Ο ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή - υποκατηγορία του "Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας"

Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Εγω δεν εξεταζω κανενα εγκληματια. Με ενδιαφερει το οτι εγκληματισε. Την επιφαση/δικαιολογια δεν την εξεταζω. Δεν με ενδιαφερει.

Να σου πω ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητός. Σε έναν πόλεμο, άνθρωποι σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Επειδή κάποιους τους βολεύει καλύτερα έτσι, ορίσθηκαν τα εγκλήματα πολέμου. Στη συνείδησή μου όμως, ακόμα και όταν αμύνομαι, αν σκοτώσω κάποιον τον έχω σκοτώσει και αυτό δεν αλλάζει. Αυτό με κάνει μεν εγκληματία, αλλά δεν με κατατάσσει στο ίδιο επίπεδο με τον ναζί που σκότωνε εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επαναλαμβάνω ότι πιστεύω μου είναι ότι στον πόλεμο δεν υπάρχει φόνος που να μην είναι έγκλημα.

Απάντηση: Re: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Συμφωνώ στίς εκτιμήσεις σου για τον ναζισμό,αλλά δεν κινδυνευει η ελλαδα απο τον Καρατζαφέρη.
Ο Χίτλερ πήρε τήν εξουσία και όχι 3%. Με 37%
Παλιά η ΕΠΕΝ που ηταν σαφώς πιό οργανωμένη απο τον Καρατζαφέρη είχε πάρει 7%.Μετά εξαφανίστηκε εάν θυμάσαι.
Το ΛΑΟΣ είναι ένα φαινόμενο πρός διερεύνηση,αλλά δέν έχει τίς δυνατότητες να επιβάλλει πράγματα.
Το κακό με αυτούς είναι ότι καπηλεύονται κάποια σημαντικά πράγματα και έτσι δίνουν την δυνατότητα σε κάποιους άλλους να περνάνε θέσεις υποταγής πολύ πιό χαλαρα´αντιτιθεμενοι,υποτίθεται στο ΛΑΟΣ.
Ομως κάποιοι συγκεκριμένοι εξέθρεψαν το φαινόμενο του ΛΑΟΣ,ελπίζοντας σε πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.Τελικά αυτοί έχασαν πανηγυρικά αλλά μάς έμεινε το χέρι-χέρι...
Θα περάσει και αυτό..

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Σίγουρα δεν είναι όλοι ναζιστές, αλλά σίγουρα το κάνανε όλοι γαργάρα -και όχι μόνο αυτοί που ψήφισαν ΛΑ.Ο.Σ.- το γεγονός ότι μέσα στο ΛΑ.Ο.Σ. υπάρχουν ΚΑΙ νεοναζί. Και ας μην περνάνε την γραμμή τους στο κόμμα, όπως εσύ θέλεις να πιστεύεις.

Δεν θελω να πιστευω τιποτα. Δεν ειναι το προβλημα μας βρε Φωτη ποιοι ειναι Ναζιστες και ποσοι μεσα στο ΛΑΟΣ. Ουτε αν περνανε τις γραμμες τους. Αν δεν αρεσουν οι γραμμες τους, εκει θα μεινουνε στο 4%.

Εγω απλα λεω, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ. Σεβασμος στη βουληση των ψηφοφορων, και στο δικαιωμα τους να επιλεγουν οπιαδηποτε γραμμη. Οχι ταμπελες. Κρυβουν αδυναμια αντιμετωπισης με επιχειρηματα.

Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Νομίζω ότι το 4% οφείλεται στον οπορτουνισμό του Καρατζαφέρη. Οι περισσότερες δημόσιες δηλώσεις του είναι σε φυσιολογικά πλαίσια και στα περί ναζισμού μάλλον ισχύει το "αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου". Και το όλο παιχνίδι παίζεται στο πόσο ο ψηφοφόρος θα ασχοληθεί να ψάξει. Και όταν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου πιστεύει ότι "όλοι ίδιοι είναι" (άρα μπορούμε να πάμε για ύπνο), ποιος θα ψάξει;

Κατά τα άλλα, συμφωνώ με το Σπύρο: Τα εγκλήματα αντιμετωπίζονται με ποινές και οι ιδέες με ιδέες.

