Ο ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή - υποκατηγορία του "Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας"

Απάντηση: Re: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Δεν ζω ούτε στην Αυστρία ούτε στη Γαλλία. Και γιατί μου πας αλλού το θέμα. Το θέμα είναι ότι από αύριο κάποιοι νεοναζί -και το τονίζω αυτό- θα τυγχάνουν βουλευτικής ασυλίας στην χώρα που ζω. Και θα τους πληρώνω κι όλας. Και αυτή η χώρα έχει πληρώσει τον ναζισμό με πολύ, πάρα πολύ αίμα. Οι Τούρκοι έσφαξαν όσους έσφαξαν για να κυριαρχήσουν σε αυτό που οι ίδιοι αντιλαμβάνονταν ως ζωτικό τους χώρο και το έκαναν χωρίς καμία ιδιαίτερη ιδεολογία στο background. Αυτό το έχουμε κάνει κι εμείς κατά καιρούς. Ο Ναζισμός είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό γιατί προσπαθεί να δικαιολογήσει ιδεολογικά αυτές τις σφαγές. Και γι αυτό είναι πολλαπλάσια επικίνδυνος.

Ωπα.Δεν το πάω αλλού.
Οι σφαγές τών Νεότουρκων ,έχει αποδειχτει ιστορικά ότι ξεκίνησαν απο το 1914.
Και η εκδίωξη τών πληθυσμών ήταν εν συνεχεία μιά προγραμματισμένη πράξη τού Εθνικιστή Κεμάλ.Ε ξ´ού και η ποινικοποίηση τής σφαγής των Αρμενίων από τους Γάλλους.
Καί αυτοί δικαιολόγησαν πλήρως τίς πράξεις τους.
Στήν Ρουάντα έγινε γενοκτονία τών Χουτου(3000000 άνθωποι,απλά δεν το μάθαμε)πρόσφατα.Το ίδιο και στο Σουδαν.Εγινε τίποτα γι´αυτούς??
Το ΛΑΟΣ αυτή την στιγμή δεν είναι μιά οργανωμένη δύναμη.Ευκαιριακά μπήκε στην Βουλή.
Και απο την στιγμή που δηλώνει ότι σέβεται τούς θεσμούς οφείλει να ακολουθήσει τούς κανόνες.
Eάν η Δημοκρατία δεν μπορεί να προστατεψει τον εαυτό της είναι πρόβλημα τού συστήματος.

Re: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Με αυτή τη λογική δεν πρέπει να μπει κανείς στη βουλή, γιατί τη φωλιά μας όλοι την έχουμε λερωμένη.

Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Ολα ειναι θεμα Μαρκετινγκ στις μερες μας αγαπητε Φωτη. Και ο καθενας προσπαθει να βρει μια θεση στον ηλιο. Μαγκια του Συριζα που βασιστηκε σε κενα των αλλων για να ανεβει, ενω εχει τις πιο συντηριτικες αποψεις και απο την ΝΔ...

Μαγκια του ΚΚΕ που βασιστηκε στις φωτιες και στα συμφεροντα απο αυτες, μαγκια και του ΛΑΟΣ που εκμεταλευεται καποιες αδυναμιες και φοβους

Ολοι θελουν το μισθο απο τη βουλη και τις συνεργασιες με την εξουσια, απλα το πλασαρουν αλλιως στους Πελατες, στην Αγορα ψηφων...

Αλλά ούτε οι Μποσλεβίκοι σκότωναν το '17 στο όνομα της ανωτερώτητας της φυλής τους, ούτε οι έλληνες κατέσφαξαν τους τούκρους στην Τρίπολη στο όνομα της ανωτερώτητας της φυλής τους, ούτε οι τούρκοι κατέσφαξαν Πόντιους και Αρμένιους στο όνομα της ανωτερώτητας της φυλής τους, ούτε στην Κρήτη δεν έμεινε ούτε ένας τούρκοκρητικός για δείγμα επειδή οι έλληνες θεωρήσαμε εαυτούς ανώτερη φυλή. Αυτό το έκαναν μόνο οι ναζί, σε ρυθμό και βαθμό τέτοιο που όμοιό του δεν έχει ξαναζήσει η ανθρωπότητα (ούτε ο Πολ Ποτ στην Καμπότζη δεν τους έφτασε). Τώρα αν θέλετε να με πείσετε ότι όλα είναι ίδια, άδικος κόπος.

