O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζει να χαρίζει λεφτά...

κάτι τυποι σαν κιαυτόν

kotrotsou7.jpg

γέμισε το κέντρο της αθήνας σήμερα με αφίσες προφανώς κολλημένες από τους απλήρωτους εργαζόμενους του

Οι αναφορές και οι διαμαρτυριες δεν γινονται μονον για τις περικοπές στον δημοσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα ..Και δεν αναφέρομαι στούς συνδικαλιστές τύπου Παναγόπουλου και τής ομάδας τους,που έτσι και αλλοιώς αδιαφορούσαν για οτιδήποτε συμβαίνει..

Αλλως τε το ξεκληρισμα του Δημοσιου γινεται για να μην υπάρχει καμιά φωνή και στον ιδιωτικό τομέα ..

Παραδειγματα ασυδοσιας επισης θα βρεις και στίς δυό κατηγοριες εργαζομένων και οχι μονον στον του Δημοσίου..

Η σάμπως ο επισης συχνά διαπλεκομενος ιδιωτικος τομέας δεν λειτουργεί σε κάποιες περιπτώσεις με ''αδιαφανή'' κριτήρια..?

Μην μου πεις πως δεν γνωριζεις οτι βουλευτές ριχνουν τηλέφωνα και σε ''φιλους ιδιώτες''...

Επίσης αν δεν κανω λάθος ο ιδιωτικος τομέας( ή μέρος αυτού) παίρνει (ακόμα)δώρα Χριστουγέννων ,Πάσχα και καλοκαιριού...

Το μονον που μας έλειπε τώρα ειναι να στραφουν οι Δημοσιοι εναντιον τών ιδιωτών γι´αυτό..

Η ουσια ειναι πώς οι δυσλειτουργίες δεν μπορεί να αποτελούν κριτήριο εξαθλιωσης ουτε τού ιδιωτικού ούτε τού δημόσιου τομέα αλλά ακομα περισσότερο να ειναι πρόφαση αποδοχής ολων των Μνημονιακών μέτρων.

Δεν ξερω τι εκανε η κυρια με το χαλί,μπορώ ομως να σού πώ ,πώς πάμπολλοι Δ.Υ. βρισκονται απολυτως πλέον εξαθλιωμένοι στο σημερινο καθεστώς...

Θα μπορούσα να σου πω Σπύρο, όσον αφορά το δώρο, ότι μέρος των ιδιωτικών υπαλλήλων έχουν ήδη πάρει πόδι από τη δουλειά τους και άλλοι τόσοι πληρώνονται έναντι κτλ... πιο δώρο?

Δεν είναι εκεί το θέμα μου, ειλικρινά!
Ο εργαζόμενος, είναι εργαζόμενος, είτε πληρώνεται από το δημόσιο είτε από τον ιδιώτη.

Και στους δύο το κράτος έχει φερθεί βάναυσα αφού πριν, όλα τα προηγούμενα χρόνια τους χρησιμοποίησε κατά τα στενά κομματικά συμφέροντα.
Καμία αντίρρηση... και το έχω γράψει επανειλημμένα.

Το ίδιο θα κράξω(ουμε) τον "μάγκα" που είναι στα μέσα και τα έξω του υπουργείου ή της υπηρεσίας και μιζάρει ασύστολα...

Απλά όταν θα κοπεί η εύνοια ας μουλώξει... τα συγχωροχάρτια τέλος... Δεν τον λυπάμαι......

Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια ρεμούλας και εκμετάλλευσης και δεν συγχωρώ...

Αφού τα κόμματα που ψήφιζε δεν του κάνουν πλέον τα κέφια ας πάει στον Καρατζαφέρη να του βρει δουλειά...
Αυτός και όσοι επίορκοι ΔΥ είναι που απαξιώνουν το λόγο μας και κάθε παχύδερμο το εκμεταλλεύεται...

Όψιμους επαναστάτες δε θέλω στο διάβα μου... χίλιες φορές καλύτερα λίγοι και καλοί στο δρόμο...
Γραφικοί και στερημένοι... απόκληροι του συστήματος... έχει καλύτερη όψη το βλέμμα τους και αξία η φωνή τους...

-bye-

Re: Απάντηση: Re: O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζει να

Σοβαρά??

Ναχει και μπατσους η ιδιωτική επιχειρηση εφοριας και να τραβανε και όπλο??

Ακόμα καλύτερα, ειδικά σε αυτούς που χρωστάνε κάτι εκ. ευρώ στο κράτος και είναι ακόμα έξω και τα τρώνε ! Στο φινάλε αυτό δε κάνουν; (ο θάνατος σου η ζωή μου;) Δηλαδή τώρα που πεθαίνει κοσμάκης και πόσος ακόμα που πεινάει ή θα μείνει στο δρόμο είναι καλύτερα έ; από το να τραβούσαν όπλο σε αυτούς που χρωστάνε τα εκ. euro !
Ενώ ο κάθε φοροφυγάς (συμπεριλαμβνομένων των πολιτικών τόσων ετών) που έχει φέρει ΚΑΙ αυτός το κράτος εκεί που έχει φτάσει είναι καλά έ;

Μου αρέσει όταν αφήνετε στην απ' έξω ο καθένας τον εαυτό του.
Πάντα όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από μας ε;

κάτι τυποι σαν κιαυτόν

kotrotsou7.jpg

γέμισε το κέντρο της αθήνας σήμερα με αφίσες προφανώς κολλημένες από τους απλήρωτους εργαζόμενους του

Κάτι τέτοιοι τύποι είναι πολυ θέλουν ξύλο, πολύ ξύλο !
Όποιος θέλει να το παίζει αφεντικό και λεφτάς, να έχει τα @@ να το κάνει και όχι εις βάρος οικογενειών και ανθρώπων !

Σωστό, θα είχε απόλυτη εφαρμογή σε συγκεκριμένα κράτη και συγκεκριμένες περιόδους, δικτατορίας π.χ..... αλλά εδώ για να αποκτήσει το βάρος που πρέπει, θα πρέπει πρώτα να απαντήσει κάποιος στην ερώτηση αυτή την Κυβέρνηση (που δεν είναι μια, αλλά σε βάθος 30 ετών μπόλικες, ας έχουν το ίδιο όνομα και πολλά κοινά στελέχη), ποιός ακριβώς την έκανε Κυβέρνηση;

Γιατί απ'όσα ξέρω, τελευταία φορά "φορετή" Κυβέρνηση μπήκε το '67... Άντε και το 2010... Ενδιάμεσα; Η επανάληψη μάλιστα δε συγχωρεί λάθη του τύπου "δεν ήξερα, με κορόιδεψαν, κλπ.

Και έτσι να το πάρεις ο ηθικός αυτουργός έχει περισσότερες ευθύνες. Το θέμα είναι τώρα που ξεβολεύονται (αν θες) εμείς, όσοι ήμασταν μια ζωή ξεβολεμένοι, πρέπει να τους εκδικηθούμε ή να προσπαθήσουμε να σώσουμε την χώρα. Και τα δυο μαζί δεν…
Το διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί. Φοβάμαι ότι στο τέλος θα μείνουμε όλοι μόνοι και θα περιμένουμε την επανάσταση να έρθει... από πού άραγε.

Η μόνη επανάσταση που ελπίζω φίλε Data από άτομα που περιέγραψα πριν είναι να πέσει το ΠΑΣΟΚ και να έρθει η ΝΔ...

μακριά... καλύτερα μόνος...

Θα μπορούσα να σου πω Σπύρο, όσον αφορά το δώρο, ότι μέρος των ιδιωτικών υπαλλήλων έχουν ήδη πάρει πόδι από τη δουλειά τους και άλλοι τόσοι πληρώνονται έναντι κτλ... πιο δώρο?

Δεν είναι εκεί το θέμα μου, ειλικρινά!
Ο εργαζόμενος, είναι εργαζόμενος, είτε πληρώνεται από το δημόσιο είτε από τον ιδιώτη.

Και στους δύο το κράτος έχει φερθεί βάναυσα αφού πριν, όλα τα προηγούμενα χρόνια τους χρησιμοποίησε κατά τα στενά κομματικά συμφέροντα.
Καμία αντίρρηση... και το έχω γράψει επανειλημμένα.

Το ίδιο θα κράξω(ουμε) τον "μάγκα" που είναι στα μέσα και τα έξω του υπουργείου ή της υπηρεσίας και μιζάρει ασύστολα...

Απλά όταν θα κοπεί η εύνοια ας μουλώξει... τα συγχωροχάρτια τέλος... Δεν τον λυπάμαι......

Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια ρεμούλας και εκμετάλλευσης και δεν συγχωρώ...

Αφού τα κόμματα που ψήφιζε δεν του κάνουν πλέον τα κέφια ας πάει στον Καρατζαφέρη να του βρει δουλειά...
Αυτός και όσοι επίορκοι ΔΥ είναι που απαξιώνουν το λόγο μας και κάθε παχύδερμο το εκμεταλλεύεται...

Όψιμους επαναστάτες δε θέλω στο διάβα μου... χίλιες φορές καλύτερα λίγοι και καλοί στο δρόμο...
Γραφικοί και στερημένοι... απόκληροι του συστήματος... έχει καλύτερη όψη το βλέμμα τους και αξία η φωνή τους...

-bye-

Νομιζω πώς κανεις δεν θέλει ενα δυσλειτουργικο δημόσιο πλήν ''Λακεδαιμονίων'' ..
Μην ξεχνάς ομως πώς οργανώθηκε το ολον σύστημα χωρις ενιαίο μισθολογιο,χωρις οργανωμένες υπηρεσίες και αξιοποίηση τού υπάρχοντος δυναμικού,χωρις σχεδιασμό τού πού χρειάζονται οι περισσότεροι και πού οι λιγότεροι και πάει λέγοντας...Εδώ βρέ,δεν υπήρχε μηχανοργάνωση έως το 2006 σε μεγάλα ταμεία..

Ο μέσος ορος τών μισθών ήταν καθηλωμένος και το ιδιο το κράτος έκλεινε το μάτι επιτρέποντας το ''κάτι παραπάνω'' σε ορισμένους γιά νά εξισορροπειται η κατάσταση...πού εθιγε την πλειοψηφία..

Η επί τούτου αφημένη στην τύχη της δημοσια ''κατάσταση'' ειχε σαν σκοπό το σημερινο φαινομενο τής αποδοχής ξεπουλήματος τής δημοσιας περιουσίας γιατί οπως κι''εσύ γνωριζεις η δυσλειτουργια που με πολιτική βουληση διορθώνεται ,δεν εξισούται μέ την άνευ όρων πώληση κάθε δημόσιου πυλώνα..

Για το αν διαμαρτύρονται και άνθρωποι πού παλιοτερα ειχαν ωφεληθεί,ναι μέν δεν θα τούς βάλω στην ''πρώτη γραμμή εκτίμησης'' αλλά προσωπικά πιστεύω πώς ο καθενας έχει την ευκαιρια του και νά ριζοσπαστικοποιηθεί αλλά και νά επανεκτιμήσει τά πράγματα...

Θα συμφωνήσω βεβαια μαζι σου σε αυτό πού λές,πώς μερικοί απ´αυτούς απλά ελπίζουν πώς μεσα απο το δικομματικο συστημα θα διασωθούν...

Με αυτούς ,εδώ που τα λέμε,δεν μέ συνδέουν και κοινά πράγματα,αλλά καί πάλι δικαιούνται τής ευκαιριας τους...

Δηλαδή η τήρηση των νόμων δεν είναι υποχρεωτική υπό όλες τις συνθήκες; Αν κάποιος αισθάνεται ότι κάποιος νόμος που αφορά κάποια τάξη ή κάποιο πρόσωπο είναι "προκλητικός" και "υποκριτικός" δικαιούται να ζητά τη μη τήρησή του; Και αν ναι, τότε ποιοι είναι οι νόμοι που έχουν το 100% της λαικής συναίνεσης για την τήρησή τους;
Εν ολίγοις είμαι υποχρεωμένος να τηρώ όλους τους νόμους ανεξαρτήτως περιεχομένου όπως όμορφα γράφει ο by proxy, ναι ή όχι;

Μπερδέυεσαι... Ο νόμος προφανώς και δεν προβλέπει ότι η τάδε κυρία πρέπει να πάρει έπαινο...
Απλώς θεμελιώνει το δικαίωμα στον προϊστάμενο να της δώσει.

Η άσκηση αυτού του "δικαιώματος" είναι που είναι προκλητική.

Last edited:
Re: Απάντηση: O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζει να χαρί

Tελικά πρέπει να ακολουθούμε όλους τους νόμους ή όχι? :flipout:

Κατά την άποψη μου αδιαμφισβήτητα ναι. Υπο μία βασική προϋπόθεση όμως . Οτι οι νόμοι προέρχονται - παράγονται από μία έννομη τάξη η οποια νομιμοποιείται από δύο παραμέτρους . Πρώτον από την ηθική και πολιτική ποιότητα των αρχών που την συγκροτούν και δεύτερον από την ικανοποιητική τήρηση των αρχών αυτών στην κοινωνική πραγματικότητα.

Σπύρο, είσαι επιεικής και μάλιστα πολύ...
Αντιλαμβάνομαι ότι χρειάζεται κάτι ακόμη για να συμπληρωθεί η κρίσιμη μάζα, αλλά με αυτό το τρόπο φοβάμαι πολύ περισσότερο το αύριο...

Είναι απαραίτητο να γίνουν αντιληπτά και αποδεκτά κάποια θεμελιώδη πράγματα για να πιστέψω το "αγαθό" των προθέσεων μερίδας των σημερινών "επαναστατών"...

πχ. ενιαίο μισθολόγιο και συμβάσεις παντού, αξιολόγηση παραγωγής και εργασίας παντού, άμεση δημοκρατία, εθνικοποιήσεις, δημόσια παιδεία και υγεία, φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας και πολυτέλειας...

Αν η κρίσιμη μάζα αποδεχτεί αυτά (και άλλα...) να δώσω και εγώ την ευκαιρία μου...

Ως τότε... και με σύμβουλο/κριτήριο το αποτέλεσμα των εκλογών... να μην με βρουν στο διάβα τους... ή όταν με βρουν, να είναι στη θέση τους και να δουλεύουν... δημόσιοι και ιδιωτικοί...

Re: Απάντηση: O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζει να χαρί

Η επί τούτου αφημένη στην τύχη της δημοσια ''κατάσταση'' ειχε σαν σκοπό το σημερινο φαινομενο τής αποδοχής ξεπουλήματος τής δημοσιας περιουσίας γιατί οπως κι''εσύ γνωριζεις η δυσλειτουργια που με πολιτική βουληση διορθώνεται ,δεν εξισούται μέ την άνευ όρων πώληση κάθε δημόσιου πυλώνα..

επιτρεψε μου να μην μπορω να δεχτω πως αυτο το κοπαδι αχρηστων θα μπορουσε να σχεδιασει εστω και την διαλυση της χωρας. Απλα πορεύονται αδιστακτα χωρις κανενα σχεδιο και με συμφερον το ιδιο ωφελος. Νομιζω πως τα πραγματα ειναι οσο απλα φαινονται.

Κατά την άποψη μου αδιαμφισβήτητα ναι. Υπο μία βασική προϋπόθεση όμως . Οτι οι νόμοι προέρχονται - παράγονται από μία έννομη τάξη η οποια νομιμοποιείται από δύο παραμέτρους . Πρώτον από την ηθική και πολιτική ποιότητα των αρχών που την συγκροτούν και δεύτερον από την ικανοποιητική τήρηση των αρχών αυτών στην κοινωνική πραγματικότητα.

Το ξαναγράφω... μπερδεύεστε... Ο νόμος προφανώς και δεν προβλέπει ότι η τάδε κυρία πρέπει να πάρει έπαινο...

Η κατάσταση είναι νόμιμη είτε της δώσει είτε όχι...

Είναι απαραίτητο να γίνουν αντιληπτά και αποδεκτά κάποια θεμελιώδη πράγματα για να πιστέψω το "αγαθό" των προθέσεων μερίδας των σημερινών "επαναστατών"...

πχ. ενιαίο μισθολόγιο και συμβάσεις παντού, αξιολόγηση παραγωγής και εργασίας παντού, άμεση δημοκρατία, εθνικοποιήσεις, δημόσια παιδεία και υγεία, φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας και πολυτέλειας...

Αν η κρίσιμη μάζα αποδεχτεί αυτά (και άλλα...) να δώσω και εγώ την ευκαιρία μου...

.

Σε ολο αυτο συμφωνώ απολύτως..Το περί άμεσης δημοκρατιας ,κατά την γνώμη μου,θέλει επεξεργασια και διευκρινίσεις σε ενα ρεαλιστικό πλαίσιο..

Προφανώς και δεν εννοώ να το κουβεντιάσουμε τώρα οι δυό μας(υπό την έννοια οτι απλά θα ριξουμε κάποιες ιδέες αλλά δεν αρκεί αυτό),αλλά εννοώ την συνδιαμόρφωση μιά Δημοκρατικής χάρτας ως min πλαίσιο συναινεσης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζ

Κατά τη γνώμη μου είναι απλούστερα τα πράγματα και μιας και ρώτησα ας πω και την άποψή μου.

Κανένας νόμος δεν είναι πάνω από την επιβίωση, περίθαλψη και μόρφωση των παιδιών (ασχέτως ήθους και ποιότητας των αρχών).....

Τώρα ποιος θα την πληρώσει με αυτή τη λογική δεν ξέρω... όποιος καιροσκόπος βρεθεί πιο εύκαιρος φαντάζομαι...
Όπως και να έχει όμως, τον οποιονδήποτε υπάλληλο της κάθε ΕΟΜΜΕΧ (δημόσιας ή ιδιωτικής) που δέχεται και απολαμβάνει "διαφορετικά" προνόμια από τους υπόλοιπους, όλα αυτά τα χρόνια, δεν τον πιστεύω και δεν τον νομιμοποιώ...

Το ξαναγράφω... μπερδεύεστε... Ο νόμος προφανώς και δεν προβλέπει ότι η τάδε κυρία πρέπει να πάρει έπαινο...

Η κατάσταση είναι νόμιμη είτε της δώσει είτε όχι...

προφανώς και δεν μπερδεύομαι . Και τούτο διότι
Α) μιλούσα γενικά απαντώντας σε μια εξ ίσου γενική ερώτηση του συμφορουμίτη Dalanik
Β) ο νόμος σαφώς δεν προβλέπει και δεν θα μπορούσε να προβλέπει ότι η τάδε κυρία πρέπει να πάρει έπαινο . Ο νόμος έχει γενικό καθολικό και αφηρημένο χαρακτήρα και όχι ατομικό.
Προφανώς - μια και δεν γνωρίζω την συγκεκριμένη διάταξη - αυτη θα προβλέπει την δυνατότητα -και όχι το δικαίωμα- στον προϊστάμενο της υπηρεσίας να χορηγήσει ( υποχρεωτικά ή κατά την διακριτική του ευχέρεια - ούτε αυτό το ξέρουμε ) έπαινο σε οποιονδήποτε υπάλληλο πληροί τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ορίζονται στην σχετική διάταξη.

Αδυνατώ να καταλάβω -εφ' όσον όπως λες ο προϊστάμενος έχει το δικαίωμα -σε τι συνίσταται η προκλητική του άσκηση ( καταχρηστική θα ήταν πιό δόκιμος όρος ) και από ποιόν ; από τον προϊστάμενο ή από τον υπάλληλο ;

Αδυνατώ να καταλάβω -εφ' όσον όπως λες ο προϊστάμενος έχει το δικαίωμα -σε τι συνίσταται η προκλητική του άσκηση ( καταχρηστική θα ήταν πιό δόκιμος όρος ) και από ποιόν ; από τον προϊστάμενο ή από τον υπάλληλο ;

Ο προϊστάμενος έχει την ευθύνη της έγκρισης, άρα το βάρος πέφτει σε αυτόν...
Τι δεν καταλαβαίνεις? Ότι είναι προκλητικό να δίνονται χρηματικά βραβεία 9 μισθών τη στιγμή που σε όλη τη χώρα κόβονται μισθοί που ήταν ήδη πείνας?
Δηλαδή αν σε σένα κόβανε το μισό μισθό για το καλό της εταιρείας σου, και στο συνάδελφό σου δίπλα δίνανε 9 δώρο, δεν θα το θεωρούσες κακό? Δεν θα στράβωνες? Δεν θα τους έβριζες?

