Ο παράγοντας "ψυχολογική κατάσταση" στην ακρόαση μουσικής

Εχετε προσέξει την επίδραση του περιβάλλοντος(κλειστός χώρος,σκοτεινά-φωτεινά,σε εξοχή,στο μπαλκόνι,στο αυτοκίνητο,μόνος ή με παρέα.....), όταν ακούμε μουσική;

Είναι εντελώς διαφορετική η αίσθηση,όταν ρεμβάζεις ακούγοντας μουσική,ακόμα κι απ' ένα ταπεινό φορητό π.χ στην εξοχή κι εντελώς διαφορετική στο σπίτι.Ετσι δεν μου κάνει κι ιδιαίτερη εντύπωση,που πολλοί απολαμβάνουν περισσότερο την μουσική στο αυτοκίνητο βολτάροντας στην παραλιακή,παρά στο κλειστό τους δωμάτιο.

Θυμάμαι την περίπτωση συνφορουμίτη,που έγραφε,ότι στην "υπόγα" του,δεν μπορούσε να ευχαριστηθεί καμία μουσική,χωρίς να έχει κι ο ίδιος συνειδητοποιήσει ακριβώς το γιατί.Είμαι σίγουρος,ότι η "υπόγα" έπαιζε τον ρόλο της...

Re: Απάντηση: Ο παράγοντας "ψυχολογική κατάσταση" στην ακρόαση μουσικής

[...]Τέλος να τονίσω ότι ο καιρός παίζει σε εμένα σημαντικό παράγοντα επιλογής μουσικής . Δεν μπορώ π.χ καλοκαιριάτικα να ακούσω κλασσική , όταν ο ήλιος λάμπει κι η φύση χαίρεται .

[...]

Ούτε το "Καλοκαίρι" από τις "Τέσσερις Εποχές"...? :idea:

...
..
Ή μήπως πάτε με τη διάθεσή σας και διαμορφώνετε το playlist σύμφωνα με το mood της στιγμής;
...
Σχεδόν πάντα έτσι ξεκινάω...,εξαρτάται από την ώρα και τι πρόκειται να κάνω.
Υπάρχει μουσική για δουλειές, για παρέα, για να 'αράξω' για μελέτη . . .
Στην πορεία βέβαια αλλάζει το θέμα, εκεί που ακούω κάτι μου έρχεται η επιθυμία για το κάτι άλλο και αυτό κάνω...τώρα το που θα φτάσω δεν εξαρτάται από εμένα και κάθε φορά είναι διαφορετική.

Ίσως αλλάξει η διάθεση μου ακούγοντας μουσική αλλά δεν μπορώ να την κατευθύνω...

Είμαι ένας αχόρταγος άρρωστος βουτηχτής.
Ένας λαλημένος σέρφερ που ψάχνει το απόλυτο κύμα.
Ένας μανιακός που προσπαθεί μέσα σε ένα γραμμένο cd, να χωρέσει τις φωνές του.
Μία συναισθηματική αναπηρία που χρειάζεται δεκανίκια.
Ένας αιχμάλωτος πίσω από πέντε παράλληλες γραμμές.
Μία θανατηφόρα σκανδάλη με εμπλοκή.

Είμαι οι μουσικές μου.

Υ.Γ. Το όνειρό μου είναι να με αξιώσει ο θεός, να αφήσω πίσω μου ,το απόλυτο cd στα αγαπημένα μου πρόσωπα. Τίποτα άλλο. Θα καταλάβουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο παράγοντας "ψυχολογική κατάσταση" στην ακρόαση μουσικής

Ούτε το "Καλοκαίρι" από τις "Τέσσερις Εποχές"...? :idea:

Μπα ... το καλοκαίρι είναι εποχή χαράς , κεφιού , μπάνιου στη θάλασσα , βόλτας , απελευθέρωσης , λικνίσματος σε φανκ ακούσματα . Δεν μπορώ να ακούσω σοβαρά πράγματα . Θα πάθω τίποτα . :flipout:

_Ωραία χορεύετε μανδάμ ....

_Χ''ρεύω κει, ίσα ίσα κνιέμαι .....

