Ο Κούκος Αηδόνι!

georget

Supreme Member
31 March 2007
3,111
Λευκωσία
Τι να κάνουμε είμαστε λάτρεις της υψηλής τεχνολογίας αλλιώς Hi-tech Freaks! Το σπορ όμως αυτό στοιχίζει ακριβά για αυτό πρέπει να θυμόμαστε τις μεγάλες αγορές που έχουμε κάνει και μας στοίχισαν μια ''περιουσια'' ώστε στο μέλλον να είμαστε πιο προσεκτικοί.
Ξεκινώ λοιπόν πρώτος.

1993

Sony Βιντεοκάμερα 1550

1995

Sega Saturn + 3 Games 700

1996

Sony 34'' 4.3 Τηλεόραση 2300
Sony Video Nicam Stereo 1100
Yamaha AV Receiver 520
Marantz CD Player 570
Nad Radio Tuner 350
JBL Speaker Package 2400
Καλώδια 520

Σύνολο 7760

Μετά την τρελα του 1996 ακολούθησαν και άλλες αγορές-αναβάθμισης αλλα ήμουν πολύ πιο προσεκτικός. Το πάθημα έγινε μάθημα.:silly:

Sega Saturn + 3 Games 700

Την ίδια περίοδο το πήραμε - καλοκαίρι εγώ.Ακόμα κλαίω τα χρήματα που έδωσα :bang: (κάπου 80000δρχ και άλλες 30000δρχ:slapface: το μοναδικό game που είχα πάρει).Μετά την περίοδο των Χριστουγένων και κάποιες ενοικιάσεις παιχνιδιών που είχα κάνει αναπαύεται στο πατάρι.Ουσιαστικά είναι αχρησιμοποίητο :angry: .Την θεωρώ την πιό *********** αγορά που έχω κάνει αλλά απο τότε τέλος οι παιχνιδομηχανές.

Αν δεν κάνω λάθος 80000 είναι 235 Ευρώ. Πολύ καλά το πήρες! Εγώ το πήρα μόλις βγήκε και ήταν περίπου 450 Ευρώ(Κύπρο). Μαζί με τα Games και extra μοχλό πήγε 700. Στα δυο χρονια τα έδωσα όλα για 100 Ευρώ και πήρα το PS1.

Ευτυχως που δεν ειχατε ξεκινησει εκεινη την περιοδο το σπορ των "προτζεκτορων"! Εκατομμυρια δραχμες για μηχανακια που σημερα παιρνεις ασυγριτα καλυτερα με 1000 ευρο! Μονο στο θεμα των προβολεων η προιστορια μου εχει στοιχησει πανω απο 10,000,000 εκατ. δραχμες.(vidikron,marantz,eiki,epson).
Παντως διαφωνω οσον αφορα το "μαθημα μου εγινε παθημα"....Αν δε θελουμε να "χασουμε" αγοραζουμε ενα προιον λιγες ωρες πριν κλεισουμε τα ματακια μας! Αν γουσταρουμε(πραγματικα) κατι το πραγματοποιουμε "εδω και τωρα"! (ενοειται,εφοσον "ψιλοεχουμε" την δυνατοτητα).

Μην κανετε το λαθος και βγαζετε total , τι εχετε δωσει κατα καιρους για το "αθλημα".

Θα "σκαλωσετε". Το εκανα πριν κανα χρονο, και υποσχεθηκα στον εαυτο μου οτι δεν θα το ξανακανω ( το αθροισμα -bye-)

Λοιπον το πρωτο mini disc deck που εβγαλε η Sony το ειχα παρει 350.000 δρχ. το 1993 αν θυμαμαι καλα.:violent-smiley-008:

Ευτυχως που δεν ειχατε ξεκινησει εκεινη την περιοδο το σπορ των "προτζεκτορων"! Εκατομμυρια δραχμες για μηχανακια που σημερα παιρνεις ασυγριτα καλυτερα με 1000 ευρο! Μονο στο θεμα των προβολεων η προιστορια μου εχει στοιχησει πανω απο 10,000,000 εκατ. δραχμες.(vidikron,marantz,eiki,epson).
Παντως διαφωνω οσον αφορα το "μαθημα μου εγινε παθημα"....Αν δε θελουμε να "χασουμε" αγοραζουμε ενα προιον λιγες ωρες πριν κλεισουμε τα ματακια μας! Αν γουσταρουμε(πραγματικα) κατι το πραγματοποιουμε "εδω και τωρα"! (ενοειται,εφοσον "ψιλοεχουμε" την δυνατοτητα).

