Ο τάφος της Αμφίπολης

Ποιος/ποια ετάφη στον τυμβο της Αμφίπολης

• Total voters
    107
Θεωρώ ότι πιθανότατα να είναι μνημείο πεσόντων της μάχης των Φιλίππων.Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε αν δεν είναι Μακεδονικό.»

Εγώ πάλι θα έβαζα στοίχημα ότι δεν είναι (με βάση όσα έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα μηνύματα). Δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάνει σε αυτό το συμπέρασμα, όταν η ίδια μάλιστα σπεύδει να υποδείξει στους υπόλοιπους να περιμένουν...

Δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάνει σε αυτό το συμπέρασμα, όταν η ίδια μάλιστα σπεύδει να υποδείξει στους υπόλοιπους να περιμένουν...

Εγώ έχω μια υποψία πώς...

Ἀλώπηξ λιμώττουσα, ὡς ἐθεάσατο ἀπό τινος ἀναδενδράδος βότρυας κρεμαμένους, ἠβουλήθη αὐτῶν περιγενέσθαι καὶ οὐκ ἠδύνατο. Ἀπαλλαττομένη δὲ πρὸς ἑαυτὴν εἶπεν· "Ὄμφακές εἰσιν." Οὕτω καὶ τῶν ἀνθρώπων ἔνιοι τῶν πραγμάτων ἐφικέσθαι μὴ δυνάμενοι δι' ἀσθένειαν τοὺς καιροὺς αἰτιῶνται.

Να ανεβάσω ενα poll με τους πιθανους ενταφιασμένους για να ψηφίσουμε ποιος πιστεύουμε οτι θα βρεθεί ?

Εγώ έχω μια υποψία πώς...

Ἀλώπηξ λιμώττουσα, α½‛ς ἐθεάσατο αΌ€πό τινος αΌ€ναδενδράδος βότρυας κρεμαμένους, αΌ*βουλήθη αὐταΏΆν περιγενέσθαι καα½Ά οὐκ αΌ*δύνατο. Ἀπαλλαττομένη δα½² πρα½Ές αΌ‘αυτα½´ν εαΌΆπεν· "Ὄμφακές εαΌ°σιν." Οὕτω καα½Ά ταΏΆν αΌ€νθρώπων αΌ”νιοι ταΏΆν πραγμάτων ἐφικέσθαι μα½´ δυνάμενοι δι' αΌ€σθένειαν τοα½Ίς καιροα½Ίς ααΌ°τιαΏΆνται.

Μου αρέσει που το λες περιφραστικά! :grinning-smiley-043

E ναι, αφου ο καθένας εχει την δικη του θεωρία.. Αλλα δεν βλεπω μεγαλο ενδιαφέρον οποτε ας το αφήσουμε. Εξαλλου εγω εχω τοποθετηθεί (αλλος ενας που νομιζει οτι εχει αποψη)

Eλεγα οτι θα αδραξεις την ευκαιρια των λεγομενων μου να το πας προς ...Ρωμη και εσυ :ernaehrung004:

Παντως ειναι οντως πολυ μυστηριο η πολυπολιτισμικη διανθιση του ταφου .

Το πολλ μπήκε και η πρωτη ψήφος επεσε.. Αν υπαρχει καποια επιλογη που δεν εχει συμπεριληφθει σας ακουω.

Καποια "γραφικα" του τυπου εξωγήινοι κτλ δεν τα εβαλα. Αν καποιος πραγματικά πιστεύει οτι θα βρουμε τον Τζιμι Χοφα μου το λεει και το προσθέτω..

Ψήφισα Νέαρχο με τα όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα..

Η μητέρα μου λέει δεν θα βρουν κανένα! :p

Λοιπον, κατι για το Poll. Εαν πατήσετε πανω σε ενα απο τα νουμερακια μπορείτε να δειτε ποιος ψήφισε τι.

Ο Κωστας που το θεμα το κατέχει οπως λιγοι αλλοι ψήφισε και αυτος Κασσανδρο ενω βλέπω Blue και Kosh να δινουν Νεαρχο δαγκωτό.

Στην τύχη ειναι όλων μας. Εδω δεν ξερουν το θα βρουν αυτοι που εργαζονται στον τυμβο.

Οι τοπικές φήμες λενε παντως οτι υπάρχει σκαλα που κατεβαίνει σε χαμηλότερο επιπεδο στον τριτο θαλαμο. Μπορει να ειναι και ο τελευταίος..

Αυτο το σχεδιο παντως ειναι πολυ κατατοπιστικο. Μεταξυ άλλων διακρίνεται και το μικρο τουνελ που μάλλον άνοιξαν οι τυμβωρύχοι για να διεισδύσουν στον ταφο.

http://www.zougla.gr/greece/article/o-zografos-tou-timvou-tis-amfipolis

image.ashx

Last edited:
Εγώ διαλέγω τον Adama του Battlestar Galactica! Να μην ξεχνάμε ότι η Γη ήταν ο 13ος πλανήτης, σωστά;