Re: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Δεν είναι ανάγκη να πας στο 1917 γιά να βρεις την αντίστοιχη περίπτωση του ναζισμού από την άλλη πλευρά (που στο τέλος τέλος δεν είναι το ίδιο. Αυτό ήταν επανάσταση). Αρκεί να φτάσεις στο πατερούλη Στάλιν και τα εκατομμύρια σφαγές του μόνο κι μόνο επειδή δεν τους γούσταρε.
Από κει και πέρα.
Το ΛΑΟΣ εξυπηρέτησε το σκοπό γιά τον οποίο δημιουργήθηκε και από τώρα και με´τά θα εξαφανιστεί. Θυμηθείτε απλά Ανοιξη-ΔΗΑΝΑ-ΤΑύρους-Αβραμόπουλο και λοιπούς. Και όλα κατά σύμπτωση (?) γιά απόσπαση τμήματος της ΝΔ.
Προφανώς φίλε Φώτη τα συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με τον ίδιο τρόπο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό και η λυσσαλέα αντιπολίτευση σε ΝΔ και όχι σε ΠΑΣΟΚ.
Ισως από πίσω και αθέατα κάπου έχουν χτυπηθεί τα συμφέροντα. Οσοι είναι στον τεχνικό χώρο ξέρουν ότι υπάρχει νέος νόμος δημοπράτησης έργων που σου στοιχίζει περισσότερο και δε σου εξασφαλίζει και τίποτα. Ολοι μπορούμε να θυμηθούμε και να αναρωτηθούμε γιά μερικά πράγματα (μερικοί δεν τα έχουν συνειδητοποιήσει σίγουρα και γι' αυτό τα θυμίζω)
1. Στη περίοδο της Ολυμπιάδας υπήρχαν καμμιά 10ριά σημαντικά έργα (στάδια, Κέντρα τύπου κλπ). Δε σας κάνει εντύπωση που όλα ήταν μοιρασμένα? Καμμία εταιρεία δεν είχε 2 έργα!
2. Δε σας κάνει εντύπωση που στην κατασκευή της Αττικής οδού συμμετείχαν ΟΛΕΣ οι εταιρείες των εργολάβων?

Απλά θέλω να πω...Δε μπορεί. Εφόσον πιστεύετε ότι και η ΝΔ εξυπηρετεί τους εργολάβους, ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί αυτοί οι ίδιοι εργολάβοι έχουν τόσο λυσσαλέα αντίδραση εναντίον της. Γιά το καλό του ελληνικού λαού με σοσιαλιστική κυβέρνηση? Ας είμαστε σοβαροί.

Αυτό το ξαναρώτησα και κανείς δεν απάντησε. Απλά συνεχίσαμε τις θεωρίες του "όλοι ίδιοι είναι" πράγμα που δεν το δέχομαι και δεν αποδεικνύεται κιόλας, αλλά δυστυχώς είναι το εύκολο χάπι που μας δίνουν να καταπιούμε.

Δεν υποστηρίζω με αυτό ότι είχαμε μιά καλή κυβέρνηση. Αλλά σίγουρα καλύτερη από το παρελθόν. Και απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι σε 3,5 χρόνια δε λύνονται συσσωρευμένα προβλήματα 20ετους διακυβέρνησης και μάλιστα με ένα κράτος σαφώς καθοδηγούμενο από αντίπαλο στρατόπεδο.

