Ο πΟΤΕ μας ενώνει..

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί ξανά...
Ένας φίλος είχε adsl 384 και έκανε το λάθος να κάνει αναβάθμιση σε 512..
Μέχρι την ημέρα που είχε την 384 όλα ήταν καλά...
Την επόμενη μέρα που έγινε αλλαγή σε 512 άρχισε το πρόβλημα που απ'οτι φαίνεται τελειωμό δεν έχει..
Όταν λοιπόν είχε 384 κατέβαζε με 40!
Τώρα με 512 η ταχύτητα του έπεσε στα 25..εκεί είναι και το ταβάνι της ταχύτητας του..
Όσο και να μίλησε με Οτε και Οτενετ δεν βρήκε άκρη..
Έκανε συγκεκριμένα τεστ που του πρότειναν απο τον Οτε,τίποτα..
Έψαξε για υιούς και χίλιες μύριες άλλες βλακείες που του είπαν να κάνει,πάλι τίποτα..
Μέχρι και καινούργιο υπολογιστή έβαλε ο άνθρωπος μήπως και έτρωγε κολήματα ο δικός του..πάλι τίποτα!
Του είπαν τις απίστευτες δικαιολογίες αλλά άκρη δεν βρέθηκε..
Αντιμετωπίζει κανείς το ίδιο πρόβλημα?
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Να την κόψει και να βάλει πακέτο από άλλον provider.

Θα μου πεις πάλι ο ΟΤΕ δεν μεσολαβεί; ναι, αλλά δεν θα μιλάει αυτός με τον ΟΤΕ, θα μιλάει ο provider. Αντιμετωπίζει πάλι τα ίδια; Διακοπή και άλλος provider.....Το ξέρω ότι ακούγεται ψυχοφθόρο (και είναι) αλλά δεν βρίσκω άλλη λύση.

Να ναι το μόντεμ; Δοκίμασε άλλο μόντεμ;

Μόνο μόντεμ? Τάσο δεν μπορείς να φανταστείς τι δοκίμασε για να βρεί άκρη...
Παρεπιπτόντως ένας ακόμα φίλος έκανε αίτηση για 512..
Πρίν είχε isdn..
Τα ίδια προβήματα και εκείνος..
Ταβάνι ταχύτητας 25!
Α ρε αθάνατη Ελλάδα!

Ενα σενάριο που μπορει να παιζει ειναι οτι με την αναβάθμιση η γραμμή του ειναι πλέον σε "πιταρισμένο" DSLAM ή οτι η συγκεκριμενη access port που του δώσανε ειναι ελαττωματική (συμβαινει καμμια φορά). Ειναι ομως δυσκολες περιπτώσεις και πρακτικα περα απο το να φωναζεις στον ΟΤΕ δεν μπορεις να κανεις πολλά πράγματα.

Πριν δεις οτιδηποτε αλλο βεβαιώσου οτι και η ΟΤΕΝΕΤ σου εχει αναβαθμισει την προσβαση στα 512 Kbps. Για το μοντεμ το κοβω λιγο χλωμο αλλα δεν χανεις τιποτα να δοκιμάσεις.

Παντως αν και ειναι πολυ σπαστικό, συμφωνώ με τον Τασο οτι ειναι καλύτερα να εχεις πακέτο απο Provider και να τρέχουν αυτοι.

Και κάτι ακόμα που ξέχασα..
Επειδή εδώ είμαστε επαρχία(Καβάλα)όταν θες να κάνεις σύνδεση για adsl κ.λ.π κ.λ.π πρέπει να πας στον οτε..εκεί κάνεις το συμβόλαιο,εκεί πληρώνεις εκεί όλα τέλος πάντων..
Όταν λοιπόν πήγε ο φίλος μου στον οτε για να μιλήσει με την τεχνική υποστήριξη,να βρεί μια λύση στο πρόβλημά του και να παραπονεθεί του είπαν το εξής διαστημικό:
"Εμείς δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε..είμαστε ο οτε!"
και ρωτάει ο φίλος μου
"ωραία, ποιός είναι υπεύθυνος της οτενετ να μιλήσω?"
και η απάντηση τους
"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΤΕΝΕΤ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΘΗΝΑ!!!"

Μπράβο, άχρηστοι!

Κι εγώ 384 έχω τώρα και κατεβάζω όντως με 40 αλλά με αυτά που διαβάζω φοβάμαι την αναβάθμιση.... ειδικά τώρα που παίρνεις 1MB για πλάκα (εννοώ έχουν πέσει πολύ οι τιμές) κια όλος ο κόσμος πέφτει με τα μούτρα πολύ το φοβάμαι ότι θα είναι στην τσίτα όλα τα dslam.... και χλωμό το κόβω να τ' αλλάζουν αυτά.

