Oblivion

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    132
Απάντηση: Oblivion (2013)

Και ολα βρε παιδι μου ηταν φουτουριστικα, λιτες γραμμες σχεδιαστικα και λευκα.
Κατι σαν να λεμε apple ενα πραγμα. ! ;)

Re: Απάντηση: Oblivion (2013)

Και ολα βρε παιδι μου ηταν φουτουριστικα, λιτες γραμμες σχεδιαστικα και λευκα.
Κατι σαν να λεμε apple ενα πραγμα. ! ;)

Αυτο ειναι το κακο με το αμερικανικο κινηματογραφικο κοινο.
ΟΛΑ ειναι οσμωμενα σε μια προτεσταντικη ηθικη και αισθητικη
ΑΠΟΛΥΤΟΥ καθαροτητας και ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΩΝ προθεσεων.

We are the good guys ... and we intend to save you ... from your mental dirt.
We are the white guys ... !!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Oblivion (2013)

Το θεμα Ακτινοβολια δεν ειναι το μοναδικο αγκαθι (γαιδουραγκαθο).
Το θεμα της Αραιοτητας του αναπνευσιμου αερα σε τετοιο υψος ?
Το θεμα των ριπων ανεμου που μπορουν να σε πεταξουν με το που
βγαινεις απο το σπιτι ? Το θεμα της υδροδοτησης ? Το θεμα του
αποπροσανατολισμου (που επαθε ο Λιντενμπεργκ οταν πετουσε
πανω απο τον Ατλαντικο, βλεπωντας μονο ... συνεφα) ?

ΚΑΙ το θεμα στηριξη ειναι ενα αδυνατο σημειο της ολης συλληψης.
Ποια κολωνα και τι υλικο αυτο ειναι αυτο που στηριζει 50-100 τονους
πανω σε μια οδοντογλυφιδα μηκους ενος χιλιομετρου (και πανω) ???
Θα μπορουσαν να επιστρατευσουν την αντιβαρυτητα (αφου ο ΤΕΤ
τα εχτιζε ολα !!!) και να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι. Αλλα ....

Παντως, ακομα και ετσι ... ηταν ενα πολυ συναρπαστικο σχεδιαστικο feature.
Makes you wonder ... an antigravity residence, every kilometer or two ... in
every direction and every altitude !!!

υπαρχουν ηδη οι νανοσωληνες,οσον αφορα τη στηριξη.

Αυτο ειναι το κακο με το αμερικανικο κινηματογραφικο κοινο.
ΟΛΑ ειναι οσμωμενα σε μια προτεσταντικη ηθικη και αισθητικη
ΑΠΟΛΥΤΟΥ καθαροτητας και ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΩΝ προθεσεων.

We are the good guys ... and we intend to save you ... from your mental dirt.
We are the white guys ... !!!

Μα γιατί το βλέπεις έτσι? Άλλωστε η ταινία τείνει να σπιλώσει αυτό το αποστειρωμένο περιβάλλον
αντιπαραβάλλοντας την ονειρική παράγκα δίπλα στη λίμνη. Προτάσσει την ανάγκη του ανθρώπου
για ένα ''αναλογικό'', συναισθηματικό περιβάλλον.

Re: Oblivion (2013)

Αν και δε μου αρέσει ο Tom, την ευχαριστήθηκα!! Πανέμορφα εφέ, υπέροχη πισίνα και για τους sci-fi φίλους ότι καλύτερο!! Επόμενος σταθμός το Europa Report!! :D

Μόλις τελείωσε η θέαση της ταινίας και μπορώ να την χαρακτηρίσω ως πολύ καλή. Σίγουρα είχε τις τρύπες της, ποια scifi movie δεν έχει (οι άλλοι ακόμα γράφουν στο νήμα του Προμηθέα), αλλά το σενάριο έξυπνο η φωτογραφία καταπληκτική ο ήχος μαγευτικος. Μέχρι και ο Τομ έδωσε ρέστα. Αξίζει μία θέση στη συλλογή μου

Το εκθειασατε τοσο που μου βγηκε ξενερωμα κοινοτυπιας. Παντρεμα απο 10 ταινιες. Τιποτα παραπανω. Βαζω blade runner να γουσταρω.

Τεχνολογικά άρτιο,παρελαύνουν απίστευτες εικόνες στην οθόνη.Ο ήχος ότι καλύτερο νομίζω έχει ακουστει σπίτι μου,ο Κρούζ παίζει πολύ καλά,ο ρόλος λες και γράφτηκε γι'αυτόν.Είναι η πρώτη,και τελευταία ελπίζω,φορά που ο Φρίμαν έπαιξε για το μαρούλι,ασυγχώρητο λάθος για την καριέρα του η συμμετοχή με αυτόν τον τρόπο.Τα κορίτσια χάρμα οφθαλμών,η Κυριλένκο απόλυτο θυληκό χωρίς να δείξει ούτε θόλους ούτε εξώστες,μαγκιά της.
Τώρα όσον αφορά το sci κομμάτι και τις σεναριακές χαράδρες απολαμβάνω να σας διαβάζω!

Συμφωνώ, πολύ καλοδουλεμένη η ταινία, ο Tom πραγματικά καλός (και αγέραστος-ψυχή στο διάβολο πρέπει να έχει πουλήσει ο άνθρωπος για να παραμένει έτσι), αλλά έχω την εντύπωση ότι υπήρχαν αρκετά σεναριακά κενά στην ταινία.

Εκπληκτική φωτογραφία!

Ελπίζω να εννοείται το πρώτο έτσι;
Πραγματική επανάσταση στον κινηματογράφο !

:a0210:

Δεν ξερω αν το λες σοβαρα που μαλλον το λες αλλα εγω την θεωρω σεναριακα και συνολικα την κορυφαια ταινια επιστημονικης φαντασιας των 90'ς.

Συμφωνώ και επαυξάνω!

Δεν ξερω αν το λες σοβαρα που μαλλον το λες αλλα εγω την θεωρω σεναριακα και συνολικα την κορυφαια ταινια επιστημονικης φαντασιας των 90'ς.

Το οποιο σεναριο ξεφτιλιζεται στα υπολοιπα δυο.
Αν δεν ειχαν γυριστεί τα υπόλοιπα , θα ειχε ακομα μεγαλυτερο hype.
Τωρα δεν το εχει οπως τοτε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Oblivion (2013)

Φυσικά και το λέω σοβαρά!! Ακόμα και η συνέχεια για να κλείσει η τριλογία που δεν ήταν τόσο επιτυχημένη σαν το πρώτο μέρος, δεν την λες κακή. Το πρώτο Μάτριξ, το θεωρώ ό,τι καλύτερο έχω δει (από Sci-Fi). Απλά, τα διάφορα Oblivion και τα ρέστα, τα κάνει αλοιφή. Ταινία σταθμός.

Ελπίζω να εννοείται το πρώτο έτσι;
Πραγματική επανάσταση στον κινηματογράφο !

Nαι το πρωτο εννοειται.

Και τα αλλα δυο ηταν απιστευτα αλλα ειχε φυγει η μαγεια.

Οταν το ειδα πρωτη φορα δεν ειχα ιδεα τι παω να δω με ειχε συρει στην κυριολεξια ο κολλητος μου που χε μια προσκληση avant premiere 2 μηνες πριν βγει στις αιθουσες.

Μπηκα μεσα και κρεμασα σαγονι......δεν πιστευα στα ματια μου . Ταινια με σεναριο απιστευτο, τεχνικα περα απο το Θεο και ολα δεμενα μεταξυ τους οπως θα τα εκανε ο σκηνοθετης των ονειρων μας.

Εννοειται οτι πηγα και το ξαναδα οταν βγηκε επισημα στις αιθουσες και παλι μετα απο μια βδομαδα . Ηταν και το πρωτο DVD που αγορασα.....

Για μενα ειναι μακραν το blade runner των 90'ς. Αν ηταν δε και πιο ποιητικο....πολυ φοβαμαι οτι θα το ειχα πρωτο και απο την ταινια του Σκοτ.

Ρε σεις ... το Oblivion ειναι αλλη κατηγορια εργου.

Τι σχεση εχει με το Matrix ?
Ουτε καν με το Blade Runner δεν εχει σχεση.

Αν υπαρχουν εργα απο τα οποια δανειζεται κατι ειναι το 2001 (Μονολιθος) και το Moon (κλωνοι σε εφεδρεια).
Και μαλιστα, απο το Moon δανειζεται και αισθητικη (αρχιτεκτονικο σχεδιο). Αλλα δεν ειναι ουτε αυτα τα δυο.
Ειναι κατι αλλο ....

(αμα βρω τι ... θα σας ενημερωσω :p)

Με το matrix έχει την εσωτερική διαμάχη του προταγωνιστή στο να ενδώσει ή όχι στην αλήθεια που βρίσκεται πέρα από την πραγματικότητα που του έχει εμποτιστεί, και τον Αφρικανό Αμερικάνο που του την παρουσιάζει.
Με το Blade runner δεν έχει τίποτα κοινό πέραν του sci fi γιατί το Blade runner είναι "Έργαρος" όπως έλεγε και ο παλιός βιντεοκλαμπάς της γειτονιάς μου :p
Καλά με τίποτα δεν το λες το Oblivion κακή ταινία. Απλά δεν έχει αυτό που χρειάζεται για να μεινει στο πάνθεον του sci fi.

ps: Το moon κατά τη γνώμη μου το είχε αυτό το κάτι.