Δε σας κάνει εντύπωση ότι σταμάτησαν οι διαδικασίες δημοπρατήσεων έργων 1-2 χρόνια πριν τη πτώση του Σημίτη?
Δε σας κάνει εντύπωση ότι σταμάτησαν οι ενέργειες προσλήψεων 1-2 χρονια πριν τη πτώση Σημίτη?
Ολοι ξέρουμε πόσο δυσκίνητο είναι το κράτος μας. Πόσο μάλλον όταν δε το έχεις και υπό τον έλεγχό σου.
Δε σας κάνει εντύπωση λοιπόν ότι εκεί είχε κινηθεί και η αντιπολίτευση και ο πρεκλογικός λόγος του ΠΑΣΟΚ (έλλειψη έργων-έλλειψη προσωπικού-προσλήψεων). Το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό ότι προετοιμάζει το έδαφος γιά την ήττα του ακόμα και σε επίπεδο εκλογικού νόμου. Μη ξεχνάτε το 89-91 με 48% και κυβέρνηση έγινε με 151 και με τον Κατσίκη.
Δε σας κάνει εντύπωση πόσες φωνές ακούστηκαν γιατί τα χρήματα γιά τους πυροπαθείς δε τα διαχειρίστηκαν οι τοπικοί άρχοντες αλλά απευθείας το κράτος (μέσω τραπεζών)?
Δε σας κάνει εντύπωση που στους πυρόπληκτους νομούς Λακωνίας-Μεσσηνίας (εξίσου με τον Ηλείας) όπου το σύστημα δούλεψε η ΝΔ είχε και αύξηση ποσοστού και διαφοράς? Και να θυμίσω. Στις Μεσσηνία-Λακωνία νομάρχες ΝΔ. Στην Ηλεία που έγινε χάος νομάρχης ΠΑΣΟΚ. Και δε το λέω γιά να πω ότι ήταν πιό ικανοί. Απλά το τονίζω.

Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Νομίζω ότι το 4% οφείλεται στον οπορτουνισμό του Καρατζαφέρη. Οι περισσότερες δημόσιες δηλώσεις του είναι σε φυσιολογικά πλαίσια και στα περί ναζισμού μάλλον ισχύει το "αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου". Και το όλο παιχνίδι παίζεται στο πόσο ο ψηφοφόρος θα ασχοληθεί να ψάξει. Και όταν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου πιστεύει ότι "όλοι ίδιοι είναι" (άρα μπορούμε να πάμε για ύπνο), ποιος θα ψάξει;

Κατά τα άλλα, συμφωνώ με το Σπύρο: Τα εγκλήματα αντιμετωπίζονται με ποινές και οι ιδέες με ιδέες.
:grinning-smiley-043

Ωχ ωχ ωχ...Αρχισε το χάϊδεμα του ΣΥΡΙΖΑ από τα κάνάλια.....

Eάν δεν υπήρχε ο μεγάλος πατριωτικός πόλεμος τών Σοβιετικών με 20000000 νεκρούς σήμερα ούτε εσύ ούτε εγώ θα μιλούσαμε ελευθερα εκτός εάν είμαστε ξανθοί και γαλανομάτες...
Για να μήν μπερδεύουμε τα πράγματα και να σεβόμαστε τις θυσίες εκατομυρίων ανθρώπων.
Δεν υποστηρίζω το σοσιαλιστικό στρατόπεδο αλλά ουδεμια σύγκρισις με τον ναζισμό.
Μάλιστα με όλο τον σεβασμό θά σου πρότεινα το βιβλίο τού Αντονυ Μπίβερ:Στάλινγκραντ.
Ο άνθρωπος μόνον σοβιετόφιλος δεν είναι αλλά σάν ιστορικός αντικειμενικός και όχι σάν Ρεπούση περιγράφει σαφέστατα χωρίς να αποκρύπτει τίποτα για το ποιοί ήταν οι τότε Γερμανοί και οι τότε Ρωσοι..

Re: Απάντηση: Re: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Eάν δεν υπήρχε ο μεγάλος πατριωτικός πόλεμος τών Σοβιετικών με 20000000 νεκρούς σήμερα ούτε εσύ ούτε εγώ θα μιλούσαμε ελευθερα εκτός εάν είμαστε ξανθοί και γαλανομάτες...
Για να μήν μπερδεύουμε τα πράγματα και να σεβόμαστε τις θυσίες εκατομυρίων ανθρώπων.
Δεν υποστηρίζω το σοσιαλιστικό στρατόπεδο αλλά ουδεμια σύγκρισις με τον ναζισμό.
Μάλιστα με όλο τον σεβασμό θά σου πρότεινα το βιβλίο τού Αντονυ Μπίβερ:Στάλινγκραντ.
Ο άνθρωπος μόνον σοβιετόφιλος δεν είναι αλλά σάν ιστορικός αντικειμενικός και όχι σάν Ρεπούση περιγράφει σαφέστατα χωρίς να αποκρύπτει τίποτα για το ποιοί ήταν οι τότε Γερμανοί και οι τότε Ρωσοι..

