"Ω , παρεμπιπτόντως" ... ήταν τελικά οι Floyd μεγάλο γκρούπ ;

Οχι Κωστα δεν ειναι κλωνοι τους.Αυτο το γραφουν μερικοι και βεβαια το γραφουν ,οπως γραφεις εσυ διαφορα δικα σου, εγω τα δικα μου, ο Παναγιωτιδης τα δικα του και παει λεγοντας.
Απλα εχουν ενα βημα και λενε την γνωμη τους.Μονο που αυτο το βημα ειναι με μεγαλυτερη αναγνωσημοτητα απο αυτο εδω το δικο μας.
Ας γραψω λοιπον και γω το δικο μου.
Κλωνοι των Floyd ειναι οι Purcopine tree οι οποιοι εβγαλαν 2-3 μεγαλα αλμπουμ και απο κει και περα τα θαλασσωσαν.
Και παλια οι Eloy.

Re: Απάντηση: "Ω , παρεμπιπτόντως" ... ήταν τελικά οι Floyd μεγάλο γκρούπ ;

Εγραψαν σε γενικές γραμμές καλή , εύληπτη και κυρίως ευάκουστη μουσική.

Να μια παραγραφος που μου δινει μια καλη ευκαιρια να ρωτησω κατι που παντα με ...τρωει.!!!

Μηπως τελικα αυτο που εκαναν οι Floyd, ειναι το....δυσκολο.

Οι αλλοι δηλ. μπορουσαν να κανουν ευακουστη μουσικη και δεν το εκαναν απο αποψη????
Επειδη ηθελαν να τους ακουν μονο ..οι διαλεχτοι και οι γνωστες????

Η μηπως,λεω μηπως,......ΔΕΝ μπορουσαν?????????

Οταν ειχαμε παει για φαϊ και ειχα πει στον Κωστα ποσο μου αρεσε το εγρο 24hours people μου ειχε πει οτι του ειχε μεινει απο το εργο η ατακα που ειχε πει ο τρελλαμενος ηχοληπτης.."ηχογραφω την σιωπη"
Δανείζομαι λοιπον απο το ιδιο εργο την ατακα που ειπε ο πρωταγωνιστης στην σκηνη (αν δεν κανω λαθος) που ηταν ενας τυπος πανω στην σκηνη και επαιζε κατι περιεργα και απο κατω ο ιδιοκτητης του κλαμπ ελεγε οτι ηταν πριπου αριστουργημα και ενας φιλος του του ελεγε να τον κατεβασει κατω γιατι ειναι ηλίθιος !!!
" Η τζαζ ειναι το τελευταιο αποκουμπι των αταλαντων!!!!"

Οταν μεταξυ των ιδιων των μουσικων υπαρχει τετοιο χασμα ιδεολογιας δεν ειναι λιγο οξυμωρο εμεις οι αποδεκτες του εργου τους να βγαζουμε, αναλογα με τα γουστα μας, συμπερασματα για την μουσικη τους????

Και οπως μου εχει πει και ενας φιλος μου μουσικος...
Υπαρχει μουσικη που αρεσει να παιζουν οι μουσικοι και μουσικη που αρεσει να ακουν οι ακροατες.το καλυτερο ειναι να συμπιπτουν οι προτιμησεις αλλα,αυτο δυστυχως δεν συμβαινει παντα.
Και σαν παραδειγμα μου εφερε το ονομα του δασκαλου του στην μουσικη ,
οπου οταν δινει παραστασεις και ακουν οι μαθητες την μουσικη που γραφει παθαινουν πλακα ενω οσοι ειναι απλοι ακροατες ...φρικαρουν γιατι αυτα που γραφει δεν ακουγονται!!!!.

Μετα απο τα παραπανω εχω αδικο που θεωρω τους Floyd οροσημο στην μουσικη????

Απάντηση: Re: "Ω , παρεμπιπτόντως" ... ήταν τελικά οι Floyd μεγάλο γκρούπ ;

Οχι Κωστα δεν ειναι κλωνοι τους.Αυτο το γραφουν μερικοι και βεβαια το γραφουν ,οπως γραφεις εσυ διαφορα δικα σου, εγω τα δικα μου, ο Παναγιωτιδης τα δικα του και παει λεγοντας.
Απλα εχουν ενα βημα και λενε την γνωμη τους.Μονο που αυτο το βημα ειναι με μεγαλυτερη αναγνωσημοτητα απο αυτο εδω το δικο μας.
Ας γραψω λοιπον και γω το δικο μου.
Κλωνοι των Floyd ειναι οι Purcopine tree οι οποιοι εβγαλαν 2-3 μεγαλα αλμπουμ και απο κει και περα τα θαλασσωσαν.
Και παλια οι Eloy.

Πολύ σωστά τα λές Μιχάλη . Οι κλώνοι των Floyd είναι οι Porcupine Tree . Το "The Sky' s gone out" για παράδειγμα βρίθει φλοϋδικών μελωδιών , η δε όλη ατμόσφαιρα των δίσκων τους παραπέμπει στην space ατμόσφαιρα των πρώτων και μέσων "ροζ" έργων .

Υ.Γ. Στο νέο τους cd "Fear of A Blank Planet" οι Porcupine Tree ανακτούν αρκετή από την χαμένη αίγλη του παρελθόντος , παρ' όλο που σε ορισμένα σημεία θυμίζουν πλέον και Dream Theater .

Re: Απάντηση: Re: "Ω , παρεμπιπτόντως" ... ήταν τελικά οι Floyd μεγάλο γκρούπ ;

Υ.Γ. Στο νέο τους cd "Fear of A Blank Planet" οι Porcupine Tree ανακτούν αρκετή από την χαμένη αίγλη του παρελθόντος , παρ' όλο που σε ορισμένα σημεία θυμίζουν πλέον και Dream Theater .

Ωχχχχχχ...δεν το πηρα γιατι ειχα κουραστει με τα απογοητευτικα για μενα προηγουμενα τους!!!
Τρεχωωωωωωωω λεμε στο δισκαδικο!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: "Ω , παρεμπιπτόντως" ... ήταν τελικά οι Floyd μεγάλο γκρούπ ;

" Η τζαζ ειναι το τελευταιο αποκουμπι των αταλαντων!!!!" ( ήτοι Miles Davis , John Coltrane , Art Blakey , Dave Brubeck , Wayne Shorter , Ornette Coleman , Coleman Hawkins , Herbie Hancock , keith Jarrett , Ron Carter , Hank Mobley , Oscar peterson , Bill Evans , Elvin Jones , McCoy Tyner , Freddie Hubbard, Dexter Gordon , Dizzy Gillespie , Duke Ellington , Charlie Parker , Thelonious Monk , Andrew Hill κ.ο.κ. Μεγάλη σειρά ατάλαντων , n'est pas ? )

-bye-

Μιχάλη μην το ψάχνεις . Εδώ βρέθηκε καραγκιόζης ( νάναι καλά ο Λύμπε που τον ξεμπρόστιασε , παραθέτοντας ένα απόσπασμα από το βιβλίο του ) που παρομοίαζε τον Βάγκερ με γερμανικά εμβατήρια :frusty::bang:

Re: Απάντηση: "Ω , παρεμπιπτόντως" ... ήταν τελικά οι Floyd μεγάλο γκρούπ ;

Μιχάλη μην το ψάχνεις . Εδώ βρέθηκε καραγκιόζης ( νάναι καλά ο Λύμπε που τον ξεμπρόστιασε , παραθέτοντας ένα απόσπασμα από το βιβλίο του ) που παρομοίαζε τον Βάγκερ με γερμανικά εμβατήρια :frusty::bang:

Να σου πω φιλε, πως το ψαχνω εγω...
Διαβαζω και ακουω τα παντα (οσο ειναι δυνατον βεβαια) και μετα αφου τα φιλτραρω μεσα απο το δικο μου προσωπικο φιλτρο σχηματιζω την δικη μου γνωμη.
Οταν κατασταλαξω τοτε ναι....σχεδον ποτε δεν ακουω κανενα και τιποτα.

Το θεμα ειναι να μην χρησιμοποιουμε την γνωμη και τις αποψεις του οποιοδηποτε αλλου, οπως και οταν μας συμφερει.
Δηλ καλος φιλος και να...το ειπε και ο Ντοκ οτι ειναι καλοι οι ταδε, αλλα οταν διαφωνησουμε σε κατι ...τουμπεκα!!!!!

Γιαυτο και αποφευγω να παραθετω αποσμασματα απο την γνωμη και τα γραπτα καποιου που δεν γνωριζω οτι εχουμε ταυτοσημες αποψεις...γιατι οταν με αδειασει με τα γραπτα του ????....ειναι κακος τοτε????

το fear of the blank planet μπορεί να συγκριθεί σε ατμόσφαιρα με το the final cut των FLOYD,,,σκοτεινό μα τόσο συγκεκριμένο...
ξέρω ότι ίσως το the final cut μπορεί να μην αρέσει και τόσο πολύ στους περισσότερους (απ τα αγαπημένα μου) αλλά πιστεύω ότι είναι ότι ποιο εσωστρεφές έχουν βγάλει οι PINK FLOYD...

ναι όντως το τελευταίο των PORCUPINE TREE θυμίζει DREAM THEATER τεχνικά αλλά η διαφορά είναι ότι οι DREAM THEATER παίζουν κατά κύριο λόγο για την τεχνική,,ενώ οι PORCUPINE TREE για το συναίσθημα :operator:

Μάλλον αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορώ ν' ακούσω Dream Theater, πέρα από 1-2 άλμπουμ, ενώ οι Porcupine Tree σε γενικές γραμμές μου αρέσουν...

radiohead ?
πως προέκυψαν αυτοί...?

porcupine tree μακράν.....οι κλώνοι

ΑΛΛΑ... πολύ μακράν ρε παιδί μου...
Γιατί το τυρανάμε?
Floyd τελεία.
προσφέρανε, γιαγντώθηκαν, γεμίσανε τσέπες.
Από τη στιγμή που οι Stones το κάνουν ακόμα, μπράβο τους και σ αυτούς και στους άλλους.
Μπράβο και στους Zep, μπράβο και στους Eagles...
δηλαδή καλά...
οι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες (πχ Young) δικαιολογούνται να είναι ροκ μέχρι τα 70 και οι συνεργαζόμενοι - συνασπιζόμενοι όχι ?
βρε δεν είμαστε καλά....

