O2media HMR-600W

Φίλτατοι δεν είναι δυνατόν από θέμα χρόνου να τα δω όλα με τη μία...υπομονή!
Για το "DTS Downmix to Stereo" ήδη αναφέρθηκα ότι το υποστηρίζει με εξαίρεση το TrueHD.
Σήμερα πέρασα το νέο fw Απριλίου.
Improvement
- Correct refreshing M3u Dir flag and rebooting error
- Show internet radio station on VFD
- Support MAC (Snow Leopard)
- Change torrent daemon
- Correct "/../" function in Internet Radio device
- Hide the "InternetRadio" and ".System" dir in Browser Menu
- Change SPDIF output as LPCM in Internet Radio device
- Correct m3u list
- Correct browser type not returning
- Bit torrent bugs improved

Για ομαδοποίηση θα επικεντρώνομαι κάθε φορά σε ένα μόνο τομέα, για να είναι συγκεντρωμένα και όχι διασπαρμένα

Βίντεο από εσωτερικό δίσκο ή δίσκο μέσω usb θύρας

• 19mbps-1080p-24fps-L5.1.mkv = το παίζει χωρίς σπασίματα αλλά με πιξελιάσματα
  • L4.1-8ref-6ch-Flac-SSA subs.mkv = OK
  • 10.2mbps-1080p-24fps-L4.1-DTS.mkv = OK
  • 10mbps-1080i-60fps-L5.1-HDTV.mkv = OK
  • 11.6mbps-1080p-AVCHD-Sony Camcoder.m2ts = OK
  • 15mbps-1080p-L4.0-dualAC3.trp = OK
  • 28mbps-L4.1-DTS-MA.m2ts = OK
  • 30mbps-L4.1-TrueHD.m2ts = Εικόνα ΟΚ, ήχος όχι
  • 4.6mbps-720p-30fps-Theora.ogg = OXI
  • 4377 kbps-1080p-24fps-L5.0-AAC.mp4 = OK με λίγα πιξελιάσματα
  • 8.3mbps-1080p-30fps-L4.1.m2ts = OK
  • 8mbps-1080p-24fps-WMV9.wmv = OK
  • Multilanguage-UTF8-SRT.mkv = OK
  • SD-25fps-rv40.rmvb = OK
Συμπληρωματικά δοκίμασα και αρχεία *.m4v και *.iso αναπαράγονται εντελώς φυσικά.

Ενώ τα ελληνικά δεν υποστηρίζονται στα μενού, εντούτοις φάκελοι είτε εσωτερικού δίσκου είτε εξωτερικού δίσκου, με ελληνικούς χαρακτήρες αναγνωρίζονται κανονικά.

attachment.php

attachment.php

Όταν επιλέγεται μία ταινία σε λίστα, δίδεται η δυνατότητα προεπισκόπησης σε μικρό σταθερό παράθυρο κάτω δεξιά (δεν είναι δυνατή η προώθηση της ταινίας σε αυτό το στάδιο), ενώ πάνω δεξιά δίνονται πληροφορίες επί του αρχείου. Μου λείπει η δυνατότητα page-up & page-down όταν η λίστα είναι αρκετά μεγάλη (δεν το έχω βρει ακόμη εάν υπάρχει ως δυνατότητα). Το σκρολάρισμα ενώ δεν είναι αργό, θα έπρεπε να περιλαμβάνει και αυτή τη δυνατότητα.

attachment.php

Κατά την κανονική αναπαραγωγή της ταινίας, εάν διακοπεί κρατά bookmarks και σε ρωτά την επομένη για επαναφορά εκεί που είχε σταματήσει.
Η προώθηση της ταινίας γίνεται με δύο τρόπους είτε πατώντας την προώθηση επί του τηλεχειριστηρίου με βήματα 1.5, 2, 4, 8, 16, 32 είτε μέσω του κουμπιού GoTo όπου επιλέγεις το κεφάλαιο (εάν υπάρχει) και προκαθορισμένο χρόνο μετάβασης.

