Ο ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή - υποκατηγορία του "Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας"

Re: Ο ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή

Δεν είναι απολύτως ακριβές αυτό... τουλάχιστον όχι δίχως περαιτέρω διακρίσεις.

Καταρχήν ισχύει η απαράβατη συνταγματική αρχή του άρθρου 7, σύμφωνα με το οποίο ως έγκλημα μπορεί να θεωρηθεί μόνο πράξη. Εκ του οποίου συνάγεται ότι κάποιος δεν μπορεί να διωχθεί μόνο για τις ιδέες του.

Η αρχή αυτή κάμπτεται βέβαια όταν υπεισέρχεται ο παράγων "δημόσια τάξη", όρος μάλλον ρευστός και συχνά ερμηνευόμενος κατά το δοκούν.
Υπάρχει για την περίπτωση που συζητάτε το άρθρο 185 του Ποινικού Κώδικα (εγκωμιασμός εγκλήματος), το οποίο ορίζει ότι "Οποιος εγκωμιάζει δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο έγκλημα που διαπράχθηκε και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών".

Η αλήθεια είναι ότι έχουν υπάρξει και διώξεις και για τηλεοπτικές ακόμη συζητήσεις, όπου "εγκωμιάστηκαν" πχ κάποια από τα γνωστά επεισόδια κάποιας επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά έχει κριθεί ότι δεν αποτελεί εγκωμιασμό η εκφορά απόψεων στα πλαίσια διεξαγωγής κάποιας συζήτησης. Τώρα για το σύνθημα στον τοίχο, δεν το χωράει το μυαλό μου πώς μπορεί να βλάψει τη δημόσια τάξη. Αυτό περίμενε να διαβάσει ο περαστικός για να διαμορφώσει άποψη.

Απάντηση: Ο ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή

http://www.laos.gr/laos.pdf
Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ.
Διαβάζοντάς το μου έρχονται στο μυαλό λίγα κοινά με το πρόγραμμα των ναζί, αλλά αρκετά κοινά με τις ιδέες των ιταλών φασιστών όπως εκφράστικαν από τον Μουσολίνι. Χρόνο αυτή τη στιγμή δεν έχω για να το αναπτύξω εκτενώς, αλλά νομίζω πως δεν είναι δύσκολο κανείς να το δει...

Ο Καρατζαφερης εμενα δεν μου φαινεται ουτε για ναζιστης ουτε για φασιστας.Ισως οπορτουνιστης.Ο Γεωργιαδης πουλαει βιβλια,οποιος ειναι υπερ του βιβλιου για μενα ειναι μια χαρα.Εχει κανει ενα ιδρυμα που διδασκουν αρχαια ιστορια και γλωσσα,εχω δει εκπομπες του και ειναι εξαιρετικες.
Σε αρκετα διαφωνω με το ΛΑΟΣ αλλα συμφωνω με την κριτικη που κανει στην εξωτερικη πολιτικη και την πολεμικη στην εσωτερικη προσπαθεια αφελληνισμου που γινεται απο καποια κεντρα με χτυπητο παραδειγμα το βιβλιο ιστοριας του δημοτικου.Εβγαλε βουλευτες οπως η κωφαλαλη κ.Αραπογλου και ο σεξολογος κ.Αποστολατος.Δεν μου φαινονται για φασιστες αυτοι οι ανθρωποι.Απο κει κει περα θα κριθει απο την πορεια του στη Βουλη.

Να το πάρουμε ανάποδα?

Όσοι λέτε ότι δεν έχει σχέση με φασισμό, ναζισμό κλπ και νεώτερα παράγωγά τους ο ΛΑ.Ο.Σ. (προφανώς όχι προγραμματικώς, εάν περικλείει τέτοιους στις τάξεις του εννοώ), μπορείτε να μου πείτε ποιον για παράδειγμα θεωρείτε φασίστα? Ή δεν υπάρχουν σήμερα φασίστες, ήταν ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι και τέλος?

Δεν με ενδιαφερει αν ειναι φασιστας ο ενας η οτιδηποτε αλλο εχουν η τους προσαπτουν ως ταμπελα. Βαρεθηκα τις ταμπελες.Με ενδιαφερει η διαγωγη τους στη Βουλη και στην ιδια τη ζωη.