Δε μιλάω γιά τον πόλεμο.
Μιλάω γιά την εξόντωση υπαρκτών ή όχι εχθρών του "πατερούλη"
Μη τα συγχέουμε

Καλά και μετά τον Στάλιν στο όνομα του κουμουνισμού, έγιναν θηριωδίες ειδικά στην Ινδοκίνα (μην θυμηθούμε τους ερυθρούς Χμερ και τον Πολ Ποτ -όχι αυτόν από το britain's got talent). Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τον κουμουνισμό σαν θεωρία. Ούτε ένας εγκληματίας θα χαρακτηρίσει την κουμουνιστική θεωρία με τις πράξεις του. Και στην τελική πρέπει να δούμε και τι οδήγησε τους κουμουνιστές σε αυτό το μένος εναντίον των αντιπάλων τους. Μήπως και εκείνοι ήταν το ίδιο στυγνοί; Ο Ναζισμός όμως στην πραξη δεν διέφερε σε τίποτα από όσα "ευαγγελίζοταν" σαν θεωρία.

Γεωργιάδης, Πλεύρης (υιός), Βορίδης, Βελόπουλος με το ΛΑΟΣ στη Βουλή. Όλοι οι θεωρητικοί της ελληνικής ακροδεξιάς. Τολμώ να προβλέψω ότι το Κοινοβούλιο θα πάρει φωτιά (μεταφορικά) πολλές φορές. Βλέπω συγκρούσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές και σε πολλά θέματα. Επίσης δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Καρατζαφέρης μπορεί να τους ελέγξει όλους αυτούς και να τους βάλει σε μια γραμμή. Άλλωστε έχουν και προσωπικές αντιθέσεις από παλιά και έχουν συγκρουστεί και με ομάδες δράσης και με πολλούς τραυματίες (ο Βελόπουλος ήταν εκτός).

Οι ναζί σκότωσαν και στήριξαν τις πρακτικές τους σε μια ιδεολογία που ήθελε κάποιες φυλές ανθρώπων να είναι ανώτερες από άλλες και κάποιες φυλές ανθρώπων να μην καν είναι ανθρώπινες. Αυτό κανένας κουμουνισμός δεν το έκανε πουθενά και ποτέ στην ιστορία.

Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις ιστορία...
Α! και μην ξεχάσεις να βγάλεις τα κόκκινα γυαλιά όταν θα διαβάζεις... ;)

Θα μπορουσες να πεις το ιδιο χωρις να προσβαλλεις το συνομιλητη.
Δωσε μας επιχειρηματα και να λειπουν οι ειρωνιες.
Απλα δινεις δικαιωμα να επιμεινουν τα παιδια της διαχειρησης να σταματησουν τα πολιτικα.

Σκεψου το λιγο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Θα μπορουσες να πεις το ιδιο χωρις να προσβαλλεις το συνομιλητη.
Δωσε μας επιχειρηματα και να λειπουν οι ειρωνιες.
Απλα δινεις δικαιωμα να επιμεινουν τα παιδια της διαχειρησης να σταματησουν τα πολιτικα.

Σκεψου το λιγο.

Τι επιχειρήματα;Οποιος κάνει τέτοια εγκλήματα είναι καταδικαστέος. Είτε είναι ο Χίτλερ είτε οποιοσδήποτε άλλος. Εδώ ο φίλος σε προηγούμενο post του δίνει περίπου συγχωροχάρτι στους τούρκους για τα εγκλήματα και τις γενοκτονίες κατά των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, του Πόντου και των Αρμενίων γιατί αυτά δεν έγιναν εν ονόματι της Αρείας Φυλής όπως του Χίτλερ. Λες και αλλάζει κάτι στο τελικό αποτέλεμα.
Και φυσικά αγνοεί παντελώς τις σφαγές που έκαναν ο Στάλιν ή ο Μάο ή οι Ερυθροί Χμερ, γιατί αυτές έγιναν για το "βάθεμα"και το "πλάτεμα" της επανάστασης και της "λαϊκής κυριαρχίας" (εδώ γελάνε) οπότε είναι δικαιολογημένες!

Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει όλα τα ποστ μου επί του συγκεκριμένου ζητήματος -τη σύγκριση δηλαδή ναζισμού κουμουνισμού. Δεν υποστήριξα ότι στο όνομα του κουμουνισμού δεν έγιναν εγκλήματα. Το αντίθετο μάλιστα! Δεν είδα κανέναν άλλο εκτός από εμένα να αναφέρει τα εγκλήματα του Πολ Ποτ στην Καμπότζη που είναι και από τα πιο προσφατα. Αυτό δεν θα σου το έλεγε κάποιος που φοράει κόκκινα γυαλιά. Είναι όμως γεγονός, ότι ουδέποτε ο κουμουνισμός στηρίχθηκε σε θεωρία που ήθελε μια ανθρώπινη φυλή να είναι ανώτερη από κάποια άλλη, και μερικές συγκεκριμένες ανθρώπινες φυλές να μην θεωρούνται κάν άνθρωποι. Το ότι τα πογκρόμ κατά των εβραίων ξεκίνησαν στη Ρωσία είναι γνωστό, όπως όμως είναι γνωστό ότι και ο Μαρξ ήταν εβραίος. Οι εβραίοι στη Ρωσία κυνηγήθηκαν λόγω κοινωνικής τάξης και όχι λόγω φυλής ή θρησκείας. Αντίθετα, στη Ναζιστική Γερμανία, οι Ναζί κινήθηκαν πάνω σε θεωρίες φυλετικών ανισοτήτων όταν διέπρατταν τα εγκλήματα που όλοι ξέρουμε. Αυτή τη διαφορά επισημαίνω στη φράση που μου κοκκινίζεις. Αν αυτό με κάνει δογματικό so be it.

έχω την εντύπωση ότι τα θεωρητικά περί "αρείας φυλής" αναπτύχθηκαν στην πορεία. Σίγουρα από την αρχή ενισχύθηκε η τυφλή αγάπη προς το έθνος, την πατρίδα. Η γνωστή "θεωρητική θεμελίωση" προφανώς ήρθε αργότερα. Πόσα καθεστώτα όμως έχουν στηριχθεί στην υπερενίσχυση του "πατριωτισμού" και της ιδέας της μητέρας-πατρίδας? Σίγουρα από ένα σημείο και μετά υπάρχει μία ποιοτική διαφοροποίηση του ναζισμού, αλλά δεν τη θεωρώ ικανή ώστε να διαχωρίσουμε την περίπτωση των ναζί από τη μία και των λοιπών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας από την άλλη. Νομίζω περισσότερο μας κάνει εντύπωση τα μέσα που μετήλθαν, ιδίως στην "αυτοματοποίηση" της εξολόθρευσης χιλιάδων. Γιατί αλλιώς αδίστακτους έχει βγάλει πολλούς η ιστορία, και δυστυχώς συνεχίζει μέχρι τις ημέρες μας να βγάζει. Δεν βλέπω για παράδειγμα και τόσο χαώδη την απόσταση μεταξύ του δεσμοφύλακα του Γκουαντάναμο και του δεσμοφύλακα του Μπέλσεν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Τι επιχειρήματα;Οποιος κάνει τέτοια εγκλήματα είναι καταδικαστέος. Είτε είναι ο Χίτλερ είτε οποιοσδήποτε άλλος. Εδώ ο φίλος σε προηγούμενο post του δίνει περίπου συγχωροχάρτι στους τούρκους για τα εγκλήματα και τις γενοκτονίες κατά των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, του Πόντου και των Αρμενίων γιατί αυτά δεν έγιναν εν ονόματι της Αρείας Φυλής όπως του Χίτλερ. Λες και αλλάζει κάτι στο τελικό αποτέλεμα.

