Οbama Adresses Muslims

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Live απο το Κάιρο στο CNN τώρα εδώ και ώρα...

Έχω παρακολουθήσει τις περισσότερες ομιλίες του απο όταν πρωτοανακοίνωσε την υποψηφιότητα του. Είναι πράγματι απο τους μεγαλύτερους ρήτορες της εποχής μας...

Την ειδα και εγώ. Καλή, πολύ λιβάνισμα όμως για τις θρησκείες. "Εβραίοι, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι όλοι παιδιά του Αβράαμ"! Αντι να πεί ότι αυτές φταίνε γι´ όλα.... Ήταν και σε μουσουλμανικό έδαφος, τους λιβάνισε πολύ τους μουσουλμάνους. Και τι δεν είπε. Έμοιαζε λίγο Σαρκοζί ομιλία στην Ελληνική βουλή. Αναφέρθηκε πολλές φορές στο Κοράνι. Κάθε φορά που έλεγε και ένα απόσπασμα, χαμός απο χειροκροτήματα! Τα πλάνα του κοινού ήταν πάντα μακρυνά. Ειχε λίγες γυναίκες, κι αυτές όλες με μαντήλα... Το κακό είναι, οτι εγκαταλείπει την προσπάθεια "εξαγωγής" της δημοκρατίας στις αραβικές χώρες. "Κάθε χώρα, είπε, μπορεί να έχει το σύστημα που θέλει". Άρα τα πράγματα θα γίνουν πιο αυταρχικά στις αραβικές χώρες.

Είναι καλός ρήτορας, ο καλύτερος αμερικανός πρόεδρος (απ´ όσους έχω ακούσει) σ´ αυτό τον τομέα. Είναι πολύ θεατρικός , μοιάζει με Τόνυ Μπλαίρ! Τον βοηθά όμως και η τεχνολογία. Είχε τις δύο διάφανες οθόνες, αριστερά και δεξιά του, απ´τις οποίες διαβαζε τον λόγο του. Φαινόταν σαν να τα έλεγε απ´ έξω!