Και η Δεξιά έχει κάνει εγκλήματα σε αυτόν τον τόπο. Και τα έχει κάνει σε έλληνες. Όπως και η αριστερά. Μην αρχίσουμε για εξορίες, κατοχικές κυβερνήσεις, εμφυλίους, "δημοκρατίες του παλατιού", χούντες. Μια χαρά εγκλήματα έχουν γίνει.

Την ιστορια την υπαγορευει ο νικητης φιλτατε. Συμφωνα με αυτην Οι Ναζι κανανε οσα κανανε, και στη ρωσια εγιναν απλως "εκκαθαρισεις" στο ονομα της Επαναστασης. Αυτο σημαινει οτι οσοι υποστηριζουν τον κομμουνισμο ειναι εκτος της πολιτικης ζωης? Να ψαξουμε να δουμε ποσους καθαρισαν τοτε? Ειναι πολλα τα ατομα Αρη

Δεν θελω να πεισω κανενα. Ο καθενας εχει τις αποψεις του και ειναι σεβαστες, πολυ δε περισσσοτερο οι δικες σου σε αυτο το χωρο. Μην ειμαστε ΤΟΣΟ μονοσημαντοι ομως, διοτι ο Ελληνικος Λαος δειχνει να μιλαει με διαφορετικη σημειολογια στη ψηφο του.

Αυτους πρεπει να σεβομαστε. Πρεπει καποτε τα πραματα να μπαινουν στη θεση τους και η αγιοσυνη της αριστερας να προσγειωθει στην πραγματικοτητα της ΕΕ. Τους εχουν προσπερασει οι εξελιξεις. Οσο και αν αρεσκονται να μην το βλεπουν.

Στο ερωτημα σου Σπυρο, θα ηθελα καποιος να μου πει για τις σφαγες που εκαναν οι "επαναστατες" το 1917 εν ονοματι του κομμουνισμου. Αρα το ΚΚΕ (εξωτερικου=ΕΣΣΔ) επρεπε να μην μπει στη Βουλη?

Κάτσε μωρέ.
Το σημερινό ΚΚΕ δέν συμμετείχε στην επανάσταση τού 1917.
Θεωρεί ασφαλώς οτι ήταν το πιό σημαντικό γεγονός τού αιώνα.Και αυτό το υποστηρίζει.Kαι κακά τα ψέμματα,ανεξαρτήτως τού πώς εξελίχτηκαν τα πράγματα ήταν.Μην ξεχνάς επίσης οτι το ΚΚΕ ήταν εκτός νόμου και οι οπαδοί του ταλαιπωρήθηκαν σε χαλεπές για την Ελλάδα εποχές.
Σημερα υπάρχουν και απόγονοι συνεργατών τών Γερμανων που μπαίνουν στην Βουλή.Θα τούς το απαγορέψουμε για λόγους κληρονομικότητας??
Ομως επειδή ακριβώς τα πράγματα δεν πάνε πάντα απο τήν πλευρά που θέλουμε και που ο καθένας του θεωρεί σωστή γι´αυτό είμαι εναντίον τών αποκλεισμών .
Αντιτίθεμαι στίς πράξεις και στην υποκίνηση εγκληματικών πράξεων.Εκεί είμαι υπέρ τής καταστολής.Και εάν αποδειχτεί ότι η υποκίνηση γιά εγκληματικές ενέργειες προέρχεται απο συγκεκριμένη ομάδα ή κομματίδιο θα πρεπει (μονον τότε)νά τίθεται εκτός νόμου.Αυτό φυσικά σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας τού πολιτεύματος και πολιτικής ειρήνης..
Νομικά δεν ξέρω τι ισχύει εάν εκθειάζω παράνομες πράξεις.Νομίζω τίποτα.
Δηλαδή εάν πώ ,για παραδειγμα οτι συμφωνώ με τήν 17 Ν,δεν τιμωρούμαι.
Νομίζω όμως.
Υπάυτήν την έννοια αντιτίθεμαι στην ποινικοποίηση ;όλων τών ακραίων αντιλήψεων οταν εκφράζονται μόνον ιδεολογικά.
Εννοείται ότι δεν εξισώνω τα κόμματα τής αριστεράς με τούς ακροδεξιούς(εγώ).