τασο και εγω κοιταξα την αναβαθμιση για 1mb εχω οτενετ ληγει δεκεβριο και μου ειπαν αν κανω την αναβαθμιση πρεπει να την κρατησω για 12μηνες απο την μερα που θα ισχυσει :damnyou: :twoguns: ρωτησα και για αλλο μοντεμ με ethernet και μου ειπαν 45 ευρο +6μηνες ακομα συνολο 18 μηνες :violent-smiley-030: :violent-smiley-008: η' 75 το μοντεμ χωρις υποχρεωση

ουστ να κλεισει ο χρονος να παω καπου καλυτερα απο εδω :slapface:

Λοιπόν...μπορεί να φταίνε διάφοροι παράγοντες αλλά αποκλείοντας θέμα εξοπλισμού και software υπάρχουν τα εξής :

- Η γραμμή δεν αντέχει να συγχρονίσει σε 512, δλδ έχει μεγάλα ποσοστά θορύβου/λάθους.

- Το όριο του ΟΤΕ είναι ελαττωματικό (εδώ θα βοηθούσε αν ήξερα πόσα disconnect κάνει η γραμμούλα την ημέρα)

- Το profile του 512 από τον Access Server ή τον BRAS του ΟΤΕ είναι faulty.

- To DSLAM είναι τιγκαρισμένο.....μπορεί να ήταν σε άλλο DSLAM πριν και να τον μετέφεραν σε άλλο...είχε καθόλου loss of service?

- Το DSLAM και ο εξοπλισμός του δεν τα πάνε και πολύ καλά....τι modem έχει?

Αυτά είναι τα πιό συνηθισμένα προβλήματα....για κάποια από αυτά λύση δε θα βρει......η λύση που θα πρότεινα είναι εναλλακτικός με δικό το LLU δίκτυο.

tatiana said:
Λοιπόν...μπορεί να φταίνε διάφοροι παράγοντες αλλά αποκλείοντας θέμα εξοπλισμού και software υπάρχουν τα εξής :

- Η γραμμή δεν αντέχει να συγχρονίσει σε 512, δλδ έχει μεγάλα ποσοστά θορύβου/λάθους.

- Το όριο του ΟΤΕ είναι ελαττωματικό (εδώ θα βοηθούσε αν ήξερα πόσα disconnect κάνει η γραμμούλα την ημέρα)

- Το profile του 512 από τον Access Server ή τον BRAS του ΟΤΕ είναι faulty.

- To DSLAM είναι τιγκαρισμένο.....μπορεί να ήταν σε άλλο DSLAM πριν και να τον μετέφεραν σε άλλο...είχε καθόλου loss of service?

- Το DSLAM και ο εξοπλισμός του δεν τα πάνε και πολύ καλά....τι modem έχει?

Αυτά είναι τα πιό συνηθισμένα προβλήματα....για κάποια από αυτά λύση δε θα βρει......η λύση που θα πρότεινα είναι εναλλακτικός με δικό το LLU δίκτυο.

Γεια σας φίλοι μου. Εγώ βασικα ειμαι ο φίλος που έχει το πρόβλημα.
Disconnecτ δεν εχω (κανα 2 φορες μονο) . Το προβλημα μου ειναι οτι υπάρχει μεγαλη διακυμανση της γραμμης απο 160 εως 256. Μεχρι εκεί παραπάνω δεν παει η γραμμη. Έκανα συνδεση με connex 512 πριν 1 μήνα αλλα ακομα δεν εγινε τιποτα. Ολλα απλα δεν δουλευουν. Εχω μιλησει με ΟΤΕ δεν ξερω και εγω ποσες φορες, πηγα στον προισταμενο του ΟΤΕ και αυτος μου ελεγε οτι να ναι χαζομαρες. Δεν μπορω να απευθυνθω πουθενα γιατι απλα ο ΟΤΕ δεν μου δινει την προσβαση να μιλήσω σε καποιον ανωτερο. Ο ΟΤΕ μου λεει ΟΤΕΝΕΤ η ΟΤΕΝΕΤ μου λεει ΟΤΕ και παει λεγοντας. Να φανταστειτε για να δηλωσω βλαβη της γραμμης adsl πειρα στην οtenet η οποιοα μου ειπε να παρω τον ΟΤΕ και ο ΟΤΕ μου ειπε οτι εμεις δεν εχουμε σχεση με το adsl. Για να μην τα πολυλογω μολις εχθες εμαθα οτι το νουμερο που πρεπει να καλεσω για να δηλωσω βλαβη γραμμης ειναι το 121 το οποιο ειναι του :violent-smiley-030: ΟΤΕ φυσικα. Ενα απεραντο χαος σε μια υπηρεσια που κανενας δεν ευθυνεται για τιποτα και που εγω ειμαι αναγκασμένος να υποστω αυτη την κατασταση. Αληθεια υπαρχει
δυνατοτητα να κανω διακοπη συμβολαιου? εχω κανει 6μηνη συμβαση. Αλλα οι υπηρεσιες που μου παρεχονται φυσικα δεν ειναι αυτες που πληρωνω.

Εγώ καταλαβαίνω ότι στον ΟΤΕ σε στέλνουν από εδώ κι από εκεί, γιατί απλά οι περισσότεροι είναι άσχετοι. Εεεε. φυσικά, αφού μπαίνουν με τα βήσματα...τι να λέμε τώρα λοιπόν. Η καλύτερη λύση είναι η αλλαγή provider και άσε αυτούς να τρέχουν αν γίνει κάτι.