Δηλαδή είμαστε καταδικαστέοι και εμείς για τις σφαγές της Τρίπολης και την εθνοκάθαρση που ακολούθησε σε Πελλοπόνηση και Κρήτη. Και δεν ήταν αποτέλεσμα καμιάς επαναστασης, καμίας καταπίεσης και καμίας θηριωδίας που οι τούρκοι ειχαν διαπράξει στο παρελθόν. Ποιος εξισώνει τώρα σφαγές;

Και φυσικά αγνοεί παντελώς τις σφαγές που έκαναν ο Στάλιν ή ο Μάο ή οι Ερυθροί Χμερ, γιατί αυτές έγιναν για το "βάθεμα"και το "πλάτεμα" της επανάστασης και της "λαϊκής κυριαρχίας" (εδώ γελάνε) οπότε είναι δικαιολογημένες!

Εδώ κάνεις λάθος. Ο μόνος που ανέφερε τον Πολ Ποτ εδώ μέσα ήμουν εγώ. Και για τον Στάλιν γραφτηκαν πολλά. Αλλά και εκεί μήπως πρέπει να δούμε τί προηγήθηκε; Τι καταπίεση υπήρχε πριν. Πόσο είχαν κυνηγηθεί και πόσο είχαν κατασφαχτεί από τις συνεργαζόμενες με τις ΗΠΑ κυβερνήσεις ή από τους αποικιοκράτες παλιότερα, οι αριστεροί στην Χερσόνησο της Ινδοκίνας; Μήπως να αρχίζουμε να ψάχνουμε λίγο και πόσες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις έκανε και η άλλη πλευρά; Μήπως δεν είναι έτσι απλά η θεωρία που τους οδήγησε στα αίσχη που τους οδήγησε όταν επικράτησαν αλλά είχαν και κάποιο μίσος επιπλέον; Στη Ρωσία ας πούμε πέρναγαν ζωή χαρισάμενη με τον Τσάρο;

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν υποστηρίζω την κουμουνιστική θεωρία. Δεν μπορώ όμως σε καμία περίπτωση να την βάλω στο ίδιο καζάνι με τη ναζιστική. Γιατί από εκεί ξεκινά αυτός ο κύκλος συζήτησης με αφορμή την θλίψη που μου προκάλεσε το γεγονός ότι το ΛΑ.Ο.Σ. μπαίνει στη βουλή και με δεδομένο ότι μέσα σε αυτό το κόμμα υπάρχουν και Νεοναζί. Εκεί είναι που ξαφνικά βρίσκομαι να υπαρεσπίζομαι τον κουμουνισμό, πράγμα που δεν μου αρεσει καθόλου, πίστεψέ με. Αλλά και πατριωτικά να το δεις, δεν μπορώ να εξισώσω δύο παρατάξεις που όταν κατακτηθήκαμε, η μία έχει μέλη που (πρόγονοί τους) πήγαν με τον κατακτητή και η άλλη έχει μέλη που (πρόγονοί τους) βγήκαν στο βουνό και αντιστάθηκαν.

έχω την εντύπωση ότι τα θεωρητικά περί "αρείας φυλής" αναπτύχθηκαν στην πορεία. Σίγουρα από την αρχή ενισχύθηκε η τυφλή αγάπη προς το έθνος, την πατρίδα. Η γνωστή "θεωρητική θεμελίωση" προφανώς ήρθε αργότερα.

Νομίζω πως η θεωρία περί ανώτερης αρείας φυλής έχει ήδη διαμορφωθεί το 1936. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο προπαγανδιστικό υλικό της εποχής με αφορμή και τους Ολυμπιακούς αγώνες του Βερολίνου. Το 1933 το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Χίτλερ δεν αποτελούταν μόνο από Ναζί. Το ξεκαθάρισμα έγινε λίγο μετά τις σφαγές και τη διάλυση του γερμανικού συνδικαλιστικού κινήματος και των κουμουνιστών. Αμέσως μετά οι Ναζί ξεκαθαρίζουν και το ίδιο το κόμμα τους από την μετριπαθή πλειοψηφία του, χρησιμοποιώντας και πάλι βία. Το 1936 όμως η ναζιστική θεωρία ήδη έχει διαμορφωθεί ξεκάθαρα.