καλησπέρα

είμαι νέο μέλος, δε γνωρίζω κανέναν...μου άρεσε όμως το ρεζουμέ του Δημήτρη Ν. και έιπα να πω και γω δυό λέξεις...γνωρίζοντας πως Δευτέρα απόγευμα είναι λίγο δύσκολο να αλλάξει κανείς τον κόσμο...

Τελικά , ήταν σημαντικοί οι Floyd; για να συζητούμε και εμείς και κάποιο άλλοι ακόμα γι'αυτούς...μάλλον ήταν...στην άλλη όψη του νομίσματος βέβαια υπάρχει πως κάποιοι "βολεύονται" από τη συντήρηση των μύθων...π.χ. τα δισκάκια των Floyd δε φτηναίνουν ποτέ στo metropolis....
Συνέθεσαν αριστουργήματα; ...θα έλεγα πως συνέθεσαν ΚΑΙ αριστουργήματα...
Θα μείνουν στην ιστορία; ισχύει η πρώτη απάντηση...για να συζητάμε ακόμα...θα τραφούν πολόί κληρονόμοι των συμπαθών ή όχι μελών του γκρουπ....
Αν ναι , για ποιό λόγο; κάποιος θα πει πωσ επσιδή ήταν οι καλύτεροι κάποιοσ άλλος πως επιλέχθηκαν από κάποιους που τουσ τύλιξαν με το σάβανο της εσ αεί κερδοφορίας....ποιός έχει δίκιο...?
Εσείς τι λέτε; by the way...τα περισσότερα ακουστικά μνημεία τους τα είχα είτε εγώ είτε η γυναίκα μου σε βινύλια, cd ή κατεβασμένα (σόρρυ...κάποια στιγμή τελειωνουν τα χρήματα)...το εν λόγω box set πήρα δώρο τα Χριστούγεννα....γι'αυτό δε βγήκε εξάλλου????...παρόλα αυτά χάρηκα πολύ....
Σας ευχαριστώ πολύ και καλό απόγευμα......

Μα το ζήτημα είναι απλό . Ουδείς αμφισβήτησε ότι οι Floyd έγραψαν καλή μουσική . Αλλο είναι το θέμα . Υπάρχει αντιστοιχία προθέσεων και εντυπώσεων στην μουσική τους , στο έργο τους ;

Κάποια εποχή εθεωρούντο η επιτομή της 'προοδευτικίλας' στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα . Κατάφεραν τελικά να δικαιολογήσουν την φήμη τους αυτή ; Δημιούργησαν κατ' αντιστοιχία των προσδοκιών που έφερε το όνομα τους ;

Κάποια εποχή εθεωρούντο η επιτομή της 'προοδευτικίλας' στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα . Κατάφεραν τελικά να δικαιολογήσουν την φήμη τους αυτή ;

Eννοεις μονο το progressive rock ή γενικα οτι ηταν προοδευτικοι και σχεδον πρωτοποροι?

για μένα είναι το ίδιο . Το progressive είναι η επιτομή της πρωτοπορίας στον χώρο του ροκ .

Nαι, αλλα για ποσα χρονια μπορει καποιος να παραμενει πρωτοποριακος? Οι εποχες αλλαζουν και οι καλλιτεχνες, ως ανθρωποι, επισης. Αν παραμενουν ιδιοι καποιους θα δυσαρεστήσουν, ενω αν αλλαξουν, καποιοι αλλοι θα δυσαρεστηθούν επισης.

Ειχα παει στο μουσειο Βαν Γκογκ, στο Αμστερνταμ. Μια μεγαλη αιθουσα ειχε μονο παραλαγες του γνωστου εργου του με το ηλιοτρόπιο. Δε νομιζω κανεις να διαμαρτυρήθηκε ποτε για αυτο (οκ, μπορει να ειναι λιγακι αστοχο το παραδειγμα αλλα νομιζω πως καταλαβες αυτο που θελω να πω).

SueBond-19VanGoghSunflowers.jpg

Προοδευτικό τελικά είναι αυτό που δεν καταλαβαίνουμε καθώς είμαστε σε διαφορετική κατάσταση μυαλού?...βλέπε live στην Πομπηία?...είναι δηλαδή κάτι ασυνάρτητο...κάτι avant garde μήπως?...ή μήπως υπάρχει σύγχυση μεταξύ του "ανούσιου" και του "αούσιου"... αυτού δηλαδή που προσπαθεί να καταλάβει χωρίς "ουσίες" το ανούσιο?
Συμφωνώ για το Βαν Γκογκ με τον κ. Π. Μακρή αν και νομίζω πως οι αμφισβητήσεις χώρανε σε όλα πριν μπούνε σε μουσείο...μετά είναι αργά...