Ο πρώτος μου βιντεοπροβολέας Optoma HD300X !!

xlemp21

Senior Member
9 November 2006
684
Αγια παρασκευη
ΕΠΙΤΕΛΟονΥς!!! Καλοριζικο μου.....ευχαριστω ολους οσους ασχοληθηκαν προσωπικα κ ιδιαιτερα τον grand master Γιαννη....

Για σιγα σιγα να γεμιζω το νημα μου με πληροφοριες-αποριες-και γενικα οσο αφορα τον συγκεκριμενο μου προβολεα....

Απάντηση: Ο ΠΡΩΤΟς ΜΟΥ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑς OPTOMA HD300X !!

Καλοθεατος, να τον χαρεις και να απολαμβανεις τις ταινιες σου.

Σας ευχαριστω πολυ παιδια....χθες αφου ακομα δεν εχει ερθει το σταντα επιπλακι..εκανα κατι αυτοσχεδιασμους και τον εστησα στην αποσταση που θελω(4 μετρα) και προβαλα στον τοιχο καποιες ταινιες ετσι να δω κ να κανω καποιες βασικες ρυθμισεις σε οτι αφορα το ματι μου βεβαια...το σαγωνι μου οταν τα εφτιαξα ολα(συμφωνα παντα με τα ματια μου)επεσε κατω.....οχι δεν προκειτε να ξαναπαρω τιβι ΠΟΤΕ!!!!!
Ο τοιχος που προβαλα http://imageshack.us/f/19/imageeitv.jpg/ αυτος με το σοκολα χρωμα..ηταν σουπερ στα ματια μου μονο οταν επεσε σκοταδι(φανταζομαι λογο κλειστου χρωματος του τοιχου) και λογω το οτι δεξια απο την φωτο ειναι η τζαμαρια κ πορτα με αναγλυφο τζαμι και εμπαινε το φως της ημερας απο εκει...οταν ομως σκοτεινιασε...αλλο πραγμα...
Τωρα το πρωτο πραγμα που πρεπει να ρωτησω ειναι οτι απο εκει που τον πηρα μου ειπαν να παιξει για καμια 50-60 αρια ωρες κ μετα να προβω σε πιο πχ επαγγελματικα πραγματα(calibration) ωστε να παρω απο τον προβολεα μου το καλυτερο δυνατον...ισχυει αυτο?

Ναι ισχυει. Βεβαια οσον αφορα τη φωτεινοτητα/αντιθεση, μπορεις να τον ρυθμισεις αμεσα με δυο πατερνακια.
Για θερμοκρασια λευκου και χρωματα, πρεπει να περιμενεις λιγο να ξεθυμανει η λαμπα και να αλλαξει χρωματικη συμπεριφορα. Ποσες ωρες εξαρταται απο την λαμπα καθε προβολεα. Συνηθως καπου αναμεσα στις 100-150 ωρες.

Απο οσο ειδα στη φωτο, τελικα θα προβαλεις στον μακρινο τοιχο. Καλοθεατος. :D

ναι στον σοκολα με πλατος 2.32 και υψος 1.3...και αποσταση τοιχου με φακο 4 μετρα και θεαση στα 5.5 περιπου...αυτο με το πατερνακι που ειπες για αρχη δεν καταλαβα...

Mπορεις να τρεξεις ενα black level clipping και ενα white level clipping, ωστε να φερεις το brightness/contrast ακριβως για αρχη.

sorry warewolf ειμαι λιγο ως αρκετα ασχετος με αυτα...δηλαδη που θα τα βρω κ πως θα τα τρεξω...

sorry warewolf ειμαι λιγο ως αρκετα ασχετος με αυτα...δηλαδη που θα τα βρω κ πως θα τα τρεξω...

Σου εστειλα p.m.

οταν λες να βλεπω τις μπαρες μεχρι το 17..να τισ βλεπω αμυδρα μεχρι το 17 η πχ οπως την πρωτη..

Re: Ο ΠΡΩΤΟς ΜΟΥ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑς OPTOMA HD300X !!

Καλορίζικος και από εμένα. Αμυδρά θα βλέπεις την 17.

οκ...οπως ειπα και στον warewolf λογο ισως gamma βλεπω ενα πεπλο στην εικονα ειδικα σε φωτεινες σκηνες παρολο που η φωτεινοτητα δεν ειναι αυξημενη και ο τοιχος μου ειναι κλειστου χρωματος κ οχι το ιδανικο χρωμα (πχ tundra) γκριζοασπρο δηλαδη...

οταν λες να βλεπω τις μπαρες μεχρι το 17..να τισ βλεπω αμυδρα μεχρι το 17 η πχ οπως την πρωτη..

Θα φαινονται οσο πανε και πιο αμυδρα, αλλα εχει σημασια η 16 να μην φωτιζει ΚΑΘΟΛΟΥ απο την μπαρα που αναβοσβηνει.

Ενδεχεται να μην βλεπεις ουτε την π.χ. 19-18 αλλα ειναι προτιμοτερο απο το να δυναμωσεις κι αλλο και να φωτιστει το 16.

κανονικα αμα ειχα ιδανικοτερο χρωμα στον τοιχο(πχ το tundra που μου ειπες γιαννη) που ειναι πιο φωτεινο χρωμα απο αυτο που εχω παλι δεν θα εχω θεμα με το πεπλο που ειπα πιο πανω...επειδη το tundra ειναι πιο φωτεινο...

κανονικα αμα ειχα ιδανικοτερο χρωμα στον τοιχο(πχ το tundra που μου ειπες γιαννη) που ειναι πιο φωτεινο χρωμα απο αυτο που εχω παλι δεν θα εχω θεμα με το πεπλο που ειπα πιο πανω...επειδη το tundra ειναι πιο φωτεινο...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς ''πέπλο''. Πιθανότατα, φαντάζομαι εννοείς το φως που ξαναπέφτει πάνω στην οθόνη σου λόγω ανάκλασης. Αυτό δεν το γλιτώνεις, διότι οι τοίχοι σου είναι κολλητά με την οθόνη εκτός και αν βρεις κάποιον τρόπο να πνίγεις το ανακλώμενο φως από την οθόνη (π.χ. με μια σκουρόχρωμη κουρτίνα).

Το Tundra στο πρότεινα διότι είναι ένα ουδέτερο γκρίζο και φυσικά απείρως πιο κατάλληλο για βιντεοπροβολή από το σοκολά που προβάλλεις τώρα. Αν θεωρείς ότι είναι φωτεινό (όντως είναι ένα Ν9 γκριζάκι), μπορώ να σου προτείνω κάτι πιο σκούρο φτάνει να αντέχει η φωτεινότητα του προβολέα.

Αν θεωρείς ότι είναι φωτεινό (όντως είναι ένα Ν9 γκριζάκι), μπορώ να σου προτείνω κάτι πιο σκούρο φτάνει να αντέχει η φωτεινότητα του προβολέα.
η φωτεινοτητα λεει στα χαρακτηριστικα του 1600 λουμενσ τωρα στην πραγματικοτητα δεν ξερω..ποιο γιαννη νομιζω οτι ειναι φωτεινο το τουντρα η το σοκολα?

αυτο που εχω τωρα το σοκολα λογω κλειστου χρωματος πιστευα οτι θα μου εκοβε φωτεινοτητα...τωρα πχ αυτο που μπορεσα κ ειδα χτες το αβαταρ σε καποιες φωτεινες σκηνες παρολο που το ειχα στο cinema τις ρυθμησεις δεν τις πειραξα καθολου στην σκηνη που προτο μπαινει ο πρωταγωνιστης στο αβαταρ μεσα στο δωματιο νοσοκομειου(με πολυ ασπρο χρωμα στους τοιχους κ στις ποδιες των γιατρων ηταν πολυ εντονο) βρε λες το σοκολα να μην κοβει τοσο πολυ τελικα...

αυτο που εχω τωρα το σοκολα λογω κλειστου χρωματος πιστευα οτι θα μου εκοβε φωτεινοτητα...τωρα πχ αυτο που μπορεσα κ ειδα χτες το αβαταρ σε καποιες φωτεινες σκηνες παρολο που το ειχα στο cinema τις ρυθμησεις δεν τις πειραξα καθολου στην σκηνη που προτο μπαινει ο πρωταγωνιστης στο αβαταρ μεσα στο δωματιο νοσοκομειου(με πολυ ασπρο χρωμα στους τοιχους κ στις ποδιες των γιατρων ηταν πολυ εντονο) βρε λες το σοκολα να μην κοβει τοσο πολυ τελικα...

Δυστυχώς, αν δεν μετρηθεί, μόνο υπολογισμούς μπορούμε να κάνουμε. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να κάνουμε μια ψιλομπακαλίστικη δουλειά. Αν βρεις το χρώμα ή κάποιο που πάνω κάτω του μοιάζει, το μετράμε με το photoshop και σου λέω πόσο φως περίπου κόβει. Επίσης, δεν γνωρίζω σε τι mode έπαιζες με τον προβολέα. Επίλεξε ένα cinema mode με την λάμπα στο οικονομικό (low) και θερμοκρασία λάμπας warm.