Νομίζω πως η θεωρία περί ανώτερης αρείας φυλής έχει ήδη διαμορφωθεί το 1936. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο προπαγανδιστικό υλικό της εποχής με αφορμή και τους Ολυμπιακούς αγώνες του Βερολίνου. Το 1933 το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Χίτλερ δεν αποτελούταν μόνο από Ναζί. Το ξεκαθάρισμα έγινε λίγο μετά τις σφαγές και τη διάλυση του γερμανικού συνδικαλιστικού κινήματος και των κουμουνιστών. Αμέσως μετά οι Ναζί ξεκαθαρίζουν και το ίδιο το κόμμα τους από την μετριπαθή πλειοψηφία του, χρησιμοποιώντας και πάλι βία. Το 1936 όμως η ναζιστική θεωρία ήδη έχει διαμορφωθεί ξεκάθαρα.

Το 1936 το Ναζιστικό κόμμα ήταν ήδη ταυτόσημο με το γερμανικό κράτος.
Όμως δύσκολα θα βρει κανείς εάν ψάξει παλιότερα, πχ την περίοδο του λεγόμενου "κινήματος της μπυραρίας", ιδιαίτερη ποιοτική διαφοροποίηση στην ξενοφοβία και τον εθνικισμό ενός ναζί από την αντίστοιχη ενός Γάλλου για παράδειγμα εθνικιστή. Εννοείται πως όταν έγιναν οι ναζί κράτος, τέτοιες ιδεολογίες καλλιεργήθηκαν κατά κόρον.

Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει όλα τα ποστ μου επί του συγκεκριμένου ζητήματος -τη σύγκριση δηλαδή ναζισμού κουμουνισμού. Δεν υποστήριξα ότι στο όνομα του κουμουνισμού δεν έγιναν εγκλήματα. Το αντίθετο μάλιστα! Δεν είδα κανέναν άλλο εκτός από εμένα να αναφέρει τα εγκλήματα του Πολ Ποτ στην Καμπότζη που είναι και από τα πιο προσφατα. Αυτό δεν θα σου το έλεγε κάποιος που φοράει κόκκινα γυαλιά. Είναι όμως γεγονός, ότι ουδέποτε ο κουμουνισμός στηρίχθηκε σε θεωρία που ήθελε μια ανθρώπινη φυλή να είναι ανώτερη από κάποια άλλη, και μερικές συγκεκριμένες ανθρώπινες φυλές να μην θεωρούνται κάν άνθρωποι. Το ότι τα πογκρόμ κατά των εβραίων ξεκίνησαν στη Ρωσία είναι γνωστό, όπως όμως είναι γνωστό ότι και ο Μαρξ ήταν εβραίος. Οι εβραίοι στη Ρωσία κυνηγήθηκαν λόγω κοινωνικής τάξης και όχι λόγω φυλής ή θρησκείας. Αντίθετα, στη Ναζιστική Γερμανία, οι Ναζί κινήθηκαν πάνω σε θεωρίες φυλετικών ανισοτήτων όταν διέπρατταν τα εγκλήματα που όλοι ξέρουμε. Αυτή τη διαφορά επισημαίνω στη φράση που μου κοκκινίζεις. Αν αυτό με κάνει δογματικό so be it.

και μένα....

Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

[...]Νομικά δεν ξέρω τι ισχύει εάν εκθειάζω παράνομες πράξεις.Νομίζω τίποτα.
Δηλαδή εάν πώ ,για παραδειγμα οτι συμφωνώ με τήν 17 Ν,δεν τιμωρούμαι.
Νομίζω όμως.
[...]
Προς ενημέρωση ο Σπύρος κάνει λάθος.Ο εγκωμιασμός τρομοκρατικών ενεργειών είναι αδίκημα σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα. Έχουν δε γίνει διώξεις στο παρελθόν σε πρόσωπα με αυτές τις κατηγορίες ακόμα όμως και "κατ' αγνώστων" για συνθήματα που έχουν γραφτεί σε τοίχους και έχουν ακουστεί σε πορείες.
Σίγουρα ο Send μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένος.