Ο ορισμός της παραπληροφόρησης ή παντελής άγνοια?

Αν έχεις μόνο τα τρία βασικά χρώματα στο πινέλο σου, μπορείς να δημιουργήσεις έναν πίνακα με πλήθος χρωμάτων?Ναι μπορείς, με τις κατάλληλες αναλογίες των τριών βασικών χρωμάτων. Σε μια pure laser οπτική μηχανή, μπορεί να παράγονται μονάχα τα τρία βασικά χρώματα (διότι έχουμε τρεις μονοχρωματικές πηγές) άλλα στην συνέχεια μπορούμε να βλέπουμε όλο το φάσμα απλά αναμιγνύοντας τα (αυτό γίνεται pixel pixel στα πάνελ και προετοιμάζονται στο υπόλοιπο οπτικό).

Σύμφωνα με αυτή την λογική αν αναμίξουμε τις δέσμες από 3 laser που το ένα μας δίνει red στα 650nm, το δεύτερο green στα 535nm και το τρίτο blue στα 410nm, τότε θα μας δώσει καθαρό λευκό με όλα τα μήκη κύματος από τα 400nm έως τα 680nm.

Εννοείς αυτό ή εγώ δεν κατάλαβα τον συλλογισμό σου;

Κοίταξε, το λευκό περιέχει όλα τα ορατά μήκη κύματος από 400 εως 700-800nm, οπότε δεν χρειάζεσαι πολύ σκέψη ή την δική μου απάντηση για να καταλάβεις μόνος σου ότι κάτι τέτοιο δεν πετυχαίνεται με τα τρία τυχαία μήκη που ανέφερες.
Σαφώς και πρέπει να κάνουμε χρήση κάποιου υλικού που αντιδρά στο φως (φωσφόρου, ζαφειριού, γυαλιού, νερού, ή ότι άλλο) για να τα πάρουμε όλα ταυτόχρονα, κάτι που κάνουν σήμερα οι εταιρίες.

Σε αυτό ακριβώς το κομμάτι αναφέρομαι λέγοντας ότι είναι νωρίς ακόμη να μιλάμε για laser τεχνολογία όταν έχουμε τέτοιους περιορισμούς (φωσφόρους, κ.τ.λ). Η εξέλιξη θα έρθει για εμένα με την pure laser engine που δεν θα κάνει χρήση φωσφόρου ή οποιαδήποτε άλλου βοηθήματος για να παράγει όλο το ορατό χρωματικό φάσμα. Προσοχή, λέγοντας pure laser engine σαφώς και δεν αναφέρομαι απλά σε τρία laser RGB που αναμιγνύονται όπως πολύ απλά εξήγησα σε προηγούμενο μου πόστ για να γίνει εύκολα κατανοητό, άλλα σε σύνθετο laser οπτικό που θα κάνει χρήση λευκών ή και πολυκυματικών διόδων καθώς και χρήση προηγμένων πρισμάτων/φίλτρων για την επίτευξη όλου του φάσματος όσο πιο "ανώδυνα" και αξιόπιστα γίνεται.
Oλα αυτά αφού ξεπεραστούν πρώτα οι περιορισμοί της υψηλής κατανάλωσης/θερμότητας/πολυπλοκότητας/αντοχής της διόδου του φωτεινότερου μήκους (στα φωτεινά 550nm και γύρω) που μας προβληματίζει προς ώρας για χρήση της σε μικρές οικιακές συσκευές όπως είναι οι home cinema projectors.

Ελπίζω να σε κάλυψα.. :grinning-smiley-043