(αυθεντικός διάλογος, τον έχω ακούσει κάπου στην Ελλάδα ... )

Απάντηση: Re: Ο παράγοντας "ψυχολογική κατάσταση" στην ακρόαση μουσικής

Σημαντική παράλειψη:

Σας έχει τύχει ποτέ ν' ακούσετε ένα δίσκο και να σας φανεί χάλια, ενώ μόλις τον ξανακούσετε με άλλη διάθεση να σας φανεί αριστούργημα;
Mου χει τυχει κ οχι μονο σε ακροαση μουσικης αλλα κ σε θεαση ταινιων κ σε διαβασμα βιβλιου και και και,οταν δεν εχεις καλη ψυχολογια δεν ψαχνεις κατι να το απολαυσεις αλλα κατι να σε λυτρωσει...

Πολύ σας ζηλεύω όταν βάζετε τέτοια ερωτήματα.
Εγώ, δυστυχώς, είμαι σκλάβος :rolleyes:

Και ο Κυναίγειρος δεσμώτης του ονείρου του ήταν, αυτό όμως δεν έκανε τους άλλους περισσότερο ελεύθερους. Μακάριοι οι χειριστές μοχλών διαθέσεων

Στεργιε με αυτο το τοπικ δινεις σε ολους μας μια καταπληκτικη ευκαιρια να δειξουμε στους φιλους μας την σχεση που εχει ο καθενας μας με την μουσικη.
Με αυτον το τροπο θα μπορουμε να καταλαβουμε για τι μιλαει ,με τον τροπο που μιλαει,ο καθενας μας.
Τι να πεις οταν ο Λυμπε δηλωνει σκλαβος:grinning-smiley-043 και ο Τζιμης αρρωστος:grinning-smiley-043????
Μονο σεβασμο για την οποιδηποτε κουβεντα κανεις με αυτους τους ανθρωπους τωρα και στο μελλον!!!!

Αντιγραφοντας τον εαυτο μου γραφω αυτο που ειχα γραψει και μια αλλη φορα.

Δεν ζω την ζωη μου μεσα απο την μουσικη.Αφηνω την μουσικη να μπει μεσα στην ζωη μου.

Οποτε και αντιστοιχη αντιμετωπιση παρακαλω να εχουν τα οποια γραφομενα βλεπετε απο μενα:D:jester:!!! (για οσους δεν καταλαβαν ...αναλαφρη -bye- )

Last edited:
Εγώ με τη μουσική είμαι σε μια κατάσταση φλέρτ και αγάπης
φλερτάρω με πολλά είδη μουσικής αλλά αγαπώ τα λιγότερα.....:damnyou:

Ποτε μου δεν προσπαθω να αλλαξω την ψυχολογικη μου κατασταση με αλλης στιγμης μουσικη.Αντιθετα η μουσικη με συντροφευει απολυτα στην κατασταση που βιωνω την στιγμη της επιλογης.
το αυτό

Σημαντική παράλειψη:

Σας έχει τύχει ποτέ ν' ακούσετε ένα δίσκο και να σας φανεί χάλια, ενώ μόλις τον ξανακούσετε με άλλη διάθεση να σας φανεί αριστούργημα;
πολλες φορες
οσες προσπαθησα να αλλαξω με την μουσικη τη διαθεση της στιγμης

Σημαντική παράλειψη:

Αυτό πιστεύω ότι ισχύει.

Όταν ακούω ένα πολύ ωραίο, κατά τη γνώμη μου πάντα, κομμάτι και το βάζω στους φίλους μου (η μουσική πρέπει πάντα να μοιράζεται), τους τονίζω να του δώσουν "μία ευκαιρία".

Όταν κάτι το ακούμε για πρώτη φορά, το αν θα μας αρέσει ή όχι εκείνη τη στιγμή που το πρωτοακούμε, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες νομίζω. Την ψυχολογική μας κατάσταση, το μέρος που το ακούμε, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το ακούμε, η παρέα, η ένταση της μουσικής κλπ, κλπ.

Εμένα προσωπικά, πολύ σπάνια με έχει συνεπάρει ένα τραγούδι από την πρώτη κιόλας φορά που το ακούω. Στην πορεία όμως έχω λατρέψει αρκετά τραγούδια και μουσικές βέβαια.