Προεπισκόπηση στο φάκελο, βάσει υπάρχοντος jpeg μέσα στο φάκελο, δεν υπάρχει προς το παρόν. Μόνο εάν μπεις μέσα στο φάκελο και επιλέξεις τη φώτο στην παρουσιάζει κάτω δεξιά (όπως την περίπτωση της προεπισκόπησης ταινίας).

attachment.php

Σε καμία από τις 100+ ταινίες HD που έχω στο αρχείο μου δεν υπήρξε πρόβλημα ελληνικών υποτίτλων. Σε μερικές χρειαζόταν στην κωδικοποίηση αντί ελληνικών να επιλεγεί μία άλλη χώρα. Είτε utf8 είτε ansi...το αποτέλεσμα ήταν άψογο.
Η αλλαγή των υπότιτλων γίνεται από συγκεκριμένο κουμπί στο τηλεχειριστήριο.
attachment.php

Τέλος εάν κάποιος έχει κάποιο συγκεκριμένο αρχείο βίντεο, για δομή κ.ο.κ ας μου δώσει ένα σύνδεσμο σε ξένο torrent για να το δοκιμάσω. Σε dvd rip πάντως αναπαράγηκε το μενού κανονικά.

Attachments

• P5047758.JPG
    P5047758.JPG
    109.4 KB · Views: 317
  • P5047759.JPG
    P5047759.JPG
    116.4 KB · Views: 314
  • P5047760.JPG
    P5047760.JPG
    152.3 KB · Views: 318
  • P5047761.JPG
    P5047761.JPG
    116.9 KB · Views: 315
  • P5047762.JPG
    P5047762.JPG
    170.7 KB · Views: 317
Ευχαριστούμε φίλε lemon που μοιράστηκες μαζί μας τα αποτέλεσματα.

Αν έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις με δίκτυο αν ισχύουν τα ίδια θα σου ήμουν υπόχρεος.

Γενικά έχεις BD-δομή να δοκιμάσεις; Αν έχεις και το Avatar ακόμα καλύτερα.

Υ.Γ. Πάντως αν εξαιρέσω το παράθυρο δεξιά με το preview/info , πολύ Dvico μου θυμίζει το GUI.

Φοβερή παρουσίαση lemon . Μπράβο!! Κρίμα που δεν μπορείς ακόμα να το τεστάρεις και σε εγγραφή από TV με το νέο ψηφιακό σήμα..
Παρόλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Φοβερή παρουσίαση lemon . Μπράβο!! Κρίμα που δεν μπορείς ακόμα να το τεστάρεις και σε εγγραφή από TV με το νέο ψηφιακό σήμα..
Παρόλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Εγινε διπλό ποστ λόγω "κολλήματος" στο ιντερνετ...Ας σβηστεί...

Last edited:
Όπως προανέφερα ενώ δεν υποστηρίζει τα ελληνικά σε μενού (θα έλεγα εγγενής υποστήριξη ελληνικών), παρόλα αυτά διαβάζει αρχεία με τίτλους στα ελληνικά είτε αφορά φακέλους είτε το όνομα του ίδιου του αρχείου. Δεν μπορείς μέσω του τηλεχειριστηρίου του να γράψεις ελληνικά σε αρχεία, αλλά εάν τα μετονομάσεις σε άλλον υπολογιστή τα διαβάζει κανονικά.

Εν απουσία διαδικτύου εδώ και δύο μέρες (το έχω δηλώσει ως βλάβη) - γράφω από τη δουλειά τώρα - δεν λειτουργεί και το εσωτερικό δίκτυο στο σπίτι σωστά (!!) με αποτέλεσμα να μην προχωρήσω ακόμη στον έλεγχο αναπαραγωγής από δίκτυο.
Θα προσπαθήσω να αναπαράγω το ίδιο σετ ταινιών που θα είναι αποθηκευμένος σε άλλον υπολογιστή στο δίκτυο, διότι NAS δίσκο δεν έχω για να καλύψω και το φίλο που το ζήτησε. Αν και με NAS δεν έχω ασχοληθεί, φαντάζομαι ότι του αποδίδεται μία IP διεύθυνση είτε στατικά είτε δυναμικά μέσω router. Το μηχανάκι αναφέρει ότι μπορείς σε επίπεδο intranet να συνδεθεί με άλλον υπολογιστή είτε μέσω ρούτερ είτε απευθείας με στατική διεύθυνση - οπότε δια της ατόπου ... μάλλον ναι, αλλά χωρίς σιγουριά.

