Για αυτό βρε Σπύρο λένε τα παιδιά τόση ώρα ότι το σύστημα του Δημοσίου πάσχει και είναι πρόκληση κάποιος να παίρνει έπαινο 9 μισθούς (και ένα χαλί) και δέν ξέρω πόσο εφάπαξ... και οι υπόλοιποι... να μην πω καλύτερα...
Αν δε, οι εισφορές των δικαιολογούν τέτοιο έπαινο, επιδόματα και άλλο τόσο εφάπαξ, θέλω να πάρω και εγώ τέτοιο... από το κράτος, όχι τον εργοδότη μου... γιατί εκεί πάνε όλες οι εισφορές μου!
Γιατί είναι οκ και δικαιολογημένες οι εισφορές των δημόσιων και δεν εγκρίνονται αντίστοιχες στον ιδιωτικό τομέα?
Γιατί εγώ αξιολογούμαι καθημερινά και η παραγωγή μου κρίνεται από τα αφεντικά?
Γιατί δεν έχω λόγο στη μείωση του μισθού μου?
Γιατί δεν διαδηλώνουν τόσα χρόνια για τη σκλαβιά του Ιδιωτικού τομέα ή τη φορολόγηση των μικρών ελεύθερων επαγγελματιών?
Γιατί δεν κατεβάζουν τα ρολά, σήμερα, που χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι πληρώνονται έναντι ή απολύονται...
Γιατί πρέπει να διαδηλώσω εγώ σήμερα υπέρ των δικαιωμάτων τους?
Κάποια πράγματα, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα βρωμάνε από μακριά ότι καθορίζονται από στενές κομματικές/κυβερνητικές ανάγκες και μόνο...
Τι εργασιακή ισότητα είναι αυτή που επιτρέπει ο ιδιωτικός υπάλληλος να έχεις χαμηλότερες μεικτές αποδοχές, για την ίδια δουλειά, από αυτόν του δημοσίου ή των τραπεζών??? ?
Και τελικά θέλω να ξέρω... Ποιος κρίνει τους νόμους, αν όχι όλοι εμείς και ο καθένας ξεχωριστά?
Δηλαδή ο νόμος για τα χαράτσια είναι "κακός" και αυτός για τους επαίνους και τις άπορδες κορασίδες "καλός"....?
Ε, έχουν και οι υπόλοιποι δικαίωμα στη ζωή...
Δεν θα μου το στερήσει ο τάδε Δημόσιος Υπάλληλος και θα τον λυπάμαι και από πάνω που του έκοψαν το μισθό ή τον πέταξαν από την υπηρεσία...
... ειδικά αυτός που μπήκε με ρουσφέτι (κομματικό ή άλλο) και σήμερα ζητάει εκλογές μπας και ξαναβολευτεί από την νέα κυβέρνηση... ή ο άλλος που τόσα χρόνια δυσφορεί από το κλείσιμο των δρόμων, του κέντρου, των λιμανιών, του ρεύματος, των λεωφορείων κοκ, αλλά σήμερα "ξάφνου" ξύπνησε να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.
Ξέρω πολύ καλά τα δικαιώματα που υπερασπίζονται πολλοί από δαύτους... έχω δείγμα από τις υπηρεσίες που πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια... και δεν μιλάω μόνο για αυτούς του στενού δημόσιου τομέα...
Και γιατροί και δάσκαλοι και αστυνομικοί και στρατιωτικοί και απ' όλα...
Δόξα το Θεό μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες γεννηθήκαμε, σπουδάσαμε, υπηρετήσαμε και βασανιζόμαστε σχεδόν καθημερινά...
Χούντα τότε - χούντα και σήμερα (πέραν κάποιων τεχνικών ίσως λεπτομερειών...)
Και τότε και τώρα οι οπορτουνιστές περισσεύουν... στις πλάτες των πραγματικά αδικημένων και παραπεταμένων από το σύστημα...
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι... OYTE ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΩ!
Αλλά δεν θα δικαιολογήσω 9 μισθούς επαίνους επειδή είναι νόμιμο. Αυτό με τίποτα...
:ernaehrung004: