Ο πιο φτηνός 720p

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
Ο πιο φτηνός 720p λέγεται optoma HD720x και τον εντόπισα με λιγότερα από 600 ευρώ , ενώ υπάρχει και ένας πιο φωτεινός optoma HD700x με κάτι παραπάνω από 600 ευρώ ... Λέτε να μπω στην προβολική οικογένεια;

Το πιο φτηνός είναι κάτι το σχετικό,

πιστεύω πως στην αγορά ενός προβολέα θα πρέπει μακροπρόθεσμα να ελέγχετε και η τιμή της λάμπας. Αν π.χ. αγοράζεις ένα προβόλι 700 και η λάμπα του κάνει ένα 500άρικο, δεν είναι προτιμότερο από το να αγοράσεις κάποιον με 850 με φτηνότερη λάμπα; π.χ. 350;

Δεν βρήκα καμιά τιμή για τον optoma , αλλά φαίνεται να είναι φτηνή από Αμερική μεριά , 250$ ...

Θα χρησιμοποιηθεί σε αίθριο χώρο και καθαρά για σπορ , οπότε 200-300 ίντσες με λίγο ήλιο θέλω να βγαίνουν ... πάω να την βγάλω πιο φτηνά και από πλάσμα ...

Έχει το Pixmania σε πολύ καλή τιμή τον HD700x, στα 496 . Και εγώ τον θέλω να κάνει χρέη για υπαίθρια βραδυνή προβολή σε περίπου 90", αν και για την ώρα θα μπει στο play room μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο τα Χριστούγεννα και πάρω τον FullHD.

http://www.pixmania.com/gr/gr/782490/art/optoma/aeioaioniaieyao-hd-ready.html

Τι προτιμάμε, αυτόν ή έναν μεταχείρω Epson 700 που είναι και απείρως πιό ευέλικτος στην τοποθέτηση?

Kαλη σας μερα!

Ψαχνω προβολεα για αγωνες ποδοσφαιρου για καφετερια
επιφανεια προβολης 170χ127 ο φωτισμος θα ειναι χαμηλος οταν εχει αγωνες
με ενδειαφερει η ποιοτητα της εικονας και η καθαροτητα στις γρηγορες φασεις;
Τι μου προτεινετε (Ο Εpson TW 700 δειχνη πολυ καλος αλλα ειναι lcd, ειναι ο καταληλος για αγωνες;)

Ευχαριστω εκ των προτερων..

Καλημέρα!

Ο Epson είναι μια χαρά για τη δουλειά σου. Είναι πολύ καλύτερος από τα μηχανήματα που τοποθετούνται συνήθως για τέτοια χρήση, τα οποία είναι συνήθως προβολείς για παρουσιάσεις.

Όμως, έχε κατά νου ότι και οι προβολείς παρουσιάσεων έχουν πλεονεκτήματα:
Είναι πιο φωτεινοί, και έχουν κάδρο 4:3, πράγματα σημαντικά για μαγαζί το οποίο τους χρησιμοποιούν ουσιαστικά σαν τηλεοράσεις.

Αλλά αν λες ότι προτεραιότητά σου είναι η ποιότητα εικόνας, καλύτερα πήγαινε προς τον Epson.

Αν μιλάμε για 720p (με πάνελ 16:9 δηλαδή) υπάρχουν πλέον αρκετοί Data πλέον με περισσή φωτεινότητα για καφετέριες.

Απλά ενημερωτικά ως προς τις επιλογές Data.

Απλά να διαλέξεις ένα πανί με γκρι χρώμα , δλδ μεγάλο screen gain , ώστε να μην επηρεάζεται τόσο από τον φωτισμό , εκτός άμα διαφωνούν οι ειδικοί ...

Φιλοι μου σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.

Να ειστε ολοι καλα και καλες προβολες! :-).

Απάντηση: Re: Ο πιο φτηνός 720p

Τα γκρι πανιά με μεγάλο gain έχουν πολύ περιορισμένη γωνία θέασης, καθώς και hotspotting, οπότε μάλλον δεν είναι καλές επιλογές για μαγαζί.

Με ένα συμβατικό πανί θα είσαι μια χαρά.

ανάλογα με την διαμόρφωση του μαγαζιού όμως ... πχ σε μακρόστενο όπου το πανί καλύπτει 3/4 του τοίχου δεν υπάρχει πρόβλημα θέασης , ενώ το hotspotting είναι αντιμετωπίσιμο ...

ναι ... στο κάτω κάτω η σωστή επιλογή προβολέα μπορεί να γίνει μόνο όταν έχεις πλήρη χαρακτηριστικά του χώρου και μετρήσεις φωτισμού ...