Βίντεο in ή αλλιώς ψηφιοποίηση αναλογικού υλικού.

Χθες δοκίμασα μια άλλη δυνατότητά του, αυτή της ψηφιοποίησης αναλογικών μέσων ή και ψηφιακών μέσω των εισόδων του. Δοκίμασα ψηφιοποίηση μερικών βιντεοκασετών που είχα σε αρχείο και κάποιες miniDV(μέσω scart/rgb). Η διαδικασία εύκολη, κατανοητή και το αποτέλεσμα καλύτερο από αυτό που είχα μέσω Adobe Premiere. Για να γίνω πιο σαφής η εγγραφή από εξωτερικές πηγές γίνεται μόνω μέσω των Scart/RGB & Composite και όχι μέσω των Component & Hdmi, οπότε το αποθηκευμένο αρχείο στην καλύτερη ποιότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα αρχείο mpg (κωδικοποίηση mpeg2). Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το δημιουργηθέν αρχείο ήταν σε καλύτερη ποιότητα από αυτό που είχα πάρει μέσω plugin σε Adobe Premiere 2.0 (δηλ. εισαγωγή dv μέσω firewire στο Adobe και έπειτα σώσιμο σε αρχείο mpeg στο δίσκο).

Υπόψη ότι τα αρχεία της ψηφιοποίησης μπορείς να τα αποθηκεύσεις κατευθείαν σε εξωτερικούς δίσκους που είναι συνδεδεμένοι στο μηχάνημα (USB) και αυτό έκανα. Γενικά δεν έχω αυτή τη στιγμή κανένα δίσκο στο εσωτερικό του μηχανήματος και το λόγο θα τον εξηγήσω πιο αναλυτικά σε επόμενο μήνυμα σχετικό με τη συμπεριφορά του στις θερμικές καταπονήσεις και στο συνολικό του σχεδιασμό.

Για το φίλο που με ρωτά για αναπαραγωγή bd.iso με μενού και τα λοιπά. Επειδή στα αρχεία μου δεν έχω κάτι σχετικό, είναι δυνατόν να μου δώσει ένα σύνδεσμο (με π.μ για λόγους κανονισμού φόρουμ) από ξένο torrent για να το δοκιμάσω;

Last edited:
Χωρίς να αμφισβητώ τα μάτια σου, πραγματικά μένω έκπληκτος που πήρες καλύτερο αποτέλεσμα στην εγγραφή με αναλογική σύνδεση παρά με ψηφιακή (firewire) !! Απίστευτο. Από την κάμερα τι έξοδο εικόνα έβγαλες;

Δεν χρησιμοποιώ torrents οπότε δεν μπορώ να σου δώσω κάποιο Link για bd-iso κλπ :nounder:
Δεν έχεις κανά γνωστό σου να σου δώσει κανά bd rip;

Για το bd.iso θα το ψάξω και θα ενημερώσω, δεν μπορεί κάτι θα βρω...

Για το mpeg2 τώρα, η διαδικασία που ακολουθούσα στο Premiere ήταν: έπαιζε την ταινία η κάμερα και μέσω firewire γινόταν capture στο Premiere. Από κει τώρα ανεξαρτήτου της επεξεργασίας ή θα το γυρνούσες πίσω στην κάμερα μέσω firewire είτε μέσω plugin το Premiere θα το κωδικοποιούσε σε κάποια μορφή, μία από τις οποίες mpeg2.
Αυτό το τελευταίο mpeg2 αρχείο που είχα κρατήσει ως ψηφιακό αρχείο σε σύγκριση με αυτό που έφτιαξε το μηχανάκι μέσω hw, έχει διαφορά υπέρ του hw.
Η σύνδεση στο hw έγινε μέσω της κάμερας που έπαιζε το αρχείο της miniDV κασέτας->αναλογική έξοδος->είσοδος scart/rgb και εγγραφή.
Και εμένα με άφησε έκπληκτο το αποτέλεσμα!

Αναπαραγωγή Βίντεο από Δίκτυο

Δοκιμάστηκε το ίδιο πακέτο αρχείων βίντεο του avforum, όχι μέσω αποθηκευτικού μέσου NAS, αλλά από άλλον υπολογιστή με λειτουργικό XP Pro συνδεδεμένο πάνω στο ίδιο ρούτερ (Linksys WAG-354G) που ήταν και το hmr-600.

Για να μη ξαναγράφω τον ίδιο κατάλογο με τα αρχεία, να αναφέρω πως η αναπαραγωγή δεν διέφερε σε τίποτα από αυτή που εμφανίστει είτε από εσωτερικό (sata) ή εξωτερικό δίσκο (usb). Ήταν παντελώς αυτούσια.

Είχαμε αναφέρει, πως όταν επιλέγεις ένα αρχείο στο μενού με τη λίστα των αρχείων ενεργοποιείται κάτω δεξιά η προεπισκόπηση του αρχείου, εδώ επιπρόσθετα μαζί με την ενεργοποίηση έχουμε και ένα μήνυμα “Network Speed” όπου μετρείται στιγμιαία η ταχύτητα του δικτύου. Αυτή η ταχύτητα στα περισσότερα αρχεία μετρήθηκε από 24000-33700Kbps με επικρατέστερο το άνω των 28.000 με 30.000Kbps.
Δίδεται ακόμη και η δυνατότητα αντιγραφής αρχείων μεταξύ όλων των συσκευών που βρίσκονται είτε τοπικά είτε δικτυακά. Έτσι επιλέγοντας απλά το φάκελο με τα αρχεία των βίντεο προς τεστ που ήταν στον εξωτερικό δίσκο (dock-station usb) και επιδεικνύοντας το φάκελο στο υπολογιστή δικτύου με τα Win’ XP η μεταφορά ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε περίπου σε 5 λεπτά για έναν όγκο 1.6Gb μεταφοράς.

Ψηφιακός Τηλεοπτικός Δέκτης Mpeg2/Mpeg4 (DVB-T/DVB-T2)

Αν και δεν είχα τη δυνατότητα να ελέγξω την λειτουργία του mpeg4, εφόσον ακόμη στην Αττική δεν έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία, έλεγξα εκείνα μέσω mpeg2.

Από το μενού Setup, επιλέγουμε είτε την αυτόματη σάρωση είτε την χειροκίνητη, εδώ έχει επιλεγεί η αυτόματη σάρωση (να αναφέρουμε ότι στην πρωτύτερη επιλογή TV Region είχαμε επιλέξει το “Don’t Care” (!)
attachment.php

Λογικά η ανίχνευση βρήκε μόνο 4 κανάλια…
attachment.php

attachment.php

Η θέαση των καναλιών είναι αρκετά καλή και η διαμεταγωγή διαρκή από 1-2 δευτερόλεπτα.
Και ξεκινάνε τα πρώτα προβλήματα…
Όπως είχαμε πει η ελληνική δεν υποστηρίζεται πλήρως, κατά συνέπεια οι πληροφορίες που μεταδίδονται στα ελληνικά στο info bar…κινέζικα!
attachment.php

To αυτό συμβαίνει και στο EPG (υπηρεσία που μας ενημερώνει για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα), όλες οι ελληνικές πληροφορίες είναι απροσπέλαστες (προς το παρόν).
attachment.php

Η συσκευή έχει τη δυνατότητα την ώρα που βλέπουμε ένα ψηφιακό κανάλι να πάμε στο βασικό μενού της συσκευής για άλλες ρυθμίσεις. Σε αυτήν την περίπτωση βλέπουμε το πρόγραμμα ως background κάτι σαν υδατογράφημα, ενώ μπροστά προβάλλεται το μενού.

attachment.php

Η εγγραφή είναι εύκολη. Αφού πρωτύτερα είχαμε επιλέξει το μέσο αποθήκευσης και την ποιότητα εγγραφής, πατάμε το κουμπί REC και πάνω αριστερά φανερώνεται η αντίστοιχη ένδειξη (αλλά για λίγο μετά σβήνει).

attachment.php

Το εγγραφόμενο αρχείο αποθηκεύεται σε κωδικοποίηση mpeg2 με επέκταση .ts
Στο εγχειρίδιο αναφέρεται ότι η αποθήκευση γίνεται μεταξύ mpeg2/mpeg4 προφανώς συσχετιζόμενο πάντα με το εισερχόμενο σήμα.
Η ποιότητα του εγγραφόμενου αρχείου είναι πανομοιότυπη με το σήμα.
attachment.php

Ο προγραμματισμός εγγραφής γίνεται και πάλι εύκολα, όπου προσθέτεις εκείνα τα στοιχεία όπως κανάλι, ώρα, διάρκεια, επανάληψη, συσκευή αποθήκευσης.
attachment.php

Teletext και συναφή υπάρχουν αλλά ποιος ασχολείται με αυτό το άθλημα;
attachment.php

Κατά την εγγραφή μπορούμε να περιηγηθούμε στο μενού, να ακούσουμε άλλο av αρχείο – αλλά όχι HD αρχεία.

Σας κάλυψα;

Attachments

• P5067781.JPG
    P5067781.JPG
    164 KB · Views: 303
Re: Απάντηση: O2media HMR-600W

Για μια ακόμα φορά σ' ευχαριστούμε :worshippy:

Μήπως κοίταξες καθόλου το 3) στο post#14;

Δεν έχω δει να υποστηρίζει imdb με κάποιον τρόπο.
Το μόνο που γίνεται είναι όπως έγραψα στο μήνυμα #21, να δεις το jpeg που υπάρχει στο φάκελο εάν το επιλέξεις (έχω βάλει και εικόνα εμφάνισης).

Για τη δομή σε bd.iso δεν το έχω ξεχάσει αλλά ακόμη το πρόβλημα στο διαδίκτυο στο σπίτι δεν έχει επανέλθει, είμαι ακόμη χωρίς...

Σου στέλνω με pm το email μου.
Με ενδιαφέρει να το δω, γιατί η επόμενη αναφορά μου θα είναι στην υποστήριξη και αναπαραγωγή αρχείων ήχου - ένα θέμα που προσωπικά το βάζω και πιο πάνω από τις ταινίες.

Απάντηση: Re: O2media HMR-600W

- όμως έχω μια επιφύλαξη στο θέμα της ψύξης, γιατί έχω συνηθίσει με αυτό που έχω φτιάξει στο 31b σε άλλους είδους ψύξεις...περισσότερα εν καιρώ.

Παρατήρησες τίποτα περίεργο στο θέμα της ψύξης;

Γενικά έχεις κάτσει να δεις ολόκληρη ταινία, με άλλα λόγια να δουλέψει ώρες το μηχάνημα; Μερικές φορές μπορεί οι παρενέργειες να παρουσιάζονται μετά από αρκετή ώρα.

Αναπαραγωγή Αρχείων Ήχου

Η εμφάνιση των περιεχομένων ενός φακέλου μπορεί να επιλεχθεί να είναι κοινή για όλα τα μέσα (αρχεία βίντεο, ήχου, φωτογραφιών) ή για το κάθε μέσο χωριστά δηλ. να μας δείχνει από τα περιεχόμενα του φακέλου μόνο τις ταινίες ή μόνο τα τραγούδια κ.ο.κ

Όταν επιλέγουμε ένα αρχείο ήχου πάνω δεξιά μας εμφανίζει τις πληροφορίες που είναι καταγεγραμμένες στα tag του – όπως γίνεται και στις ταινίες.
Οι πληροφορίες των tag εμφανίζονται μόνο σε αρχεία mp3.
attachment.php

Η αναπαραγωγή του αρχείου ήχου γίνεται είτε επιλέγοντας play, είτε πατώντας enter. Μέσω του πλήκτρου display, μπορεί να εξαφανιστεί η λίστα και να εμφανιστεί μπάρα στο κάτω μέρος, με τα απαραίτητα που αφορούν τίτλο, χρόνο και α/α της λίστας.
attachment.php

Να αναφερθούμε ότι τις ίδιες πληροφορίες εμφανίζει και η μικρή LCD οθονίτσα που βρίσκεται πάνω στην συσκευή. Η πρώτη σειρά σκρολάρει οριζοντίως και εμφανίζει τον τίτλο και την επέκαταση του αρχείου ήχου, ενώ η δεύτερη εμφανίζει το χρόνο, αυτές οι πληροφορίες είναι ορατές από απόσταση ακρόασης. Στη lcd οθόνη υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες σύνδεσης της συσκευής αλλά δεν είναι ορατές από απόσταση θέασης παρά μόνο από πολύ κοντά.
attachment.php

attachment.php

Η προώθηση γίνεται με τα κουμπιά next & prev ενώ το seek πηγαίνει μπρος πίσω! με βήματα 1.5, 2, 4, 8, 16, 32Χ.

