Δυστυχώς δεν μπορείς να βγάλεις σοβαρά συμπεράσματα με αυτό τον τρόπο (για πολλούς ευνόητους λόγους με τον νούμερο 1 ότι δεν ακούς τα ακουστικά της ακρόασης αλλά τα ακουστικά/ηχεία του σπιτιού σου , 2 για το πως γίνεται η ηχογράφηση , 3 για τους χρωματισμούς και την επεξεργασία που προκύπτουν στο ήχο μέχρι να φτάσει στο αυτί σου κτλπ)
Μακάρι να γινόταν και να κάναμε όλοι ακροάσεις από τον καναπέ του σπιτιού μας αλλά δεν γίνεται.
Είναι καλό όμως για να πάρεις μια ιδέα για τα χαρακτηριστικά και τις ισορροπίες ενός ακουστικού σε σχέση με ένα άλλο με επαναληπτική Α/Β ακρόαση των ηχογραφήσεων.
Ο τίτλος "ό,τι καλύτερο
μετά από την Α/Β ακρόαση" είναι σωστός
Βέβαια μετά από την Α/Β ακρόαση το μόνο που μένει για να σε βοηθήσει να αποφασίσεις είναι είτε να εύχεσαι να ισχύει ότι γράφει καθένας στο ιντερνετ είτε να πας να αγοράσεις στα τυφλά οπότε έτσι και άλλιως δεν είχες πολλές επιλογές από την αρχή.
Αν σας ενδιαφέρει υπάρχει και αυτός ο τύπος που κάνει κάτι παρόμοιο
https://www.youtube.com/user/ZeosReviews/videos
https://www.youtube.com/watch?v=9NVZNmXt6jg
https://www.youtube.com/watch?v=q6hyrUKZc3Q
https://www.youtube.com/watch?v=ueCPL6PZSgE
Σε αυτά τα βίντεο παίζει την ίδια λίστα τραγουδιών.
Αυτό που κάνω εγώ είναι να παίζω 10 δευτερόλεπτα σε κάθε βίντεο το ένα μετά το άλλο και στο τέλος παίζω και τα αντίστοιχα δευτερόλεπτα στο κανονικό τραγούδι μέσα από spotify/tidal.
Με μπρος-πίσω επαναληπτικά με αναπαραγωγή σε monitor ηχεία ή ισορροπημένα ακουστικά μπορείς να βγάλεις κάποια συμπεράσματα για τις ισορροπίες/χρωματισμούς/εντάσεις σε μπάσο/μεσαίες/πρίμα σε κάθε ακουστικό σε σχέση με το άλλο.
Εντάξει δεν είναι κάτι στο οποίο μπορείς να στηριχτείς αλλά έχει πλάκα/ενδιαφέρον.