Αν διαγουν καλως και ορθως και εντος πλαισιων του δημοκρατικου μας πολιτευματος, ολα καλα και δεν παω παρακατω, παρα ασχολουμαι με τα δικα μου τα πιστευω. Αν εκτρεπονται των πλαισιων και δημιουργουν σοβαρα προβληματα στο πολιτευμα, εκει με βρισκουν μπροστα τους.

Και καλα, λεμε οτι λεμε για το ΛΑΟΣ. Ας μην ξεχναμε, το 3,8 % του λαου που τους ψηφισε. Τους βαζουμε ταμπελακι μπροστα στο λαιμο ως φασιστες? Ηλιθιους? Τι αλλο να τους κρεμασουμε? κουδουνια?

Βασικα ειμαι πρακτικος και οχι θεωρητικος. Τι σημαινει οτι ονομαζω τον Α η τον Β ως φασιστα? Πρακτικα. Σημερα. Το 2007. Με τους υπαρχοντες θεσμους.

Εγω λεω συμπερασματικα... ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ οτι και αν ψηφισε. Ας κοιταξουμε την δικη μας την καμπουρα αν ειναι καλη, φουντωτη, πρασινη, κοκκινη, φουξια, αν ειναι υγιής και αν τα καταφερνει καλυτερα απο την καμπουρα των αλλων. Που ξερετε, μπορει η καμπουρα μας να επιδεχεται βελτιωσεις, τις ιδιες που καποια αλλη καμπουρα την εφεραν στο 3,8% , στο 5,6,7,8,9 %...

Υ.Γ. Το παραδειγμα της καμπυρας ειναι επηρεασμενο γιατι ο οδοντιατρος μου εφυγε για Aιγυπτο για 15 μερες. Και τον ζηλευω αφανταστα..... που να ανεβει σε καμηλα και να μην κατεβει...

Last edited:

Και την Καλομοίρα την ψήφισε πόσος κόσμος, άρα έγινε Μαρία Κάλλας?

Και αυτή την ψήφο των συμπολιτών μου μήπως πρέπει να σεβαστώ?

Δηλαδή όποιος ψηφίζεται από οποιοδήποτε ποσοστό των συμπατριωτών μου αυτομάτως τίθεται εκτός πάσας κριτικής μας? Καλό νέο κι αυτό.

Μα φυσικα υπαρχουν και σημερα φασιστες,αφου υπαρχουν και κουμμουνιστες ,γιατι θα επρεπε να εκλειψουν οι μεν και να υπαρχουν οι δε.Τωρα αν στο ΛΑΟΣ υπαρχουν φασιστικα στοιχεια αυτο ειναι προβλημα τους και επιλογη οσων τους ψηφιζουν,εκτος αν τους αρνηθουμε το δικαιωμα να επιλεγουν,αυτο το ειδος της ιδεολογιας και επιτρεπουμε μονον τις <πολιτικα ορθες> ιδεολογιες Πριν απο μερικους μηνες γνωρισα μια εξαιρετη κυρια η οποια εξεφρασε την αποψη οτι οι γυφτοι δεν πρεπει να ψηφιζουν,γιατι η ψηφος δεν εχει αξια μιας και προκειται για κατωτερης φυλης ατομα,αυτη δεη κυρια ειναι εξαιρετο μελος της κοινωνιας πολεως της Θεσσαλιας.Οταν το ακουσα,και το ελεγε σοβαρα,κοντεψα να πνιγω

Last edited:

Να το πάρουμε ανάποδα?

Όσοι λέτε ότι δεν έχει σχέση με φασισμό, ναζισμό κλπ και νεώτερα παράγωγά τους ο ΛΑ.Ο.Σ. (προφανώς όχι προγραμματικώς, εάν περικλείει τέτοιους στις τάξεις του εννοώ), μπορείτε να μου πείτε ποιον για παράδειγμα θεωρείτε φασίστα? Ή δεν υπάρχουν σήμερα φασίστες, ήταν ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι και τέλος?

Με την ίδια λογική, αν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έτσι όπως τις γνωρίσαμε τα τελευταία 25 χρόνια (ρουσφέτι, διαπλοκή, χρηματιστήριο, πακιστανοί, ομόλογα, κουμπάροι, οικογενειοκρατία etc) εκφράζουν την δημοκρατία, τότε σε τι διαφέρουν τα ολιγαρχικά καθεστώτα και πώς ταξινομούνται οι κυβερνήσεις της Σουηδίας, Φινλανδίας, Ελβετίας, Ολλανδίας ?

