O πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο

ΜΗΤΣ, το δρόμο του Πηλίου τον έχω περάσει κι εγώ χιλιάδες φορές.
Προφανώς μιλάμε για τη διαδρομή απο Μηλιές μέχρι Μούρεσι, γιατί ο υπόλοιπος είναι μια χαρά.
Δεν έχει καμία σχέση όμως με το δρόμο των Αγράφων...
Ρίξε μια ματιά σε μια φωτογραφία που έχω πρόχειρη, απο κάτω, αν και δεν φαίνεται, είναι το χάος..... Και δεν είναι και απο τα πιο επικύνδυνα σημεία, αν σου δείξω κάτι άλλες που έχω στο σπίτι... θα σου πάει το σκ.τό στην κάλτσα..-bye-

Attachments

• Agrafa.jpg
    Agrafa.jpg
    54.7 KB · Views: 51
Μάλλον ο ΜΗΤΣ αναφέρεται στην ανάβαση της Πορταριάς στο Πήλιο.
Που για εμένα προσωπικά είναι από τις πιό όμορφες.
Τώρα αν μιλάμε για ζόρι στα πέταλα κλπ. ε τότε και η Πεντέλη είναι το ίδιο..
Μην τρελαθούμε κι όλας.

Απάντηση: Re: O πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο

George C said:
Μάλλον ο ΜΗΤΣ αναφέρεται στην ανάβαση της Πορταριάς στο Πήλιο.
Τι δυσκολία έχει αυτός ο δρόμος;

Ημουν 5 μερες Τσαγκαραδα , πηγα εκει μεσω Νεοχωριου , εφυγα απο την αλλη μερια (πορταρια-χανια) , ναι οι δρομοι ηταν στενοι , πολλα φορτηγα (παντου χτιζουν) , σε ορισμενα σημεια δεν υπηρχαν προστατευτικα στην ακρη του δρομου , αλλα το χειροτερο ηταν η αντιλια σε ορισμενα σημεια, που σε εκανε να μην βλεπεις μπροστα σου

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: O πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο

Μπάμπης Κολέζας said:
Τι γνώμη μου την είδες.
Αλλά από ότι κατάλαβα αυτόν εννοεί ο ΜΗΤΣ επειδή είπε ότι έχει φουρκέτες κλπ.

Re: Απάντηση: O πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο

Μπάμπης Κολέζας said:
ΜΗΤΣ, το δρόμο του Πηλίου τον έχω περάσει κι εγώ χιλιάδες φορές.
Προφανώς μιλάμε για τη διαδρομή απο Μηλιές μέχρι Μούρεσι, γιατί ο υπόλοιπος είναι μια χαρά.
Δεν έχει καμία σχέση όμως με το δρόμο των Αγράφων...
Ρίξε μια ματιά σε μια φωτογραφία που έχω πρόχειρη, απο κάτω, αν και δεν φαίνεται, είναι το χάος..... Και δεν είναι και απο τα πιο επικύνδυνα σημεία, αν σου δείξω κάτι άλλες που έχω στο σπίτι... θα σου πάει το σκ.τό στην κάλτσα..-bye-

XAXAXAAA!
Mιλάω από την πλευρά του Aιγαίου, μετά τα Xάνια. Mέχρι εκεί είναι πολύ καλά αλλά όταν αρχίσεις να κατεβαίνεις από τα Xάνια προς τον Aη Γιάννη εκεί να δείς. Πάντως εγώ δεν έχω περάσει πιό ευχάριστη διαδρομή στη ζωή μου και ας είναι για κάποιους δύσκολη και επικίνδυνη.

Last edited:
Απάντηση: Re: O πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο

Μπάμπης Κολέζας said:

αμα δεν εχεις 200 αλογα δεν κανεις σεφτε...(καταραμενες αναβασεις)

Up!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι βρίσκει όποιος δεν θέλει να ακούει το βουητό από τη Νότια Αφρική!!!!:flipout: από το 2006!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(φοβερός δρόμος ................... μου θυμίζει τον Αχλαδόκαμπο πρίν απο 50 χρόνια)

http://www.best-tv.gr/index.php?/diethni/oi-10-xeiroteroi-dromoi-ston-kosmo.html

αναφερει και την ελληνικη διαδρομη
"Η οδός Πατιόπουλο-Περδικάκι βρίσκεται στα Άγραφα … και καλύτερα να μη σας βγάλει εκεί ο δρόμος. Συνήθως έχει κίνηση, είναι εξαιρετικά στενή και το οδόστρωμα ολισθηρό"

Η επικινδυνότητα ενός δρόμου εξαρτάται απο τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του θα έλεγα. Είναι κατάσταση αντικειμενική και ανεξάρτητη απο την χρήση.

