O Σταυρος Λαντσιας στον ΙΑΝΟ.

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,207
Αλιμος
Εχτες ελαβε χωρα η πρωτη απο τις δυο συναυλιες του Σταυρου Λαντσια, στον ημιοροφο του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, στη Σταδίου. Ο χωρος ειναι καλουτσικος και με συμπαθητικό ηχο. Μονο ο φωτισμος της σκηνης με χαλασε λιγο μιας και θυμιζε σαλονι σπιτιου.

Περναω στα της μουσικης τωρα. Τον Λαντσια τον παρακολουθω εδω και περιπου 10 χρονια. Επαιζε καθε δευτερα στο μπαρ Έμπλεων, στο Γαλατσι, μαζι με τους κολλητους του, τον David Lynch και τον απιστευτο μπασιστα Γιωτη Κιουρτσογλου. Ακομα δεν ειχαν ονομαστει "Human Touch". O Λαντσιας ειναι κυπριος με πλήρεις μουσικες σπουδες στην Αμερικη (νομιζω το Berkeley). Αν και ειναι πιανιστας παιζει εκπληκτικα τα ντραμς αλλα και την κιθαρα. Εχτες επαιξε μονο πιανο και σε ενα κομματι, του Astor Piazzolla, επαιξε και μελόντικα. Οι μισες περιπου συνθεσεις ηταν δικες του, ενω στις αλλες μισες διασκευασε διαφορους συνθετες οπως τους Morricone, Χατζιδακη, Chick Korea (ειπε πως οταν τον πρωτοακουσε σκεφτηκε πως ετσι επρεπε να ακουγεται το πιανο και απο τοτε αλλαξε τον τροπο που παιζει αυτο το οργανο), Μπαχ και αρκετων αλλων.

Οι ενορχηστρωσεις του ειναι παντα υψηλοτατου επιπεδου κατορθώνοντας να κραταει μεν τη βασικη φορμα της αρχικης συνθεσης αλλα να δινει δε και τον προσωπικο του χαρακτηρα.

Το υπολοιπο συγκροτημα αποτελουνταν απο 3 βιολιά, μια βιόλα, ενα βιολοντσέλο, τον πολυ καλο Πετρο Βαρθακουρη (ανιψιος του Πάριου) στο κοντραμπασο, σοπρανο σαξοφωνο και το Νίκο Τουλιατο στα ντραμς.

Ξαναπαιζουν στον ιδιο χωρο το ερχομενο Σαββατο. Αν δεν επαιζαν οι Madness, Beastie Boys και Underworld την ιδια ωρα, θα ξαναπηγαινα να τους δω.

Εισιτήριο στα 15 (μαζι με ποτο) και διαρκεια κοντα στις 2μιση ωρες. Οποιος ενδιαφερεται καλο θα ειναι να κανει κρατηση μιας και ολοι οι θεατες καθονται σε τραπεζια.

Last edited:
Πέτρο χαίρομαι που παρουσιάζεις τον Λάντσια.Τον παρακολουθώ χρόνια(έπαιζε και με τον Σαββόπουλο,μαζί με τον Κιουρτσόγλου παλιότερα)όπως και τίς δισκογραφικές του δουλειές(έχω δυό δικές του) ,που τίς βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.Oπως βέβαια και τον Lynch,με τον Κιουρτσόγλου,σε διάφορες δισκογραφικές δουλειές τους και ως Human Touch.
Είχα την τύχη να δώ τον Λάντσια μαζι με τον Lynch και την Πασπαλά,πρίν 4 χρόνια σε μιά ´χαλαρή´και πολύωρη συναυλία τους σε ένα κεντράκι στην παραλία τής Σκάνδιας στα Κύθηρα.Για πολλή ώρα αυτοσχεδίαζαν οι δυό τους και ήταν απολαυστικοί.
Εξαιρετικοί μουσικοί,που δεν έχουν την διαφήμηση που τούς αναλογεί....

Πέτρο χαίρομαι που παρουσιάζεις τον Λάντσια.Τον παρακολουθώ χρόνια(έπαιζε και με τον Σαββόπουλο,μαζί με τον Κιουρτσόγλου παλιότερα)όπως και τίς δισκογραφικές του δουλειές(έχω δυό δικές του) ,που τίς βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.Oπως βέβαια και τον Lynch,με τον Κιουρτσόγλου,σε διάφορες δισκογραφικές δουλειές τους και ως Human Touch.
Είχα την τύχη να δώ τον Λάντσια μαζι με τον Lynch και την Πασπαλά,πρίν 4 χρόνια σε μιά ´χαλαρή´και πολύωρη συναυλία τους σε ένα κεντράκι στην παραλία τής Σκάνδιας στα Κύθηρα.Για πολλή ώρα αυτοσχεδίαζαν οι δυό τους και ήταν απολαυστικοί.
Εξαιρετικοί μουσικοί,που δεν έχουν την διαφήμηση που τούς αναλογεί....

τον εχω δει και εγω με το Σαββοπουλο. Επαιζε ντραμς σε αυτο το σχημα. Ο Κιουτσογλου ειναι απο αλλο πλανητη. Οποιος τον εχει δει να παιζει το αταστο μπασο του καταλαβαινει τι λεω. Ειναι και φοβερος περφορμερ. Καθε Τεταρτη οι Human Touch παιζουν στο καφέ Αλαβαστρον, στο Παγκρατι. Δεν ξερω αν οι εμφανισεις τους συνεχοζονται ακομα. Μεχρι πριν λιγες εβδομαδες επαιζαν σιρουρα. Αν συνεχιζονται προτεινω να κανονισουμε να παμε. Τους εχω δει αρκετες φορες.

Σπυρο, αν μπορεις πηγαινε το Σαββατο στον Ιανο. Θα γουσταρεις. 10 και μιση αρχιζει.

τον εχω δει και εγω με το Σαββοπουλο. Επαιζε ντραμς σε αυτο το σχημα. Ο Κιουτσογλου ειναι απο αλλο πλανητη. Οποιος τον εχει δει να παιζει το αταστο μπασο του καταλαβαινει τι λεω. Ειναι και φοβερος περφορμερ. Καθε Τεταρτη οι Human Touch παιζουν στο καφέ Αλαβαστρον, στο Παγκρατι. Δεν ξερω αν οι εμφανισεις τους συνεχοζονται ακομα. Μεχρι πριν λιγες εβδομαδες επαιζαν σιρουρα. Αν συνεχιζονται προτεινω να κανονισουμε να παμε. Τους εχω δει αρκετες φορες.

Σπυρο, αν μπορεις πηγαινε το Σαββατο στον Ιανο. Θα γουσταρεις. 10 και μιση αρχιζει.

Για Τετάρτες μεσα.Το Σάββατο δυστυχώς θα τρέχω σε βαφτίσεις.....

Πέτρο, απ'ότι είδα στο site του Αλάβαστρον, δυστυχώς η 2α Ιουνίου ήταν η τελευταία τους μέρα για τη φετεινή σαιζόν..
Πολύ καλό σχήμα, τους γουστάρω πολύ, ιδιαίτερα στα live τους, οπου είναι απολαυστικοί. :guitarist:

Πέτρο, απ'ότι είδα στο site του Αλάβαστρον, δυστυχώς η 2α Ιουνίου ήταν η τελευταία τους μέρα για τη φετεινή σαιζόν..
Πολύ καλό σχήμα, τους γουστάρω πολύ, ιδιαίτερα στα live τους, οπου είναι απολαυστικοί. :guitarist:

κριμα. παιζουν εκει καθε τεταρτη εδω και 5-6 χρονια.

O Λάντσιας στον δίσκο του το ´Ταξίδι μιάς νότας´,που τον βρίσκω εξαιρετικό και μυρίζει Νότια Μεσόγειο έχει ένα πολύ σπουδαίο κομμάτι ´Το Blues τού Σπάθα´,που παίζει κιθαρόνι και κιθάρα ο Γιάννης Σπάθας.Γενικά ,μιά χαρά δίσκος...

O Λάντσιας στον δίσκο του το ´Ταξίδι μιάς νότας´,που τον βρίσκω εξαιρετικό και μυρίζει Νότια Μεσόγειο έχει ένα πολύ σπουδαίο κομμάτι ´Το Blues τού Σπάθα´,που παίζει κιθαρόνι και κιθάρα ο Γιάννης Σπάθας.Γενικά ,μιά χαρά δίσκος...

εχτες επαιξε σιγουρα το ομώνυμο παντως. φερνε στο στυλ του Σακαμοτο.

εχτες επαιξε σιγουρα το ομώνυμο παντως. φερνε στο στυλ του Σακαμοτο.

Ναί φέρνει.Πάντως εμένα μού βγάζει πιό ευρωπαϊκή παιδεία .Ορισμένες στιγμές θυμίζει Σκανδιναυούς,αλλά το μείγμα παέι πιό νότια,σαν ηχόχρωμα περισσότερο.

τον εχω γνωρισει λιγο, οπως και τον Κιουρτσογλου. ειναι δασκαλος πιανου ενος πολυ φιλου μου. ειναι ατομα παρα πολυ σεμνα και με πολλα ακουσματα. οι επιρρεασμοι τους ειναι ποικίλοι.

τον εχω γνωρισει λιγο, οπως και τον Κιουρτσογλου. ειναι δασκαλος πιανου ενος πολυ φιλου μου. ειναι ατομα παρα πολυ σεμνα και με πολλα ακουσματα. οι επιρρεασμοι τους ειναι ποικίλοι.

Είναι κάτι παιδιά διαμάντια,έξω απο τα φώτα τής δημοσιότητας,που κάνουν σπουδαία δουλειά.Γι´αυτό και χάρηκα που άνοιξες thread..

έχετε ακούσει το δίσκο του Διονύση με το Σταύρο και το Γιώτη?

ξέρω το Γιώτη χρόνια και τον άκουσα να παίζει με τον Billy Cobham στη Θεσσαλονίκη...

Πιστεύω ότι είναι καλή δουλειά

Τόν έχω ακούσει ,αλλά δεν τον έχω αγοράσει.Θεωρώ ότι είναι μιά από τίς καλύτερες δυνατές εκδοχές,για μιά σημερινή ακρόαση τών τραγουδιών τού Νιόνιου.

Τους ακουσα να παρουσιαζουν τα κομματια του Σαββοπουλου σε μια εκπομπη της ΝΕΤ (ή ΕΤ1). δε μου ειπαν τιποτα. Ο Λαντσιας και ο Κιουρτσογλου ειναι απιστευτοι οργανοπαιχτες και "δυσκολευονται" να κλειστουν στις απλες φορμες των τραγουδιων του Σαββοπουλου. Υποψιαζομαι πως παιζουν μαζι του κυριως για τα λεφτα.

Last edited:
Παλιά όμως ο Γερμανός και ο Ντάλας και άλλοι δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα....(βρώμικο ψωμί)

Μολις τωρα το εμαθα.

Σημερα, στο Αλαβαστρον.

Λαντσιας στο πιανο, Κιουρτσογλου στο μπασο και ενας γνωστος ντραμερ (φτου, ξεχασα το ονομα του!!!).

Αν και ειμαι πτωμα αυτη τη στιγμη, ισως τελικα να παω.

Βρώμικες φανκιες απο τα '70s. Μαζι τους ηταν και ενας πνευστος. Γνωριζονται παρα πολυ καλα μεταξυ τους αλλα για το συγκεκριμενο λάιβ δεν ειχαν κανει ουτε μια προβα. Ομως, αυτοι οι τυποι ειναι αλλου.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ:grinning-smiley-043