Με την ίδια λογική, αν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έτσι όπως τις γνωρίσαμε τα τελευταία 25 χρόνια (ρουσφέτι, διαπλοκή, χρηματιστήριο, πακιστανοί, ομόλογα, κουμπάροι, οικογενειοκρατία etc) εκφράζουν την δημοκρατία, τότε σε τι διαφέρουν τα ολιγαρχικά καθεστώτα και πώς ταξινομούνται οι κυβερνήσεις της Σουηδίας, Φινλανδίας, Ελβετίας, Ολλανδίας ?

Την Ολλανδία άστην απέξω. Οι βουλευτές είναι και επιχειρηματίες. Δηλ. επιτρέπεται να νοοθετείς υπέρ της επιχείρησής σου.

την ταμπελα του ακροδεξιου την κολλησανε στον Καρατζαφερη καποιοι που τους βολευει,με το προσχημα της μεταναστευτικη πολιτικης που ζηταει ,βασικα τον εχω ακουσει που λεει να μιμηθουμε καποιες χωρες της Ευρωπης για να μην υπαρχει αυτο το μπαχαλο.Αυτο το θεωρω λογικο αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν εμπεριεχει και μια δοση ξενοφοβιας.Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι η Ελλαδα δεν κινδυνευει απο τους ξενους αλλα απο καποιους που υποτιθεται οτι ειναι ελληνες.Οσον αφορα τους μεταναστες ,πολλοι απ'αυτους ειναι καλυτεροι απο τη μουρη μας,αλλα πιστευω οτι οντως η χωρα χωραει ως ενα αριθμο ατομων και τερμα.

Απάντηση: Re: Ο ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή

Και την Καλομοίρα την ψήφισε πόσος κόσμος, άρα έγινε Μαρία Κάλλας?

Και αυτή την ψήφο των συμπολιτών μου μήπως πρέπει να σεβαστώ?

Δηλαδή όποιος ψηφίζεται από οποιοδήποτε ποσοστό των συμπατριωτών μου αυτομάτως τίθεται εκτός πάσας κριτικής μας? Καλό νέο κι αυτό.

Κανενα νεο, και εχω την αισθηση οτι ερμηνευουμε κατα το δοκουν τα γραπτα.

Κανεις υπερανω κριτικης λοιπον. Αλλα να γινεται για ΟΛΟ το φασμα των ιδεολογιων. Και να το βλεπουμε και και να το διαβαζουμε. Εγω βλεπω κριτικη λιγο φλου, για το ΛΑΟΣ, καμια κριτικη για οτιδηποτε αναφερεται στο Συριζα, στο ΚΚΕ σε ολους τους αντιστοιχους πωλητες ιδεολογιας και θεωριας. Λες και μιλαμε για κατι οσιο και ιερο.

Το παραδειγμα της Καλομοιρας ειναι ατυχες. Και αυτο διοτι οι εκλογες ειναι το υπερτατο και καθολικως αποδεκτο εργαλειο της Δημοκρατιας, τα αποτελεσματα της χρησης του πρεπει να σεβομαστε ολοι.

Το τηλεπαιχνιδι ΔΕΝ ειναι το ιδιο, ουτε στη μαζικοτητα , ουτε στη νομιμοποιηση.

Παιχνιδια της λογικης δεν νομιμοποιουν τον παραπανω συλλογισμο

Αλλο κριτικη , αλλο σεβασμος και αποδοχη του δικαιωματος του οιουδηποτε θελει να διεκδικησει νομιμα τη ψηφο του λαου.Και αλλο ο σεβασμος της ψηφου του λαου ανευ κριτικης (παρακαλω).

Σεβασμός της ψήφου του λαού σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδεχθώ τον Α.Γ. ως βουλευτή (προσοχή γιατί στέλνει και εξώδικα). Και ΜΟΝΟ αυτό.

Κατά τα άλλα ασφαλώς και μπορώ να κρίνω όσους ψήφισαν. Ή κατά τη στιγμή άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος έρχεται η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος?

Last edited:

Να το πάρουμε ανάποδα?