Αλλά ούτε οι Μποσλεβίκοι σκότωναν το '17 στο όνομα της ανωτερώτητας της φυλής τους, ούτε οι έλληνες κατέσφαξαν τους τούκρους στην Τρίπολη στο όνομα της ανωτερώτητας της φυλής τους, ούτε οι τούρκοι κατέσφαξαν Πόντιους και Αρμένιους στο όνομα της ανωτερώτητας της φυλής τους, ούτε στην Κρήτη δεν έμεινε ούτε ένας τούρκοκρητικός για δείγμα επειδή οι έλληνες θεωρήσαμε εαυτούς ανώτερη φυλή. Αυτό το έκαναν μόνο οι ναζί, σε ρυθμό και βαθμό τέτοιο που όμοιό του δεν έχει ξαναζήσει η ανθρωπότητα (ούτε ο Πολ Ποτ στην Καμπότζη δεν τους έφτασε). Τώρα αν θέλετε να με πείσετε ότι όλα είναι ίδια, άδικος κόπος.

Φυσικά δεν είναι ίδια.
Ο Χίτλερ ήταν η μεγαλύτερη λαίλαπα τής ανθρωπότητας και είχε και τον λαό μαζί του.
Η κουβέντα ομως γίνεται για τούς σημερινούς επιγόνους.
Και εγώ φοβάμαι τίς ποινικοποιήσεις γιατί καμιά φορά παίρνει και άλλους η μπάλλα.

Σπυρο δεν ειπα αυτο. Αλλα το να ταυτιζουμε το οποιοδηποτε εκλεγμενο δημοκρατικα κομμα το οποιο πρεπει να ακολουθησει συγκεκριμενες διεργασιες εφοσον μετεχει στη Βουλη με το τι εκαναν οι ΝΑΖΙ ειναι σοφιστεια, απλα

Βασίλη προσωπικα ουδέποτε αμφισβήτησα εκλογικό αποτέλεσμα είτε μού άρεσε είτε δεν μού άρεσε.
Επίσης μπορεί να είμαι επικριτικός σε πολιτικές συγκεκριμένων κομμάτων,αλλά δεν μπορώ να επικρίνω κάποιον γιατί ψήφισε εκείνο ή το άλλο.Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.Αλλως τε ποτέ δεν έχω ψηφίσει λευκό ή άκυρο γιατί αποδέχομαι το εκλογικό παιχνίδι ως τήν καλύτερη από τίς λύσεις πού υπάρχουν...
Εχω ξαναπεί όμως οτι χρειάζεται και ένα πίο υγιές συντηρητικό κόμμα ,όπως και ένα πιό υγιές σοσιαλδημοκρατικό που να μην είναι πελατειακά,αλλα οι πολίτες που τα ψηφίζουν να έχουν πιό ενεργό συμμετοχή.
Οπως και μιά αριστερά πολύ πιό ανοικτή και με ιδέες για αλλου τύπου διακυβερνήσεις,στα πλαίσια τής δημοκρατικής πάντα διαδικασίας..
Αυτό απαιτεί ανανέωση όλου τού συστήματος,πού μέχρι σήμερα πάσχει.
Δεν έχει κάν στοιχεία ενός αστικού εκσυγχρονισμού και θυμίζει πατριαρχικές καταστασεις τού 19ου αιώνα.
Αυτό νομίζω οτι αρκετοί θελουν να αλλάξει και απ´εκεί και πέρα όποιος είναι πιό πειστικός κυβερνά.

