Ο μικρός στο ταψί

23 December 2007
1,710
Χθες τον ξεκίνησα και σήμερα δουλεύει.
Πρόκειται για ένα μικρούλι EL95 PP με μια ECC83 για προενισχυση και αναστροφή φάσης.. Καλά ακούγεται και έχει και τσαμπουκά.
Ο μετασχηματιστής είναι απλά για πέταμα.
Αν έχει κανένας φίλος έναν δανεικό στα 10ΚΩ PP είναι ευπρόσδεκτος για τις δόκιμες.

Attachments

• P5150047.jpg
    P5150047.jpg
    165.6 KB · Views: 109
  • P5150045.jpg
    P5150045.jpg
    112.9 KB · Views: 79
Μπράβο Στέλιο, οι εξόδου είναι πολωμένες με ανεξάρτητα LM317 ? καλά βλέπω ?
Και πάλι συγχαρητήρια για το γρήγορα αποτελέσματα...
:ernaehrung004:

Το σχέδιο του ενισχυτή είναι αυτό που βλέπετε.http://images.google.gr/imgres?imgu...bnw=150&prev=/images?q=EL95+&gbv=2&hl=el&sa=G
Στο στάδιο εξόδου έχω κάνει πόλωση με δυο LM317 κατόπιν συνεννόησης με το μέλος aroS3 που τον ευχαριστώ για την βοήθεια.
Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής και αν κάποιος φίλος γνωρίζει την θεραπεία θα ήθελα την βοήθεια του.
Στις εξόδους του αναστροφέα φάσης υπάρχει διάφορα της τιμής της τάσης περίπου 8% ,δηλαδή στο ένα σκέλος έχω ας πούμε 6V PP και στο άλλο 5,5 V PP.
Προσπάθησα να τα εξισώσω με διαφόρους τρόπους αλλά δεν πέτυχα σπουδαία αποτελέσματα..
1 Μεγάλωσα την τιμή της αντίστασης ανόδου από 100ΚΩ σε 105ΚΩ κανένα αποτέλεσμα.
2 Την μίκρυνα από 100ΚΩ σε 97,5ΚΩ κανένα αποτέλεσμα
3 Έβαλα πυκνωτή 100μF παράλληλα με την 2,7ΚΩ στην κάθοδο Κανένα αποτέλεσμα.
4 Μεταξύ των αντιστάσεων φορτίου στην έξοδο 2Χ470ΚΩ παρέμβαλα ποτενσιόμετρο 100ΚΩ με την μεσαία λήψη στην γη για να αλλάξω το φορτίο του κάθε σκέλους και κανένα αποτέλεσμα.
Υπάρχει κάποιος φίλος να ξέρει την αιτία της διαφοράς και την λύση του προβλήματος;

Θα αλλάξω εντελώς την συνδεσμολογία σε όλο το κύκλωμα μιας και έτσι πως είναι έχει πολλούς Πυκνωτές που δεν μου αρέσουν, αλλά καλό είναι να ξέρω την αιτία του προβλήματος.

Ευχαριστώ.

Attachments

• schaltbild.jpg
    schaltbild.jpg
    98.8 KB · Views: 51