Fixxxer
Supreme Member
Εκτος αυτου φιλε Magellan δεν εχουν βρεθει ουτε κοσμηματα ουτε χρυσα ουτε επιχρυσα πραγματα...
Σωστος ο Blue08 μ@λ@κι@ εγραψα...
Σωστος ο Blue08 μ@λ@κι@ εγραψα...
Εκτος αυτου φιλε Magellan δεν εχουν βρεθει ουτε κοσμηματα ουτε χρυσα ουτε επιχρυσα πραγματα...
4. Εντός και εκτός του τάφου, βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού.
Δυστυχώς όμως καρασυλημένο το μνημείο....
4. Εντός και εκτός του τάφου, βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού.
Δυστυχώς όμως καρασυλημένο το μνημείο....
Το ύψος του τάφου ήταν 1.80 Fixxxer!
Λίγη σημασία έχει, ο πραγματικός "θησαυρός" είναι ο νεκρός και η ταυτοποίηση του.
Λίγη σημασία έχει, ο πραγματικός "θησαυρός" είναι ο νεκρός και η ταυτοποίηση του.
Μπορουνε με το DNA και το καταλληλο λογισμικο να βρουνε πως θα μπορουσε να ηταν στην πραγματικοτητα ο νεκρος?
Ηφαιστίωνας?
Aκριβως.Λίγη σημασία έχει, ο πραγματικός "θησαυρός" είναι ο νεκρός και η ταυτοποίηση του.
Αλέξανδρος και Ηφαιστίωνας πέθαναν με 8 μήνες διαφορά. Να είχε προλάβει να κατασκευαστεί σε αυτό το διάστημα το μνημείο; Γιατί μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου, δεν νομίζω να τηρήθηκαν με τέτοια ζέση (και τέτοιο κόστος) οι επιθυμίες και οδηγίες του πεθαμένου βασιλιά.
Σκέφτομαι τους σκοπιανούς τώρα να τους έχει πιάσει κρύος ιδρώτας!!![]()
![]()
Εχουνε πει οτι το κοστολογουνε σε 10.000 ταλαντα (καπου 10 δις ευρω σημερινα) και οτι μονο ο Μεγας Αλεξανδρος τα ειχε αυτα τα λεφτα εκεινη την εποχη...
Προχείρως, τουλάχιστον χιλιαπλάσιο μου φαίνεται ως έργο, άρα 10 εκ. τάλαντα? Ε όχι δα.
Τον τάφο? Μήπως είμαστε ολίγο υπερβολικοί; Το κόστος μιας τριηραρχίας στην αρχαία Αθήνα, της δαπανηρότερης χορηγίας, άγγιζε το ένα -1- τάλαντο. Όχι και δέκα χιλιάδες τριηραρχίες η κατασκευή ενός τέτοιου τάφου. Δλδ η Μεγάλη Πυραμίδα, πόσα τάλαντα κόστισε? Προχείρως, τουλάχιστον χιλιαπλάσιο μου φαίνεται ως έργο, άρα 10 εκ. τάλαντα? Ε όχι δα.
Αλέξανδρος και Ηφαιστίωνας πέθαναν με 8 μήνες διαφορά. Να είχε προλάβει να κατασκευαστεί σε αυτό το διάστημα το μνημείο; Γιατί μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου, δεν νομίζω να τηρήθηκαν με τέτοια ζέση (και τέτοιο κόστος) οι επιθυμίες και οδηγίες του πεθαμένου βασιλιά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.