Σπυρο δεν ειπα αυτο. Αλλα το να ταυτιζουμε το οποιοδηποτε εκλεγμενο δημοκρατικα κομμα το οποιο πρεπει να ακολουθησει συγκεκριμενες διεργασιες εφοσον μετεχει στη Βουλη με το τι εκαναν οι ΝΑΖΙ ειναι σοφιστεια, απλα

Εάν σε ένα κόμμα συμμετέχουν και τετοιοι και δεν τηρήσουν την δημοκρατική νομιμότητα,τότε ας κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.
Μονον τότε.

Όταν το δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα έχει στις τάξεις του νεοναζί, τότε έχω κάθε δικαίωμα να το κατηγορώ για ναζισμό, έστω και καμουφλαρισμένο. Και για να απαντήσω και σε προηγούμενο ερώτημα, σαφώς και παίζει ρόλο ο λόγος για τον οποίο σκοτώνεις κάποιον. Και αυτό είναι που θα χαρακτηρίσει την πράξη σου αυτή ως εγκληματική και θα ορίσει και τον βαθμό του εγκλήματος. Και ο ναζισμός ήταν σαφέστατα χειρότερος από τον κουμουνισμό από αυτή την άποψη. Οι ναζί σκότωσαν και στήριξαν τις πρακτικές τους σε μια ιδεολογία που ήθελε κάποιες φυλές ανθρώπων να είναι ανώτερες από άλλες και κάποιες φυλές ανθρώπων να μην καν είναι ανθρώπινες. Αυτό κανένας κουμουνισμός δεν το έκανε πουθενά και ποτέ στην ιστορία. Και για την ιστορία, και ο Χίτλερ, μια χαρά δημοκρατικά εκλέχθηκε το 1933...

Αυτη η λογικη Φωτη, δεν ειναι λογικη. Ενα κομμα κρινεται απο τις ιδεες του ως κομμα καθως και απο τις πραξεις του. Δεν κρινεται απο τις προσωπικες αποψεις των μελλων του.

Εγω δεν εξεταζω κανενα εγκληματια. Με ενδιαφερει το οτι εγκληματισε. Την επιφαση/δικαιολογια δεν την εξεταζω. Δεν με ενδιαφερει.

Το να ψαχνουμε να βρουμε δικαιολογια για να πουμε ποιοι ειναι καλοι και πιοι ειναι κακοι με βαση ιδεολογιες που εχουν απορριφθει, ειναι λαθος. Ουσιαστικα δεν εξεταζουμε τα βαθυτερα αιτια των πραγματων. Μενουμε στον αφρο.

Ας δουμε καλυτερα τι εκανε το ΛΑΟΣ να παρει 4%. Σιγουρα δεν ειναι ολοι αυτοι που τον ψηφισαν ναζιστες....

Αυτο θα μας βοηθησει περισσοτερο απο το να βαζουμε ταμπελες

Όταν το δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα έχει στις τάξεις του νεοναζί, τότε έχω κάθε δικαίωμα να το κατηγορώ για ναζισμό, έστω και καμουφλαρισμένο. Και για να απαντήσω και σε προηγούμενο ερώτημα, σαφώς και παίζει ρόλο ο λόγος για τον οποίο σκοτώνεις κάποιον. Και αυτό είναι που θα χαρακτηρίσει την πράξη σου αυτή ως εγκληματική και θα ορίσει και τον βαθμό του εγκλήματος. Και ο ναζισμός ήταν σαφέστατα χειρότερος από τον κουμουνισμό από αυτή την άποψη. Οι ναζί σκότωσαν και στήριξαν τις πρακτικές τους σε μια ιδεολογία που ήθελε κάποιες φυλές ανθρώπων να είναι ανώτερες από άλλες και κάποιες φυλές ανθρώπων να μην καν είναι ανθρώπινες. Αυτό κανένας κουμουνισμός δεν το έκανε πουθενά και ποτέ στην ιστορία. Και για την ιστορία, και ο Χίτλερ, μια χαρά δημοκρατικά εκλέχθηκε το 1933...