Τα laserdisc ποτε θα γινουν συλεκτικα μπας και πλουτησω?

Βλέπω μετάνοια η είναι απλός η ιδέα μου?:D

Βλέπω μετάνοια η είναι απλός η ιδέα μου?:D

:flipout:

Περα απο τη πλακα οχι! Εξαλου δεν υπηρχε περιπτωση να ειχα "ασχοληθει" με τους προτζεκτορες χορις να εχω laser-disc! (εικονα μακραν καλυτερη απο vhs και ηχος dolby-digital +υποτιτλοι αγγλικοι μεσω closed caption).

Παντως ακομα και σημερα κανα μουσικο cd το ακουω απο το laserdisc player(πολυ καλα χαμηλα!)

Εγώ πάντως το μετάνιωσα. :flipout:

Α επευκεριας έχω αρκετές VHS κασέτες αυθεντικές αν ενδιαφέρεται κανένας! Τιμή αγοράς 30-35 Ευρώ την μια!:flipout:

Απάντηση: Re: Ο Κούκος Αηδόνι!

Εγώ πάντως το μετάνιωσα. :flipout:

Α επευκεριας έχω αρκετές VHS κασέτες αυθεντικές αν ενδιαφέρεται κανένας! Τιμή αγοράς 30-35 Ευρώ την μια!:flipout:

Να υποθέσω πώς τις έχεις και σε DVD και τώρα ξεκινάς για 3η συλλογή σε 1080p φορμάτ ?

1995
έδωσα 350.000 δρχ για έναν προ - decoder dolby pro logic (OXI digital) της NAD. Σήμερα βρίσκεται στην αποθήκη. Παρόλαυτά το μηχανακι καραλέει μόνο και σαν απλος προ (στερεο).

360.000 δρχ (880 ευρω) για ενα panasonic 3DO πριν καμια 20αρια + χρονια.

Τωρα τσιγγουνευομαι τα 550 που κανει ενα PS3...

(εβαλα μυαλο φαινεται :flipout::flipout::flipout: )

Επειδή και η λαλακία ΘΑ έπρεπε να έχει όρια, προτιμώ να μην γράψω τι λεφτά έχω πηρώσει και για τί.
icon8.gif

Μα γιατι βρε παιδες??? Δε τα χαρηκατε αυτα που πηρατε τοτε? Με αυτη τη λογικη και οτι συνεχιζουμε να αγοραζουμε "σημερα",παλι "πεταμενα λεφτα" θα ειναι μετα απο μερικα χρονια....Εγω παντως "μονο για οτι δεν εχω κανει εχω μετανιωσει"!

Απάντηση: Re: Ο Κούκος Αηδόνι!

Μα γιατι βρε παιδες??? Δε τα χαρηκατε αυτα που πηρατε τοτε? Με αυτη τη λογικη και οτι συνεχιζουμε να αγοραζουμε "σημερα",παλι "πεταμενα λεφτα" θα ειναι μετα απο μερικα χρονια....Εγω παντως "μονο για οτι δεν εχω κανει εχω μετανιωσει"!

Όχι δέν είναι έτσι.Μάλλον τα παιδιά θέλουν να τονίσουν πώς πρίν απο 10-15 χρόνια οι τιμές των ηλεκτρικών ειδών ήταν αρκετά τσιμπημένες.

Πάντως όσον αφορά την δική μου αναφορά ναι το Saturn δέν το χάρηκα καθόλου:smash:.Στο μήνα πάνω το είχα εγκαταλείψει, όχι γιατί δέν μου άρεσε αλλά απο την μία ήταν πώς είχα βαρεθεί τα videogames απο την άλλη 100 Ευρώ τότε για 1 τίτλο δέν ήταν και λίγα.

Τι να πουμε και εμείς που ασχολιόμασταν ερασιτεχνικά με τα κινηματογραφικά super8!!! Λοιπόν ένα φιλμάκι διάρκειας 2,5 λεπτών σε 24fps, κόστιζε εν έτη 1996 10.000δρχ. Η εμφάνιση ευτυχώς ήταν μέσα στη τιμή. Ο εξοπλισμός (κάμερες, μηχανές προβολής, μουβιόλες, κολέζες) ήταν πολύ φτηνός αλλά δυσεύρετος και πάντα μεταχειρισμένος (και συνήθως σε κακή κατάσταση). Όσο σκέφτομαι τον Μορέττι που έχει γυρίσει μεγάλου μήκους ταινία σε super8, του βγάζω το καπέλο.