Ένας δρόμος γεμάτος καρφιά είναι επικίνδυνος ακόμα και αν είναι κλειστός. Η χρήση ενός επικίνδυνου δρόμου συνεπάγεται ρίσκο εξαρτόμενο απο τις προφυλάξεις (ενεργητικές και παθητικές) που λαμβάνει ο χρήστης. Η οδήγηση σε πάγο με χιονολάστιχα (ή spikes), τετρακίνηση και χαμηλές στροφές μειώνει το ρίσκο, αλλά ο παγωμένος δρόμος είναι επικίνδυνος πάραυτα.

Επομένως νομίζω οτι υπάρχουν επικίνδυνοι δρόμοι ανεξάρτητα απο το πώς οδηγούμε εμείς σε αυτούς.

Βέβαια, όλους τους δρόμους τους κάνουμε εμείς. Με την έννοια, κατασκευάζουμε. Εξ'ορισμού λοιπόν, έναν επικίνδυνο δρόμο τον έχουμε "κάνει" εμείς έτσι, οπότε αν εννούσες αυτό έχεις δίκιο!

:ADFADF1::ADFADF1:

Re: Απάντηση: O πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο

http://www.travelchat.gr/forum/index.php?PHPSESSID=89125a100a8db118cbbfaca14bf510e2&topic=1136.0

και εδω αλλη τρελα..να δειτε φωτο!!! σοκ και δεος!

Δείτε τους ποδηλάτες στην φωτογραφία κάτω. Ενδιαφέρον φαίνεται! Μήπως να το προτείνει κάποιος στον ΓΑΠ που του αρέσει το ποδήλατο;;;

325907832_f5362ad53e_o.jpg

Η επικινδυνότητα ενός δρόμου εξαρτάται απο τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του θα έλεγα. Είναι κατάσταση αντικειμενική και ανεξάρτητη απο την χρήση.

Ένας δρόμος γεμάτος καρφιά είναι επικίνδυνος ακόμα και αν είναι κλειστός. Η χρήση ενός επικίνδυνου δρόμου συνεπάγεται ρίσκο εξαρτόμενο απο τις προφυλάξεις (ενεργητικές και παθητικές) που λαμβάνει ο χρήστης. Η οδήγηση σε πάγο με χιονολάστιχα (ή spikes), τετρακίνηση και χαμηλές στροφές μειώνει το ρίσκο, αλλά ο παγωμένος δρόμος είναι επικίνδυνος πάραυτα.

Επομένως νομίζω οτι υπάρχουν επικίνδυνοι δρόμοι ανεξάρτητα απο το πώς οδηγούμε εμείς σε αυτούς.

Βέβαια, όλους τους δρόμους τους κάνουμε εμείς. Με την έννοια, κατασκευάζουμε. Εξ'ορισμού λοιπόν, έναν επικίνδυνο δρόμο τον έχουμε "κάνει" εμείς έτσι, οπότε αν εννούσες αυτό έχεις δίκιο!

:ADFADF1::ADFADF1:

Όχι… αυτό που εννοώ είναι ότι εμείς, με την απαράδεκτη συμπεριφορά μας στο τιμόνι, κάνουμε όλους τους δρόμους επικίνδυνους…..
Βάζω στοίχημα ότι σε αυτό το δρόμο στην Βολιβία, υπάρχουν λιγότεροι νεκροί το χρόνο απ ότι σε κάποιο δικό μας δρόμο, λιγότερο επικίνδυνο… πράγματι…. Μόλις το διάβασα… 200 νεκρούς το χρόνο, και ας σημειωθεί ότι είναι δρόμος με πολύ μεγάλη κυκλοφορία σε φορτηγά και λεωφορεία…

Δηλαδή άν κάποιος πάει με 60 χιλ/ώρα στην Αθηνών-Πατρών(λέμε τώρα...στον 21ο αιώνα είμαστε...) κι έρθει ένας φορτηγατζής απο απέναντι στην λώρίδα του και τον σκοτώσει;Θα φταίει ο φορτηγατζής;

Δεν θα φταίει η απαράδεκτη πολιτεία,για τον δρόμο καρμανιόλα,που αφήνει τέτοια περιθώρια για παράνομες ενέργειες ή λάθη;

Διονύση αν πας με 60 δεν θα στην καρφώσει ο απέναντης.
θα στην καρφώσει ο από πίσω!
Πως λένε, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: O πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο

Μπααα... Αν εννοείς Ν.Λιόσια, η Πριάμου λιγο πιό κάτω από την ραδιοφωνία, στην μεγάλη διασταύρωση έχει περισσότερα hits...

+1

ειναι πολυ χαλι μερικη δρομοι και ειναι και απροσεχτη οι οδηγοι και δεν αργει το κακο