Κατά την ακρόαση μουσικής, δίδεται η δυνατότητα πλοήγησης στο μενού της συσκευής και στο ευρύτερο δίκτυο που είναι συνδεδεμένη, δίχως τη διακοπή της μουσικής. Επίσης μπορείς να επιλέξεις φάκελο με φωτογραφίες και πατώντας play να αναπαραχθούν σε slide show ως background της μουσικής.

Η υποστήριξη αρχείων ήχου είναι αρκετά ολοκληρωμένη. Αρχεία wav, mp3, wma, flac (SD & HD μέχρι και 24bit/192KHz), m4u, dts δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν υποστηρίζονται όμως αρχεία ape.

Η έξοδος ήχου γίνεται είτε μέσω του hdmi, είτε από τα αναλογικά rca, είτε από τις S/PDIF εξόδους οπτικής & ομοαξονικής σύνδεσης.
Εσωτερικά δε οι επιλογές είναι οι ακόλουθες: Hdmi, Spdif lpcm, Spdif raw. Να αναφερθεί ότι στο προηγούμενο fw υπήρχε και η επιλογή hdmi raw η οποία στο τρέχον fw αφαιρέθηκε.

Υπάρχει η δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης εξόδου του ήχου από το τηλεχειριστήριο με βήματα από 0-31.
Αναφορικά με την ένταση, μέτρησα με τυπικό φορτίο 5ΚΩ (σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που θέτει το DAC του) την αναλογική έξοδο και κατέγραψα:

• ένταση στο 25=1Vrms
  • ένταση στο 26=1.1Vrms
  • ένταση στο 27=1.3Vrms
  • ένταση στο 28=1.4Vrms
  • ένταση στο 29=1.6Vrms
  • ένταση στο 30=1.8Vrms
  • ένταση στο 31=2.0Vrms

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι το DAC του είναι της Cirrus Logic CS 4352-CZZ, 192KHz με 2VRms αναλογικής εξόδου, το οποίο επιδέχεται εύκολη αναβάθμιση. Πάντως εντύπωση προκαλεί το πώς ακούγεται έτσι όπως είναι.

Attachments

• P5077786.JPG
    P5077786.JPG
    42 KB · Views: 272
  • P5077788.JPG
    P5077788.JPG
    42.2 KB · Views: 271
  • P5097795.JPG
    P5097795.JPG
    70 KB · Views: 271
  • P5097798.JPG
    P5097798.JPG
    135.4 KB · Views: 274
Re: Απάντηση: Re: O2media HMR-600W

Παρατήρησες τίποτα περίεργο στο θέμα της ψύξης;

Γενικά έχεις κάτσει να δεις ολόκληρη ταινία, με άλλα λόγια να δουλέψει ώρες το μηχάνημα; Μερικές φορές μπορεί οι παρενέργειες να παρουσιάζονται μετά από αρκετή ώρα.

Θερμική Συμπεριφορά και πιθανά προβλήματα ψύξης

Να ξεκαθαρίσω ότι ως αναφορά, παίρνω το τροποποιημένο Egreat 31-b που διαθέτω το οποίο ανεξαρτήτως φόρτου και ωρών λειτουργίας (το έχω αφήσει και 20μερο συνεχώς ανοιχτό), δεν ξεπερνά τους 36-38°C στη ψύκτρα του.

Τώρα σε αυτό το μαραφέτι (και σε κάθε μαραφέτι που διαχειρίζεται τη ψύξη παθητικά) τι γίνεται ή τι παρατηρώ. Οι κινεζο-ταιβανοί ή δεν ξέρω ποιος το σχεδίασε, έχουν βάλει τον κεντρικό επεξεργαστή στο ταβάνι του μηχανήματος. Θερμικά θα ήταν σωστό εάν αυτό το τσιπ ήταν στην «ταράτσα» και όχι να κρέμεται στο «ταβάνι» της οροφής. Κοτσάρανε και μία αλουμινένια ψύκτρα επάνω του στις ίδιες διαστάσεις (μήκοςΧπλάτος) του τσιπ και κρέμεται ως «πολυέλαιος» στο εσωτερικό της συσκευής. Αυτό ίσως το ονομάζουνε εργονομία τρομάρα τους…

