Ο W5000 στη Θεσσαλονίκη

Χθες το βράδυ μαζευτήκαμε στο σπίτι μου οι γνωστοί άγνωστοί για να δούμε το νέο μωρό την BenQ . Παρόντες ο Ρόμπας ( Νικος ) Αλεξ. Τρυφω, ο Μαϊκ Μελίδης , ο Μάριο Τσιριγώτης , ο Αντρέ Cinemusic κι εγώ . Αυτό που διαπιστώθηκε αμέσως ήταν ότι το μηχάνημα τελικά ήταν δουλεμένο και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου καθώς στο κρυφό μενού έγραφέ 49 ώρες . Εκτός αυτού όμως είχε κι ένα σημάδι από σκόνη σε κάποιο απ τα οπτικά μέρη που φαίνονταν αρκετά έντονα στην οθόνη . Σήμερα ο Νίκος επικοινώνησε με το κατάστημα από το οποίο τον αγόρασε και έπειτα από επικοινωνία που είχε το κατάστημα με την BSI ανέλαβε να τον επιστέψει και να έρθει νέο κομμάτι σφραγισμένο αυτή τη φορά . Λυπήθηκα ιδιαίτερα αφού μέχρι στιγμής διατηρούσα τις καλύτερες εντυπώσεις για την BSI .

Όσο για την εικόνα του τώρα είχαμε κάποια δυσκολία στην αναπαραγωγή από HTPC πιθανόν κάποιο πρόβλημα στα 1080p από την ΑΤΙ και ως εκ τούτου δεν πήραμε κα τα ασφαλέστερα συμπεράσματα . Στο BR τώρα η ευκρίνεια του έκοβε την ανάσα παρ όλο που εκ των υστέρων ανακάλυψα ότι το keystone ήταν δυο κλικ πειραγμένο με αποτέλεσμα να χάνει σε κάποια σημεία στην οθόνης την ευκρίνεια του .
Παρ όλο που τα χρώματα του ήταν αλλού γι αλλού και το βράσιμο ορατό σε αρκετά σημεία ο προβολέας έπαιζε εξαιρετικά με έντονο μαύρο και τρισδιάστατη αίσθηση . Με μια καλή ρύθμιση πιστεύω πως το μηχανάκι θα σκοτώσει όλο τον ανταγωνισμό μέχρι 3000 .
Ένα σημείο που με προβλημάτισε ήταν ένα περίεργο φαινόμενο που παρουσιάσετε στην οθόνη. Υπάρχει μια αντανάκλαση του φακού που προβάλει αμυδρά μεν αλλά αρκετά ευδιάκριτο πολλές φορές αντεστραμμένο είδωλο ενός αντικειμένου που υπάρχει στο κέντρο της οθόνης . Δεν ξέρω αν καταλάβατε τι θέλω να πω αλλά το φαινόμενο για παράδειγμα εμφανίζετε πχ όταν την οθόνη έχω το σήμα των windows επάνω αριστερά βλέπω το W ανάποδα σαν σκιά - φάντασμα . Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος?

Ένα άλλο θεματάκι είναι το ανεξέλεγκτό φως του καθιστά τον προβολέα ιδανικό για ιδικά διαμορφωμένο χώρο αφού η αντανάκλαση στους τοίχους – ταβάνι κλπ επιστέφουν στην οθόνη με αποτέλεσμα την αλλοίωση του μαύρου . Φαντασθείτε όμως ότι το μαύρο του σκοτώνει ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες , Πού να παίξει και σε σκοτεινό θάλαμο .

Θα τον αγόρασα εδώ και τώρα . Η καλύτερα μόλις αναβαθμιστεί με το νέο software που λύνει τα θέμα με τα 24p

Ας γράψουν όμως την άποψη τους και οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι .

Επωληθη μηχανημα μεταχειρισμενο για καινουργιο?

Ειναι δυνατον?

Καλά, πλάκα κάνεις ρε Βασίλη;
icon12.gif

Το μηχανακι επαιξε θαυμασια και παρα τα οποια προβληματακια εχει (και ποιο δεν εχει) ειναι απο οσα εχω δει το καλυτερο.Δεν ειδαμε το μαυρο που περιμεναμε εξαιτιας του χωρου του Κωστα ,δεν ειχε καθολου προβλημα ομοιομορφιας στο φως του, καταπληκτικη ευκρινεια, και τρισδιαστατος σε βαθμο που σε κανει να μετρας τα επιπεδα της εικονας, ειδικα σε ενα ντοκυματερ που πετυχε ο Αλεξης απο τον δορυφορικο δεκτη μετρησαμε 4 ή 5.Να πω και εγω καλοδουλευτο στον Νικο και να τον ξεσκισεις στις ματροσκες.