Συμφωνώ στίς εκτιμήσεις σου για τον ναζισμό,αλλά δεν κινδυνευει η ελλαδα απο τον Καρατζαφέρη.
Ο Χίτλερ πήρε τήν εξουσία και όχι 3%.
Παλιά η ΕΠΕΝ που ηταν σαφώς πιό οργανωμένη απο τον Καρατζαφέρη είχε πάρει 7%.Μετά εξαφανίστηκε εάν θυμάσαι.
Το ΛΑΟΣ είναι ένα φαινόμενο πρός διερεύνηση,αλλά δέν έχει τίς δυνατότητες να επιβάλλει πράγματα.
Το κακό με αυτούς είναι ότι καπηλεύονται κάποια σημαντικά πράγματα και έτσι δίνουν την δυνατότητα σε κάποιους άλλους να περνάνε θέσεις υποταγής πολύ πιό χαλαρα´αντιτιθεμενοι,υποτίθεται στο ΛΑΟΣ.
Ομως κάποιοι συγκεκριμένοι εξέθρεψαν το φαινόμενο του ΛΑΟΣ,ελπίζοντας σε πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.Τελικά αυτοί έχασαν πανηγυρικά αλλά μάς έμεινε το χέρι-χέρι...
Θα περάσει και αυτό..

Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Αντιτίθεμαι στίς πράξεις και στην υποκίνηση εγκληματικών πράξεων.Εκεί είμαι υπέρ τής καταστολής.Και εάν αποδειχτεί ότι η υποκίνηση γιά εγκληματικές ενέργειες προέρχεται απο συγκεκριμένη ομάδα ή κομματίδιο θα πρεπει (μονον τότε)νά τίθεται εκτός νόμου.Αυτό φυσικά σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας τού πολιτεύματος και πολιτικής ειρήνης..
Νομικά δεν ξέρω τι ισχύει εάν εκθειάζω παράνομες πράξεις.Νομίζω τίποτα.
Δηλαδή εάν πώ ,για παραδειγμα οτι συμφωνώ με τήν 17 Ν,δεν τιμωρούμαι.
Νομίζω όμως.
Υπάυτήν την έννοια αντιτίθεμαι στην ποινικοποίηση ;όλων τών ακραίων αντιλήψεων οταν εκφράζονται μόνον ιδεολογικά.
Εννοείται ότι δεν εξισώνω τα κόμματα τής αριστεράς με τούς ακροδεξιούς(εγώ).

Μα το πρόβλημα Σπύρο δεν το εξετάζω νομικά. Το πρόβλημα για εμένα είναι κοινωνικό και ηθικό αν θες. Τι να την κάνω την απαγόρευση του ΛΑ.Ο.Σ. ακόμα και αν έχει μαζέψει φασίστες και νεοναζί, αν 4 στους 100 πολίτες αυτής της χώρας το υποστηρίζουν; Άντε και το βγάλαμε εκτός νόμου; Αλλάζει κάτι; Θα σταματήσουν αυτοί οι 4 στους 100 πολίτες να το υποστηρίζουν; Το πρόβλημα δεν είναι καν το ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι καν οι 4 αυτοί πολίτες. Το προβλημα έχει να κάνει με το πως φτάσαμε να στηρίζουμε κόμματα σαν το ΛΑ.Ο.Σ.

Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Ας δουμε καλυτερα τι εκανε το ΛΑΟΣ να παρει 4%. Σιγουρα δεν ειναι ολοι αυτοι που τον ψηφισαν ναζιστες....

Σίγουρα δεν είναι όλοι ναζιστές, αλλά σίγουρα το κάνανε όλοι γαργάρα -και όχι μόνο αυτοί που ψήφισαν ΛΑ.Ο.Σ.- το γεγονός ότι μέσα στο ΛΑ.Ο.Σ. υπάρχουν ΚΑΙ νεοναζί. Και ας μην περνάνε την γραμμή τους στο κόμμα, όπως εσύ θέλεις να πιστεύεις.