Παιδιά μην το ψάχνετε. Ο ΟΤΕ έχει νύψει τας χείρας του λέγοντας ότι οι ταχύτητες είναι ονομαστικές και περιγράφοντας διάφορους παράγοντες που μπορεί να παίζουν ρόλο στην διαμόρφωση της ταχύτητας, αυτοαπαλλάσεται από οποιαδήποτε ευθύνη δυστηχώς. Επίσης αναφέρει ότι μόνο οι μισθωμένες γραμμές αποκλειστικού bandwidth και παρόμοιου τύπου εγγυώνται ταχύτητες. Εγώ με ταχύτητα 1024 και κατεβάζω πότε με 90 kbps και πότε με 15 kbps!

Δηλαδή να αρχίσω να το παίρνω σιγά σιγά απόφαση ότι δεν πρόκειται στην Ελλάδα όταν γυρίσω να έχω τα σταθερά μου 250Kb/s που έχω εδώ με 2mbps...:nounder:

Απάντηση: Re: Ο πΟΤΕ μας ενώνει..

=silent= said:
Γεια σας φίλοι μου. Εγώ βασικα ειμαι ο φίλος που έχει το πρόβλημα.
Disconnecτ δεν εχω (κανα 2 φορες μονο) . Το προβλημα μου ειναι οτι υπάρχει μεγαλη διακυμανση της γραμμης απο 160 εως 256. Μεχρι εκεί παραπάνω δεν παει η γραμμη. Έκανα συνδεση με connex 512 πριν 1 μήνα αλλα ακομα δεν εγινε τιποτα. Ολλα απλα δεν δουλευουν. Εχω μιλησει με ΟΤΕ δεν ξερω και εγω ποσες φορες, πηγα στον προισταμενο του ΟΤΕ και αυτος μου ελεγε οτι να ναι χαζομαρες. Δεν μπορω να απευθυνθω πουθενα γιατι απλα ο ΟΤΕ δεν μου δινει την προσβαση να μιλήσω σε καποιον ανωτερο. Ο ΟΤΕ μου λεει ΟΤΕΝΕΤ η ΟΤΕΝΕΤ μου λεει ΟΤΕ και παει λεγοντας. Να φανταστειτε για να δηλωσω βλαβη της γραμμης adsl πειρα στην οtenet η οποιοα μου ειπε να παρω τον ΟΤΕ και ο ΟΤΕ μου ειπε οτι εμεις δεν εχουμε σχεση με το adsl. Για να μην τα πολυλογω μολις εχθες εμαθα οτι το νουμερο που πρεπει να καλεσω για να δηλωσω βλαβη γραμμης ειναι το 121 το οποιο ειναι του :violent-smiley-030: ΟΤΕ φυσικα. Ενα απεραντο χαος σε μια υπηρεσια που κανενας δεν ευθυνεται για τιποτα και που εγω ειμαι αναγκασμένος να υποστω αυτη την κατασταση. Αληθεια υπαρχει
δυνατοτητα να κανω διακοπη συμβολαιου? εχω κανει 6μηνη συμβαση. Αλλα οι υπηρεσιες που μου παρεχονται φυσικα δεν ειναι αυτες που πληρωνω.

Κατ αρχήν καλωσήρθες στο φορουμ.
Τωρα οσο αφορα αν δεν πας να κανεις καβγα και δεν ριξεις και γ@μ@στ...ρίδια δουλεια δεν γίνεται συνηθως!
Ο λογος ολοι οι υπάλληλοι του εχουν συμπεριφορα δημοσιου υπαλληλου!
Αυτο ειναι και ο λογος που δουλευουν οι άλλοι προβαιντερς!

Απάντηση: Re: Ο πΟΤΕ μας ενώνει..

Dimosthenis said:
Κατ αρχήν καλωσήρθες στο φορουμ.
Τωρα οσο αφορα αν δεν πας να κανεις καβγα και δεν ριξεις και γ@μ@στ...ρίδια δουλεια δεν γίνεται συνηθως!
Ο λογος ολοι οι υπάλληλοι του εχουν συμπεριφορα δημοσιου υπαλληλου!
Αυτο ειναι και ο λογος που δουλευουν οι άλλοι προβαιντερς!

Πήγε ήδη Δημοσθένη και του είπαν τις μίλιες μύριες π@π@ριές...
Μιλάμε οι άνθρωποι είναι άσχετοι!!!
Πως να πάει μπροστά αυτή η χώρα μετά..
Δημόσιο σου λέει.."σκίζονται" όλοι τους για το δημόσιο..
ε ρε βόμβα που την θέλουν!!!:violent-smiley-030:

θα πρεπει να ειναι σε περιοχη που θελει αναβαθμιση η χωρητικοτητα γραμμης και εκει ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι γινεται γιαυτο και υπαρχει ΧΑΟΣ!