Ο τελικος Parasound 2250 και τα ATC scm 40

Videophile2

Established Member
1 June 2010
118
Λαμία
Τι λετε τα 2χ250 watts του εν λογω ενισχυτη με προ τον rxv650 Yamaha θα
ταιριαξουν καλα με τα ATC scm 40 ;
Οι οποιες μελλοντικες αλλαγες θα αφορουν την πηγη που τωρα ειναι το ps3
και ισως εναν αλλο AV ενισχυτη με Audyssey multiEQ XT ισοσταθμιση.
Τα χρηματα για τελικο δεν θελω να ξεπερνουν τα 1500 .
Το συστημα θα παιζει μουσικη δικαναλη (ακουω δυνατα μερικες φορες) ολα
τα ειδη εκτος απο hard rock ,heavy metal και αρκετα συχνα ταινιες.

Tι να σου πω ρε λεβέντη,δεδομένου οτι θα ακους αρκετά συχνά ταινίες ναι για καθαρά μουσική όχι μέσω AV ενισχυτή,εκτός και άμα καταφέρεις και βρείς συνδιαστική λύση παρεμβάλοντας δικάναλο προενισχυτή με hometheater passthrough μιάς και ο τελικός θα οδηγήση ικανοποιητικά τα ηχεία σου δεδομένου του χώρου σου και τών εντάσεων που αναπτύσεις μεσα σ'αυτον.

ο συγκεκριμένος parasound είναι μηχανάκι έκπληξη
όταν είχα τα 805s τον είχε φέρει ένας φίλος ένα σαββατοκύριακο να τον ακούσω
θα μου μείνει αξέχαστος
ότι καλύτερο έχω ακούσει με τα 805 σε αυτήν την κατηγορία τιμής
είναι πολύ μουσικό το μηχανάκι μα συνάμα καθαρό αναλυτικό και ξεκούραστο
συστήνεται ανεπιφύλακτα !

Ευχαριστω για τις γνωμες σας.Τα ηχεια δεν τα εχω ακουσει ουτε τον τελικο.
Σκοπευω συντομα να τα ακουσω και κατι μου λεει οτι θα καταληξω εκει.
Θελω γραμμικη συμπεριφορα στον ηχο πολυ καλη οδηγηση να παιζουν πολυ κοντα σε τοιχο και αποκλειονται οι λαμπες.Οι ηχογραφησεις που δεν θα ακουγονται καλα θα σβηνονται παραυτα απο τον σκληρο δισκο(flac).
Τεινω να καταληξω σε προ και τελικο Parasound Halo P3-A23 με balanced
συνδεση μεταξυ τους (υπαρχει η δυνατοτητα).
Αν τα ηχεια δεν μου αρεσουν για καποιο λογο κοιταζω και τα Dynaudio.
Το συστημα θα το παντρευτω :operator:

Υγ.Ακουγοντας πολλα συστηματα αλλα και καλωδια καταλαβα οτι το σημαντικοτερο κομματι της αλυσιδας ειναι οι ηχογραφησεις (δεδομενων των μηχανηματων) αρα θελω εναν τροπο να κανω ισοσταθμιση οταν χρειαζεται (bass-treble) και οχι να ψαχνομαι
με καλωδια ,λαμπες ,dac κλπ για να ''φτιαξω'' τον ηχο ωστε να μου αρεσει .

Last edited:
ΑΝ αποφασίσεις να πας σε Parasound, πέρνα μια βόλτα απ το www.stepcom.gr
Υπάρχει ο Halo P3 σε τιμή χώμα.

Απο αξιοπιστια τι λεει το συγκεκριμενο καταστημα ;Ισχυουν οντως οι εγγυησεις που δινει στα μεταχειρισμενα;
Σ' ευχαριστω για την επισημανση.

Re: Απάντηση: Ο τελικος Parasound 2250 και τα ATC scm 40

Videophile2;1290588 ....εναν τροπο να κανω ισοσταθμιση οταν χρειαζεται (bass-treble) και οχι να ......για να ''φτιαξω'' τον ηχο ωστε να μου αρεσει .[/I said:
Συμβουλή να μην καταλήξεις σε τέτοια λύση. Φρόντισε να διαλέξεις κάτι να σου αρέσει εξ ἀρχής. Θα χαλάσεις τον ήχο σου παρά θα τον φτιάξεις.
Μάθετε να ακούτε με τις λιγώτερες δυνατές επεμβάσεις και στάδια στο σύστημα και διαλέγετε τις ηχογραφήσεις.

Απο αξιοπιστια τι λεει το συγκεκριμενο καταστημα ;Ισχυουν οντως οι εγγυησεις που δινει στα μεταχειρισμενα;
Σ' ευχαριστω για την επισημανση.

Κορυφή φίλε μου.
Ο Αντώνης είναι πέραν από εξαιρετικός επαγγελματίας και καλό παιδί.
Αν ψάξεις λιγάκι στο φόρουμ θα δεις ότι πολλοί avlubίστες έχουν την ίδια γνώμη.

Re: Απάντηση: Ο τελικος Parasound 2250 και τα ATC scm 40

Τεινω να καταληξω σε προ και τελικο Parasound Halo P3-A23 με balanced
συνδεση μεταξυ τους (υπαρχει η δυνατοτητα).

Η δυνατότητα υπάρχει. Η ουσία δεν υπάρχει, καθώς ούτε ο P3 ούτε ο Α23 είναι σχεδίαση balanced για να επωφεληθείς από τη συγκεκριμένη συνδεσμολογία. Η μόνη διαφορά είναι σε 2-3db παραπάνω που δίνει η συγκεκριμένη σύνδεση. Συνεπώς ο μόνος λόγος για να χρησιμοποιήσεις την εν λόγω σύνδεση στο σετ αυτό είναι μόνο αν τα μηχανάκια τα έχεις... σε διαφορετικά δωμάτια (μεγάλα μήκη καλωδίων)

Είναι δεδομένη φυσικά η συνέργεια αυτών των δύο ομόσταυλων μηχανημάτων. Παραυτα θα σου πρότεινα να δεις και τον P7 που είναι αναλογικός 7κάναλος προ σε περίπτωση που θελήσεις κάποτε να επεκτείνεις το σύστημα σε πολυκάναλο.

Είσαι σίγουρος; O John Curl λέει ότι όλες οι σχεδιάσεις του είναι balanced, επομένως και ο Halo Α23 πρέπει να είναι. Οι αντίστοιχοι της σειράς Classic Line δεν είναι.

Για τον P3 δεν ξέρω, ξέρω όμως ότι η Stepcom έχει έναν μεταχειρισμένο στα 380 ευρώ.