργοδότη μου... γιατί εκεί πάνε όλες οι εισφορές μου!

Γιατί είναι οκ και δικαιολογημένες οι εισφορές των δημόσιων και δεν εγκρίνονται αντίστοιχες στον ιδιωτικό τομέα?
Γιατί εγώ αξιολογούμαι καθημερινά και η παραγωγή μου κρίνεται από τα αφεντικά?
Γιατί δεν έχω λόγο στη μείωση του μισθού μου?
Γιατί δεν διαδηλώνουν τόσα χρόνια για τη σκλαβιά του Ιδιωτικού τομέα ή τη φορολόγηση των μικρών ελεύθερων επαγγελματιών?
Γιατί δεν κατεβάζουν τα ρολά, σήμερα, που χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι πληρώνονται έναντι ή απολύονται...
Γιατί πρέπει να διαδηλώσω εγώ σήμερα υπέρ των δικαιωμάτων τους?

Κάποια πράγματα, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα βρωμάνε από μακριά ότι καθορίζονται από στενές κομματικές/κυβερνητικές ανάγκες και μόνο...

Τι εργασιακή ισότητα είναι αυτή που επιτρέπει ο ιδιωτικός υπάλληλος να έχεις χαμηλότερες μεικτές αποδοχές, για την ίδια δουλειά, από αυτόν του δημοσίου ή των τραπεζών??? ?

Και τελικά θέλω να ξέρω... Ποιος κρίνει τους νόμους, αν όχι όλοι εμείς και ο καθένας ξεχωριστά?
Δηλαδή ο νόμος για τα χαράτσια είναι "κακός" και αυτός για τους επαίνους και τις άπορδες κορασίδες "καλός"....?

Ε, έχουν και οι υπόλοιποι δικαίωμα στη ζωή...
Δεν θα μου το στερήσει ο τάδε Δημόσιος Υπάλληλος και θα τον λυπάμαι και από πάνω που του έκοψαν το μισθό ή τον πέταξαν από την υπηρεσία...
... ειδικά αυτός που μπήκε με ρουσφέτι (κομματικό ή άλλο) και σήμερα ζητάει εκλογές μπας και ξαναβολευτεί από την νέα κυβέρνηση... ή ο άλλος που τόσα χρόνια δυσφορεί από το κλείσιμο των δρόμων, του κέντρου, των λιμανιών, του ρεύματος, των λεωφορείων κοκ, αλλά σήμερα "ξάφνου" ξύπνησε να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

Ξέρω πολύ καλά τα δικαιώματα που υπερασπίζονται πολλοί από δαύτους... έχω δείγμα από τις υπηρεσίες που πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια... και δεν μιλάω μόνο για αυτούς του στενού δημόσιου τομέα...
Και γιατροί και δάσκαλοι και αστυνομικοί και στρατιωτικοί και απ' όλα...
Δόξα το Θεό μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες γεννηθήκαμε, σπουδάσαμε, υπηρετήσαμε και βασανιζόμαστε σχεδόν καθημερινά...

Χούντα τότε - χούντα και σήμερα (πέραν κάποιων τεχνικών ίσως λεπτομερειών...)
Και τότε και τώρα οι οπορτουνιστές περισσεύουν... στις πλάτες των πραγματικά αδικημένων και παραπεταμένων από το σύστημα...

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι... OYTE ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΩ!
Αλλά δεν θα δικαιολογήσω 9 μισθούς επαίνους επειδή είναι νόμιμο. Αυτό με τίποτα...

:ernaehrung004:

Οι αναφορές και οι διαμαρτυριες δεν γινονται μονον για τις περικοπές στον δημοσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα ..Και δεν αναφέρομαι στούς συνδικαλιστές τύπου Παναγόπουλου και τής ομάδας τους,που έτσι και αλλοιώς αδιαφορούσαν για οτιδήποτε συμβαίνει..

Αλλως τε το ξεκληρισμα του Δημοσιου γινεται για να μην υπάρχει καμιά φωνή και στον ιδιωτικό τομέα ..

Παραδειγματα ασυδοσιας επισης θα βρεις και στίς δυό κατηγοριες εργαζομένων και οχι μονον στον του Δημοσίου..

Η σάμπως ο επισης συχνά διαπλεκομενος ιδιωτικος τομέας δεν λειτουργεί σε κάποιες περιπτώσεις με ''αδιαφανή'' κριτήρια..?

Μην μου πεις πως δεν γνωριζεις οτι βουλευτές ριχνουν τηλέφωνα και σε ''φιλους ιδιώτες''...

Επίσης αν δεν κανω λάθος ο ιδιωτικος τομέας( ή μέρος αυτού) παίρνει (ακόμα)δώρα Χριστουγέννων ,Πάσχα και καλοκαιριού...

Το μονον που μας έλειπε τώρα ειναι να στραφουν οι Δημοσιοι εναντιον τών ιδιωτών γι´αυτό..

Η ουσια ειναι πώς οι δυσλειτουργίες δεν μπορεί να αποτελούν κριτήριο εξαθλιωσης ουτε τού ιδιωτικού ούτε τού δημόσιου τομέα αλλά ακομα περισσότερο να ειναι πρόφαση αποδοχής ολων των Μνημονιακών μέτρων.

Δεν ξερω τι εκανε η κυρια με το χαλί,μπορώ ομως να σού πώ ,πώς πάμπολλοι Δ.Υ. βρισκονται απολυτως πλέον εξαθλιωμένοι στο σημερινο καθεστώς...

Last edited:

Σωστό, θα είχε απόλυτη εφαρμογή σε συγκεκριμένα κράτη και συγκεκριμένες περιόδους, δικτατορίας π.χ..... αλλά εδώ για να αποκτήσει το βάρος που πρέπει, θα πρέπει πρώτα να απαντήσει κάποιος στην ερώτηση αυτή την Κυβέρνηση (που δεν είναι μια, αλλά σε βάθος 30 ετών μπόλικες, ας έχουν το ίδιο όνομα και πολλά κοινά στελέχη), ποιός ακριβώς την έκανε Κυβέρνηση;

Γιατί απ'όσα ξέρω, τελευταία φορά "φορετή" Κυβέρνηση μπήκε το '67... Άντε και το 2010... Ενδιάμεσα; Η επανάληψη μάλιστα δε συγχωρεί λάθη του τύπου "δεν ήξερα, με κορόιδεψαν, κλπ.

Last edited: