O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζει να χαρίζει λεφτά...

Re: Απάντηση: O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζει να χαρί

Πάνω απο το 50% (και λιγο λέω,πολύ λιγο λέω)οσων ψηφισουν θα επιλέξουν δικομματισμό..................................................................

Είμαστε καταδικασμένοι να φτάσουμε στην εξαθλίωση δηλαδής.

Εγώ μετράω εγγεγραμμένους το ξέρεις... :nurse:

Με την λογική μου και την άποψη που έχω για την κοινωνία μας, οτιδήποτε πάνω από 3εκ ψήφοι στο δικομματισμό ή ανοχή σε συγκυβέρνηση με τρίτο κόμμα, δικαιολογεί όλα τα δεινά που περάσαμε, περνάμε και θα συνεχίσουμε να περνάμε....
Ας αναλάβουμε όλοι το ελάχιστο των ευθυνών και καθηκόντων μας!

Απάντηση: Re: Απάντηση: O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζ

Είμαστε καταδικασμένοι να φτάσουμε στην εξαθλίωση δηλαδής.

Εχω την εντύπωση πώς αν δεν φάμε στην ''μάπα'' και το έτερον part(sic)του δικομματισμού γιά κανά εξαμηνάκι (δεν πιστεύω πώς θα αντέξουν παραπάνω αν πέσουν τούτοι εδώ,πού ξέρουν και καλύτερα τά κόλπα )δεν θα υπάρξουν μεγάλες κοινωνικές διεργασίες...

Κρατώ μονον μιά επιφύλαξη...

Πώς τα γεγονότα που συμβαίνουν ειναι καθημερινά τόσα πολλά και εξοντωτικά ,πού ίσως αφυπνήσουν πολίτες ενωρίτερα, απο το σόκ πού εχουν υποστεί.

Και υπ´αυτή την έννοια θά γίνουν κοινωνικες διεργασιες που σημερα δεν μπορούμε να υπολογισουμε...

Επ´αυτού θα έθετα ως οριο τον Δεκέμβριο..

Πάντως στίς παρούσες συνθήκες και εφ''οσον ο Καρατζαφερισμος αποτελεί κυριαρχη ιδεολογια τού αστικού μπλόκ ,έχουμε την υποχρέωση (οσοι φυσικά την νοιώθουμε αυτη την υποχρέωση)να ειμαστε ενωμένοι απέναντι στην εκτροπή που συμβαινει..

Μέση λύση δεν υπάρχει.

Να ρωτησω και εγω κατι... μιας και δεν καταλαβα...

Στην προηγουμενη μου δουλια (ιδιωτικη εταιρεια) υπηρχαν διαφορα benefits (sic) για τους υπαλληλους.

Για παραδειγμα, οσοι ειχαν παιδια, επαιρναν ενα ποσο το μηνα (400eu) για φυλαξη, οταν καποιος εκλεινε 25 χρονια γινοταν μια γιορτη του εδιναν ενα ποσο και μια αυξηση στο μισθο, οταν ηταν δε πριν απο τη συνταξη του αυξανε η εταιρεια το μισθο για να παρει καλυτερη συνταξη, εδινε σχεον ατοκα δανεια σε οποιον υπαλληλο το χρειαζοταν κλπ.

Εφοσον αυτο ηταν το deal που εκανα εγω (και καθε υπαλληλος) με την εταιρεια αυτη (ιδιωτικη) πρεπει τωρα να κοπουν αυτα ή οχι;

Αν το deal σου Στέλιο τα περιλαμβάνει αυτά τα "προνόμια" στην σύμβαση της πρόσληψής σου και δεν είναι "εθιμικά", τότε τα δικαιούσαι νομικά και αρκεί μια καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας (αλλά άν την κάνεις, θα γίνεις blacklisted. Υπάρχει σιωπηρή συμφωνία μεταξύ των εταιρείών...)

Φιλιπε δεν ειναι θεμα, η εταιρεια θελει και τα δινει στους εργαζομενους της. Τελος παντως ειναι αυτο το deal.(εγω πια δεν δουλευω εκει)

Θα πρεπει να τους κοπει αυτο; Ή το μονο ζορι που τραβαει ο καθενας ειναι αν αυτο το deal ισχυει για καποια δημοσια υπηρεσια;

Και γιατι δεν συμπορευομαστε ολοι ωστε τετοιου ειδους deals να ισχυουν για ολους;

Φιλιπε δεν ειναι θεμα, η εταιρεια θελει και τα δινει στους εργαζομενους της. Τελος παντως ειναι αυτο το deal.(εγω πια δεν δουλευω εκει)

Θα πρεπει να τους κοπει αυτο; Ή το μονο ζορι που τραβαει ο καθενας ειναι αν αυτο το deal ισχυει για καποια δημοσια υπηρεσια;

Και γιατι δεν συμπορευομαστε ολοι ωστε τετοιου ειδους deals να ισχυουν για ολους;

Αν θέλει και τα δίνει, τότε - αν δεν τα έχει κόψει ακόμα - περίμενε να ακούσεις την περικοπή τους με δικαιολογία / ψευτοδίλημμα "αν δεν κοπούν αυτά, θα κοπούν θέσεις εργασίας" ...

Αυτά τα deals είναι ευρέως διαδεδομένα στην Δυτ. Ευρώπη αλλά εκεί είναι "άλλος Θεός", ανώτερος.
Εμείς εδώ είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού ...

Οσο για τις παροχές του Δημοσίου, ας μην μιλήσουμε καλύτερα γιατί 4 χρόνια που μπαινωβγαίνω σε Υπουργεία και Γενικές Γραμματείες (λογω φύσεως εργασίας) έχουν δεί τα μάτια μου κι έχουν ακούσει τ' αυτιά μου παααααααααααρα πολλά !

Οσο για τις παροχές του Δημοσίου, ας μην μιλήσουμε καλύτερα γιατί 4 χρόνια που μπαινωβγαίνω σε Υπουργεία και Γενικές Γραμματείες (λογω φύσεως εργασίας) έχουν δεί τα μάτια μου κι έχουν ακούσει τ' αυτιά μου παααααααααααρα πολλά !

Έχω ακούσει κι εγώ διάφορα ωραία... πχ για συμφοιτητές μου που με την ενηλικίωσή τους ή την επιτυχία στο πανεπιστήμιο (διαφέρει από Δεκο σε Δέκο.. :D) λαμβάνουν ένα "δώρο" μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που έχουν επί μονίμου βάσης πληρωμένο κινητό (λόγω του ότι δουλεύει στη συγκεκριμένη δεκο ο πατέρας τους, όχι οι ίδιοι, μη μπερδευόμαστε), και διάφορα τέτοια...

Υπέροχα είναι αυτά, δεν το συζητάμε... αλλά καλό είναι να βλέπουμε που και που μέχρι που "μπορεί" να γίνεται κάτι. Και στο κάτω κάτω, θα μπορούσε να μην παίρνει μόνο το παιδί μιας δέκο 25 χιλιάρικα και να παίρνουν τα παιδιά όλου του δημοσίου από 5. Ή κάτι τέτοιο...

Γενικά, η διαφορετική μεταχείριση σε διαφορετικά "μαγαζιά" του ίδιου ιδιοκτήτη είναι μέσα στους παραλογισμούς. Και φυσικά, το τέλειο όπλο του εκάστοτε Pasok για να δικαιολογεί περικοπές (σε άλλα πράγματα φυσικά, γιατί όλοι οι παραλογισμοί έχουν εδραιωθεί λόγω των δικών τους παιδιών, τα οποία ουδέποτε θα ακουμπούσαν).

Απάντηση: Re: O κοσμάκης πληρώνει απ το υστέρημά του, και το κράτος συνεχίζει να χαρί

Να ρωτησω και εγω κατι... μιας και δεν καταλαβα...

Στην προηγουμενη μου δουλια (ιδιωτικη εταιρεια) υπηρχαν διαφορα benefits (sic) για τους υπαλληλους.

Για παραδειγμα, οσοι ειχαν παιδια, επαιρναν ενα ποσο το μηνα (400eu) για φυλαξη, οταν καποιος εκλεινε 25 χρονια γινοταν μια γιορτη του εδιναν ενα ποσο και μια αυξηση στο μισθο, οταν ηταν δε πριν απο τη συνταξη του αυξανε η εταιρεια το μισθο για να παρει καλυτερη συνταξη, εδινε σχεον ατοκα δανεια σε οποιον υπαλληλο το χρειαζοταν κλπ.

Εφοσον αυτο ηταν το deal που εκανα εγω (και καθε υπαλληλος) με την εταιρεια αυτη (ιδιωτικη) πρεπει τωρα να κοπουν αυτα ή οχι;
Φυσικά και πρέπει να κοπούν,όπως τα ταμεία του κράτους δεν μπορούν να κρατηθούν πληρώνοντας 1000 - 1500 ευρώ τους υπαλλήλους έτσι και η τσέπη του κακόμοιρου του εκάστοτε αφεντικού δεν αντέχει να πληρώνει τέτοια προνόμια στον ιδιωτικό υπάλληλο.
Να παίρνουν όλοι για αρχή 500 ευρώ χωρίς ασφάλιση αν γίνεται,ισότιμο κράτος δεν ζητάμε?
Ε!ορίστε,να παίρνουμε όλοι τα ίδια γιατί δλδ να υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν περισσότερα από εμάς?

Γιατί υπάρχει η προσφορά και η ζήτηση.

Ας βγάλει το κράτος λοιπόν έναν τιμοκατάλογο και να πει, όποιος θέλει ας δουλέψει σε αυτές τις δουλειές με αυτά τα χρήματα, όποιου δε του αρέσει ας πάει στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν καταλαβαίνω που είναι το λάθος εδώ;

Από τη στιγμή που υπάρχει ζήτηση για φθηνή εργασία λογικό είναι να πέφτουν οι μισθοί.

και στο φινάλε για αυτά που προσφέρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε σχέση με τους ιδιωτικούς και πολλά παίρνουν !

Μην αρχίσουμε όμως τον πόλεμο δημόσιοι-ιδιωτικοί δε θα τελειώσει ποτέ.
Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και συνήθως είμαστε οι ίδιοι στις εξαιρέσεις.

Απλά δεν έχει σχέση ο ιδιωτικός τομέας με τον δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα μέχρι σήμερα ισχύουν τα ίδια πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα, στον δημόσιο απλά αλλάζουν τα πράγματα βιαίως και λογικό είναι να έχουμε ότι έχουμε.

Δε σημαίνει πως συμφωνώ που πέφτουν οι μισθοί, αλλά δεν είναι και λάθος βάσει κάποιον δεικτών που χρησιμοποιούν κάποιοι πολιτικοί για να το κάνουν.

Φιλικά.

Κρίμα που καταργήθηκε η δουλεία.
Αγόραζες έναν και ξεμπέρδευες. Τον μαστίγωνες και όποτε γούσταρες

Κάνεις λάθος. Είναι φλατ και ακίνητη.

Εσυ κανεις λαθος, φυσικα και ειναι φλατ και ακινητη, αλλα ως προς τον εαυτο της.

Ως προς τον εξω κοσμο ειναι γνωστο οτι ακολουθει μια τετραγωνικη τροχια γυρω μου.

Και παρακαλω τους φυσικους του φορουμ να με συνδραμουν. Δεν θα ανεχτω αλλες ανακριβειες.

Ως προς τον εξω κοσμο ειναι γνωστο οτι ακολουθει μια τετραγωνικη τροχια γυρω μου.

Τι λε ρε φιλαράκ! Και αυτό το στρογγυλό και γυαλιστερό που γυρίζει γύρω από εμένα τι είναι; Η καράφλα του Θ.; :flipout:

Τι λε ρε φιλαράκ! Και αυτό το στρογγυλό και γυαλιστερό που γυρίζει γύρω από εμένα τι είναι; Η καράφλα του Θ.; :flipout:

:music-smiley-005: Έγραψες......:award:

Βέβαια ανάβει μετά το 3ο ουίσκι έτσι????-bye-