Η απάντηση στο αν πρέπει κάποιος να τηρεί τους νόμους ή όχι και από τι αυτό εξαρτάται, είναι δύσκολη και σίγουρα δεν μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά. Υποτίθεται ότι σε μια οργανωμένη καπιταλιστική κοινωνία, βασικός όρος του άτυπου κοινωνικού συμβολαίου ήταν, ότι όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, άρα και ισότητα ενώπιον του νόμου. Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι, όμως, των διακηρύξεων περί ισότητας-αδελφότητας-δικαιοσύνης, η αστική τάξη, η τάξη, δηλαδή, που κατέχει τα μέσα παραγωγής και ρυθμίζει την οικονομική και κατ' επέκταση την όλη πολιτικοκοινωνική ζωή στον καπιταλισμό, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο και το τι ακριβώς εννοεί όταν μιλάει για ισότητα. Κάθε προσπάθεια των καταπιεζομένων τάξεων για να απολαύσουν αυτήν την ισότητα αντιμετωπίστηκε με τον σκληρότερο και πιο ανελέητο τρόπο, με την ωμή βία των όπλων. Αυτό δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει τους τελευταίους αιώνες, απλά έχει "εκσυγχρονιστεί". Πλέον η κυριαρχία της αστικής τάξης επιβάλλεται κατά κύριο λόγο με μη βίαια μέσα, μέσω των διαδικασιών ένταξης ενός ατόμου στο κοινωνικό του περιβάλλον. Εκπαίδευση, ΜΜΕ, κρατικοί θεσμοί, όλα αυτά αποτελούν τα μέσα εκείνα, με τα οποία η αστική τάξη επιβάλλει την κυριαρχία της στο ιδεολογικό πεδίο, καθαγιάζοντας σε διανοητικό επίπεδο, την δική της κυριαρχία, εξωθώντας σε περιθωριακή θέση κάθε αντίθετη άποψη και δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο κάτι, που ξέρει ότι δύσκολα θα πετύχει με την ωμή βία, την πεποίθηση, δηλαδή, των καταπιεζομένων, περί ιερότητας της κυριαρχίας της. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει απαρνηθεί την βία. Αν μη τι άλλο, τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο, ότι σε περιόδους τεράστιας κρίσης, η προσπάθεια ιδεολογικής υπεροχής δεν αρκεί, καθώς έχει γίνει πλέον φανερή η αποτυχία του υπάρχοντος συστήματος, άρα είναι επιβεβλημένη η συνδυασμένη χρήση της με ωμή βία, ένας συνδυασμός Μανδραβέλη-Παπουτσή-Καρατζαφύρερ. Και αν αυτό αποτύχει, η λύση για το σύστημα είναι μόνο μία: η δικτατορία, η εκτροπή από τον κοινοβουλευτισμό (το φύλλο συκής της δικτατορίας της αστικής τάξης), η οποία θα επαναφέρει την τάξη, κατά την δική τους έννοια, στην κοινωνία.
Οπότε το ερώτημα παραμένει: υπακούμε ή όχι? Η δική μου άποψη (γιατί η απάντηση εξαρτάται προφανώς από την ιδεολογική θέση του καθενός) είναι ότι υπακούμε μόνο σε ότι δεν συγκρούεται με τα ταξικά μας συμφέροντα. Απλά και ξεκάθαρα. Οτιδήποτε έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα αυτά, αποτελεί εξ ορισμού συμφέρον των καταπιεστών, προφανώς έξυπνα συσκευασμένο και σερβιρισμένο ως "εθνικό" συμφέρον. Εξάλλου, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη..

Σε ολο αυτο συμφωνώ απολύτως..

Μωρέ το ξέρω ότι στα θεμελιώδη συμφωνούμε και εμείς και όλοι μας...

Τι θα γίνει όταν έρθει η ώρα δεν ξέρω... και όλο και πλησιάζει...
Θα ξαναβγούν τα ψευτοδιλήμματα πάλι και πολύ το φοβάμαι.......

-bye-

Τι θα γίνει όταν έρθει η ώρα δεν ξέρω... και όλο και πλησιάζει...
Θα ξαναβγούν τα ψευτοδιλήμματα πάλι και πολύ το φοβάμαι.......

-bye-

Πάνω απο το 50% (και λιγο λέω,πολύ λιγο λέω)οσων ψηφισουν θα επιλέξουν δικομματισμό..................................................................