O Πιτερ Γκρειβς στην τελευταια του επικινδυνη αποστολη.....

Στην Ελλαδα η σειρα "επικινδυνες αποστολες" επαιζε για αρκετα χρονια το Σαββατο το βραδυ γυρω στις 10.00, και εγω βεβαια εκεινη την ωρα παντα κολημενος μπροστα στην οθονη.

Καθε τηλεοπτικο επεισοδειο αρχιζε με τον Graves να ακουει μονος του την περιγραφη της αποστολης απο μαγνητοταινια, η οποια αυτοκαταστρεφοταν μετα απο μερικα δευτερολεπτα.

Ο Graves φοβερος gentlemen, μπορουσε να παιζει μονο με το στυλ του.

Αιωνια του η μνημη.

Τι να πρωτοπεί κανείς γιά την σειρά μύθο που ήταν πρωτοπορία σε όλα, από την μουσική της, τα γκατζετς, τους εξαιρετικούς ηθοποιούς με πρώτο από όλους τον Graves.
Η σειρά μπασταρδοποιήθηκε βάναυσα από τους επίγονους και ισοπεδωτές....Ακόμα και η μουσική των 5/4 του Schifrin έγινε 4/4 γιά περισσότερη χώνεψη...
Για άλλη μιά φορά η δεκαετία του 70 αποδεικνύει ότι αυτή άφησε τα αριστουργήματα που νομίζουμε ότι η ψηφιακή τεχνολογία μόνο μπορεί να καταφέρει...

RIP Jim Phelps....

60's Δημήτρη ήταν όχι 70's.
Πάντως λίγοι ηθοποιοί ταυτίστηκαν τόσο πολύ με έναν ρόλο ο οποίος πραγματικά τους "στοίχειωνε" για μια ζωή. Το ίδιο συνέβαινε και με τον συμπρωταγωνιστή του, τον Martin Landau οποίος έκανε πολλά χρόνια να ξετινάξει από πάνω του το στίγμα του Mission Impossible. Χαρακτηριστική είναι η ιστορία που έλεγε ο Landau ότι έμπαινε σε μπαρς-ντίσκο και ο DJ έβαζε το θέμα του M.I. και τους ζήταγε να μην το κάνουν αυτό. Τελικά κατάφερε να πάρει και Όσκαρ στην καριέρα του (στα νιάτα του υπήρξε κολλητός και συγκάτοικος του James Dean).
Eπιστρέφοντας στον μακαρίτη Graves, όποιος μπορεί να βρει ας δει μια ενδιαφέρουσα ταινία στην οποία έπαιρνε μέρος (από τις πρώτες του), το "Stalag 17" του Billy Wilder του 1953.

Last edited:
Η δεκαετία 70 μουσικά, ως κίνημα, αλλά και στο μυαλό των περισσότερων αλλά και στο δικό μου οριοθετείται από 1967-1973 βία βία 1974...
Γιά κάποιο λόγο, όλο και περισσότερο κάθε μέρα νοιώθω ότι το ίδιο ισχύει και γιά τον κινηματογράφο.
Φυσικά είμαι ανοικτός σε συζητήσεις...

Η δεκαετία 70 μουσικά, ως κίνημα, αλλά και στο μυαλό των περισσότερων αλλά και στο δικό μου οριοθετείται από 1967-1973 βία βία 1974...
Γιά κάποιο λόγο, όλο και περισσότερο κάθε μέρα νοιώθω ότι το ίδιο ισχύει και γιά τον κινηματογράφο.
Φυσικά είμαι ανοικτός σε συζητήσεις...

Ενδιαφέρον θέμα αλλά μάλλον για άλλο νήμα αφού αυτό ανήκει στον μακαρίτη Graves, φοβάμαι ότι άμα το συνεχίσουμε εδώ το forum "θα αυτοκαταστραφεί σε 5 δευτερόλεπτα"!!!!!!!!:BDGBGDB55:
Υ.Γ. Lalo rules!!!! :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: O Πιτερ Γκρειβς στην τελευταια του επικινδυνη αποστολη.....

66-73 είναι 70....

και άλλωστε εδώ την είδαμε μετά το 69....

τωρα εσυ θα μας πεις οτι και οι Beatles ηταν 70
ο graves ηταν 60

:violent-smiley-030:

-bye-

θυμόσασταν ότι ο Phelps ως ήρωας δεν ήταν ο αρχηγός της ομάδας?
Μόλις που αμυδρά θυμάμαι τα πρώτα επεισόδια...

Και καλα δεν θυμασαι εε? Ετσι κι αλλιως ξερουμε οτι το ειδες στην επαναπροβολη του μετα την δεκαετια του 70 :D

Στην πρώτη σεζόν (1966) "αρχηγός" ήταν ο Steven Hill, δεν έπαιζε ο Graves σε αυτήν.