¨Όσες ώρες και να το αφήσεις δεν θα σου κολλήσει ή δεν θα δείξει θερμικά προβλήματα στο ελάχιστο, αλλά αυτό δεν με ικανοποιεί γιατί όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν οι αθροιστικές μακροχρόνιες θερμικές καταπονήσεις σε μια ηλεκτρονική πλακέτα – η καλύτερη απόδειξη η μικρή διάρκεια ζωής των φορητών υπολογιστών.

Το μέτρησα, του έβαλα πάνω στη ψύκτρα έναν αισθητήρα θερμοκρασίας πολυμέτρου και το άφησα κανένα 5-ώρο παίζοντας συνεχώς ταινίες για να δω τη συμπεριφορά του. Είτε παίζει ταινίες, είτε μουσική, είτε απλά βλέπεις το μενού του η θερμοκρασία είναι σταθερή στους 63-64°C.
Λόγω χρησιμοποίησης του egreat 31-b ως κατεβαστήρι πλέον, δεν του έβαλα εσωτερικό δίσκο και του ξήλωσα ότι tray είχε στο εσωτερικό του για υποδοχή δίσκου. Άλλωστε με το dock-station που του έχω κοντά του, κοτσάρω ότι δίσκο έχω στη συλλογή μου στο δευτερόλεπτο και η ανάγνωση ή η εγγραφή είναι παιχνιδάκι.

Για αυτό αναφερόμουν ότι προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η λύση θερμικής καταπόνησης και σκέφτομαι να τροποποιήσω τη ψύκτρα του. Λύση για επιπρόσθετο ανεμιστήρα πάνω στη ψύκτρα υπάρχει, εφόσον έχει στο εσωτερικό του 1-2 υποδοχές ρεύματος μέχρι τα 12V.

Αναπαραγωγή Αρχείων Ήχου
...
Η υποστήριξη αρχείων ήχου είναι αρκετά ολοκληρωμένη. Αρχεία wav, mp3, wma, flac (SD & HD μέχρι και 24bit/192KHz), m4u, dts δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν υποστηρίζονται όμως αρχεία ape....

Να συμπληρώσω ότι αναπαράγονται κανονικά και τα αρχεία aac (Advanced Audio Coding) & ogg.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: O2media HMR-600W

Για αυτό αναφερόμουν ότι προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η λύση θερμικής καταπόνησης και σκέφτομαι να τροποποιήσω τη ψύκτρα του. Λύση για επιπρόσθετο ανεμιστήρα πάνω στη ψύκτρα υπάρχει, εφόσον έχει στο εσωτερικό του 1-2 υποδοχές ρεύματος μέχρι τα 12V.

Οπότε λες σκέφτεσαι να κοτσάρεις στην ψύκτρα κανένα ανεμιστηράκι; δεν υπάρχει όμως κίνδυνος να αυξηθεί ο θόρυβος;

Σκέψεις έχω πολλές, από αλλαγή της ψύκτρας σε μεγαλύτερη, από αλλαγή της σε άλλη που να μεταφέρει τη θερμοκρασία με τούνελ κατευθείαν έξω. Στη δεύτερη λύση προβληματίζομαι στο ότι η ψύκτρα κρέμεται και θα είναι αρκετά δύσκολη η σταθεροποίηση της όλης κατασκευής.
Αυτή την τελευταία λύση την έχω δει σε ένα mini υπολογιστή quest, όπου την είχαν υλοποιήσει εργοστασιακά πάνω σε επεξεργαστή Core 2 Duo και πράγματι ήταν υπέροχη.

Η πιο εύκολη λύση και ίσως θα είναι η πρώτη που θα δοκιμάσω είναι αυτή του επιπρόσθετου ανεμιστήρα, αλλά δίνοντας του τάση χαμηλότερη από αυτή των προδιαγραφών του. Έτσι θα περιστρέφεται με πολύ χαμηλότερες στροφές και είμαι σίγουρος ότι δεν θα ξεπερνά εκείνο του ήδη υπάρχοντος (που όπως έχω αναφέρει είναι χαμηλός).