Απάντηση: Re: Ο W5000 στη Θεσσαλονίκη

Δεν ειδαμε το μαυρο που περιμεναμε εξαιτιας του χωρου του Κωστα ,δεν ειχε καθολου προβλημα ομοιομορφιας στο φως του, καταπληκτικη ευκρινεια, και τρισδιαστατος σε βαθμο που σε κανει να μετρας τα επιπεδα της εικονας, ειδικα σε ενα ντοκυματερ που πετυχε ο Αλεξης απο τον δορυφορικο δεκτη μετρησαμε 4 ή 5.Να πω και εγω καλοδουλευτο στον Νικο και να τον ξεσκισεις στις ματροσκες.

Θα συμφωνήσω με τον Μάριο ειδικα για το μαυρο του προβολεα.
Επειδή τον συγκεκριμένο τον εχω ξαναδει πριν μερικούς μηνες οταν ειχα κατεβει Αθήνα και γνωρίζω απο πρώτο χερι πως το μαυρο του ειναι πολυ ( μα πολυ) καλύτερο απο αυτο που ειδαμε στον χωρο του Κώστα.
Δυστυχώς η αρκετα ανοιχτόχρωμη διακόσμηση του χωρου του , βοηθά τις αντανακλάσεις και κόβει την αδιαμφισβήτητη υπεροχή του προβολέα σε μαύρο και γενικότερα σκοτεινα πλανα.
Περισσότερα σχολια δεν θα ηθελα να κανω προς το παρόν γιατι μια η ασυμβατότητα με την ATI και μια η έλλειψη του τελευταίου firmware απο την BenQ δεν μας άφησαν να δουμε τα πραγματικά πλεονεκτήματα του προβολεα.
Αναμονή λοιπον για τον καινούργιο μια και οι αθεόφοβοι. πούλησαν μεταχειρισμένο. :violent-smiley-030:

Πώς γίνεται όποτε συμβαίνει κάποιο event να μην παρακολουθώ την κατηγορία, δεν το καταλαβαίνω.

Πάρε κι εσύ ένα τηλέφωνο βρε Κώστα, αφού ξέρεις ότι ψοφάω για δοκιμές!

Τέλος πάντων, θα κοιτάξω να είμαι εκεί στον επόμενο...

Τελικά άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι έχουν τη χάρη.(Για την ρόμπα λέω χε χεχεχε).Τελος πάντων,τέλος καλό όλα καλά(ελπίζω).

Καλορίζικος και καλοδούλευτος εστω και ο δέυτερος.Αν η λαδιά είναι του μαγαζιού κόφτους τα ...μπιπ.Αν είναι της bsi κόφτης το... μπιπ.
Σε σύγκριση με τον 8720 πώς είναι? Επειδή τον εχω να τον πετάξω η μπορώ να τον πουλήσω ? τον 8720 ενοοώ?

Επειδή τον 5000 τον είχα 3 μέρες και πρόλαβα και είδα 3 – 4 ταινίες , όταν έστησα ξανά τον 8720 μου πείρε ένα δίωρο για να συμβιβασθώ με την εικόνα του . Η διαφορά τους εστιάζεται περισσότερο στην τρομακτική φωτεινότητα του 5000 σε σχέση με τον 8720 . Για μένα σίγουρα η μετάβαση απ τον ένα στον άλλο αξίζει τον κόπο . Αν και μετά απο αρκετή παρατήρηση εξωτερικά και γενικότερα ο 5000 είναι ποιο φτηνιάρικος απ τον 8720 αλλά ουσιαστικά αυτό που μετράει είναι η εικόνα του που σκοτώνει στην κυριολεξία . Ας βγει με το καλό το νέο firmware και να δείτε μετά τι τρελές πωλήσεις έχει να κάνει .

Re: Απάντηση: Ο W5000 στη Θεσσαλονίκη

Επειδή τον 5000 τον είχα 3 μέρες και πρόλαβα και είδα 3 – 4 ταινίες , όταν έστησα ξανά τον 8720 μου πείρε ένα δίωρο για να συμβιβασθώ με την εικόνα του . Η διαφορά τους εστιάζεται περισσότερο στην τρομακτική φωτεινότητα του 5000 σε σχέση με τον 8720 . Για μένα σίγουρα η μετάβαση απ τον ένα στον άλλο αξίζει τον κόπο . Αν και μετά απο αρκετή παρατήρηση εξωτερικά και γενικότερα ο 5000 είναι ποιο φτηνιάρικος απ τον 8720 αλλά ουσιαστικά αυτό που μετράει είναι η εικόνα του που σκοτώνει στην κυριολεξία . Ας βγει με το καλό το νέο firmware και να δείτε μετά τι τρελές πωλήσεις έχει να κάνει .

Κώστα πιστεύω ότι και το μαύρο τους δεν έχει καμία σχέση.

Ο W5000 είναι ένα σαφώς ανώτερο μηχάνημα σε σχέση με τον PE-8720 που μπορεί να ήταν κορυφαίος στην εποχή του αλλά τώρα...Τα έφαγε πλέον τα ψωμιά του.

Πάντως για να μην ξεχνιόμαστε πολύ από εμάς ζήσαμε ωραίες στιγμές μαζί του.;)