Αλλο ένα πρόσωπο να ορίζεται ως φασίστας,και άλλο ένα κόμμα ως φασιστικό.
Ο Καρατζ.αποτελεί κλασσική περίπτωση καιροσκόπου λαϊκιστή,όπου στο κόμμα του έχει καί φασίστες.Αλλά έχει και φοβισμένους μικροαστούς ,και γι´αυτό ζητάει μεγαλυτερη αστυνόμευση και καταστολή.Αυτό όμως ζητείται και από ψηφοφόρους και άλλων κομμάτων,νομίζω................
Το κόμμα του δεν έχει την δομή και τήν οργάνωση ενός φασιστικού κόμματος,ούτε την λαϊκή απήχηση.
Οπως και νάχει θά αποκαλυφθούν οι προθέσεις του στην Βουλή.
Προσωπικά -τοχω γράψει επανειλημένα-θεωρώ αυτό το κόμμα συνοδοιπόρο τής εξουσίας και τών ισχυρών ,αλλά και προβοκατόρικο με τήν έννοια ότι θεωρεί ως αποκλειστικότητά του τήν πατρίδα και όλα τα συναφή.
Ετσι δικαιώνει τήν ύπαρξη τών Ρεπούσηδων των Ανδριανοπουλαίων και τών Μπίστηδων.
Αλλά θεωρώ εντελώς υποκριτικό ο Καρατζ,να ενοχλείται απο τον συνωστισμό τής Σμύρνης...
Δεν τον ενημέρωσε κανείς ότι οι πολιτικοί του πρόγονοι έκαναν ότι μπορούσαν για να διαλύσουν την Μικρασιατική Εκστρατεία ως Γερμανόφιλοι??
H ότι αυτός που πρώτος ύμνησε τον Κεμάλ ήταν ο Μεταξάς??
Επι τη ευκαιρία ας ενημερώσει κάποιος απο τούς Θεσσαλονικείς και τον Τρεμόπουλο για το τελευταίο...

Σεβασμός της ψήφου του λαού σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδεχθώ τον Α.Γ. ως βουλευτή (προσοχή γιατί στέλνει και εξώδικα). Και ΜΟΝΟ αυτό.

Κατά τα άλλα ασφαλώς και μπορώ να κρίνω όσους ψήφισαν. Ή κατά τη στιγμή άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος έρχεται η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος?

εδώ έγινε βουλευτής - και όχι μόνον - η Σελήνη αγαπάει χόχο , ο Α.Γ. σε πείραξε ; :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Ο ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή

Αλλο ένα πρόσωπο να ορίζεται ως φασίστας,και άλλο ένα κόμμα ως φασιστικό.
Ο Καρατζ.αποτελεί κλασσική περίπτωση καιροσκόπου λαϊκιστή,όπου στο κόμμα του έχει καί φασίστες.

διευκρίνησα νομίζω, ότι η ερώτηση ήταν για το εάν στις τάξεις του περιλαμβάνει το κόμμα και "φασίστες" (τα εισαγωγικά ώστε να συμπεριλαμβάνονται και τα υπο-είδη και παράγωγα). Αν ήταν έτσι τα φασιστικά κόμματα, τότε ο Χίτλερ το πολύ να έβγαινε δημοτικός σύμβουλος στο Μόναχο.

Re: Απάντηση: Re: Ο ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή

εδώ έγινε βουλευτής - και όχι μόνον - η Σελήνη αγαπάει χόχο , ο Α.Γ. σε πείραξε ; :flipout:

τώρα εάν πιάσουμε τους εκλεγέντες βουλευτές που δεν έχω σε καμία μα καμία υπόληψη, θα ξημερώσουμε. Ελπίζω τουλάχιστον εδώ και όχι στο αυτόφωρο :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή

διευκρίνησα νομίζω, ότι η ερώτηση ήταν για το εάν στις τάξεις του περιλαμβάνει το κόμμα και "φασίστες" (τα εισαγωγικά ώστε να συμπεριλαμβάνονται και τα υπο-είδη και παράγωγα). Αν ήταν έτσι τα φασιστικά κόμματα, τότε ο Χίτλερ το πολύ να έβγαινε δημοτικός σύμβουλος στο Μόναχο.

Προσωπικά απαντώ καταφατικά.
3 βουλευτές τουλάχιστον έχουν γνωστότατο και σαφές φασιστικό ιστορικό

Re: Ο ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή - υποκατηγορία του "Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας"

Ποιος είναι ο Α.Γ.;

Στείλτε κανένα πμ να μάθω κι εγώ...