Ο W5000 στη Θεσσαλονίκη

18 June 2006
8,278
Θεσσαλονίκη
Πριν από μερικές ώρες έφτασε στα χέρια μου ο νέος BenQW5000 που τόσα έχουμε ακούσει τελευταία .

Ως γνωστόν είμαι κάτοχος του 8720 και η πρώτη επαφή ( η εξωτερική ) δεν μου έκανε καμία εντύπωση αφού ουσιαστικά παραμένει ακριβός το ίδιο σασί με την προσθήκη όμως δυο δαχτυλιδιών μπροστά απ τον φακό για το zoomκαι focusπου πλέων είναι χειροκίνητα . Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη ήταν όταν αντίκρισα στο τηλεκοντρόλ το κουμπάκι Lensπου μετακινεί τον φακό πάνω – κάτω ηλεκτρικά κάτι που νόμιζα πως θα είχαν αφαιρέσει. Επίσης μου φάνηκε κάπως ποιο ελαφρύς απ τον 8720 αλλά αυτό μπορεί και να είναι ιδέα μου . Το βράδυ θα στηθεί πρόχειρα και για το Σαββατοκύριακο αναμένετε να δοκιμαστεί σκληρά σε όλα τα φορματ κα με μπόλικες ρυθμίσεις οπότε από Δευτέρα θα έχουμε και φωτογραφικό υλικό αλλά και εντυπώσεις απ την εικόνα του .
Να επισημάνω πως ο ευτυχής κάτοχος του προβολέα δεν είμαι εγώ ( προς το παρόν) αλλά ο Νίκος , μέλος του clubεδώ και καιρό αλλά αθόρυβο . Ελπίζω Νικόλα να σε βλέπουμε συχνότερα τώρα που μπήκες για τα καλά στο χορό.
Καλορίζικος .-bye-

n owner of a W5000 in France reports a problem with the overscan feature with the firmware version 1.08, nevertheless, it supports now 24p and apparently, the brillant color function doesn't genarate noise on the movie.

1.08 hope we can somehow do a user upgrade !
Everyone has 1.02 I think so far.

The overscan of the V1.08 crops 5% of the pictures...

However, I will not update my W5000 as long as the overscan cannot be set to be ZERO. This can be done in the 1.02 Version. So this does proove that the pj. itself is great. The problem is the failure of the BenQ programmers and its firmware. They are actually working at a new firmware in order to fix the overscan.

And NO: No user update can be done. The pj. has to be opened to update from 1.02 to 1.08 and higher.....

Ποιο χορό ρε Κώστα 3000 ευρώ δώσαμε και ακόμα ηχεία δεν πήραμε,μας βλέπω αντί να μπούμε στο χορό να μπούμε στη φυλακή.:fahne90:

Καλοθέατος ..rompa (άλλαξε επειγόντως nick!!)

Είμαι άμεσα ενδιαφερόμενος για το μηχανάκι και θα είμαι απο τους τυχερούς που θα το δουν..

Ο προβολέας στήθηκε χθες βράδυ δίπλα στον 8720 και συνδέθηκε με το PS3 αλλά και με το HTPC και έγραψε ήδη τις 4 πρώτες ώρες του .

Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση μόλις ανάψει η λάμπα είναι το Φως το αληθινό . Τι φως ήταν αυτό? Ακόμα και με όλα τα φώτα αναμμένα στο χώρο έπαιζε χωρίς πρόβλημα . Αρχικά ο προβολές είχε πειραγμένο το keystone πάρα πολύ με αποτέλεσμα να έχω στην οθόνη ένα τεράστιο τραπέζιο . Αφού το διόρθωσα του έδωσα να παίξει 1080 στα 24 και περίμενα να πάρω μπλε οθόνη . Κλείδωσε όμως κανονικά και αμέσως έσπευσα να βάλω στο ps3 το James bond για να δω αν δουλεύει στην πράξει. Αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι δουλεύει στα 24 η έτσι τουλάχιστο γράφει ότι κλειδώνει και η κινήσει είναι σχετικά καλή αν και όχι τέλεια .

Η χρήση του brilliant colors απογειώνει την εικόνα κάνοντας την να μοιάζει πιο ζωντανή , ποιο αστραφτερή με έντονο contrast κάτι δηλαδή που βλέπουμε σε μια καλή LCD TV . Η λειτουργία αυτή όμως έχει κι ένα πολύ σημαντικό αρνητικό στοιχείο και αυτό ακούει στ όνομα ΒΡΑΣΙΜΟ που ήδη έχει αναφερθεί πολλάκις εδώ μέσα. Απενεργοποιώντας το φαινόμενο ελαχιστοποιείται σε σημείο που να μην ενοχλεί καθόλου. Τα χρώματα του βάση του DVE και των φίλτρων του είναι αλλού γι αλλού και δυστυχώς δεν κατάφερα να τα βελτιώσω αφού τα ρυθμίσθηκα χρώματος που διαθέτει στο menu δεν επηρέαζαν τοπ αποτέλεσμα . Πιθανόν να μην βρήκα και τα σωστά ρυθμιστικά αλλά απ ότι είδα τα χοντρά πειράγματα τα παίρνει μόνο μέσο service menu κάτι που δεν ξέρω πώς μπαίνεις αφού έχει αλλάξει ριζικά το menu και ο τρόπος λειτουργίας του σε σχέση με τον 8720.

Στην σύνδεση με το HTPC ( ATI HD2400pro) ενώ μου κλείδωνε αρχικά στα 1920Χ1080p 24hz ξεκινώντας η αναπαραγωγή ταινιών στα 1080p ( matroska) κόλλημα και χρειάζονταν restart για να ξεκινήσει και πάλι . Δεν το έψαξα και πολύ το θέμα αφού ήταν περασμένες 4 και σήμερα το πρωί έπρεπε να βρίσκομαι στο μαγαζί.

Μια παρατηρήσει που έκανα ήταν ότι το μηχάνημα είχε ανοιχτεί από την BSI και δεν ξέρω το λόγο που έγινε αυτό αφού το κοντέρ έλεγε 0 ώρες . Πιθανόν ν αναβαθμίσθηκε ( το ελπίζω ) και όχι να είναι κάποιο κομμάτι demo . Αυτό θα το μάθω μόλις μπορέσω να μπω στο άλλο MENU . Επίσης στο κουτί δε υπήρχε καθόλου manual .

Κάθε βοήθεια δεκτή απ όλους

Σε γενικές γραμμές είναι σίγουρα το ποιο τίμιο μηχανάκι της κατηγορίας του και στα 2 χιλιάρικα που σου ζητάει σου κάνει κι 1 ακόμα χιλιάρικο δώρο

Re: Απάντηση: Ο W5000 στη Θεσσαλονίκη

δυστυχώς δεν κατάφερα να τα βελτιώσω αφού τα ρυθμίσθηκα χρώματος που διαθέτει στο menu δεν επηρέαζαν τοπ αποτέλεσμα . Πιθανόν να μην βρήκα και τα σωστά ρυθμιστικά

Τα εχει πει ο Μανώλης νωριτερα

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=360372&postcount=61

Re: Απάντηση: Ο W5000 στη Θεσσαλονίκη

Είμαι άμεσα ενδιαφερόμενος για το μηχανάκι και θα είμαι απο τους τυχερούς που θα το δουν..

Να βρουμε ακομα εναν 600ρη Αλεξη να δίνουμε στους 2 κι εναν τριτο δωρο...

Μοναχοφάη.... -bye--bye-

Καλορίζικο καλοθέατο και καλοφορεμένο το νέο εργαλείο ...!!!!!!!!!

Να είσαι πάντα καλά και να το απολαμβάνεις....!!!!!!!!!!:a0210::a0210::a0210::a0210:

Ευχαριστο ρε παιδια για τα καλα σας λογια αλλα αν δεν αλλαξω nick name δεν θελω να ξαναμιλησω για να μην γινω rompa xexexexe.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043